- 3 Aralık 2025
- 20
- 26
- 3
- Konu Sahibi dnnslimanov
-
ev küçük olunca evin ihtiyaçları temizliği, bakımı da son derece kolay. o yüzden çok cazip geliyor bana. ev büyüdükçe problemler de artıyor büyük eve insanlar daha çok sığamıyor sanki :'D kayınvalideme anneme bakıyorum evleri kocaman, eşyaları o kocaman evlere bile sığmıyor. küçük çocukları da olmamasına rağmen bir türlü sığmıyoruz bu evlere diye yakınıp duruyorlar.Biz eşimin işinden dolayı 1 sene kadar başka bir şehirde esyalı 1+1 evde yaşadık. Benim hamileliğimin sonlarıydı çok rahat ettim sonra bir süre bebek yenidoğanken ve küçükken de çok rahat ettik. Ev kutu gibi, amerikan mutfak o salonda oyun halısında otururken ben görerek yemek yaptım. Temizlik kolaydı. Anne yanı yatak kullandık. Sonra ordan ayrıldık ve emekledi. Kendi evimize geçtiğimiz için bin şükrettim. Şu an 3+1 de zor yetişiyorum. Yani bence küçükken çok rahat ama emekleyen, yürüyen bebekle aşırı zor.
Eve duygusal olarak bağlı olmamızın sebebi henüz nişanlılık aşamasında ortak birikimimizle çıplak betonarme şekilde almış olmamız ve evi a'dan z'ye zemin kaplaması, mutfak dolapları, banyo fayansları vs. tüm ince detaylarına kadar kendimiz seçerek döşemiş ve tamamlamış olmamız. Tamamen kendi zevkimize göre yaptığımız ve sermaye harcadığımız için başkasına kiraya vermek veya satmak manevi olarak oldukça zorlaştı doğal olarak.Bu kadar küçük bir evin neresine duygusal olarak çok bağlandınız ben bu kısmı anlayamadım. Şartlar bunu gerektiriyorsa maddi açıdan buna tamam ama maddi sorunumuz yok diyorsunuz.
Siz çocuğa yer açmak için köşe / bucak düşünürken ben kendimi sıkışmış gibi hissettim. Ne gerek var sizce bunlara?
Nasıl olsa bebek biraz büyüyünce mecbur taşınacaksınız bari önceden taşının.
(Bir de evliliğimizi bebekle taçlandırmak istedik cümlesi biraz komik görünüyo)
Ha bu arada bu konuda ne düşünüyorsunuz bilmiyorum avantaj gören de olur dezavantaj da ama benim o dönem ev küçük olduğu için kimse gelemedi. Teklif de edemediler kırgınlık, dargınlık olmadan kapattık süreciev küçük olunca evin ihtiyaçları temizliği, bakımı da son derece kolay. o yüzden çok cazip geliyor bana. ev büyüdükçe problemler de artıyor büyük eve insanlar daha çok sığamıyor sanki :'D kayınvalideme anneme bakıyorum evleri kocaman, eşyaları o kocaman evlere bile sığmıyor. küçük çocukları da olmamasına rağmen bir türlü sığmıyoruz bu evlere diye yakınıp duruyorlar.
hayatımda bir an bile yanımda olmadan sadece bebek görmeye gelmek isteyenlere karşı bir insan olarak bu durumu çok sevdim, gelmek isteyenlere evimizin küçüklüğünü bolca bahane ederim artıkHa bu arada bu konuda ne düşünüyorsunuz bilmiyorum avantaj gören de olur dezavantaj da ama benim o dönem ev küçük olduğu için kimse gelemedi. Teklif de edemediler kırgınlık, dargınlık olmadan kapattık süreciBebeğimle ben de babası da gönlümüzce kendimiz ilgilendik, bağ kurduk.
74 metrekareye balkon dahil mi değil mi?Herkes çok güzel tavsiyelerde bulunmuş, güzel tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz için topluca çok teşekkür ederim.
Tüm tavsiyelere ortak cevap olarak; 248m2 arsa üzerine yaklaşık 74m2 bina inşalı diye bilgi sahibiyim. Eklenti olur mu olmaz mı, olursa nasıl olur hiçbir fikrim yok. Arsa alanının 3/10 ünü kullanabiliyoruz diye biliyordum. Emin olmamakla beraberinde bu şartlarda bizim tüm alan kullanılmış oluyor sanırım.
Üst kat konusunda da kat izni problemi var.
Balkonda kalorifer tesisatı var diye biliyorum çünkü yer döşemesinden borular yukarıya doğru uzanıyor ancak kalorifer takılı değil balkon açık olduğu için.
İklim ılıman olsa da sahil kasabası poyrazı da felaket estiriyor, belki yalıtım olursa problem giderilebilir.
