Erkek İnfertilitesi %0-1 Morfoloji

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Zambak00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2011
12
6
36
İstanbul
Merhaba,
Pek çok ayrı yerde benzer soruyu gördüm.
Yüzde 0 veya 1 morfoloji ile bebek sahibi olabilen var mı aramızda?
inşallah vardır da bizlere ümit verir. Bizim de morfoloji problemimiz var.
Olumsuz bile olsa tecrübelerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olur.

bizim de morfoloji %0-%1 sayı 115 milyon, +4 ileri hareket %13 15 milyon; +3 ileri hareket %52 60 milyon. 2 aşılama başarısız.

açık sözlü olmak gerekirse dogal yoldan olma sansı hiç yok gibi bisi ama mucizeler var aşılama şansın ise o da hiç yoktan biraz fazla yani şansın inanılmaz az bence direk tüp bebeğe yönel aşılama ya da dogal yoldan bekleme zaman kaybından öte bişi değil.

Arkadaşlar yüzde 0 veya 1 morfoloji ile tüp bebekle bile hamile kalan yok mu? Galiba öyle. Okuduğum hamileyim diyen arkadaşların hep % 2, %4 falandı. Morfoloji 0, 1 falan olunca düşük mu oluyor hep?

Arkadaşlar yüzde 0 veya 1 morfoloji ile tüp bebekle bile hamile kalan yok mu? Galiba öyle. Okuduğum hamileyim diyen arkadaşların hep % 2, %4 falandı. Morfoloji 0, 1 falan olunca düşük mu oluyor hep?

Bizim %1 di hamile kaldım.7,5 aylık hamilkeydim tansiyon problemimden dolayı karnımda kaybettim.Yani anlıycan hamile kalınıyor.Biz şimdi bitkisel ilaçları deniycen daha sonra bir daha tüp deniycez.

Bizim %1 di hamile kaldım.7,5 aylık hamilkeydim tansiyon problemimden dolayı karnımda kaybettim.Yani anlıycan hamile kalınıyor.Biz şimdi bitkisel ilaçları deniycen daha sonra bir daha tüp deniycez.
Cevabın için çok sağol. Olabileceğini duymak güzel, her türlü tedaviyi denicez biz de bu yola girdik artık.
Inşallah tüp bebek denemen çok iyi sonuçlanır.

Bebeğini kaybettiğin için çok geçmiş olsun, kolay değil eminim. Bir kere hamile oldunsa yine olur diye de düsünmek lazım. Insallah yakında anne olursun.
Bu tedavilerde çok sabırlı ve güçlü olmak gerekiyor galiba, biz daha yeni başladık, kimbilir ne zorluklar olacak, kendimi hazirlamaya çalışıyorum ben de.

Ya şöyle zaten doktorlar genelde tüp bebekle gebelik şansı yüksek diyorlar.Sakin olmak lazım.zaten tüp bebek merkezine gittiğinde senin gibi birçoğu orada hamile kalıp kontrole gelenleri gördükçe mutlu oluyorsun.Çok bir zorluğu yokmuş ben onu gördüm.yumurta toplama da zaten uyutuyorlar transferde zaten aynı normal muayene gibi hiç sıkıntı yok.birde hep pozitif olmak lazım inanmak herşeyin yolunda gideceğine.

