1+1 ev ve bebek

Cokta dogru yapiyorsunuz. Boyle seyler onceden plan program yapilmali gelisine bebek sahibi olunmaz tebrik ediyorum sizi. Biz bebeksiz oldugumuz donemde kucuk 2+1 evde oturuyorduk. Cocugumuz olunca cikariz diye dusunuyorduk cunku 2 mizin esyaladi ancak sigiyordu ve bebege dolap ve besik icin yer yoktu. Hamileligimin 5. Ayinda 3 odali bir eve tasindik. Yani sizde tasinma isini hamileligin son aylarina birakmadan yapabilirsiniz. Simdiden taşınmak erken olur

1+1 evde yaşıyoruz çocuğumuz henüz olmadı 2 yıldır istiyoruz olmuyor bu 1+1 eve rağmen keşkeolsa
Alt komşumun 2 oğlu var oda 1+1 evde zorlandığını söyledi sana tavsiyem bebeğini zaten kolay kolay 3 yaşa kadar ayırmazsın eee o zamanıya kadarda bir plan yaparsın haklısın odası olmasını istersin oda büyüyünce ister elbette en azından şöyle düşün bu devirde bi başını dolacak evin var umarım daha iyileri seni bulur umarım bebeğin de seni bekletemeden gelir eeee İnaşllah benim bebeğimde artık gelir

Evlenmişsin.. eşin çok şanslı. Hep mutlu olun fikirlerine ,bakış açısına bayılıyorum.

Bebek ilk doğduğunda 6 ay dünya sağlık örgütü tarafından aynı odada uyulması öneriliyor. Ama herkes 1.5 sene neredeyse aynı odada kalıyor. Çünkü bırakmaya falan korkuyor diyor arkadaşlarım. Bizim çocuğun ayrı odası olacak, hatta doğmadan hazırlayacağız dolaplarını eşyalarını ama 1 sene için anne yanı aldık, bebekler ilk doğduklarında kalp ritimlerini nefeslerini odadaki diğer kişiye göre düzenliyormuş bir sene içinde ihtiyaçlarınıza göre aksiyon alırsınız zaten zorlanılacaksa ikinizde zorlanacaksınız çünkü.

Sadece bebek için gerçekten çok depolama alanı ihtiyacı oluyor, şuan boş odayı eşyaları kapladı. Koliler üst üste duruyor. yurtdışına ilk taşındığımız sene 1+1 evde yaşadık 1 sene kadar çok büyük bir evden gelip ve eşimle aramız bozuldu neredeyse, oraya bir de ufaklık gelseydi ben fenalık geçirirdim

Doğru biliyorsunuz hatta cezayı ödeseniz bile yapıdaki fazla kısmı da kaldırmak(yıkmak) zorundasınız. Evinizde mevcut haliyle sağlıklı güzel günleriniz olsun inşallah

Balkona çok iyi bir yalıtım yapılırsa kullanılır bence. Öteki türlü sahil kasabası gibi bir yer de olsa poyraz alıyorsa oda buz gibi oluyor anlıyorum sizi. Yine de bebeğe uygun olmazsa yeni odanın konumu, siz yeni odaya geçip bebeği yatak odasına alabilirsiniz belki.

hamile kaldıktan sonra 3 odalı bir eve taşınmak yada alabiliyosaniz en mantıklısı bu. Bebegi ne odana ne de salona koyamicaksan yazik olur. Kendi alaninda huzurlu yatip kalktigi bir oda onunda hakki lüks yada illa abartili bi bebek odasindan bahsetmiyorum aslinda sadece onunda bi alani olsun.. ama eger ilk etapta ben anne yanina koyulan yatakta idare ederim diyosan o ayri bisey herkes kendi şartlarına göre hareket etmek zorunda .. işin ucu bu yol hep aynı yere çıkıyor paraaa ama eğer sizin maddi sıkıntınız yoksa yap gitsin bi çilginlik :) ama gebe kaldıktan sonrası daha mantıklı tabi ki.

Şunu yanlış anlama benim böyle oldu yada burda başkalarının hikayesi hüzünlü diye söylemiyorum. Burda hepimizin yüzde 90nı. Bu hayallerle yaşadık yaşıyoruz.

