• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.evliliginden boşanip da 2. Yapanlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumlardan az biraz bişeyler anladım.

Konu sahibiciğim bu gerginlikle yaşamaya devam ederseniz ikinci evlilik de hüsran olur bence. Önce bi kendinizi, hayata bakışınızı değiştirin.
Tam bunun üzerine hem sizin söylediğinizi destekleyen hem de konu sahibinin duymak istediği bir şey söyleyebiliriz; kafanızı değiştirin, yastığınız değişsin :)

"Yastik degisti mi kader degismez "bende bosanma asamasindayim insanlarin bana bunu demeleri tedirgin oldum.Herseyi bilen rabbim.siz bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz .Derler ya insanin ne ömrü ne rizkı ne de eşi degirmezmis insanlarda bu sozlerden yola cikiyorlar rabbim herkese guzel kaderler yazsin☺
Ne saçma ve boş bi laf. Hz. Hatice duldu ama sonra peygamber eşi oldu.

Ya bizim insanımız kadar boş ve yaralayıcı konuşan yoktur gerçekten. Göz ardı edip yolunuza bakın Allah karşınıza tertemiz insanlar çıkarsın inşallah...

Tabi hersey kafada bitiyor .yasadigin stres aşırı olunca temkinli nasil ilerlerim artik yanlis yapmamak icin neler yapabilirim aslinda kafadaki sorular .

Ya bizim insanımız kadar boş ve yaralayıcı konuşan yoktur gerçekten. Göz ardı edip yolunuza bakın Allah karşınıza tertemiz insanlar çıkarsın inşallah...
Tesekkurler..

"Yastik degisti mi kader degismez "bende bosanma asamasindayim insanlarin bana bunu demeleri tedirgin oldum.Herseyi bilen rabbim.siz bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz .Derler ya insanin ne ömrü ne rizkı ne de eşi degirmezmis insanlarda bu sozlerden yola cikiyorlar rabbim herkese guzel kaderler yazsin☺
Ya lütfen abartmayın.
Üzülmenizi, hayal kırıklığına uğramanizi anlayabilirim ama bosanmaktan utanmanız anlayamam.
2-3-4.ye evlenen erkeklere vay koçum benim diyip kadına gelince paspas muamelesi yapılmasından bıktım. Bunu bari siz kendinize yapmayın.
Olmadı, anlasamadiniz bitti. Mutlu olsaydınız zaten bosanmazdiniz.

6 aylik bir bebeyle 20 yasinda korpecik gencecik bosanmis biri olarak yaziyorum

Insan bosaninca nasil oluyoda aklina direk 2. Evlilik geliyor anlamis degilim. Yani ilkinden bosanirken bazi travmalar yasaniyo direk 2. Evlilige odaklanamiyor, ki odaklanmamali.

Varsayinki 2. Evliligi yapmadiniz, eee noldu olmenizmi gerek, evlilik olmadan hayat devam etmez mi

Sorunuza gelirsekde 2.evliligimi 9yil sonra yaptim
Evet gec ama guc olmadi, o 9yil icerisinde hergunumu evlenmeliyim diye gecirmedim. Tabikide evliligi diledim ama daha bosanma kagidini bile imzalamadan bu tur seylere kapilmis olmanizin manasini bulamiyorum.

Ben alyansimi bile bosandiktan 1 yil sonra cikardim. Ki ne ayni evi ne ayni sehri paylasmiyoduk.
Neyse ben yine daldim konunun ortasina

6 aylik bir bebeyle 20 yasinda korpecik gencecik bosanmis biri olarak yaziyorum

Insan bosaninca nasil oluyoda aklina direk 2. Evlilik geliyor anlamis degilim. Yani ilkinden bosanirken bazi travmalar yasaniyo direk 2. Evlilige odaklanamiyor, ki odaklanmamali.

Varsayinki 2. Evliligi yapmadiniz, eee noldu olmenizmi gerek, evlilik olmadan hayat devam etmez mi

Sorunuza gelirsekde 2.evliligimi 9yil sonra yaptim
Evet gec ama guc olmadi, o 9yil icerisinde hergunumu evlenmeliyim diye gecirmedim. Tabikide evliligi diledim ama daha bosanma kagidini bile imzalamadan bu tur seylere kapilmis olmanizin manasini bulamiyorum.

