Tamamen doğala dönüşün yansıtıldığı ve kişilerin evde kendilerini huzurlu hissetmesini sağlamak için uygulanan bir dekorasyon türüdür.

Wabi - Sabi Ev Dekorasyonu Nedir?


Wabi-Sabi dekorasyonun temeli bir uzak doğu felsefedir. Kişilerin doğaya dönüş ile insanlığın özünü bularak daha huzurlu olmasını amaçlar. Bu dekorasyonda evler tamamen doğal malzemeler, doğal renkler kullanılır.
wabi_sabi_dekorasyon (1).jpg


Bu dekorasyon ile evinizi tekrar düzenlemek istiyorsanız tam anlamıyla uygulayabilmek için bilmeniz gerekenler var. Ev duvar renkleri açık kahve, doğal gökyüzü mavisi ya da yaprak yeşili gibi tonlardan oluşmalıdır. Evde ihtiyacınızdan fazla eşya olmasına gerek yoktur. Wabi-sabi felsefesine göre bu evin enerjisini düşürür ve ev sahiplerini yorar. Az sayıda metal ve boyalı eşya olmalıdır. Mobilyalar ve evde kullanılan aksesuarların ahşap olması tercih edilir.
wabi_sabi_dekorasyon (2).jpg


Mobilyaların modern evlerde olduğu gibi uyumlu olmasına gerek yoktur. Kişi kendisini mutlu hissediyorsa kırmızı ve mavi gibi uyumsuz iki rengi kullanabilir. Aksesuar olarak farklı taşlarda kullanılabilir. Bu taşların seçiminde enerji verme etkisine sahip olan doğal taşlar tercih edilir. Zemin döşemesi de doğal renklerde ahşaptan tercih edilir. Bu felsefenin size huzur vereceğini düşünüyorsanız evinizin bir odasını bu tarzda dekore edebilirsiniz.
  • Beğen
Reactions: CMM