Son düzenleme:
%1 morfoloji ile doğal yoldan hamile kaldım... ama 34. haftada plasentanın erken ayrılması sonucu bebeğimi kaybettim.. kaybetme nedenimiz tamamen benim bünyemle alakalı
eşim ben hamileyken varikosel ameliyatı oldu, üstünden 9 ay geçmesine rağmen bütün değerler aynı, ameliyat hiçbir işe yaramamış yani..
biz de 2 ay sonra tekrar deneyeceğiz..arkadaşlar benim hamile kalmamın sırrı bence şuydu: ovülasyon testi ile yumurtlamayı yakaladık ve o güne kadar eşim cinsel perhiz uyguladı..böylece spermler daha aktif hale geldi..bir de o ay tamamen umudumu kesmiştim, nasıl olsa ameliyat öncesi olmayacak diye inanmıştım..hamileliğim büyük bir sürpriz oldu yani.. ilk 3 ay acaba düşer mi diye çok korktuk ama hep gelişimi haftasından ilerde çıktı..kaybetme nedenimiz ise benim kan pıhtılaşmammış (
şimdi yine kafama takmayacağım, inşallah yine bebeğim bana tutunur..ürolog bize "doğal yoldan hamile kalabilmen, büyük ikramiyeyi tutturmak gibi birşey" demişti..ama büyük ikramiyeyi tutturduğumuz halde bebeğimze kavuşamadık...ben hamile kalınca herşey biter sanıyordum, hiç de öyle değilmiş.. şimdi jinekoloğum 2 ay kendiniz deneyin olmazsa aşılama yaparız dedi..
bir de eşimin toplam sperm sayısı 140 milyon yani sayıyla ilgili sorun yok..fakat ileri hareket hiç yok ve morfoloji %1..hala da durum aynı

işin sırrı stres yapmamak ve sık ilişkide asla bulunmamak..sık ilişki zaten sorunlu olan spermleri iyice yok ediyor

umarım yardımcı olabilmişimdir..hepimizin hakkında hayırlısı :)

bızım morfolojı 1, ılerı hareketlı 0, sayı 4 mılyondu ben hamıle kaldım o dusuk oldu malesef ama olabılecegını gormek bıle mukemmeldı neyse nasılsa yazın tekrar tup bebek tedavısı olurum falan derken mucıze 2. kez kapımızı caldı hemde dusukten bı sonrakı ay bız soktayız hala drlar bıle sasırıyor bıze asılama vakıt kaybı dendı hep dusun artık gecen yaz tup bebek denememız negatıf oldu...sonuc ımkansız dıye bısey yok Rabbım ol deyınce oluyor sakın umutsuz olma ama cokta kendını kaptırma derım oluruna bırak olursa ne guzel olmazsa tedavı olurum dıye dusun tatlım bız boyle yaptık, bu arada esım kecıboynuzu kürü uyguladı hepımızın bıldıgı bı yontem+evıcap+proxeed plus+fındık, fıstık, kabak cekırdegı, havuc,cılek yedı bu saydıgım yıyecekler spermı olumlu etkılıyor arastırıp bakın ıstersenız tabı bunlar hep vesıle, bız elımızden gelenı yapalım gerısı Allahın takdırı kızlar

mofoloji 0 veya 1 iken ameliyattan snra değer ne derece değişiyor acaba sonucu değişenler bi yazsaçok ii olacak

slm canım ,durumlarımız o kadar aynıkı ,bizdede sperm sayısı ve morfolojı senle aynı,bende gecen ay negatıf ilk tup denememi yaptım,,doğal yoldan hamile kalmana cok mutlu oldum,,sende sorun varmıydı? gebeliğin devam ediyormu??

arkadaslar bende sımdıye kadar 3 asılama 2 tup bebek denedım ılk denemem kımyasal oldu 2.denemem negatıf morfolojı bana gore cıddı bır sebeb bızımde sorunumuz morfolojı allahım yardımcımız olsun

