slm inşallah tekrar olur benfe tüp bebekle hamile kalmıştım ama düşük yaptım siz nasıl normal yolla hamile kaldınız ılaç kulladınızmı%1 morfoloji ile doğal yoldan hamile kaldım... ama 34. haftada plasentanın erken ayrılması sonucu bebeğimi kaybettim.. kaybetme nedenimiz tamamen benim bünyemle alakalı
eşim ben hamileyken varikosel ameliyatı oldu, üstünden 9 ay geçmesine rağmen bütün değerler aynı, ameliyat hiçbir işe yaramamış yani..
biz de 2 ay sonra tekrar deneyeceğiz..arkadaşlar benim hamile kalmamın sırrı bence şuydu: ovülasyon testi ile yumurtlamayı yakaladık ve o güne kadar eşim cinsel perhiz uyguladı..böylece spermler daha aktif hale geldi..bir de o ay tamamen umudumu kesmiştim, nasıl olsa ameliyat öncesi olmayacak diye inanmıştım..hamileliğim büyük bir sürpriz oldu yani.. ilk 3 ay acaba düşer mi diye çok korktuk ama hep gelişimi haftasından ilerde çıktı..kaybetme nedenimiz ise benim kan pıhtılaşmammış(
şimdi yine kafama takmayacağım, inşallah yine bebeğim bana tutunur..ürolog bize "doğal yoldan hamile kalabilmen, büyük ikramiyeyi tutturmak gibi birşey" demişti..ama büyük ikramiyeyi tutturduğumuz halde bebeğimze kavuşamadık...ben hamile kalınca herşey biter sanıyordum, hiç de öyle değilmiş.. şimdi jinekoloğum 2 ay kendiniz deneyin olmazsa aşılama yaparız dedi..
bir de eşimin toplam sperm sayısı 140 milyon yani sayıyla ilgili sorun yok..fakat ileri hareket hiç yok ve morfoloji %1..hala da durum aynı
işin sırrı stres yapmamak ve sık ilişkide asla bulunmamak..sık ilişki zaten sorunlu olan spermleri iyice yok ediyor
umarım yardımcı olabilmişimdir..hepimizin hakkında hayırlısı :)
Slm allahım kucagınıza almayı nasıp etsin kurleri nasıl yaptınız tarif ederseniz sevinırımmerhabalar.Benim durumum sizlere ümit verir diye paylaşmak istedim.Eşim geçtiğimiz yaz spermiyogram yaptırdı morfoloji yüzde 1 çıkmıştı.Kuru incir kürü,klomen ve keçi boynuzu kürü ile 3 ayın ardından bu gün hamilelik haberimi aldım.Benim diyeceğim şu ki bu orfoloji analizlerinde gözlemci hatası denen bir durum var.Yani kişiden kişiye değişebilen bir durum bu o yğzden çok fazla kafaya takmadan uygun kürlerle sonuca ulaşabilrsiniz.Allah yar ve yardımcınız olsun...
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Sadece Morfolojide mi problem vardı.merhaba, yazılanları uzun süredir takip ediyorum. biz eşimle 1,5 senedir bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. ben testler yaptırdım normal çıktı. eşimin morfolojisi %0, geçen hafta tüp bebek merkezine gittik. normal yolla gebelik şansınız yok dendi. biz de tüp bebeğe karar kılıp çıktık. dün gece eşim senin 26 sında adet olman gerekiyordu dedi. o kadar umutsuzdum ki adet günlerimi takip etmeyi bırakmıştım. emin misin deyip günlerimi hesapladım. evde testim vardıbir umut yapalım deyip yaptım. ikinci çizgi silik çıktı. hemen kk ya girip 2. çizginin silik olması neden olabilir diye baktım. yeni hamilelikte 2. çizgi silik olabiliyormuş. gece 21'de dayanamayıp eşimle hastaneye gidip kan verdik. beta HCG 484 çıktı. inanamadık, tüp bebeğe başlayacakken normal yolla hamile kaldım. bu ara rahatsızlandığımdan antibiyotik falan kullandım. bir buçuk senenin bıkkınlığı ile folik asiti bıraktım. inşallah bir sıkıntı olmaz. gebeliğim devam edip sağlıcakla alırım bebişimi kucağıma. sonuç olarak söylemek istediğim; moralinizi yüksek tutun %0 morfoloji ile hamile kaldım. darısı tüm isteki anne adaylarımızın başına....
