Bebek Beslenmesi 1 aylık bebeğim memede ağlıyor):çaresiz kaldım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

edmina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
28
0
86
Samsun
arkadaşlar bebeğim geceleri gayet güzel emiyor ama gündüz emiyo ve bir süre sonra ağlamaya başlıyor sonra tekrar büyük bir hevesle memeye dalıyor emiyor yine ağlıyor çıldırmak üzereyim.sütüm mü az şimdi?herkes böyle diyor.3 kilo doğdu 1 ayda 4.600 oldu.kilo alımı normal ama neden böyle yapıyor anlamadım.sütüm ilk günlere göre az göğüslerim öyle taş gibi değil ama sıkınca ucundan geliyor.mama vermek istemiyorum ama herkes ver falan diyor.uykusunu uyuyor kakasını çişini yapıyor.offf çok çaresiz hissediyorum kendimi.çok üzülüyorum yaa

edmina, benim de aklıma sütünün yetmediği geldi ilkin. kilo alımını ilerleyen zamanlarda takip et bakalım, sütün -belki- şimdilerde azalmıştır. bir de... doktorunuz vardır sanırım, bir danış istersen, benim bebeğim de kolik olmuştu, özellikle akşamları çok ağlardı. ayrıca... ben nazara çok inanırım. bunu da gözardı etme canım. bebek büyütmek zor sanat. kolay gelsin.

gaz sancısı olabilir benim kızımda vardı emerken sanki ağrısını geçecek gibi hırsla emip sonra çok ağlıyordu bence bi druna sor nazarıda hafife alma bir nazar boncuğu tak bebişine inşallah biran önce iyileşirsiniz

sezince ve devran gaz sancılarımız çok fazla ,.sanırım beniim bebeğimde kolik.gece emerken hiç sorun yok çok güzel emiyor ve uyuyor,2 saatte bir emiyor ve uyuyor.ama gündüz memede hırslanıyor aynen devranın dediği gibi hırsla emip ağlıyor.canım sıkıldı çok doktora danışıcam.hakkaten çocuk zor işmiş

annesi gaz sancısı var bebişinin karnına sancı girdimmi bırakır memeyi ağlar. gazını çıkar gazlı demekki bebeğin. gaz giderici damla kullan ve her emzirmeden sonra gazını mutlaka çıkart.. ilerde daha çok başın ağrır yoksa..:smiley-cool:aynı şey benimde başıma geldi. sindirim sistemi tam olarak gelişmediğinden gaz ne olursa olsun olur...

arkadaşlar aynı olay bizdede oluyo valla.çok üzülüyordum.sakinken gayet iyi ama gündüzleri çok zor emiyo biraz emdikten sonra ağlamaya başlıyo

gaz sancısı çekiyor olabilir,benim oğlumda öyleydi gaz için zinco kullanmaya başlayınca geçti.Gazı olunca da bebek emmeye çalışır çünkü

teşekkür ederim arkadaşlar sanırım gazdan.sütümün yetmemesi ihtimali beni çok üzdü.2-3 ay bari emzirebilsem diye düşünmeye başlamıştım.mama vermedim inatla emziriyorum.bebişim hırslanınca bırakıyorum ama savaş veriyoruz resmen sonra tekrar.bakalım ne kadar sürecek.metsil kullanıyorum gaz için.dr nurse harvey diye bir ilaç verdi ama hiç işe yaramadı çocuk sürekli ilacı geri kustu.metsil daha iyi geldi

kesinlikle gazdan oluyordur. benim kızımda öyleydi özellikle öğlen sıraları başlar akşam yatana kadar sürerdi. karnını tutarsan gaz hareketlerini hissedebilirsin. karnını ve ayaklarını sıcak tutmaya çalış ve memede çok uzun süre emzirme. 5 dak.dan sonra süt azaldığından dolayı bol bol hava yutuyor çünkü.

