Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
1.5 yaşındaki kızım saçlarını koparıyor sonrada yiyor kakasında saçları sürekli görüyorum ne yapacağımı şaştım
RÜZGAR'gilin Anası :)
Kayıtlı Üye
Benım oglumda 5 aylık aynen durum bu sacları kısaltın dedı drumuz
bence de saçını kesin hem daha gür gelir hem bu alışkanlığını unutur saçları uzayana kadar
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
çok sık bakıcı değiştirdiniz mi??????????? yanlış anlamayın ama önemli bir psikolojik rahatsızlık bu... acilen bir psikoloğa gitmelisiniz.
Benım oglumda 5 aylık aynen durum bu sacları kısaltın dedı drumuz
peki çözüm oldumu uzayınca saçları tekrarladımı ve neden yapıyormuş doktor bişey dedimi
çok sık bakıcı değiştirdiniz mi??????????? yanlış anlamayın ama önemli bir psikolojik rahatsızlık bu... acilen bir psikoloğa gitmelisiniz.
ben ev hanımıyım bakıcı hiç bakmadı kızım neden bunu yapıyor bilmiyorum kansızlıktan olabilir dedi doktor kızımda zaten kansızlık var ama ilacını veriyordum ferrumu ama çare olmadı galiba
lütfen çoçuğu saç yiyen anneler dikkat edin ve çözümü varsa söyleyin bana.benin kızım 18 aylık 8 aylıkken başladı saç yemeye.yanıda halı tüyü battaniye falanda yiyordu.bayramaın 1.günü yavrumun bayramlıkları üzerindeyken bi anda nefesi kesildi.tıp fakültesine zor yetiştik.hemen yoğun bakıma aldılar.entübe ettiler.yani makineye bağladılar tüm hayati fonksiyonları durmuştu.zatüre olmuş dediler.bilinenin aksine zatüre soğukla olmuyomuş.yabancı cisim solunması zatüre edermiş.yoğunbakımda akciğerlerinden nefes borusuna kadaR mantar kaplı dediler.büyük ihtimil saç yada halı tüyü ciğere yapmıştı.ayrıca midede bireken saçlar içinde mide tedavisi gördü.yoğunbakımda ölümden döndü yavrum.servisde çok ağır antibiyotik kullandı.neyse çok şükür rabbim bize bağışladı.bildiğim tek şey saç yemekle kansızlığın yada çinko eksikliğinin bi ilgisi yok tamamen pskolojik.lütfen bilen söylesin türkiyenin neresinde olursa olsun gidcem bu konuda uzman bi çoçuk pskoloğu varmı.bu konu hiçda hafife alınmayacak kadar ciddi.
lütfen çoçuğu saç yiyen anneler dikkat edin ve çözümü varsa söyleyin bana.benin kızım 18 aylık 8 aylıkken başladı saç yemeye.yanıda halı tüyü battaniye falanda yiyordu.bayramaın 1.günü yavrumun bayramlıkları üzerindeyken bi anda nefesi kesildi.tıp fakültesine zor yetiştik.hemen yoğun bakıma aldılar.entübe ettiler.yani makineye bağladılar tüm hayati fonksiyonları durmuştu.zatüre olmuş dediler.bilinenin aksine zatüre soğukla olmuyomuş.yabancı cisim solunması zatüre edermiş.yoğunbakımda akciğerlerinden nefes borusuna kadaR mantar kaplı dediler.büyük ihtimil saç yada halı tüyü ciğere yapmıştı.ayrıca midede bireken saçlar içinde mide tedavisi gördü.yoğunbakımda ölümden döndü yavrum.servisde çok ağır antibiyotik kullandı.neyse çok şükür rabbim bize bağışladı.bildiğim tek şey saç yemekle kansızlığın yada çinko eksikliğinin bi ilgisi yok tamamen pskolojik.lütfen bilen söylesin türkiyenin neresinde olursa olsun gidcem bu konuda uzman bi çoçuk pskoloğu varmı.bu konu hiçda hafife alınmayacak kadar ciddi.