Ben alyansimi bile bosandiktan 1 yil sonra cikardim. Ki ne ayni evi ne ayni sehri paylasmiyoduk.
Neyse ben

Eğer nasibiniz de 2 nikah varsa vardır 🤷🏼‍♀️
Onu diyenler töbe haşa geleceği mi görüyormuş

Yastık değişir kader değişmez doğru. Eğer yine aynı tarzda insanı seçer yine evliliğinizde aynı hataları yapar kendinizi değerlendirmeden evlenirseniz 10. Evlilikte de aynısını yaşarsınız. Yani mesela yastık değil kişilik. Kendinizi ölçün tartın hatalarınızı görün sonra evlenin. Tabi önce boşanın. Umarım Her şey daha güzel olur

Bende boşanmış biri olarak evet karşımızdaki çok kötü bir insan olabilir.ben evliliğimde kendimide suçluyorum çünkü çok taviz verdim alttan aldım sorun çıksın istemedim kavga gürültü olmasın dedim daha büyük sorunların çıkmasına sebep oldum. olay esnasinda tepkimi gösterseydim, kabul etmeseydim, hep onun istediği olmasaydı, bencil olmazdı .belki dikkat ederdi davranışlarına .evlilik bu kadar çekilmez hale gelmezdi .ilk bence kendimizi iyilestirmemiz gerekir. biz kötü insanları mıknatıs gibi çekiyoruz. birde yanlış şekilde iletişim kurunca o evlilik gitmiyor .bence bir yardım alın. benim babam narsist sürekli benim üstümde otorite kurmaya çalıştı çok baskı yaptı ben çocukluğumdan beri bana baski yapmayacak beni sevip ilgi gösterebilecek bir insan hayatımda istedim çünkü babamdan sevgi görmedim yine gidip sectigim adam babamdan bin beter çıktı o yüzden ben çok korkuyorum evlenmeyi düşünmüyorum olur evlenirsem kendi istediğim değil ailemin uygun gördüğü biriyle yada sevdiğim birisiyle evlenmeyi asla düşünmüyorum sonunda üzülen ben oluyorum sevmezsem en azından fedakarlık yapmam

Bu sözü kendinize telkin edinmeyin lütfen. Evliliğinizde kendinize şöyle uzaktan bir bakın sınırlarınızı belirleyin ya da törpülenecek yanlarınızı törpüleyin.

Kendinizin de dediği gibi her şeyi bilen rabbimiz .daha ilk evliliğinizden ayrılma aşamasındayken 2.evliliği düşünmeniz , yastıkla kaderi eşleştiren düşünceleri kafaya takmanız doğru değil gibi sanki. Şuan içinde bulunduğunuz duruma odaklanmalısınız bence.
Bütün erkekler aynı eşine geri dön denmesini bekliyor bence

3-5 tane 2.3. Evlilik yapan ve evliligi kotu giden tanimislardir.. onun uzerine ayni sey.. iyide atalarimizin her durum icin soyledikleri bir soz var…sonraki evliliklerinde daha mutlu olanlarda var.. cunku daha cok ne istedigini bilirsin mesela.. tek bir atasozunden yoka cikip genelleme cok sacma

Evlilik meraklisi degilim cok sukur ama bosanan insanlar bilir cevrenin yarattigi etkiyi .1.bosan 2. Allah kerim ne demek allah kismet ederse tabi olacak 2. Ama ben suan da hemen evlenecem demedim yazimda sordugum soruyu duzgün okuyun lutfen
Valla buradan hiç öyle durmuyorsunuz :D gayet daha boşanmadan 2. Olur mu diye düşünüyorsunuz. Bu kafayla 2. İle de kalmazsınız benden demesi.

Elalemin ne dediğini önemsemeyin.. Elalem denilen bir grup var; onlar her konuda , herseyi biliyor ve olmayan akıllarıyla akıl vermeye kalkıyorlar… Hiç evlenmeyip mutlu olan var, 2. yada 3. evliliğinde mutlu olanda var… Olmayan yada yaşanmamış şeyleri düşünerek sabrınızı yormayın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X