Çocuk fikri son 6 aydır kafamızda var deniyoruz ama henüz kısmet olmadı inşallah hepimizin dilediği gibi olur, doktora gitmiştik bir problem olmadığını söyledi ama gerçekten şimdiden düşünerek belki de geleceğe yönelik plan yapsak bile hayat bize ne getirecek belli olmuyor. Yaşlar da geçiyor.
Bu başlığı açarken aslında kafamdaki en büyük soru işaretini yazmayı unuttuğumu akşam yatarken yatak odasının karşısındaki duvara bakınca fark ettim. Çünkü bizim yatak odamızda da küçük de olsa bir tv var. Eşim televizyon olmadan uyuyamadığını söylemişti ilk evlendiğimizde, televizyon senelerdir bizimle beraber yanımızda uyuyunca ben yatak odasında televizyon olduğuna o kadar alışmışım ki gözüm onu görmüyormuş bile.
İşte asıl endişem bu noktada başlıyormuş aslında.
Eşimin de bu konuda anlayışlı olacağını ve televizyon olayını sonlandıracağını düşünüyorum aslında ama işler yine planladığım gibi gitmeyebilir. Çevremizde “kalsın küçücük çocuk televizyondan telefondan ne anlar” şeklinde düşünen çok fazla insan var. Bu insanlar fikir beyanında bulunursa rahatlık sergileyebilir, yüzde yüz emin değilim, televizyon çok hassas noktasıbense hiç sevmem, ortak hayatı paylaşmak adına televizyona katlanıyorum Bir yerden çocukların arka plan sesinde televizyon veya sürekli gürültü olduğunda konuşma gecikmesi ve dikkat dağınıklığı yaşayabileceğini okumuştum, o yüzden daha bebeklikten bu televizyon olayına çözüm bulmak istiyorum.
Ben de küçükken iki oturma odası bir de yatak olan bir evde odasız olarak büyüdüm, annemler nedense bir oturma odasını bana oda yapmayı hiç düşünmediler. Bense odamın olmasını çok istemiştim ve arkadaşlarım geldiğinde ya da okulda odamda şu var, odam şu renk diye konuşulduğunda hep ezikliğini üzerimde hissettim. O yüzden konu benim için çok hassas
Ay gelmek isteyen bir yolunu buluyorhayatımda bir an bile yanımda olmadan sadece bebek görmeye gelmek isteyenlere karşı bir insan olarak bu durumu çok sevdim, gelmek isteyenlere evimizin küçüklüğünü bolca bahane ederim artık
Balkon dahil, metrekaresini bilmiyorum ama balkonumuz gerçekten çok gereksiz büyük. Zaten zeminde olduğumuz için kullanma ihtiyacı da duymuyoruz. Ölü alan gibi.74 metrekareye balkon dahil mi değil mi?
Dahilse balkon ne kadar geniş?
Yani ben açıkçası 1+1 deyince 50 metrekare falan bir yerden bahsediyorsunuz sanmıştım.
Eşyalarınız büyük mü? Çok fazla dolabınız var mı?
Yaklaşık 6 metrekarelik balkonu olan 80 metrekare bir evde yaşıyorum ben 3 yıldır ama evim 2+1. 1 yaşında bir bebeğim de var. Zaten ilk 1 yıl evi 1+1 gibi kullandım bence 1+1 evde bebek olur ama yatak odasında bir beşik için yer açmanız gerek.
Naçizane yaşamak için ne o büyük mobilyalara ne de o kadar çok eşyaya ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum ben. Buraya ilk taşındığımda çocuk olmamasına rağmen sığamamıştım ama sonra ne kadar gereksiz şeye sahip olduğumu farkettim ve hepsini elden çıkarttım
ayy halimize şükürrrrrrAy gelmek isteyen bir yolunu buluyor
Geçen konuda kayınpeder 2 çocuk 3. Yolda yaşıyorlardı
Kadın çocuklarla kayınpeder oğluyla yatıyormuş
İnşallah etrafınızdakiler anlayışlı insanlardır
Ben üst kat çıkma fikrini sevdim
Sincap evleri var onları bir inceleyin sahibinden
Belki fikir olur
Kat çıkma şansınız yokmu peki dublekse çevirmek gibi bir şey geldi aklıma amaEvimiz prefabrik değil ve inşa alanının tümü de kullanılmış vaziyette, eklenti yapıldığında belediyenin veya il özel idaresinin yüklü miktarda ceza kesme yetkisi var diye biliyorum. Ama tam bilgi sahibi de değilim bu konuda.
Balkonu eve dahil et o zaman kesinlikleBalkon dahil, metrekaresini bilmiyorum ama balkonumuz gerçekten çok gereksiz büyük. Zaten zeminde olduğumuz için kullanma ihtiyacı da duymuyoruz. Ölü alan gibi.
Eşyalarım normal aslında sadece iki tane koltuğum tv ünitem 6 kişilik yemek masam ve berjerim, yatak odamda da standart dolap yatak komidin ve şifonyer var. Bunların dışında hiç eşyam yok. Depolama sıkıntımız da yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?