Vücutta oluşan büyük renk açılmaları olarak bilinen vitiligo için doğal tedavi yöntemleri uygulayabilirsiniz. Vitiligoyu geçiren doğal kırmızı kil maskesi ile bu görüntüden kurtulabilirsiniz.

Vitiligo vücudun farklı yerlerinde ortaya çıkabilen açık renkli lekelerden oluşan kronik bir cilt problemidir. Birçok insan için can sıkıcı bir durum olan ve estetik açıdan rahatsız edici olan vitiligo nedir? Nasıl tedavi edilir?

Vitiligo Nedir?

Deriye rengini veren hücrelerin hasara uğraması sonucu ortaya çıkan bir cilt hastalığıdır. Hayati risk taşımaz. Genetik faktörler vitiligonun ortaya çıkışında ilk sırada yer alır. Uygulayabileceğiniz düzenli bakımlar ve tedaviler ile vitiligonun oluşum sürecini yavaşlatabilirsiniz. Vitiligonun belirli bir boyutu yoktur. İğne ucu kadar küçük bir şekilde başlayan vitiligo süreç içerisinde büyüyebilir. Her yaş grubunda ortaya çıkabilir. Ortalama 20'li yaşlarda belirgin bir hal alabilir. Farklı cilt mantarları ile karıştırılabilen vitiligo tanısının doktor tarafından konulması gerekir.

Vitiligo_maskesi_tedavisi.jpg


Vitiligo Tedavisinde Kırmızı Kil Maskesi

4 çorba kaşığı kırmızı kil

5 çorba kaşığı zencefil suyu

Hazırlanışı

Kırmızı kil ve zencefil suyunu karıştırın. Cildinizdeki açık renkli lekelerin üzerine maske halinde uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi temizleyebilirsiniz.

Bu maskeyi haftada birkaç defa tekrarlayabilirsiniz.

Kilin kurutucu etkisi hassas ve çok kuru ciltler için sorun yaratabilir. Tatlı badem yağı ekleyerek cildinizdeki kuruluğu engelleyebilirsiniz.

Cildinde vitiligo olan kişilerin nemlendirici olarak hindistan cevizi yağı kullanması önerilir.

Kırmızı kilin içinde yer alan bakır ve zencefil suyundaki cilt rengini yenileyici etkenler ile kısa süre içinde vitiligoyu tedavi edebilirsiniz.