canım çok geçmiş olsun şuan çok korktum bu konuda araştırma yapıyorum am amaalesef bilgiler çok az yarın gidip saçlarını kısacık yaptırıcam içim acıyor nedense kıyamıyorum kızıma senin çocuğun halen yiyormu benim kızımda 18 aylık paylaşalım bu ortak konuyuı burda canım
canım çok geçmiş olsun şuan çok korktum bu konuda araştırma yapıyorum am amaalesef bilgiler çok az yarın gidip saçlarını kısacık yaptırıcam içim acıyor nedense kıyamıyorum kızıma senin çocuğun halen yiyormu benim kızımda 18 aylık paylaşalım bu ortak konuyuı burda canım
narincim şimdi sana korkma ne olcak diyemem benim ciğerim yandı burda yazıyorum ki kimse ben gibi olmasın.az önce kızıma buhar makinesinde buhar verdim de biraz rahat nefes alıp uyumya başladı.lanet olası bu sorun öyle büyüdüki bizde, hastaneden ayın 8 de çıktık gayet iyiydi akciğerler tertemi dediler.ama geçen çarşamba yine gece nefes alamadı acile gittk.neyse uzun uzun anlatmayın ciğerler o kadar yorulmıuş o kadar tahriş olmuşki herşeyden etkileniyo.cuma GÜNÜ bu tıkanmaların artık astıma dönüştüğünü sölediler.nezle dahi olmayacak.soluduğu hava temiz olcak.evde perde halı bırakmadım.hatta yarın fazla eşyları bile evden çıkaracağız.murfaktaki masayı bile kayınvaldeme göndercem düşün artık küçüçük bi toz tüy kıl hiçbiri olmamalı.ben o kadar dikkat etmeme ragmen burya kadar geldi.önce kendi saçını yedi onu kestirince yere dökülen saçlarımızı topladı.evi çok temiz tuutm.yerde saç bulamayına halıların üstüne yatıp halıyı yaladı.halıları nevresimle kapladı.halı tüyü bulamayınca ıslak mendili yemeye çalıştı.onu kaldırınada gece uykuda bile yattığı yastıgı yalamaya başladı.ama en başta saç yemekle başladı.şuan hala yeme egilimi var.bunları yazarken ağlıyorum çünkü bende çare kalmadı.2 aydır uyumak yemek yemek nedir unuttum.bebeğimi ciğerleri bi kıl yüzünden iflas etti.
çinko eksiklği sebeb olbilirmiş.hangi şehirdeysen direkt oranın tıp fakültesine git.çoçuk hemotoloji bölümüne git.zaten onlra anlatınca sana çinko testi yaparlar.çinko normal çıkarsa gelişimsel pediyatri diye bi birim olyo tıp fakültelerinde oraya yönlendirirler.başka çoçuğun varmı çalısıyomusun bilmiyorum ama tavsiyem herşeyi bırak kızını çok iyi takip et.
benim 4 aylık bi oğlum var.onu sadce emzirmek için kucaklıyorum.kayınvaldem evin işini hallediyo.ben sadce 7/24 kızıma bakıyorum.sadce o uyursa banyo yapıyorum yada yemek yiyorum.kızım şuan yola çıkamaz.kortizonlu ilaç kullanıyoruz.onlar biraz ciğeri ve solunmu güçlendirecek.biraz toplanırsa ankarada özel bi çoçuk psikiyrt merkezi varmış orya gidcegiz bilgi veririm.rabbim dermansız dert vermesin.binlerce kez hamdolsun ki yanımda bebeğim...
Bu kadar ciddi bişey olduğunu bilmiyodum..Benim oğlum 15 aylık o da bulunca affetmiyo..Geçen beraber uyuyoduk..Bi baktım bi şapırtı..Benim saçımı yiyo..Hemen aldım ağzından..Bi an bile yanlız bırakmaya gelmiy..Herşeyi ağzına atıyo..