Bencede seni emerken hava yutmasından kaynaklanıyor çünkü benim oğlumda aynısını yapıyor. Emzirirken arada gazını çıkararak devam ediyorum emzirmeye. Gazını çıkarmazsan zaten onların midesi küçücük hava şişiriyor midelerini emmek isteselerde ememiyorlar. Ve memelerinin ilk zamanlardaki gibi sert olmasını bekleme canım o zaman süt kanalları yeni açıldığından sertlik oluyor ama sonra sonra yumuşak olsada içi süt dolu oluyor. Ayrıca sütünün artmasını istersen pekmezli süt iç tadı kötü oluyor ama bariz bi şekilde arttırıyor sütü. Onlar için herşeye katlanılır.

aynı sorun bende de var gecede ammio yanlız :) hiç durmadan aglıo
sancı dediler ama hiç durmuo emerken çok kötü biz mamada kullanıorz maaleseff

benim oğlumda aynı şeyi yapıyodu; hırsla emip memeyi bırakıp ağlıyodu.
herkes sütün az şunu ye bunu ye diyip sinirlerimi bozuyodu.
oysa dediğin gibi sağıp bakıyodum süt vardı. arkadaşların dediği gibi gazdanmış meger. baya geç anladık babulin kullanınca şükür geçti.
şimdi 2,5 aylık oldu nadiren gaz sancısı oluyo; az babulin veriyorum rahatlıyo.
bence sende doktoruna gaz için bişey yazdır sıkıştıkça kullanırsın.
geçmiş olsun..

xthefelix babulin etkili ise onu alayım bende metsil aldık bir nebze daha iyi ama bebeğim aşırı gazlı.birde arkadaşlar gece emziriyorum uyuya kalıyo gazını çıkarmak için aldığımda mümkün değil çıkmıyo kaç dakika dolanıyorum evin içinde kollarım kopuyo bir türlü çıkmıyo ama bebeğim mışıl mışıl uyuyo.btlknn ben vermemek için direniyorum biraz daha iyiye gitmeye başladı yine ağlıyo ama meme değiştiriyorum falan.diyorum ya savaşıyoruz:)ama kesinlikle uyanıkken yapıyo uyurken gayet ii emiyo.miineem pekmezli sütü denerim mutlaka ama sütün çok gaz yaptığını duydum öyle değil mi acaba.yoksa hemen içerim valla.bebeişler için herşey yapılır

Sütün gaz yaptığı doğru olabilir ama çok şükür bize yapmıyor. Birde kayısı suyu çok içiyorum o da çocuğun bağırsaklarına çok iyi geliyor. gazını ve kakasını yapmasını kolaylaştırıyor.

canım kesinlikle gazdanır o beni bebeğimde aynı şekilde yapıyor kaldır gazını çıkar ve emzirmeye devam et endişelnme sütün falan azalmamıştır. Gazı vardır annesi

teşekkür ederim arkadaşlar sanırım gazdan.sütümün yetmemesi ihtimali beni çok üzdü.2-3 ay bari emzirebilsem diye düşünmeye başlamıştım.mama vermedim inatla emziriyorum.bebişim hırslanınca bırakıyorum ama savaş veriyoruz resmen sonra tekrar.bakalım ne kadar sürecek.metsil kullanıyorum gaz için.dr nurse harvey diye bir ilaç verdi ama hiç işe yaramadı çocuk sürekli ilacı geri kustu.metsil daha iyi geldi

Epey olmuş siz yazalı ama yazmak istedim..Metsil tamamen kimyasalmış. bebeğim yoğun bakımda yataken gaz ilacını verdim hemşireye kullandı ama doktor görünce bıraktırdı. Siz bebeğinize ilaç veriyorsunuz dedi. Nurce Harveys bitkisel ilaç diye bile geçmiyor. gaz için en iyi yöntemlerden biri her alt açışınızda masaj yapıp bacaklarını karnına yittirin. İlerleyen zamanlarda artık bebeğim altını açınca kendisi gaza çıkarmaya başladı. Yinede tümden gazı bitmiyor ama en azından nasıl rahatlatacağımı biliyorum

Back
X