Gebe kalmak bazen hiç kolay olmuyor. Doktor kontrollerini gerekli tahlillerini umarım yaptırmışsındır ve sağlıklı hayırlı bir evladın olur tez vakitte

Eğer yaptırmadıysan erteleme tüm testlerini yaptır hatt eşine de direk sperm testi yaptır. Bu tür sıkıntılar eşli olabiliyor. Hele ki 2025 gibi bir yılda hormonlarımızla oynanmış bir çağdaysak sağlık çok önemli.

Ev oda onlar hall edilir rabbim sağlık versin sağlık olmayınca hiç bişey olmuyomuş meğer.

Eviniz müstakilmis iki Oda daha yaptirabilir misiniz??

Sahil kasabasin da 1+1 bahceli mini ev mi pembe panjurlari da vardir kesin anam cok romantik

Herkes çok güzel tavsiyelerde bulunmuş, güzel tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz için topluca çok teşekkür ederim.

Tüm tavsiyelere ortak cevap olarak; 248m2 arsa üzerine yaklaşık 74m2 bina inşalı diye bilgi sahibiyim. Eklenti olur mu olmaz mı, olursa nasıl olur hiçbir fikrim yok. Arsa alanının 3/10 ünü kullanabiliyoruz diye biliyordum. Emin olmamakla beraberinde bu şartlarda bizim tüm alan kullanılmış oluyor sanırım.
Üst kat konusunda da kat izni problemi var.
Balkonda kalorifer tesisatı var diye biliyorum çünkü yer döşemesinden borular yukarıya doğru uzanıyor ancak kalorifer takılı değil balkon açık olduğu için.
İklim ılıman olsa da sahil kasabası poyrazı da felaket estiriyor, belki yalıtım olursa problem giderilebilir.
Çocuk fikri son 6 aydır kafamızda var deniyoruz ama henüz kısmet olmadı inşallah hepimizin dilediği gibi olur, doktora gitmiştik bir problem olmadığını söyledi ama gerçekten şimdiden düşünerek belki de geleceğe yönelik plan yapsak bile hayat bize ne getirecek belli olmuyor. Yaşlar da geçiyor.

Bu başlığı açarken aslında kafamdaki en büyük soru işaretini yazmayı unuttuğumu akşam yatarken yatak odasının karşısındaki duvara bakınca fark ettim. Çünkü bizim yatak odamızda da küçük de olsa bir tv var. Eşim televizyon olmadan uyuyamadığını söylemişti ilk evlendiğimizde, televizyon senelerdir bizimle beraber yanımızda uyuyunca ben yatak odasında televizyon olduğuna o kadar alışmışım ki gözüm onu görmüyormuş bile.
İşte asıl endişem bu noktada başlıyormuş aslında.
Eşimin de bu konuda anlayışlı olacağını ve televizyon olayını sonlandıracağını düşünüyorum aslında ama işler yine planladığım gibi gitmeyebilir. Çevremizde “kalsın küçücük çocuk televizyondan telefondan ne anlar” şeklinde düşünen çok fazla insan var. Bu insanlar fikir beyanında bulunursa rahatlık sergileyebilir, yüzde yüz emin değilim, televizyon çok hassas noktası bense hiç sevmem, ortak hayatı paylaşmak adına televizyona katlanıyorum Bir yerden çocukların arka plan sesinde televizyon veya sürekli gürültü olduğunda konuşma gecikmesi ve dikkat dağınıklığı yaşayabileceğini okumuştum, o yüzden daha bebeklikten bu televizyon olayına çözüm bulmak istiyorum.

Ben de küçükken iki oturma odası bir de yatak olan bir evde odasız olarak büyüdüm, annemler nedense bir oturma odasını bana oda yapmayı hiç düşünmediler. Bense odamın olmasını çok istemiştim ve arkadaşlarım geldiğinde ya da okulda odamda şu var, odam şu renk diye konuşulduğunda hep ezikliğini üzerimde hissettim. O yüzden konu benim için çok hassas

Çocuk büyüyene kadar kalabılırsınız ki.
Bızım komşumuz iki oğlanla bır artı bırde kalıyor.
Sızınkı oda kavramını bılıp ayrılana kadar bayağı zaman geçer.
Sonra da büyütürsunuz evi.
Hatta bır astsubay var apartmanda o da ıkı kızı ve karısı ile yaşıyor.