kızlar allah beterinden saklasın ama kızıma bişey olacak korkusuyla nefes alamıyorum temizlik hastası oldum resmen evde kıl kalmasın diye devamlı elimnde süpürge geziniyorum bugün gittim saçlarımı erkek gibi kestitrdim akşamda kızımın saçları gidecek ne yapacağımı şaştım
bence psikiyatriste gidin. hem fiziksel bir rahatsızlığı varmı hem de psikolojik bi sorun varmı o bakar. teşhisi o koyar
bence psikiyatriste gidin. hem fiziksel bir rahatsızlığı varmı hem de psikolojik bi sorun varmı o bakar. teşhisi o koyar
ARKADAŞIMIZ KESİNLİKLE Doğru sölüyor.kesinlikle doktor şart
kızlar allah beterinden saklasın ama kızıma bişey olacak korkusuyla nefes alamıyorum temizlik hastası oldum resmen evde kıl kalmasın diye devamlı elimnde süpürge geziniyorum bugün gittim saçlarımı erkek gibi kestitrdim akşamda kızımın saçları gidecek ne yapacağımı şaştım
sana yaşamış olduğum bu acı tecrübeyi acaba anlatmasmıydım.benim kızım böle oldu diye senikide olcak değil.ben anlatoyorumki herkes önlemini alsın.bak ben yoğun bakım önünde bebeğini ölümünü beklemiş biri olark şunu söylüyorm içindeki korku at.allahın izniyle bi şey olmaz ama evi çok temiz tut.çünkü anladığım kadarıyla senei kızda benimki gibi.saç kestirmekle bişey olmaz.ben anlattımki kimse ben gibi yanmasın.yolun başındası inşalah önlemini alacaksın ve hiçbişey olmayacak bebeğine.
ayrıca kızım biraz toplanırsa sanırsam bu 2 ay falan sürecek ankaraya gidceğiz çoçuk psikoljisi üzerine bi yer. varmış.tecrübelermi paylaşacağım.bende çok merak ediyorum.ayrıca bu tür sıkıntı yaşayn annelere bi kolay çözüm sunyım çoçuk kıl yada ıslak mendil ne yiyosa işte onu acı bibere batırın belki agzına acı gelince vazgeçer.ben yaptım işe yaramadı ama belki sizde faydası olur.
canım çocuk doktoruna danıştım doktorun biri psikiyatriste gidin psikolojik diyor diğeride gastrolonojiye gidin diyor ama bencede psikiyatrist şart ama eşim izin vermiyor doktora gitsek kız lafmı anlayacak sanki diyor offf doldum taştım ne yapacağımı şaştım artık kızımı kel yaptırmış babası görünce duygulandım
sen psikololoğa götürdünmü
kızlar allah beterinden saklasın ama kızıma bişey olacak korkusuyla nefes alamıyorum temizlik hastası oldum resmen evde kıl kalmasın diye devamlı elimnde süpürge geziniyorum
canım çocuk doktoruna danıştım doktorun biri psikiyatriste gidin psikolojik diyor diğeride gastrolonojiye gidin diyor ama bencede psikiyatrist şart ama eşim izin vermiyor doktora gitsek kız lafmı anlayacak sanki diyor offf doldum taştım ne yapacağımı şaştım artık kızımı kel yaptırmış babası görünce duygulandım
sen psikololoğa götürdünmü
narincim tabiki önceliğimiz fiziksel sağlık problemlerin çözmek daha sonra psikoljil olnları.kızım hastanede yatarken gastro yani mide uzmanı bi doktor geldi.çoçuk çokk küçük endeskopi yapamam ama mide de kalan kıllar yanlış hatırlamıyorsam berzuar gibi bi kelime kullandı berzuar oluşturmuştur.o yüzden sabahları aç karnına sbah 6 gibi falan işte lansor mide hapı içii,rtiyom.bi gastro doktoruna git anlat bakalım ne diyecek.
HEM KIZIN KEL OLDUYSA NE OLUR.saç bu üzülme canı sağ olsun yanında olsunda uzar yine.ankarada madolyon tıp merkezi varmış biz orya gidcegiz ama havalar çok kötü korkuyorum.ben evdee sadece kıza bakıyorum.bide oğlum var.onu sadce emzirmek için kucaklıyorum.eşimin amcası ve yengesi bu olaydan sonra bizde kalmaya başladılar. yengesi oğluma bakıyo.kayınvaldem ev temizliğine bakıyo.kayıpederim yemek yapıyo.eşimin amcası alışveriş dışarı işlere bakıyo.düşün yani evde 8 kiş olduk.sırf kız iyleşşin diye.bilerek kalabalık yasıyoruz ki hiç kıl yemesine izin vermeyelim.yani kızın kel oldu diye üzülme bak bende düzen kalmadı.
Rabbim dertlerinize derman versin.
Bol Bol sabir....
narin hanım uzun zamandır yazmıyorsunz.nasık oldu kızınız hala saç yiyormu.bi çaer buldunuzmu