Arkadaşlar yüzde 0 veya 1 morfoloji ile tüp bebekle bile hamile kalan yok mu? Galiba öyle. Okuduğum hamileyim diyen arkadaşların hep % 2, %4 falandı. Morfoloji 0, 1 falan olunca düşük mu oluyor hep?
Cevabın için çok sağol. Olabileceğini duymak güzel, her türlü tedaviyi denicez biz de bu yola girdik artık.Bizim %1 di hamile kaldım.7,5 aylık hamilkeydim tansiyon problemimden dolayı karnımda kaybettim.Yani anlıycan hamile kalınıyor.Biz şimdi bitkisel ilaçları deniycen daha sonra bir daha tüp deniycez.
Bebeğini kaybettiğin için çok geçmiş olsun, kolay değil eminim. Bir kere hamile oldunsa yine olur diye de düsünmek lazım. Insallah yakında anne olursun.Bizim %1 di hamile kaldım.7,5 aylık hamilkeydim tansiyon problemimden dolayı karnımda kaybettim.Yani anlıycan hamile kalınıyor.Biz şimdi bitkisel ilaçları deniycen daha sonra bir daha tüp deniycez.
Bebeğini kaybettiğin için çok geçmiş olsun, kolay değil eminim. Bir kere hamile oldunsa yine olur diye de düsünmek lazım. Insallah yakında anne olursun.
Bu tedavilerde çok sabırlı ve güçlü olmak gerekiyor galiba, biz daha yeni başladık, kimbilir ne zorluklar olacak, kendimi hazirlamaya çalışıyorum ben de.
bızım morfolojı 1, ılerı hareketlı 0, sayı 4 mılyondu ben hamıle kaldım o dusuk oldu malesef ama olabılecegını gormek bıle mukemmeldı neyse nasılsa yazın tekrar tup bebek tedavısı olurum falan derken mucıze 2. kez kapımızı caldıhemde dusukten bı sonrakı ay bız soktayız hala drlar bıle sasırıyor bıze asılama vakıt kaybı dendı hep dusun artık gecen yaz tup bebek denememız negatıf oldu...sonuc ımkansız dıye bısey yok Rabbım ol deyınce oluyor sakın umutsuz olma ama cokta kendını kaptırma derım oluruna bırak olursa ne guzel olmazsa tedavı olurum dıye dusun tatlım bız boyle yaptık, bu arada esım kecıboynuzu kürü uyguladı hepımızın bıldıgı bı yontem+evıcap+proxeed plus+fındık, fıstık, kabak cekırdegı, havuc,cılek yedı bu saydıgım yıyecekler spermı olumlu etkılıyor arastırıp bakın ıstersenız tabı bunlar hep vesıle, bız elımızden gelenı yapalım gerısı Allahın takdırı kızlar
slm canım ,durumlarımız o kadar aynıkı ,bizdede sperm sayısı ve morfolojı senle aynı,bende gecen ay negatıf ilk tup denememi yaptım,,doğal yoldan hamile kalmana cok mutlu oldum,,sende sorun varmıydı? gebeliğin devam ediyormu??
%1 morfoloji ile doğal yoldan hamile kaldım... ama 34. haftada plasentanın erken ayrılması sonucu bebeğimi kaybettim.. kaybetme nedenimiz tamamen benim bünyemle alakalı
eşim ben hamileyken varikosel ameliyatı oldu, üstünden 9 ay geçmesine rağmen bütün değerler aynı, ameliyat hiçbir işe yaramamış yani..
biz de 2 ay sonra tekrar deneyeceğiz..arkadaşlar benim hamile kalmamın sırrı bence şuydu: ovülasyon testi ile yumurtlamayı yakaladık ve o güne kadar eşim cinsel perhiz uyguladı..böylece spermler daha aktif hale geldi..bir de o ay tamamen umudumu kesmiştim, nasıl olsa ameliyat öncesi olmayacak diye inanmıştım..hamileliğim büyük bir sürpriz oldu yani.. ilk 3 ay acaba düşer mi diye çok korktuk ama hep gelişimi haftasından ilerde çıktı..kaybetme nedenimiz ise benim kan pıhtılaşmammış(
şimdi yine kafama takmayacağım, inşallah yine bebeğim bana tutunur..ürolog bize "doğal yoldan hamile kalabilmen, büyük ikramiyeyi tutturmak gibi birşey" demişti..ama büyük ikramiyeyi tutturduğumuz halde bebeğimze kavuşamadık...ben hamile kalınca herşey biter sanıyordum, hiç de öyle değilmiş.. şimdi jinekoloğum 2 ay kendiniz deneyin olmazsa aşılama yaparız dedi..
bir de eşimin toplam sperm sayısı 140 milyon yani sayıyla ilgili sorun yok..fakat ileri hareket hiç yok ve morfoloji %1..hala da durum aynı
işin sırrı stres yapmamak ve sık ilişkide asla bulunmamak..sık ilişki zaten sorunlu olan spermleri iyice yok ediyor
umarım yardımcı olabilmişimdir..hepimizin hakkında hayırlısı :)
bizim de morfoloji %0-%1 sayı 115 milyon, +4 ileri hareket %13 15 milyon; +3 ileri hareket %52 60 milyon. 2 aşılama başarısız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?