merhaba, herhangi bir ilaç kullanmadık. tüp bebek denemeye karar vermiştik. sürpriz oldu. 2 gün önce kese görüldü. inşallah sağlıkla doğar.slm inşallah tekrar olur benfe tüp bebekle hamile kalmıştım ama düşük yaptım siz nasıl normal yolla hamile kaldınız ılaç kulladınızmı
İyiki yazmaya karar vermişsin moral olur herkese ben 1 sene önce hamile kaldım ama 17 haftada kaybettim bebeğimi şimdi tekrar istiyorum inşallah tedaviye gerek kalmadan olur cok üzülüyorumMerhaba hanimlar.benim de esimin morfoloji problemi var.ve egee birgun hamile kalirsam buraya yasadiklarimi yazicam diye soz vermistim kendi kendime.ilk testte 0 ikinci teste yuzde 1 cikmisti morfoloji.benim iki kadin dogumcum da normal yolla olmaz.belki omrunuz boyunca bir kez denk gelir noyle birsey demisti.ve bunu soyliyen doktor istanbulun en pahali unlu doktorlarindan biri.esimin urologu da hayir sizin bir probleminiz yok sadece morfoloji dusuklugu bir sey ifade etmez.sayi ve hareketliliginiz iyi dedi.bizim de kafamiz cok karisti.orta siddetli varikosel var ayrica esimde.fakat urologu kesinlikle ameliyata gerek yok sizin cocugunuz olur dedi.10 ay olmayinca tup bebek merkezinin yolunu tuttuk.memorial ve acibadem iki yerdeki doktorlar da sizin esiniz de bir problem yok.normal yolla da olur asilama ile de tup bebek ilede dediler.ozellikle memorialda ayse hanim hayir sakin tup bebek yaptirma asilama yapalim diye beni tup bebekten vazgecirdi. Ve sonuc ilk asilamada tuttu.suan 2 aylik hamileyim.Allah isteyen herkese nasip etsin.10 ay belki cok degil cok daha zorluk yasayan arkadaslar var ama cok zor bir duygu biliyorum caresizlik ve uzuntu.kimse yasamasin insallah.eger esinizin diger degerleri iyiyse morfolojiyi kafaniza gercekten takmayin.asilamanin normal yoldan cok bir farki yok.belki asilama yaptirmasak da hamile kalmis olabilirdim.
Hangi vitamini kullandınız acaba bize doktor onun için bi ilaç vermedi sadece eşime klomen verdi o da sperm sayısını artırdı bir niktarMorfoloji değişiyor arkadaşlar 70gunde eşimin vitamin eşliğinde 0 dan 4üzerine cıktı ileri hızda değişir umarım
Çok teşekkür ederim, proxeed plusu eşimde kullanmıştı ama aynı zamanda keçiboynuzu kürü ve klomende kullandığı için bi hangisinin sayıyı artırdığını anlamamıştık ben hamile kaldığım da eşimin Morfolojisi 1 di, bazı doktorlar morfoloji önemli değil diyo bazısı önemli diyo kafam karışıyo hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşE vitamini morfoloji de çok etkili doğal e vitamini kullandı Esim doktor tavsiye etti .promotıl iki kutu sonra proxxed plus bir kutu bitmedi keciboynuzu soğuk pres ve çoban çökerten içti düzenli bir ay umarım yardımcı olmusumdur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?