Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
canım tam bilmiyorum ama yaklaşık 4-5 aydır yapıyor önceleri sadece yoluyodu saçını şimdi yiyor kardeşi yok tek çocuk açıkcası fazlada kızımla ilgilenmiyorum oyun falan oynamıyoruz kızımda kansızlık var doktora götürücem ve test yaptırıcaz kansızlık ne durumda şurup kullanmıştık ama yeterli gelmedi sanırsam halen rengi sapsarı kızım anne sütünü benden 2 ay emdi onun dışında biberonla sağıp veridm şimdi emzik kıullanıyor ama sık emmiyor yani şimdilik aklıma gelenmler bunlar fazla konuşmuyor benim kzıımda 19 aylık anne baba gel pepe , dede ,al gibi şeyler diyor
narincim sakın gecikme hemen kan sayımı yaptır.ben kızımınkini 3 aydabir yaptırıyorum daha doğrusu yaptırmak zorunda kalıyorum.fmllanını dediği gibi ben detaylı chek up yaptırdığım için biliyorum tıbbi bir rahatsızlığını olmadığını.ayrıca tek çoçuğun varmış.lütfen onla oyna.biz kayınvaldem kayınpederim ve kaynımla yaşıyoruz.düşün o kadar insan 2 çoçuk.e haliyle ev temizlik istiyo çamaşır yemek bunlar zamanımı alıyo o yüzden ben oyun oynayamıyorum.ama şuandan itibaern karar aldım işlerin kayınvaldeme yaptırcam ben kızımla vakit geçircem.
narincim benim kızım 86 cm 12,5 kg.senin ki ne kadar.fizizksel gelişmleri aynımı acaba.mesala ben evde hiç tv açtırmam konuşması geri kalması diye.alamasada gazete kitap okurum yüksek sesle.her ne yapıyosam evde yemek pişirek oğlumun altını temizlemek yerleri silerken aklına ne gelirse hepsisns yüksek sesle anlatırım tek tek.onlara ragmen konuşamıyo.
narincim benim kızım 86 cm 12,5 kg.senin ki ne kadar.fizizksel gelişmleri aynımı acaba.mesala ben evde hiç tv açtırmam konuşması geri kalması diye.alamasada gazete kitap okurum yüksek sesle.her ne yapıyosam evde yemek pişirek oğlumun altını temizlemek yerleri silerken aklına ne gelirse hepsisns yüksek sesle anlatırım tek tek.onlara ragmen konuşamıyo.
burada bilgilerini paylaşan herkeze teşekkur ederim.
bu problemi yaşayan bir anne olarak. en geniş deneyim ve onerileri burda sizden öğrendim.
benim oğlum 2 yaşında yaklaşık 1 yaşından beri (belkide daha önce de olabilir)halı tüyü kazak yününu ağzına atıyordu.ben ağzından çıkarıyor zannediyordum. çok sık yapmıyor ama fırsatı bulunca hiç affetmiyor. bugun kakasından bır yün topağı çıktığını (battaniyesinin mavi tüyleri)görünce araştırmaya başladım.
doktorumuza danıştım. oda öncelikle kan değerlerini takıp ettirin .sonra davranışlarını denetleyerek engellemeye çalışın dedi. ayrıca bu donem çocukların garip alışkanlıkları olabiliyor. artık alışkanlık haline getirmiş olabilir dedi.
kısacası insanın içi parçalnıyor.
inşallah geçer. yeni deneyim lerim olursa mutlaka yazarım. herkeze teşekkurler.
Bir şehzade birde mucizenin annesiyim
Kayıtlı Üye
bu problemi yaşayan bir anne olarak. en geniş deneyim ve onerileri burda sizden öğrendim.
benim oğlum 2 yaşında yaklaşık 1 yaşından beri (belkide daha önce de olabilir)halı tüyü kazak yününu ağzına atıyordu.ben ağzından çıkarıyor zannediyordum. çok sık yapmıyor ama fırsatı bulunca hiç affetmiyor. bugun kakasından bır yün topağı çıktığını (battaniyesinin mavi tüyleri)görünce araştırmaya başladım.
doktorumuza danıştım. oda öncelikle kan değerlerini takıp ettirin .sonra davranışlarını denetleyerek engellemeye çalışın dedi. ayrıca bu donem çocukların garip alışkanlıkları olabiliyor. artık alışkanlık haline getirmiş olabilir dedi.
benim oğlumda battaniyesine sarılıp yatardı önceleri şuan tam 1,5 yaşında 8 aylıkken emizik emmeye beşladı yaşlaşık 2 aydır emziği unutturdum ama 1yada 1,5 aydır söyledikleriniz gibi battaniyesini ağzına alıp kıllarını yolup yiyo kızıyorum hayır annecim pis kaka diye o an yapmıyo ama sonra battaniye ortada kalmışsa aynısını yapıyo yatağında uyandığında uyandığını farketmemişsek edene kadar gelip baktığımızda battaniyesi ıslanmış oluyor yani kemirmiş oluyor napıcaz anlamadım halıyıda yalıyo arada bir yazılanları okuyunca ağzım açık kaldı gerçekten ciddi bi durummuş napıcam bilemedim Muşta oturuyoruz yakınımızda üniversite hastanesi falan yok doktorlar insana cvp vermekten aciz napıcam bilemedim şimdi çocuklarınız nasıl şimdi ne durumdasınız acaba
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
ellvan, emzik verin... emsin.. battaniye emmesinden daha iyi değil mi???
