1 ay sonra evleniyorum ama mutsuzum nedenini bende bilmiyorum

dizboyumavi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2008
105
0
96
Karaman
merhaba arkadaşlar benimde sizinle paylaşmak istediğim bi derdim var dert demeye bile dilim varmıyor aslında görünürde olan bi problemde yok ama sorun bende sanırım. Yaklaşık 2 yıldır görüştüğüm insanla 1 aya kadar hayatımı birleştireceğim fakat sebebini bilmediğim bi mutluzluk var içimde. Nişanlım çok anlayışlı ve beni çok seven birisi fakat ben mi yetinmeyi bilmiyorum nedir hep bi mutsuzluk var içimde. düğün yaklaştıkça içimde sanki pişmanlık duygusu büyüyor. bulunduğum yerden çok uzak bir yere gelin gidicem. arkamda işimi ailemi arkadaşlarımı herşeyimi bırakıp gideceğim.hiç bişeyim eskisi gibi olmayacak bu mu beni korkutan yoksa nedir. bazende düşünüyorum eşimden sıkılırmıyım diye çok büyük bi korku bu bendeki emin mi değilim bişilerden. aşkla dolu 2 yılı tükettik ama bu evlilik mi beni korkutan nedir bilmiyorum yoksa alışkanlıklarımdan mı vazgeçemem evlenenen arkadaşlara soruyorum sizdede olmuşmuydu düğün öncesi pişmanlık duygusu.İçimde anlam veremediğim bi korku ve üzüntü var benneyaptımki

ben hergün eşimle birlikte olacağım için çok sabırsızdım düğün öncesi... son bir haftayı bile zor geçirmiştim... bilmiyorumkismile

ama bazı insalarda düğün gerginliği olabiliyor, tıpkı bahsettiğin gibi, eski hayatımı özler miyim, eşimden sıkılır mıyım vs vs... önemli problemler olduğunu sanmıyorum ki anlattığına göre bi sorununuz da yok zaten nişanlınla...
evlilik korkusu bastırmıştır, takma fazla ve mutlu olacağına inan...
:teselli:

Canım bence uzak bir şehre gitmen böyle duygulara neden oluyor , mademki nişanlınla hiç bir problemin yok mutlaka uzaklaşmanın etkisi.

İnsanın en heyecanlı, en mutlu günleridir bugünler...telaş, koşturmaca, sıkıntı, stres olabilir bu süreçte ama pişmanlık duyman emin olamaman endişe verici bir durum bence. Sevdiğin insanla hayatını birleştiren birinin kafasında soru işaretleri kalmayacağını sanıyorum. Sorunun nişanlınla ilgiliyse bunun çözümü bu saatten sonra biraz zor...ama evden, ailenden, işinden ayrılmanın yarattığı korkuysa bunlar zamanla geçecek şeylerdir. Bu tip endişeler evlenen herkeste olabilir.
Siz hiç yaşadınız mı diye sormuşsun : Ayaklarım yerde değildi, bu dünyada değildim sanki inan şu an bile hafızamı zorlasam hatırlayamaıyorum öyle dünyadan kopuk bir süreçtiki benim için güzel günlerdi. Keşke o günlere geri dönebilsem diyebilirim ancak.

cnm yaa öyle oluyor banada olmuştu
pişmanlık değilde yeni bi yere gitme korkusu.
yeni insanlar yeni arkadaşlar
yeni bi aile...
bnm 4.5 yıllık beraberliğimdi evlendiğimde.
annem gitme dese oturur düşünürdüm
ama çok mutluyum
seviyorsan herşey güzel

Bende olmustu, hatta hiç evlenecekmisim gibi degildi, o duygu hiç yoktu bende, zaman yaklastikçada hiç istememistim, hatta gayet sogukkanliydim genelde, sadece o yetiscek bu yetiscek gibi seylerden kafam allak bullakti ama onun haricinde hicbir duygu yoktu içimde.
Yapi meselesi sanirim.

Başka bir şehire gitmek seni huzursuz ediyor. Hiç birşey eskisi gibi olamicak diye düsünüyorsun..
Bunlar cok normal seyler.
Evlendikten sonra alışıyor insan..

bende aynı duyguları yaşamıştım düğünümden önce
uzağa gelin gidecek olmandan kaynaklanıyor bence
herkesi herşeyi geride bırakıp yeni bi hayata başlamak içini burkuyor insanın
ama sevdiğinle evlendikten sonra herşeye çok çabuk alışıyorsun
düğün öncesi hissettiklerin bence çok normal

ben eşimle evleneceğim günü sabırsızlıkla beklemiştim, bende olmadı yani
ama sanıırm başka bir şehire gelin gideceğin içindir..
birde bazı şeylerden emin değilim demişsin sevginden şüphenmi var canım

Canım bence en önemli mesele uzağa gidecek olman.
Çünkü ben nişanlıyım ama zaman zaman çok karamsar oluyorum, düğünüme daha 9 ay var fakat gitmek ve kalmak arasında gidip geliyorum.
Nişanlımla aramdaki küçük sorunları büyütüyorum, ama sakin kafayla düşününce bunların yersiz olduğunu düşünüyorum.
Eminim düğün yaklaşınca daha duygusal olucam, ama Allah'ın izniyle hiçbir zorun çıkmaz canım.
İnşallah çook mutlu olursun...

canım bende o şekilde tedirginlik olmadı
sadece ailemden ayrılacağım diye üzülüyordum
senin sıkıntın şehir değiştirmen
işini,aileni bırakıp gitmen
o yüzden tedirginsin
nişanlından şüphen yoksa
bunlar çok normal duygular

canım olur öyle...
kimisi çok heyecanlı yaşar, kimisi sakin, kimi pişman...
hayatının dönüm noktası bu, o yüzden bunları hissetmen o kadar doğal ki.
vesveselere kulak asma yani.

