• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 aylık bebeğimde TSH Değeri?

chocochem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2025
68
11
3
36
Hanımlar merhaba. Bugünki 1. ay kontrolümüzde bebeğimin Tsh Değeri 6,1 çıktı.
Üst değer 5,8 olduğu için 2 hafta sonra tekrar kontrole gideceğiz.
15 gün önce baktıklarında 5,9 çıkmıştı TSH değeri.
Ben hipotiroid hastasıyım ondan sanırım kontrol istiyorlar sürekli. Düşebilir dediler ama yinede korktuk biraz.
Bu tarz bir durum yaşayan oldu mu acaba? T3 t4 değerleri normal aralıkta bu arada.

Benim eşim de hipotiroid hastası oğlumu takip etmiştik oynak oluyordu ilk aylarda. Değerimizi hatırlamıyorum ama 9-10lara çıkmadıkça alarm yok demişti doktorumuz. Siz de bir takip edin dengeye gelecektir 🙏

Merhaba geçmiş olsun . Bende 10yıldan fazladır hipotiroidi hastasıyım. Bizde genetik babaanneden falan. Geçen sene öylesine kontrole gittiğimde 9larda çıktı 4yaşındaki çocuğumun değeri. Sonra emin olmak için tekrar baktıklarında 8 çıktı . İyot verdiler tekrar kontrole gittik 2ay sonra. Baktıklarında referans aralığında çıktı 5 küsüratlı . Doktor tekrar kontrole gerek duymadı. Umarım sizinki de düşer sürekli küçücük bebekten kan aldırmakta çok zor

Ben hipotiroid hastasıyım ondan sanırım kontrol istiyorlar sürekli. Düşebilir dediler ama yinede korktuk biraz.
Bu tarz bir durum yaşayan oldu mu acaba? T3 t4 değerleri normal aralıkta bu arada.
Ben de hipotiroidi hastasıyım. Aynı durum bizde de oldu topuk kanında bir şey çıkmadı ama doktorumuz yine de ne olur ne olmaz diye kan istedi. Sanırım 3 kere kan verdik ilk 1-1.5 aylık dönemde. Yenidoğanda değerin yüksek çıkması normal demişti. Düşüşe geçiyor mu ona bakıcaz demişti düşünce sıkıntı olmadı bizde

Ben de hipotiroidi hastasıyım. Aynı durum bizde de oldu topuk kanında bir şey çıkmadı ama doktorumuz yine de ne olur ne olmaz diye kan istedi. Sanırım 3 kere kan verdik ilk 1-1.5 aylık dönemde. Yenidoğanda değerin yüksek çıkması normal demişti. Düşüşe geçiyor mu ona bakıcaz demişti düşünce sıkıntı olmadı bizde
Sizin için şimdi e nabızdan değerlere baktım
14 günlük tsh 9.8
16 günlük tsh 7.6
1 aylık tsh 7.2

Çok teşekkür edderim. 16 günlükken vermişiz biz de 5.9 çıkmış.
bugünkü değeri (1 aylıkken) 6.1 çıkmış düşüş yok ama artış da yok sanırım.
İnşallah düşer o zaman umut oldunuz bana 🙏

Bende hipotiroidi hastasıyım kızım doğduğunda yüksek çıktı, daha sonra hemen düşmüştü,endişe etmeyin okuduğum makalelerdede öyle yazıyordu..

ne zaman düşmüştü hatırlıyor musunuz?
Ben hasimato hastasiyim , vücudum antikor üretiyor,gebeliktede bebeğe geçip bebeğin tiroidini ekliyormus,topuk kanında bişey çıkmamıştı. Sizde durum nasıl ? 1 aylık falanken galiba düşmüştü tam hatirlayamadim

1 ay sonra tekrar verdiniz mi peki?
İstemedi doktorumuz biz de vermedik. Ama biz devlet hastanesine gidiyoruz özel takip eden bir doktorumuz yok. Hatta sonuçları gösterirken bile kanı isteyen doktor yoktu diğer doktora gösterdik neden kan aldırdınız ki küçücük bebekten hiç gerek yokmuş diye kızdı. Normal sonuçlar dedi yolladı. Biraz doktordan doktora değişiyor sanırım biri çok rahat diğeri çok temkinli

İstemedi doktorumuz biz de vermedik. Ama biz devlet hastanesine gidiyoruz özel takip eden bir doktorumuz yok. Hatta sonuçları gösterirken bile kanı isteyen doktor yoktu diğer doktora gösterdik neden kan aldırdınız ki küçücük bebekten hiç gerek yokmuş diye kızdı. Normal sonuçlar dedi yolladı. Biraz doktordan doktora değişiyor sanırım biri çok rahat diğeri çok temkinli
Evet aslında 2. verdiğimizde düşük bekliyordu doktor konuyu kapatacaktı. Ama 5,9 dan 6,1'e çıktığını görünce 15 gün sonra bir daha gelin dedi. Bizim de kafamız rahatlamıştı ama yine karıştı açıkçası. Sanırım dediğiniz gibi doktordan doktora biraz değişiyor. Ben de bu hastalık olduğu için temkinli davranıyor

Ben hasimato hastasiyim , vücudum antikor üretiyor,gebeliktede bebeğe geçip bebeğin tiroidini ekliyormus,topuk kanında bişey çıkmamıştı. Sizde durum nasıl ? 1 aylık falanken galiba düşmüştü tam hatirlayamadim
tam 1. aydayız biz de, ben de hipotiroid olduğu için görmek istiyormuş bebekteki tsh düşüşünü. Aslında son gittiğimizde düşüş bekliyordu ama olmadığı için yine bakılacağını söyledi. İnternette baktığımda tsh 10'a kadar aslında normal olduğu yazıyor. Kafamız karıştı biraz ama sizleri duydukça biraz rahatladım. Düşer inşallah 15 gün sonra ne olacak göreceğiz

Back
X