Merhaba ... Sanıyorum 2. Hamileliğinizi yaşıyorsunuz. Hayırlısıyla bebeğinize kavuşmanızı dilerim.
İlk hamileliğinizde hiperemezis geçirmişsiniz bu hamilelikte yaşıyormusunuz?
Bende hiperemezis yaşadım 7. Ayın sonunda kusmalarım azalmıştı ama kan değerlerim eloktrolk değerlerim sebebiyle doğuma kadar sıkıntım devam etti.
Ben hiperemezis sebebiyle ciddi sorunlarla karşılaştım ve bu konuyu Dr lar pek bilemiyor.
Kısa ve öz tavsiyelerimi bu vesileyle paylaşmak isterim.
1 ) troid tsh 3 tsh 4 hormonlarınızı sık sık tahlil yaptırın.
2 ) sürekli serum almak zorunda kalacaksınız çünkü elektrolik kaybı yaşanıyor.
Ben hamileliğimin son aylarında Allah ondan razı olsun) bir drla karşılaştım. Bana tahlillerden sonra bir serum kürü verdi bu serum kürü vücudumda eksile. Elektrolik kaybını tamamlamak adınaydı. 3 gün üstüste verilen serumlar uygulandı. Serumlar 6 saat süresince damla damla verildi toplamda 3 günde 18 saat serum kürüm yapılmış oldu.
Bundan önce aldığım serumlar sanıyorum anlık çözümlerdi ve ertesi gün yine aynı durumu yaşıyordum.
Yani kesinlikle endokrin Dr ü tarafından takip edilin.
Ben verilen ilaçların tümünü reddettim bunu atlamamalıyım. Zofer isminde bir mide bulantı ilacı veriliyor ben Dr ısrar ettikçe reddettim belki iyi gelecekti bilemem ama gebelikte medpamid ekli serumu bile bir çok defa reddettim.belki benimki bu sebepten uzamıştı olabilir. Belki iyi yaptım bilemiyorum ama direndim pişman değilim.
Bu bahsettiğim Dr ü daha önce bulsaydım biiznillah daha rahat atlatırdım sanırım.
Bir tavsiyeye rastlamak mümkün olmadı ve yol bulamadım umarım bu yazıyı okuyan arkadaşlar faydalanırlar.
Herkese sağlık ve kolaylıkla dolu hamilelik ve doğumlar diliyorum :)