Erkek İnfertilitesi 1.6 milyonla başlamıştık...Ve şimdi ben de hamileyim!!!!!!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba arkadaşlar 1 yıllık evliyim ve bebişimiz olmadı şimdiye kadar korunmadığımız halde siz bilirsiniz diye size soruyorum eşim 1 haftalık cinsel perhizden sonra sperm testi vermişti sayı 21 milyon diyoo :14::14: acaba bu sayı testin 3-5 gün arasında verilmediği için düşme ihtimali varmı yoksa 1 haftada anca 21milyonmu olmuştur? bu arada
hareketliliği %60
mikroskopi 5-6 lokosit nadir eritrosit yazıyo
volüm 1.5 cc
sayıda 21 000
000/cc yazıyo sizce bu değerler doğal yollardan çocuk sahibi olmaya yetecekmidir yoksa tüp bebeğemi gerek kalcak bu arada bendede polikistik over var tedavi görüyordum bende boşamı tedavi gördüm klomen ve glukofen kullanıyodum acabaa geçen ayda güzel gelişmişti yumurtam 18milimi bulmuştu bu ay dahada güzel gelişcekti içime öyle doğuyodu ama hamile kalma şansım varmı bakalım bu sonuçlarla? :18::18::26::26::14::14:

1 hafta uzun bir süre canım,çünkü ilişkiye haftada bir girmiyorsun hem de sperm bekledikçe kalitesi de azalır,bence bir 3 gün perhizle yapın,morfoloji belli değil testinizde o da önemli,sayıyıda ilaç ve kürlerle biraz yükseltebilirseniz bence tüpe aşılamaya gerek kalmaz.

Merhaba arkadaşlar 1 yıllık evliyim ve bebişimiz olmadı şimdiye kadar korunmadığımız halde siz bilirsiniz diye size soruyorum eşim 1 haftalık cinsel perhizden sonra sperm testi vermişti sayı 21 milyon diyoo :14::14: acaba bu sayı testin 3-5 gün arasında verilmediği için düşme ihtimali varmı yoksa 1 haftada anca 21milyonmu olmuştur? bu arada
hareketliliği %60
mikroskopi 5-6 lokosit nadir eritrosit yazıyo
volüm 1.5 cc
sayıda 21 000
000/cc yazıyo sizce bu değerler doğal yollardan çocuk sahibi olmaya yetecekmidir yoksa tüp bebeğemi gerek kalcak bu arada bendede polikistik over var tedavi görüyordum bende boşamı tedavi gördüm klomen ve glukofen kullanıyodum acabaa geçen ayda güzel gelişmişti yumurtam 18milimi bulmuştu bu ay dahada güzel gelişcekti içime öyle doğuyodu ama hamile kalma şansım varmı bakalım bu sonuçlarla? :18::18::26::26::14::14:[/Q
sperm testi suresi 3gun diye biliyorum 3 gunden once yaptirirsan sayisi azalir ama hizina bisey olmaz demisti doktor

Okudukça içim açılıyor, sayfaları dolaştıkça sizden tavsiye alanlarında zamanla hamile kaldıklarını imzalarından anlıyorum...
Darısı bize olsun inşallah...
Eşim 20 haziranda varikosel ameliyatı oldu. Bende birşeyler yapmak istiyorum nerden başlayacağımı bilemedim...
Allahım inşallah birgün bizede nasib eder bu mutluluğu :)

Okudukça içim açılıyor, sayfaları dolaştıkça sizden tavsiye alanlarında zamanla hamile kaldıklarını imzalarından anlıyorum...
Darısı bize olsun inşallah...
Eşim 20 haziranda varikosel ameliyatı oldu. Bende birşeyler yapmak istiyorum nerden başlayacağımı bilemedim...
Allahım inşallah birgün bizede nasib eder bu mutluluğu :)

amin,inşallah,tez zamanda.proxeed plus ve havuç kürünü mutlaka deneyin.