Bir şehzade birde mucizenin annesiyim
Kayıtlı Üye
ellvan, emzik verin... emsin.. battaniye emmesinden daha iyi değil mi???
emzikte diş yapısını bozmaya başladı bide onu emerken hiç konuşmak falan istemiyodu saf saf bi kenarda sürekli emzik emiyodu hareketlerini bile kısıtlamıştı emziği bırakınca baya ilerleme oldu başa sarsın istemiyorum ama emzik 2 gündür ortalarda ağzınada almıyor zaten battaniyeyide çok nadir öyle ısırıyo gecede tulumla yatırıyorum battaniyesinide nevresime geçireyim diyorum nebileyim başka önlemler aklıma gelmiyo yazılanlar beni çoook korkuttu ya
kızım 3 yaşına girecek. 6-7 ay kadar önce halı, kazak tüyü vb ne bulursa yiyordu. yerde bulduğu saçları da affetmiyordu. allahtan saçını çekip yemiyor derken, onu da keşfetti. Resmen alışkanlık haline getirdi. sürekli saçlarını kestiriyorum

kısacık erkek gibi geziyor yine de çekmeye çalışıyor. Aslında cok mutlu bir çocuk . Gülüp oynarken bile çekebiliyor. siz ne yaptınız. bi çözüm bulabildiniz mi. İlerde psikolojik bir rahatsızlığa dönüşüp kalıcı olmasından cok korkuyorum
1.5 yaşındaki kızım saçlarını koparıyor sonrada yiyor kakasında saçları sürekli görüyorum ne yapacağımı şaştım
Canım biz buradan ne desek boş sonuçta bunu eğitimini almadık yapman gerekn tek şey bir pedagog a danışmak.En doğru bilgiyi onlar verir.Sonuçta bu işin eğitimini almışlar bizden çok daha tecrübeliler.
Ama tavsiyem ihmal etmemen çünkü gerçekten önemli bir konu. saçlarını yutarsa barsaklar eritemediği için ilerde büyük hastıklara sebebiyet veriri

Allah yardımcın olsun..Umarım tez zamanda sorun çözülür..
merhabalar benim kızım şuan 20 aylık 1 yaş civarındayken saç koparıp yemesi başladı. bunu halı tüylerini battaniye pelüş gibi nesnelerde de yapıyor. engel olamıyorum hem göstererek yapıyor hem de gizli gizli sabahları uyandığında yapıyor. psikolojik probleminin olduğunu düşünmüyorum evde onunla oynarız babaannesi bakıyor o da çok ilgili .kan tahlilinde değerlerinde eksiklik çıkmadı. en son çare saçını kestirmek olarak görüyoruz. eğer yardım edebilecek olan varsa çok memnun olurum.
namıdiger 'asigimasikk' :)
Kayıtlı Üye
Hemen bir pskologa başvurun lütfen bu çok ciddi bir sorun sac kestirmek kisaltmakla cozemezsiniz çok ciddi şeylere yol acar bir an önce gidin
Kesinlikle ciddi psikolojik bir rahatsizlik. Bir arkadasim cocugunu anneanneye birakip 1 hafta yurtdisina tatile gitmisti. Dondugunde cocugu kil tuy sac yemeye baslamisti. Dr. Cocuk depresyona girmis demisti.
İlk defa duydum böyle bi sorunu ama burada okuyunca araştırdım..trikofaji (saç kıl yeme) olarak adlandırılıyor hastalık..yabancı sitelerde de bu hastalıktan muzdarip ailelelr var..dikkatimi çeken en bariz şey ise (her olguyu okumadım ama) okuduğum bütün hastaların ilginç bir şekilde KIZ çocuğu olmasıydı.. yabancı sitelerde bu sorunun çinko, demir eksikliğinden kaynaklanabileceği gibi , zihinsel, psikolojik olabileceği de yazılı. dr.ların kan testi yapmasının zorunluluğu da teşhis açısından önemliymiş. bir de trikotillomani var..o da saçları koparma ve yutma hastalığı olarak kabul ediliyor. bu hastalık daha çok psikolojik kökenli..çocuklarınıza tam teşekküllü büyük hastanelerde kan testi yaptırın lütfen..fiziksel bi sorun yoksa bir psikiyatrisle iletişime geçin..sıkıntılı bi durum gerçekten..çok çok geçmiş olsun..
Ben de burda yazılanları hayretler içinde okudum. Özellikle yerdeki alılardan kıl tüy rayan çocukları duyunca şok oldum. Allahım herkese yardım etsin. Ben de böyle bir hastalık olduğunu biliyordum ama bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum. Allah yardımcınız olsun. Allah şifa versin işallah
1.5 yaşındaki kızım saçlarını koparıyor sonrada yiyor kakasında saçları sürekli görüyorum ne yapacağımı şaştım
İnternet'e araştırırken konunuza rastladım benim kızımda şu an öyle çocuğunuzun durumu nedir şuanda nasıl bıraktı cevaplarsanız memnun olurum