Benim 3 aylık oğlum var...
Efendimizin tavsiyesi üzerine 7.gün sünnetini yaptırdık yavrumun.Bir anne olarak sünnet öncesi çok git geller yaşadım.Kıyamadım yavruma ama eşimin desteği ile sünnetine evet dedim.İyi ki de yaptırmışım diyorum şimdi.
Bebeğim ne sünnet esnasında ne sünnet sonrasında hiiiiç ağlamadı.Takip eden günlerde de en ufak bir sıkıntımız olmadı çok şükür.
Sünnet sonrası pipiye sargı bezi sarıyorlar.Bu sargı bezi bebek çişini yaptıkça yumuşuyor ve en geç 5-6 gün içerisinde düşüyor.
Düştükten sonra 10 gün antibiyotikli krem ile dikişleri düşene kadar bakımını yapıyorsun ve bitiyor.Önlem olarak 1-2 gün ağrı kesici şurup verdik yarım çay kaşığı ama çok da gereği yokmuş açıkcası.Yavrumun uykusunda hiç bişeyden haberi olmadı.
Tabi ki bu esnada bebeğin bezini rahatlıkla bağlıyorsun.Hiç bir sıkıntısı olmuyor.
Zaten 7.günden itibaren bebeğin idrarı özel antibiyotikli bir sıvı salgılamaya başlıyormuş.Bu da pipinin iyileşmesini kolaylaştırıyormuş.
Sünneti çocuk cerrahına yaptırdık ve kesinlikle bebekken sünneti tavsiye ediyorum.