1.5 yaşındaki kizim

Everyday0

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2017
545
468
103
Kizim suan 18 aylik. Ilk dogdugu zamanlarda emme probleminden dolayı fazla huysuzdu. o yuzden kucagımdan hic indiremedim. daha sonraları da esim uzun saatler çalıştığı için benden baska pek kimseyi göremedi. eski evimde yakınlarda park yoktu arada disari çıkıp yurutuyordum. şimdi başka bir yere taşındım ve cok yakınımızda park var. hemen hemen her gün indirmeye calisiyorum. komsumun kızları var onlarla oynamaya götürüyorum. ama problem su ki kizim bensiz adım atmıyor. bunu ondan rahatsız olduğum için söylemiyorum. onun için endişeleniyorum. acaba güven problemimi oldu farkında olmadan. parkta kimseyle oynamıyor. elimden tutmadan hic birşeye yaklaşmak istemiyor. aile olarak stresli,gurultulu bi ortamimiz yok. esim genelde çalışıyor bende evde evle ve kızımla ilgileniyorum. pısırık değil ama bi girisememe durumu var. kalabalık ortamlara girdiğimizde daha fazla artıyor elimi tutması. evde de devamli birlikte oynuyoruz. acaba bu yuzden mi kendi oyuna katılmayı , oyun kurmayı bilmiyor. şimdiden tesekkur ederim yorumlariniz icin

Çocuklarda dönem dönem böyle davranışlar olabiliyor. Anlattıklarınıza bakarak siz zaten elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz.
Atak haftaları var onlarla ilgili olabilir.
Benim oğlum da 17 aylık. Bazen babasına bile gitmiyor, o aldığında sanki yabancı biriymiş gibi tepki gösteriyor. Ama bazen de kuzu gibi sarılıyor boynuna ayrılmıyor.

18 aylik bebek baska cocuklarla oynayamaz
3 yasindan itibaren baska cocuklarla bilincli sekilde oyun kurmaya baslarlar
Siz hergun cikarin disari yavas yavas alisacaktir insanlara
Endise edecek birsey yok
Benim de kizim 18 aylik , o da kalabalik ortamda bi 5 dk bacagima yapisik gezer sonra alisip birakir beni

Coo normal genelde ikinizmissiniz cunku kalabalik ailelerde degil.ki cocuk..bir de tabi karakteri boyle olabilir.1.5 yaş icin kafaya takılacak bir mevzu degil daha cooook huyu degisecek cunku..

aynen aynenn bazen babasına bile gitmiyor. atak haftasindandan ziyade yapısı böyle diye dusunuyorum

Korkma cnm.
Ben aynı senin kızın gibiydim.
Hatırlıyorum annemin dibinden ayrılmazdım.
Hic güven problemim yok.
Sen onunla demek ki canı gönülden ilgileniyorsun.
İçin rahat olsun.
Büyüsün arkadaşlarıyla oynaya başlar.

bir yerlerde yanlıs mi yapıyorum düşüncesi beni rahatsız ediyo açıkçası. belkide diyorum yapısı bu . neden karakterinden farklı davranmasını istiyorsun

bir yerlerde yanlıs mi yapıyorum düşüncesi beni rahatsız ediyo açıkçası. belkide diyorum yapısı bu . neden karakterinden farklı davranmasını istiyorsun
Yanlis yaptiginizi dusunmuyorum
Benim oglum da var 10 yasinda
O da bu donemde boyleydi
Siz surekli cikarin disari , sosyalleserek gelisecek , degisecek , endise etmeyin
Su anda oglum o kadar sosyal ve bagimsiz ki eve sokamiyorum cocugu

5.5 yaşındaki kızım aynı anlattığınız gibiydi küçükken. Bağımlı gibi yaşardık. Büyüdü hala aynı. Çocuğun karakteri böyle diyorum artık.
20 aylık oğlum ise hiç yüzüme bile bakmıyor. Parka falan indiğimizde zembereği kurulmuş oyuncak gibi fırlıyor elimden.
Yani demem o ki eğer çocuğun karakteri böyle ise yapacak çok da bişey yok.
Çok sevin yavrunuzu

Yanlis yaptiginizi dusunmuyorum
Benim oglum da var 10 yasinda
O da bu donemde boyleydi
Siz surekli cikarin disari , sosyalleserek gelisecek , degisecek , endise etmeyin
Su anda oglum o kadar sosyal ve bagimsiz ki eve sokamiyorum cocugu
birde biraz pimpirikliyim galiba. mesela parkta kaydraktan yuvarlandi diye ne zaman çıksa elinden tutmaya , yardim etmeye calisiyorum. oda benim tedrginligimden dolayı açılamıyo sanirim

hih bende bunu düşünüyorum. belki o daha sessiz bi cocuk olucak,daha sakin.. yada yalnizligi seviyor. neden senin istediğin gibi olsun ki. o kendi diyorum

Çoçuklarda 2 yaşından sonra bağımsız dönemin başlangıcıdır genelde, çocuk anne babasından ayrılıp çevresiyle ilgilenmeye başlar bu dönemde. Eminim kızınız zamanla çevresine alışacak ve kendi başına oynamaya başlayacaktır. Çocukların gelişim dönemleri ve özellikleri şeklinde aratırsanız konu ile ilgili bilgilere/makalelere ulaşabilirsiniz.

birde biraz pimpirikliyim galiba. mesela parkta kaydraktan yuvarlandi diye ne zaman çıksa elinden tutmaya , yardim etmeye calisiyorum. oda benim tedrginligimden dolayı açılamıyo sanirim
Duse duse buyuyecek
Sakin kalmaya calisin , onu da panikletmeyin yoksa tedirgin bir cocuk olur

hih bende bunu düşünüyorum. belki o daha sessiz bi cocuk olucak,daha sakin.. yada yalnizligi seviyor. neden senin istediğin gibi olsun ki. o kendi diyorum
Aynen öyle... Çok düşünüp de kendinizi üzmeyin. Değişirse ne ala. Ama karakteri böyle ise ne kadar uğraşırsanız uğrasın belli bir yere kadar müdahale edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…