Biçoğumuz aynı şeyleri yaşadık cnm
ben çok yakına evlenmiş olmama rağmen 1 hafta kala bile acaba ayrılsammı diye düşündüm.acaba acaba acaba vardı aklımda hepp
saçmalık ama insan bocalıyor işte.
Bol bol dua et rabbim feraha çıkarsın. Yeni bi ortam yeni ev inş hepsi güzel olur
hani derler ya evlenince kocana çok bağlanıyosun diye aynen öyle
ben bu mantığa çok kızardım insan kocasına bu kadar bağlanmaz diye ama gerçekten bağlanıyo insan.ve eğer mutluysan gittiğin mesafenin önemi yok.rabbim huzurlu geçim versin.evlilik çok güzel bir şey sevdiğinle beraber olmak yemek yemek uyumak sevişmek hepsi ayrı güzellikler yeterki mutluluk huzur olsun gerisi kolay cnm
son günlerinin ntadını çıkar takılma ufak ayrıntılara

canım çok normal böyle hissetmen.yeni bir hayata atılacaksın alışkanlıklarından vazgeçeceksin vs. vs. bende böyle olmuşum ama şimdi çok iyiyim takma kafana hiçbişeyi

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar yorum yaptığınız için hepinizin yorumları bir noktada birleşiyor.Umarım bu ruh halimden bir an önce kurtulurum Rabbim bu huzursuzluğumu atmama yardım etsin inşallah.

Büyük heyacanla günleri saya saya düğün günümüzü bekledik..
Pİşmanlık değil aksine kocaman bir mutluluk hissediyordum yüreğimde..
evimizde basbasa geçireceğimiz günlerin hayali tüm gerginlikleri alıyordu..
Belki de gercekten emin değilsinz kararınızdan..

ama her insanın olaylara bakışı hayatı yaşayışı farklıdır.evlilik çok önemli bir karar ve bu kararı alırkenki yaşanan heyecen yerini artık gerçeklere (yani düğün gününün yaklaşmasına) gelindiğinde endişeleri de beraberinde getiriyor.çünkü hayat toz pembe değil.ailenden ayrılmak var.ilk defa sevdiğinde olsa farklı bir insanla yaşamaya başlamak var. yerinden yurdundan ayrılmak var.var da var yani.ve bazı insanlar olumluyu da olumsuzu da eşit düşünürler ve algı olumsuzu daha da belirgin hissetmemize yol açar.kiminde olumlu duygular ağır basar kiminde de yukarda bahsettiğim gibi olumsuz duygular daha da ağır basar.bence telaşlanması çok doğal.burası türkiye ve ya hadi evlenelim olmazsa da napalım ayrılırız rahatlığı olsa batıdaki gibi herkes ayakları yerden kesilir şekilde evlenir.ama hiç ama hiçbir şeyin garantisi yok bu ülkede ve çok sevsek istesekte evlenmeyi işte böyle endişeler peşimizi bırakmıyor.gerçeklik bu...

Benimde basimdan geçti
Hatta çok dertlesmistim dostlarimdan
Son iki ayi ben aglayarak geçirmistim. evlilige de çok zor alistim. suan 2 yillik evliligim hersey çok guzel
Kesinlikle pisman degilim ama babam evinden ayrilmak zor
Hele uzaga gitmek daha da zor
Seviyorsaniz eger hersey guzel olmasi dua edin ve kalbinizi temiz tutun
Bu duygusallik tamamen normal merak etmeyin. Allah mesut etsin insallah

şakkıdınormal bunlar bu zamanda..
bnim düğünüme 1 sene kadar var ama ben bile bu dediklerini hisediyorum bazen..ama nişanlımla ilgili bi sorunum yok, benimki hayatımın değişmesinden korkmam..
sanki hiç bişi eskisi gibi olmucak, kaynanam beni esir alcak, yeni aile içine girnce kendi ailemden kopcam, hep sorunlar yaşıcam,:lepi:
şakkıdı gibi gibi paranoyak düşünceler....

halbu ki bunlara asla izin vercek yapıda biri deilim ama kendime güveniyorumbazen korkuyorum ya değişirsem ya her şeye susup he dersem aşkım için sonra mutsuz olursam:gitme:
Allah korusun :Saruboceq:
özgürlüğüme düşkün biri olarak benim korkularım bunlar..
inşallh her şey gönlünce olur.düğüne odaklan sen, hazırlıklarını eksiksz yap ki içinde bişi kalmasın..mutluluklar:lepi:

Farklı bir ortama gideceksin,ailenden arkadaşlarından uzaklaşacaksın,ama mesafe olarak sadece,bu tamamen görüşmemen anlamına gelmiyor değil mi tatlım....
Sakın üzülme yeni ortama gireceksin,sevdiğin adamla birlikte,yeni bir sayfa açıyorsun hayatında..
Heyecanlı olman gerekirken,bu mutsuzluk ta niye...!!!
Pozitif düşün ki hayatın da pozitif olsun...
Sakın eşimden sıkılırım falan diye de düşünme...
Bende evlenince babaevinden çıkarken ki ana kadar şaşkın bir ruh halindeydim,hem aşkıma kavuşmanın sevinci,hem ailenden uzaklaşmanın burukluğu...
Allahtan ben aileme çok yakınım..
Bu yeni gelin psikolojisi....
Sakın üzülmeyin,böyle düşünerek hayatı kendinize zindan etmeyin..
.Allah yardımcınız olsun,mutlu mesut yaşayın ömür boyu inşallah...
a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…