Son düzenleme:
amin,inşallah,tez zamanda.proxeed plus ve havuç kürünü mutlaka deneyin.

Blueeyes tebrikler Allah hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. sen yazalı baya olmuş ben şimdi gördüm. şimdi karnın burnundadır :) Bir de Bu havuç kürünü nasıl hazırladın? Bilgi verebilir misin?

Blueeyes tebrikler Allah hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. sen yazalı baya olmuş ben şimdi gördüm. şimdi karnın burnundadır :) Bir de Bu havuç kürünü nasıl hazırladın? Bilgi verebilir misin?

kusura bakmayın,tatildeydim,yeni girebildim siteye,havucu sıkıyorsunuz katı meyve sıkacağında,içine birkaç damla zeytinyağı damlatıp hemen içiyorsunuz.

bu konuyu aylar önce açmış,başımdan geçenleri umutsuz arkadaşlara umut olsun diye uzun uzun anlatmıştım,ve nihayet kızıma kavuştum,22 günlük oldu bile,infertiliteyi Allah ın izniyle yendik,yavrumuzu kucağımıza aldık,darısı isteyen herkesin başına.

bu konuyu aylar önce açmış,başımdan geçenleri umutsuz arkadaşlara umut olsun diye uzun uzun anlatmıştım,ve nihayet kızıma kavuştum,22 günlük oldu bile,infertiliteyi Allah ın izniyle yendik,yavrumuzu kucağımıza aldık,darısı isteyen herkesin başına.

Amin. Tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün. Darısı başımıza olsun inşallah

darısı hepimizin başına inşallah. sizdeki problem sadece spermin az olması mıydı yoksa yapısal bozukluk da var mıydı?(yani morfoloji ?)

Bu havuç kürünü sabahları aç karna felanmı içirmek gerekiyor. Yanına keçi boynuzuda olurmu? benim eşim gitmiyor doktora, bunları içirsem faydası olurmuki acep:34:

ikisi aynı anda olmaz,tam ters etki yapar,biz gece yatmadan önce içiyorduk,akşa yemeğinden en az 2-3 saat sonra .öyle daha etkiliymiş.

darısı hepimizin başına inşallah. sizdeki problem sadece spermin az olması mıydı yoksa yapısal bozukluk da var mıydı?(yani morfoloji ?)

morfoloji başta da tedaviden sonra da hep %50 idi.iyiydi yani.biz de sperm çok azdı ve çoğu ölüydü.canlılar ise çok yavaştı.

Yaklaşık 5 aydır bu forumun erkek infertilitesi bölümünün üyesiyim.Bazı arkadaşlar hatırlayacaktır.Tüm tahliller sonucunda eşimin 1.6 milyon toplam sperminin olduğunu yazmıştım çeşitli konulara.Önce ilaçlara başladı ve yanında bir sürü küre.Endol,trentilin,l-arginine ilaçları,keçi boynuzu kürü,incir kürü,ginseng ve tribulus macunları,arı sütü bal polen,kavun yağı,çakşır suyu vs vs vs.
İlk testten 2,5 ay sonraki testimizde sayının 12 milyona hareketin ise %31 e çıktığını gördük.Sonra 12 Aralık tarihi itibariyle bu ilaçların yanına proxeed plus ı ekleyerek 3 ay daha devam etmeye karar verdik.Bu arada keçiboynuzu kürünü bırakıp havuç kürüne başladık,ginseng,tribulus ve arı sütüne devam ettik,diğerlerini bıraktık.Tabi bu arada kola,salam,sosis,sucuk gibi gıdaları en baştan bıraktık,eşimle beraber ben de yemedim,bol bol kuruyemiş,sebze yedik.Her akşam yedi çeşit meyveden oluşan taze sıkılmış meyve suyu içtik.Veeee aradan sadece 2 ay geçti.3. testi bile yapmaya gerek kalmadı.Dün hamile olduğumu öğrendim.İki defa test yaptım,kıpkırmızı iki çizgi çıktı,sonra gittim kan testi yaptırdım,Allaha çok şükür,binlerce şükür,dünyalar bizim oldu,hafif tatlı bir panik başladı şimdi,Allah hepinize nasip etsin,nerden nereye,sakın umutsuz olmayın.:49:

Merhaba blueeyes37 hikayeni okudum senin adına çok sevindim bende yeni üye oldum. Benim eşimde test sonucu 0 yani azosperm çıktı ve Tese ameliyatı oldu sonuç yine negatif bize önerebileceğin neler var vitamin özel takviye gibi ..

Merhaba blueeyes37 hikayeni okudum senin adına çok sevindim bende yeni üye oldum. Benim eşimde test sonucu 0 yani azosperm çıktı ve Tese ameliyatı oldu sonuç yine negatif bize önerebileceğin neler var vitamin özel takviye gibi ..

sen yazalı çok olmuş ama malum bebeğimden dolayı pek giremiyorum,özellikle herkese proxeed plus adlı vitamin kompleksini kullanın diyorum,ama 2-3 ay kullanmak lazım,pahalı bi takviyedir,15 günlük kutunun fiyatı 130 tl falan,ayrıca havuç kürü mutlaka,ben kullandığımız her şeyi yazmıştım zaten okursan belki fikir verebilir.Allah yardımcınız olsun.

bu konuyu aylar önce açmış,başımdan geçenleri umutsuz arkadaşlara umut olsun diye uzun uzun anlatmıştım,ve nihayet kızıma kavuştum,22 günlük oldu bile,infertiliteyi allah ın izniyle yendik,yavrumuzu kucağımıza aldık,darısı isteyen herkesin başına.

hayırlı olsun allah analı babalı saglıkla büyütmeyi nasip etsin bizlerede dua et..

tebrik ederim. senin adına çok sevindim.yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu.bizim de toplamdaki sperm sayımız 1 milyondan az.ileri hareketimizde sıfır. sizin ilk testinizde ileri hareketiniz kaçtı? inşlh bizimde değerlerimiz sizinki gibi artar.ben zaman zaman ümidimi çok kaybediyorum.hiç bebeğim olmayacakmış gibi geliyor.ölü gibi geziyorum:(

bizimde sayımız 3 milyondu ileri hareketlılık 0 dı 3 ay sonucunda 25,6 milyon ileri hareketlılık %10 oldu bende karamsardım hiç yükselmiyecek diyordum.

Kızlar bundan üç yıl öncesinde tam umudumuzu kesmiştik bebeğimiz olmayacak diye başlamıştık ki netten bazı vitaminlerin sayı ve hareketliliği arttırdığını gördüm eczacı bu vitaminleri 3 ilaç olarak bize verdi ve ilca başladığımız ay hamile kalmıştım mucizeydi bu.. Daha sonra şükürler olsun oğlum dünyaya geldikten sonra 2 yıl hiç korunmadık ve artık oğlum 2 yaşını da doldurunca 2.bebeğimiz olsun istedik ve o vitaminlere yeniden başladık 1 ay olmadan yeniden hamile olduğumu öğrendim.. Rabbim ol deyince oldu yine.. Işte o vitaminler
pharmaton
zinco
sıvı l-carnitin
bu arada arı sütü de bebeğin tutunmasını sağlıyormuş..
Rabbim herkese nasip etsin..

slm arkadaşlar ben 8 aylık evliyim ve 5 ay kadar bekledik hamile kalmayınca 3 ay önce kendim için tahlil yaptırdım sorun bende mi diye düşündüm ama bütün tahliler temiz çıktı çok şükür ama eşimde varikosel olduğunu ve sadece 1 milyon sperm sayısı olduğunu öğrendik ve bu spermlerde ilişki esnasında ölüyormuş yani canlı değilmiş bana bu konuda yardım edin ne olursunuz bebek sahibi olmak istiyorum :'(

Back
X