Bebek Beslenmesi 0-6 ay bebek bakımı hakkında yardımlaşma

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

laraca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
215
47
43
35
İstanbul
Merhaba Hanımlar,

Benim bir aylık bir kızım var . 3-4 gündür burnu tıkalı :( :( özellikle emzirme sırasında nefes alırken burnundan hırıltılar geliyor. ne yapacağımı bilemiyorum bu konuda . üşüttüğünden şüpheleniyorum çünkü aynı zamanda hem hapşuruyor hem de öksürüyor ara ara :( :( Emzirme sırasında yeterince beslenmediğini düşünüp genellikle sağıp ta veriyorum ben de bugünlerde

Bir de anne göğsüne en yakın biberon tavsiyelerinizi bekliyorum . kullanıp ta çok memnun kaldığınız . anne göğsünü bıraktırmayan..

Böyle küçük bebeği olanlar ya da yol yöntem bilen bütün anneler, özellikle üstteki iki konu hakkında acil yardım ederseniz çok sevindirirsiniz bizi

Merhaba Hanımlar,

Benim bir aylık bir kızım var . 3-4 gündür burnu tıkalı :( :( özellikle emzirme sırasında nefes alırken burnundan hırıltılar geliyor. ne yapacağımı bilemiyorum bu konuda . üşüttüğünden şüpheleniyorum çünkü aynı zamanda hem hapşuruyor hem de öksürüyor ara ara :( :( Emzirme sırasında yeterince beslenmediğini düşünüp genellikle sağıp ta veriyorum ben de bugünlerde

Bir de anne göğsüne en yakın biberon tavsiyelerinizi bekliyorum . kullanıp ta çok memnun kaldığınız . anne göğsünü bıraktırmayan..

Böyle küçük bebeği olanlar ya da yol yöntem bilen bütün anneler, özellikle üstteki iki konu hakkında acil yardım ederseniz çok sevindirirsiniz bizi

Bebeğin bulunduğu odada pencerenin kapalı olması lazım yoksa burnu tıkanır üşütür. Eczanede otri bebe burun aspiratörü satılıyor tavsiye ederim ancak çok nazik kullanılmalı, bebeğin ciğerlerine zarar verebilir. Yine eczanede bunun damlaları var, ilaç değil tuzlu su. Önce onu damlatıp aspiratörle de çekerseniz açılır burnu. Bir de coldmix var mutlaka kullanın eczacınıza sorup, küçük bebeğe kullanılırmı bilmiyorum. Bir de bebeğin bulunduğu oda hafif nemli olabilir. Soğuk buhar makinaları işe yarıyor. Yada kışın kaloriferin üzerine ıslak havlu koyabilirsiniz.

Biberon konusunda bir bilgim yok maalesef.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

cvp için çok teşekkürler. bebeğimi emziriyordum anca yazabildim.

cuma günü doktordaydık doktor ciğerlerini falan dinledi problem olmadığını söyledi ve bize aspiratör ve burun damlası yazdı. biz de eczaneden aldık bir günde 3 defa uyguladım umarım bebeğime hiç bir zarar vermemiştir :( :( bi daha da uygulamadım zaten . yeterince nazik yaptığımı düşünüyorum ama yine de onu uygularken suratı bi kızardı . normal midir bu durum sizce

bu arada onu uygulamama rağmen burnu hala hırıltılı açılmadı :(:(:( çok üzülüyorum . üşütmüşüm bebeğimi . bir daha asla pencere mencere de açmam zaten havalar çok sıcak deyip .

Bebeğin bulunduğu odada pencerenin kapalı olması lazım yoksa burnu tıkanır üşütür. Eczanede otri bebe burun aspiratörü satılıyor tavsiye ederim ancak çok nazik kullanılmalı, bebeğin ciğerlerine zarar verebilir. Yine eczanede bunun damlaları var, ilaç değil tuzlu su. Önce onu damlatıp aspiratörle de çekerseniz açılır burnu. Bir de coldmix var mutlaka kullanın eczacınıza sorup, küçük bebeğe kullanılırmı bilmiyorum. Bir de bebeğin bulunduğu oda hafif nemli olabilir. Soğuk buhar makinaları işe yarıyor. Yada kışın kaloriferin üzerine ıslak havlu koyabilirsiniz.