Aynen şu an için çok çok erken ama fikrimi yazayım. Çocuk olan evler de 1+1 fikri çok anlamsız. Çocuğun yatağı dolabı eşyaları bile bir oda yapiyor. Olmaz yani. Hele büyüdüğünde çalışma masası, kitaplığı dolabı ve imkansiz

Az önce yapay zekaya evimin holünde dolap için ayırdığım bölmeyi tasarlattım. Oraya dolap yaptırmak bir türlü kısmet olmadı. Bu alanı bu şekilde değerlendirmek ne kadar mantıklı olur peki? Evin hemen giriş kapısı buraya açılıyor ama iki giriş kapımız var, yani güvenlik açısından herhangi bir problem yok. Bir kapımız bahçeye yani dışarıya açılırken, bu holun açıldığı kapı ayakkabılığımızın bulunduğu alana çıkıyor.
Bana mantıklı geldi ama eve geçiş bölmesi olduğu için çocuğun üzerindeki etkileri ve özel hayatı açısından nasıl olur hiç fikrim yok

Yani güzel olmuş da. Cocugun özel hayatı falan derken 1+1 evde salonda ortada 10 sene geçirecek hali yoktur. Bir noktada ya oda ekleyecek ya baska eve mecbur geçeceksiniz. Yoksa hamilelik ve ilk 1 sene falan tabii ki çok rahat gecer ve çok da güzel olmuş alan.

Bence madem evinizi bu kadar seviyosunuz, bir şehir plancısı ya da harita mühendisi mi şuan emin olamadim ama o tarz birine evinizin emsalini arttirmakla ilgili bir danışın belki belediyeye başvurup belli bir bedel ödeyerek bir oda daha ekletebilirsiniz. Hem daha büyük bir ev alsanız da nasılsa cebinizden para çıkacak. Sevdiğiniz evinizden de olmazsınız hem

Biz eşimin işinden dolayı 1 sene kadar başka bir şehirde esyalı 1+1 evde yaşadık. Benim hamileliğimin sonlarıydı çok rahat ettim sonra bir süre bebek yenidoğanken ve küçükken de çok rahat ettik. Ev kutu gibi, amerikan mutfak o salonda oyun halısında otururken ben görerek yemek yaptım. Temizlik kolaydı. Anne yanı yatak kullandık. Sonra ordan ayrıldık ve emekledi. Kendi evimize geçtiğimiz için bin şükrettim. Şu an 3+1 de zor yetişiyorum. Yani bence küçükken çok rahat ama emekleyen, yürüyen bebekle aşırı zor.

Bebegin ilk zamanları zaten yapışık yaşıyorsunuz. 2 çocuğum var ikisi de gece beslenmeleri bitene kadar benimle uyudular. Eşim başka odada uyudu tabi ki. Yatağımın kenarına anne yani yatak koymama rağmen(özellikle dönerken düşme ihtimali yüzünden boş tarafı kapatmak önemliydi)genelde yanımda uyudu emzirdim için. Kendi odalarına gece beslenme bitince geçti iki çocuğum da. Gündüz de yine kendi yatağımda uyuttum odalarına geçirmeden önce. Yanına yastıklar ,yorganları destek yapardım ki düşmesin yataktan.
Sizde muhtemelen yatak odanızda geçireceksiniz uyku zamanlarını. Gece beslenme bitince oda ihtiyac olacak,o zaman 2+1 seçeneğini düşünürsünüz,hatta 2.cocuk planınız varsa 3+1 alıp ev konusunu kapatırsınız(elinizdeki evi satarak olabilir yada imkan varsa krediyle vs) halihazırda 1+1 size yeter bebekle bence.

Aslında dediğiniz gibi babayı odadan gönderdiğimizde bizim uyuma alanı konusunda herhangi bir problemimiz de kalmayacak kısa süreliğine de olsa sonrası zaten evi değiştirip değiştirmemek ya da diğer fikirlerin uygulanması biraz da kader kısmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…