selam canım kusura bakma yazını gec gordum...cok sukur hamılelıgım devam edıyor doguma yaklasık 11 hafta var...bende pkos hastasıyım ama bu hastalık bende adet duzensızlıgı degıl kılo ve seker hastalıgına neden oldu ama cok sukur bu olumsuzluklara ragmen dogal yoldan oldu sana tavsıyem yumurtlama gunlerını netten hesaplat ona gore ılıskı sıklıgına karar verırsınız orda yazıyor zaten hangı gunlerın olası oldugu orda yazılan gunlerden oncesınde ve sonrasınada bı kac gun fazladan ekle her ıhtımale karsı...ılıskıden sonra bı saat bacakları kaldır yat bekle bıraz zor kadın ıcın ama naparsın ınsan hamılelık ıcın amuda bıle kalkardaha once yazmıstım esım proxeed plus kullandı, evıcap yanı e vıtamını aldı bunların yanında kecı boynuzu kuru ve arı sutu polenı yedı bıde tabı sperme ıyı gelecek yıyecekler yedı yukarda yazmıstım....bızım durumda ne cok umıtlı nede cok umıtsız olacaksın daha once dedım ya olursa dıye butun yapman gerekenlerı yap olmazsa tedavı dersın ınan bız yaz ıcın tup bebege para bırıktırıyorduk dusun Rabbım ol deyınce oluyor yeter kı zamanı gelsın herkesın nasıbı farklı kımının dogal yoldan kımının tedavıyle bıde pozıtıf ol bılıyorum bazen cok zor bunu yapmak ama ınankı en umursamadıgın anda oluyor...

daha önceki sayfada bir arkadaş cinsel perhizden bahsetmiş ve sık ilişkinin spermleri öldürdüğünü yazmış arkadaşlar kesinlikle yanlış bir bilgi spermler 3-4 günden fazla içerde kalırsa asıl o zaman dölleme yeteneğini kaybediyor okuyanlar umarım burayı da okur 2 günde bir hatta hergünü bile öneren ürologlar var
sabah akşam yapılabileceğini söyleyen dr lar bile var ovulasyon gününde aynı gün 2. kez yapılırsa daha aktif olanlar sağlıklılar 2. ejakulasyonda dışarıya çıkabiliyormuş

malesef senin gibi düşünemiyorum kendimi anlatayım o zaman sana.%1 oranla sağlıklı bi bebek olması kesin anlamda bi mucize.bize yapılan yanlış sperm testi sonucunda hiç çekinmeden ben tam 3 kere hamile kaldım.ve hepside 6 ay arayla oldu düşün.hamile kalıyorum bütün belirtiler var ama hep boş gebelik.bi gerizekalı doktor da bu durumdan şüphelenmedi.2 tane prof.a gittik bunlar 250 liradan muayene ediyolar tek lafları için kapılarında bekledik.öyle sinirliyim ki onlara.ve bunlar istanbulda adı sayılı kişiler.ve hastane hastane gezdik bi umut diye.yok biri de bu testi tekrarlayalım demedi yaa!artık usandığımızdan kafamıza göre tüp bebek merkezide gittik.ve orda gerçeği öğrendik morfolojiymiş bizi süründüren Allah razı olsun ne diyim.başarısız da olsa...

benim de umutlanmak için bu tür mucizeleri duymaya ihtiyacım var
Biz henüz tedaviye başlamadık. Sadece eşim için doktor ek besin değerleri olan bir ilaç önerdi ve sonrasında olumlu konuştu. şu an için doğal yolla deniyoruz.
eşimin sperm sayısı iyi (64 milyon), hızı orta (%15 hareketli), fakat morfolojisi düşük (%1) (((
Doktorumuz öncelikle doğal yolla denememizi önerdi. Bakalım olmazsa aşılama deneyeceğiz.

bizim de morfoloji %0-%1 sayı 115 milyon, +4 ileri hareket %13 15 milyon; +3 ileri hareket %52 60 milyon. 2 aşılama başarısız.

merhabalar.Benim durumum sizlere ümit verir diye paylaşmak istedim.Eşim geçtiğimiz yaz spermiyogram yaptırdı morfoloji yüzde 1 çıkmıştı.Kuru incir kürü,klomen ve keçi boynuzu kürü ile 3 ayın ardından bu gün hamilelik haberimi aldım.Benim diyeceğim şu ki bu orfoloji analizlerinde gözlemci hatası denen bir durum var.Yani kişiden kişiye değişebilen bir durum bu o yğzden çok fazla kafaya takmadan uygun kürlerle sonuca ulaşabilrsiniz.Allah yar ve yardımcınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…