Biberon konusunda bir bilgim yok maalesef.

Merhaba Hanımlar,

nuby natural touch-doğal dokunuş u duymuştum annelerden.. çok memnunlardı.. ama memenizi emse daha iyi malum memeden kopma yaşayabiliyorlar.. kilo alımına göre yeterli gelip gelmediğine emip emmediğine karar verir doktorunuz..
tıkalı burun için serum fizyolojik damlalıklar ile damlatsanız yeter.. burun aspiratörü ile zarar vermeniz zor.. minicik burnu daha azıcık çekseniz yeterli olur korkmayın.. otribebe ya da pompalılar işinizi görür..
bu ara bütün çocuklarda tıkalı burun öksürük var gibi.. mevsim geçişi.. ılık banyo sonrası burnunu temizleyin..

cvp için çok teşekkürler. bebeğimi emziriyordum anca yazabildim.

cuma günü doktordaydık doktor ciğerlerini falan dinledi problem olmadığını söyledi ve bize aspiratör ve burun damlası yazdı. biz de eczaneden aldık bir günde 3 defa uyguladım umarım bebeğime hiç bir zarar vermemiştir :( :( bi daha da uygulamadım zaten . yeterince nazik yaptığımı düşünüyorum ama yine de onu uygularken suratı bi kızardı . normal midir bu durum sizce

bu arada onu uygulamama rağmen burnu hala hırıltılı açılmadı :(:(:( çok üzülüyorum . üşütmüşüm bebeğimi . bir daha asla pencere mencere de açmam zaten havalar çok sıcak deyip .

Kapısının açık kalması yeter, pencere açmayın. Dediğim gibi coldmix deneyin. Benim oğlum da sevmezdi burnuna soktuğum zaman aspiratörü. Sevmediği için kızarmıştır. Yavaş yavaş çekerseniz bir sorun olmaz korkmayın.

Burnuna damla damlatinca kızardı demişsiniz. Benim bebeğim aglamaktan helak oluyordu aspiratorle çektiğimde ama yapacak bir şey yoktu sağlığı daha önemli sonuçta. Bebekler hapsirir bunun çok normal olduğunu ve usutmekle ilgisi olmadığını soylemisti doktorum cigerlerinde de bir sorun yokmuş boşuna endiselenmeyin lütfen.

Cam acmayacagim bundan sonra diyorsunuz ama rüzgarı direkt yemedikten sonra sorun olmaz hava alsın odası iyi gelir. Bu kadar titizlenirseniz daha sonra en ufacık şeyde hasta olur.

Yasadiginiz yeri bilmiyorum ama ben sıcak memleketteyim daha bugün doktora kontrole gittiğimde klima açmamı söyledi sıcakta rahat edemez bebek dedi. Ara ara aciyordum zaten bundan sonra daha çok calistiracagim ben mesela. (Bebeğim 3 aylık bu arada)

Bebeginiz emiyorsa biberon kullanmayin ama yetersiz emiyor diyorsanız emzirdikten sonra kalanı sağıp kaşıkla verin hastanedeyken bana böyle söylediler
Biberon daha kolay geleceginden memerdrn emmek istemeyebilir daha sonra dediler.

burun tıkanıklığı çoğu bebektte oluyor sanırım burun aspiratörüde kullandım okyanus suyuda ama ne yaptıysam yapayım altı aya kadar pek açılmadı burun delikleri çok küçük olduğundan kaynaklanıyor sanırım fazla kafanıza takmayın geçici bir durum biberon içinde aventi öneririm ben kullanıdım gayette memnun kaldım ama dikkatli olunmassa hangi biberonu kullanırsanız kullanın memeyi bırakma yoluna gidiyorlar

Back
X