1+1 ev ve bebek

ev küçük olunca evin ihtiyaçları temizliği, bakımı da son derece kolay. o yüzden çok cazip geliyor bana. ev büyüdükçe problemler de artıyor büyük eve insanlar daha çok sığamıyor sanki :'D kayınvalideme anneme bakıyorum evleri kocaman, eşyaları o kocaman evlere bile sığmıyor. küçük çocukları da olmamasına rağmen bir türlü sığmıyoruz bu evlere diye yakınıp duruyorlar.

Bu kadar küçük bir evin neresine duygusal olarak çok bağlandınız ben bu kısmı anlayamadım. Şartlar bunu gerektiriyorsa maddi açıdan buna tamam ama maddi sorunumuz yok diyorsunuz.

Siz çocuğa yer açmak için köşe / bucak düşünürken ben kendimi sıkışmış gibi hissettim. Ne gerek var sizce bunlara?

Nasıl olsa bebek biraz büyüyünce mecbur taşınacaksınız bari önceden taşının.

(Bir de evliliğimizi bebekle taçlandırmak istedik cümlesi biraz komik görünüyo )

Eve duygusal olarak bağlı olmamızın sebebi henüz nişanlılık aşamasında ortak birikimimizle çıplak betonarme şekilde almış olmamız ve evi a'dan z'ye zemin kaplaması, mutfak dolapları, banyo fayansları vs. tüm ince detaylarına kadar kendimiz seçerek döşemiş ve tamamlamış olmamız. Tamamen kendi zevkimize göre yaptığımız ve sermaye harcadığımız için başkasına kiraya vermek veya satmak manevi olarak oldukça zorlaştı doğal olarak.
Taçlandırmayı da tamamlanmak anlamında mecazi olarak kullandım, evet biraz komik gözüküyor
Evlendiğimizde işimiz gereği bir süre çocuk düşünemedik, o yüzden bu evin bize yeteceğini düşünerek yatırımlarımızı da bu yönde yaptık. Evdeki hesap çarşıya uymadı

Ha bu arada bu konuda ne düşünüyorsunuz bilmiyorum avantaj gören de olur dezavantaj da ama benim o dönem ev küçük olduğu için kimse gelemedi. Teklif de edemediler kırgınlık, dargınlık olmadan kapattık süreci Bebeğimle ben de babası da gönlümüzce kendimiz ilgilendik, bağ kurduk.

hayatımda bir an bile yanımda olmadan sadece bebek görmeye gelmek isteyenlere karşı bir insan olarak bu durumu çok sevdim, gelmek isteyenlere evimizin küçüklüğünü bolca bahane ederim artık

74 metrekareye balkon dahil mi değil mi?
Dahilse balkon ne kadar geniş?
Yani ben açıkçası 1+1 deyince 50 metrekare falan bir yerden bahsediyorsunuz sanmıştım.
Eşyalarınız büyük mü? Çok fazla dolabınız var mı?
Yaklaşık 6 metrekarelik balkonu olan 80 metrekare bir evde yaşıyorum ben 3 yıldır ama evim 2+1. 1 yaşında bir bebeğim de var. Zaten ilk 1 yıl evi 1+1 gibi kullandım bence 1+1 evde bebek olur ama yatak odasında bir beşik için yer açmanız gerek.
Naçizane yaşamak için ne o büyük mobilyalara ne de o kadar çok eşyaya ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum ben. Buraya ilk taşındığımda çocuk olmamasına rağmen sığamamıştım ama sonra ne kadar gereksiz şeye sahip olduğumu farkettim ve hepsini elden çıkarttım

hayatımda bir an bile yanımda olmadan sadece bebek görmeye gelmek isteyenlere karşı bir insan olarak bu durumu çok sevdim, gelmek isteyenlere evimizin küçüklüğünü bolca bahane ederim artık
Ay gelmek isteyen bir yolunu buluyor
Geçen konuda kayınpeder 2 çocuk 3. Yolda yaşıyorlardı
Kadın çocuklarla kayınpeder oğluyla yatıyormuş

İnşallah etrafınızdakiler anlayışlı insanlardır
Ben üst kat çıkma fikrini sevdim
Sincap evleri var onları bir inceleyin sahibinden
Belki fikir olur

Tüm yorumları okumadım ancak geçen sene 1 + 1 evde yaşıyordum ve burada çocuklarıyla kalan komşularım vardı benim o zaman çocuğum yoktu. Çocukları büyüktü veParavanla odayı bölmüşlerdi. İleri zamanlar için böyle bir şey düşünülebilir

Uzak bir akrabam 1 +1 evde 1 cocuk buyuttu.
1+1 dediysem mutfagi da genis ve oda gibi kullaniyordu. Yine de ozel alani yoktu ,yani ayri odasi.
Suan cocuk cok efendi , isine gidip geliyor. Yani bu bir ekliklik sayilmaz..
Detaylari bilmiyorum ama tek cocuk buyuyebilir mecbur kalinirsa.
Benim iki cocugum var ,evim 2+1 . Yine de odalarini ayirmak icin tasinmayi dusunuyorum. Ben onemsiyorum ayri alani,mecbur degilse.

Soyleki 2 yasina kadar 2 cocugumda yanimda yatti. 9 ay hamilelik vs 2 yas derken 3 seneniz var dusunmek icin.
Salonu ya da soyle yaparsiniz ,genisligini bilmiyorum ama acilir kapanir yatak ,tv unitesine bagli olsaolusturulup orada yatabilir Kucukken ilkokula gidene kadar yine idare edilebilir diye dusunuyorum.
Ama okul basladiginda ayri oda sart.
Yani o zaman butcenize gore yaparsiniz bir seyler

Balkon dahil, metrekaresini bilmiyorum ama balkonumuz gerçekten çok gereksiz büyük. Zaten zeminde olduğumuz için kullanma ihtiyacı da duymuyoruz. Ölü alan gibi.
Eşyalarım normal aslında sadece iki tane koltuğum tv ünitem 6 kişilik yemek masam ve berjerim, yatak odamda da standart dolap yatak komidin ve şifonyer var. Bunların dışında hiç eşyam yok. Depolama sıkıntımız da yok.

ayy halimize şükürrrrrr babasıyla kocamı yatmak zorunda bırakacak bi halde olmak istemezdim galiba büyük konuşmayayım ama

Kat çıkma şansınız yokmu peki dublekse çevirmek gibi bir şey geldi aklıma ama

Balkonu eve dahil et o zaman kesinlikle bahçeli evde çocuk büyütmek çok büyük bir avantaj bence.
Evi mimar mı çizdi bilmiyorum ama isterseniz iyi bir mimarla anlaşın belki ayrı bir yerleşim planı yapar size.
Ben sizin yerinizde olsam evi genişletme şansım varsa gerekli izinleri alır onu da yapardım. Alan olarak olmasa da çatı katı şeklinde mesela. Ya da koridor varsa onu ortadan kaldırıp daha açık planlı bir ev yaptırmak gibi mesela.
Bence 74 metrekare küçük bir ev değil bu arada ya özellikle yurtdışında bu konuda içerik üreten çok fazla kanal var YouTube’da ben de hamileliğimde acayip izlemiştim nasıl sığarız bu eve diye Net 74 metrekarelik evimize de çocukla rahat rahat sığıyoruz. Umarım istediğiniz şekilde sağlıkla kolaylıkla gelir bebeğiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…