1 aylik bebegime noldu boyle:(

Doktorlar çok sever zaten hemen ilaca başvurmayı.

Verem aşısı eğer tutarsa aşı vurulan yer kızarır, kabuk bağlar bazı bebeklerin vücudunda da pul pul dökülmeler olur.

Benim 1,5 yaşında kızım var, ilaç nedir bilmez. İlaca karşı biriyim. Dr. kuzenim var o yıllar önce demişti. Şu yenidoğanlara verilen bazı ilaçlar var, isim vermeyeyim, resmen çocukları kobay olarak kullanıyorlar. Demir ilacı kan ilacı bilmem ne. Demir ilacı hariç kan ilacını bile vermedim. Çünkü kan ilacı çocuk 1 yaşına gelince kan testi yapılır eğer gerek görülürse verilir. ama nedense 6 aydan sonra Sağlık Ocakları bedava dağıtıyor hemde ufacık çocuğu kabız yapıyor. Bir ara özel doktoruna götürdüm doktoru kan testi yapacaktı dedim ben ilacı kullanmadım diye, oda aaa neden kullanmadın dedi. Bende açıkladım. Sonra test yaptırdı. Değerleri çok güzel çıkmış dedi. Ne yedirdin dedi. İki günde bir pekmezli yoğurt verdim dedim. En iyi ilacı vermişsin dedi. Demem o ki hemen ilaca başvurmayın ufak bebeklerde. O ateş fitillerini de her ateşi çıktığında kullanma sakın. O fitil 39 dereceye çıkan ve inmeyen ateşte verilmesi gerek. Ama bazıları bakıyor ateşi var hemen çocuğun poposuna fitili dayıyor. Ne kadar zararlı.
Ateşi çıkarsa bebeğinin Calpol şurup al. Her daim elinin altında bulunsun. Ateşimi var yada aşılarını yaptırmaya gitmeden çay kaşığıyla ver. Ben aşıya götürmeden önce çay kaşığıyla verirdim bu kadar zaman bir kere bile ateşi çıkmamıştır. (maşallah diyim nazar değmesin) ateşi çıkınca da bezi ılık su yap bileklerine koy. sakın ola alnına koyma. Çok zararlı.

ay canim benim cok gecmis olsun oncelikle. Bu konuyu ilk actiginda gorseydim daha iyi olurdu sanirim cunku ayni sey benimde basima gelmisti. Findik buyuklugunde ucu iltahapli kirmizi bir bezeydi. Cok korkmustum hemen doktora goturduk asi yeri onemli degil gecer dedi zaten simdiyede sadece minnacik izi kaldi. O doktorununu kesin degis canim bidaha kapisindan bile gecme, asi yerini bile bilmeyen bi doktor cocugun bacagini gorse bu ne ya der yani!!!

Geçmiş olsun ama verem aşısı 2. ay aşısıdır. Doğar doğmaz yapılan tek açı hepatit b aşısıdır birinci ayında da hepatit b nin ikinci dozu olur 2. ayda verem, karma ve pnömokok (zatürre) aşısı aynı gün yapılır. Nasıl olurda doğumda verem aşısı yaparlar anlamadım. Verem aşısının yerininde yara olması aşının tuttuğunun göstergesidir. Ayrıca 2 aydan önce hiçbir aşı bebeğe koldan yapılmaz çünkü yeteri kadar kası yoktur bacaktan yapılır daha sonrada sadece verem koldan yapılır bebek 6-7 aylık olduktan sonra kolunda yeterli kas oluştuktan sonra koldan aşı yapılır.

valla bilmiyorum canim,yurtdisindayim burda verem asisi yasaklanmis sadece isteyen aileler imza karsiliginda vurdurabiliyor,bizde hastanede imza verdik ve hemen vurmuslar iymi ettik kotumu bilmiyorum,cok mantikli yeni dogn bebegin kolunda kasmi olur yaa ne bileyim kafam akaristi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…