Sünnet 1 haftalık bebeği sünnet ettirmek

sultang

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
310
11
118
ben su an hamıleyım ve erkek bebeğim olacak inşallah ve peygamber efendimizin sünnetine uymak için 7 gün içinde sünnet ettirmek istiyorum bebegini sünnet ettiren annelerden bilgi almak istiyorum en önemlisi sünnetten sonra bez baglıyabiliyormuyuz yoksa üstünü acıkm ı bırakıyoruz kundaklıya bilirmiyiz bu tarz bilgiler istiyorum bide sünneti cocuk doktoru mu yapıyo yoksa hangi doktor

ben su an hamıleyım ve erkek bebeğim olacak inşallah ve peygamber efendimizin sünnetine uymak için 7 gün içinde sünnet ettirmek istiyorum bebegini sünnet ettiren annelerden bilgi almak istiyorum en önemlisi sünnetten sonra bez baglıyabiliyormuyuz yoksa üstünü acıkm ı bırakıyoruz kundaklıya bilirmiyiz bu tarz bilgiler istiyorum bide sünneti
canım ben oglumu 30 günlükken yaptırdım ben biraz çektim yaz günüydü altını baglamadık aslında baglamak lazımmış biz sünnetçiye yaptırmıştık ama şükür sünnetimizde problem çıkmadı çocuk doktorumuz begenmişti şimin oglu oldu 1 günlüktü onların daha kolay oldu hastanede oldu bezini bagladılar çocuk doktorumuzda baglayabilirsiniz demişti ama bizim iş işten geçmişti onlar o yüzden fazla çekmedi çocuk pek aglamadıda sanırım anlamadı sünneti çocuk doktoru degilde başka bi bölüm yapıyo hatırlayamadım ama tavsiye mutlaka dogar dogmaz yaptır çok rahat ediyosun

Canım benim yeğenim doğar doğmaz, 24 saat sonra sünnet edildi. Dr lar öyle tavsiye etti. Bir erkek bebeğe yapabileceğiniz en büyük iyilik dediler. Hatta kesi bile olmuyor. Klemp gibi bişi takıyolar, göbek gibi düşüyor deri hemen. Bez bağlayabiliyorsun, çocuk anlamıyor bile ne olduğunu..Ben de bebeğim erkek olursa sünnet ettirip çıkarıcam hastaneden inşallah.

Bizim de bir oğlumuz olacak inşallah. Ben hiç böyle bir şeyi düşünmüyordum ama geçenlerde oğlu olan bir arkadaşım tavsiye etti. Bakalım dr randevumuzda doktorumuzunda fikrini alacağım..

Benim 3 aylık oğlum var...
Efendimizin tavsiyesi üzerine 7.gün sünnetini yaptırdık yavrumun.Bir anne olarak sünnet öncesi çok git geller yaşadım.Kıyamadım yavruma ama eşimin desteği ile sünnetine evet dedim.İyi ki de yaptırmışım diyorum şimdi.

Bebeğim ne sünnet esnasında ne sünnet sonrasında hiiiiç ağlamadı.Takip eden günlerde de en ufak bir sıkıntımız olmadı çok şükür.
Sünnet sonrası pipiye sargı bezi sarıyorlar.Bu sargı bezi bebek çişini yaptıkça yumuşuyor ve en geç 5-6 gün içerisinde düşüyor.
Düştükten sonra 10 gün antibiyotikli krem ile dikişleri düşene kadar bakımını yapıyorsun ve bitiyor.Önlem olarak 1-2 gün ağrı kesici şurup verdik yarım çay kaşığı ama çok da gereği yokmuş açıkcası.Yavrumun uykusunda hiç bişeyden haberi olmadı.
Tabi ki bu esnada bebeğin bezini rahatlıkla bağlıyorsun.Hiç bir sıkıntısı olmuyor.

Zaten 7.günden itibaren bebeğin idrarı özel antibiyotikli bir sıvı salgılamaya başlıyormuş.Bu da pipinin iyileşmesini kolaylaştırıyormuş.

Sünneti çocuk cerrahına yaptırdık ve kesinlikle bebekken sünneti tavsiye ediyorum.

ya bende 7 gün içerisinde yaptırmak istiyorumda eşim ve annem izin vermiyolar pek onlarla savasıyorum bıde erken dogum tehlıkem var yanı bebegım erken dogarda kuveze falan alınır yada hanı saglık sorunu falan olursa nasıl yapacam bılmıyorum

Benim 3 aylık oğlum var...
Efendimizin tavsiyesi üzerine 7.gün sünnetini yaptırdık yavrumun.Bir anne olarak sünnet öncesi çok git geller yaşadım.Kıyamadım yavruma ama eşimin desteği ile sünnetine evet dedim.İyi ki de yaptırmışım diyorum şimdi.

Bebeğim ne sünnet esnasında ne sünnet sonrasında hiiiiç ağlamadı.Takip eden günlerde de en ufak bir sıkıntımız olmadı çok şükür.
Sünnet sonrası pipiye sargı bezi sarıyorlar.Bu sargı bezi bebek çişini yaptıkça yumuşuyor ve en geç 5-6 gün içerisinde düşüyor.
Düştükten sonra 10 gün antibiyotikli krem ile dikişleri düşene kadar bakımını yapıyorsun ve bitiyor.Önlem olarak 1-2 gün ağrı kesici şurup verdik yarım çay kaşığı ama çok da gereği yokmuş açıkcası.Yavrumun uykusunda hiç bişeyden haberi olmadı.
Tabi ki bu esnada bebeğin bezini rahatlıkla bağlıyorsun.Hiç bir sıkıntısı olmuyor.

Zaten 7.günden itibaren bebeğin idrarı özel antibiyotikli bir sıvı salgılamaya başlıyormuş.Bu da pipinin iyileşmesini kolaylaştırıyormuş.

Sünneti çocuk cerrahına yaptırdık ve kesinlikle bebekken sünneti tavsiye ediyorum.

Merhabalar hangi hastanede ve hangi doktora yaptırdınız acaba?

Merhaba Ben de hamileyken cok arastirip dogdugu zaman istemistim cok tepki gostermisti herkes.Sonra dogum yaptigim zaman bazi ailevi meseleler olmustu ve birkac aylikken de olamadi karsi cikti esim vs.
Suan 2 yasinda ve iki hafta once pipisi iltihaplandi (sunnetsiz cocuklar da cok karsilasilan bir durummus) tam olarak iyilesti derken yine ayni :( yavrum cis yapmak istemediginden idrar yolu enfeksiyonu bile gecirdi.
İyilessin hemen sunnet ettiricez,simdi herkes ben daha cok istiyor sunnet olmasini.

Ani ne kadar erken o kadar iyi.Yemek yiyince cis kaka yapiyor ve cis yapinca cani aciyor diye yemek te yemek istemiyor (cani aciyor ve istahsizlik,mide bulantisi da yaparmis iltihap) ve 900 gr vermszaten zayif :(

Bizim gibi 4-5 aile daha vardı. Onların en büyüğü 2-3 haftalıktı o nedenle gayet normal olduğunu düşünüyorum.

Bizde yaptırmayı düşünüyoruz ama korkularım da yok değil:( Acaba 24 saat sonra mı yapılan yoksa 7.gününde yapılan mı tavsiye ediliyor bilgisi olan var mı??

Back
X