Bebek Beslenmesi 1 saatte, çeyrek muz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gagaga

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2016
228
254
18
34
Konuyu doğru yere açtığıma eminim
Çünkü bu bir dert...
Her gün sinir krizinin eşiğinden dönüyorum...
Oğlum 10 aylık...ve doğduğundan beri hep karnını doyurma çabası...
Önce memeyi reddetti beni hiç emmedi, tamam dedik mama içsin yeter ki...yok o da olmadı bu seferde biberonla savaşdı...uykuda içirdik...Sonra onu da istemedi...zaten ek gida zamanı gelmişdi...mamayı da terkettik...
Eee bu kadar iştahsz, huysuz bir çocuğun kaşıklada savaşı var tabi...
Bugün bir saati geçti muzu yemesi..muz kasede karardı,şekilden şekile girdi.. Yediğide çeyrek muz...asla pütür yemiyor...kasede çatalla ezdim suyla seyrelttim..
Ekmek veriyorm minicik diliyle ittiryor.yumurta peynir hepsne aynı şey...
Ben napiym pütüre nasıl alıştırayim
Daha sebze yemeği neymiş tadını bilmez
Siz neyi nasıl veriyorsnz.
Şu kk üye olma sebebim oğlum..
Çare arıyorum artık

Sebzeleri parmak kalınlığında hasla eline ver, muzuda soy eline ver yani genel olarak eline ver ama 10 aylik artik salca olmasada yag ,soğan kavurup salcasiz yemekleri yemesi lazım.,ek gidaya başlayınca hep mi blender yaptınız?

Bu istah olayi bence tamamen bebegin karakteriyle alakali. Eger istahli dogduysa yer istahsiz dogduysa yemiyor. Nasil bir sey anlamadim. Allah sabir versin..

Siz yedireceğim diye uğraşmayın, mama sandalyesinin altına serin sofra bezini, oturtun oğlunuzu sandalyeye verin eline muzu döke saça kendi yesin, yemekleri de kendi yesin, bazı çocuklar yemek konusunda anneleriyle mücadele eder, kendi yemek ister, aç kalır diye düşünmeyin, acıktıkça yiyecektir.

Canim cok kolay gelsin. 10 . ayda boyle yapmasi gercekten kotu ve senin icin de zor. Meyveleri sebzeleri eline verip kendisinin yemesini bir dene istersen. Bir de eger yemezse bir seyi ben ugrasmiyorum sahsen. Acikirsa gelsin yesin. Tabakla kasikla cocugun etrafinda kosmak hic iyi degil hem senin hem bebek icin.

Eline veriyorm uzun zamandır ya yalatıp atıyor.ya ısırıp tükürüyor ya kafasına sürüyor... Salatalık, muz, peynir,köfte,elma neler verilecekse kısacası verdim.ağzında döndürüp döndürüp tükürüyor..
Sadece çorba içiyor o da tarhana.onu da salçayla yağla yapıyorm. dr a sordm.seçme şansn yok nasıl yiyiyosa öyle ver dedi

Ayynii benim oğlan. Doğduğundan beri hep savaş içindeyiz. Meme reddi bizde de oldu 3.5 ay mücadele ettim. Sütüm var ve emmiyor! Emeceksin dedim 6 saat aç bıraktığım oldu derken emmeye başladı ama öyle ağzının ucuyla mecburiyetten

Ek gidaya başladık ayrı savaş. Ağzına ne versem bağırıp tükürüyor. Önüne koyuyorum kendi yesin heveslensin blw ise yarar belki diyorum her ne olursa olsun hamur gibi yogurup atıyo ağzına sürmüyor bile. Saçma sapan herşeyi ağzına sokar. Kumanda,telefon,oyuncaklar vs. ama yiyecek şeyler aslaa!

1 haftadır balık yağına başladık birde doktor devam sütü ver dedi onu veriyorum içiyor bakalım nereye kadar böyle devam edecek. 1 yaşına girdi 2 gün önce aynı ayda doğanlar tosun gibi benm ki Afrikalı.

Yemek yemediği gibi uyumuyor huysuz sürekli miz miz ömrümü yiyor amma şikayet ettim haçaresi varsa yazsınlar öğrenelim

Cocugunuzun kilo boyu orani iyise normal ise ozaman acikmasini bekle illaki yer. Benim oglumda nerdeyse iki bucuk yasinda hic birsey yemez desem yeri. Bende cok takiyordum elimde yemekle geziyordum yesin diye ama yok biraktim. Masanin ustune birakiyorum meyve ekmek yemek zamanina gore illaki acikinca alip yiyor bazen yemegi 6 saat bekler soguk soguk yer napiyim benimkide oyle iste

Butun cocuklar bayilir salataliga domatese havuca benimki daha birkere bile tatmadi bunlari

Küçük küçük yapın önce ezmeden, Yediği kadar yesin ben elinde kaşıkla gezen annelere şaşırıyorum Yediği yetiyor demekki..

Benim oğlan muzla önce bi güzel masayı siliyor sonra yüzüne gözüne saçına sürüyor ağzı hariç her yeri muz oluyor ödü kopuyo yanlislikla ağzına gelirde yer diye

Biraz zor olabilir senin icin anne olarak ama yemedigi bir vakit 6-7 saat yemek verme. Esinle sofraya oturun ona hicbir sey vermeden istahli istahli yiyin, Bence pes edip heveslenecektir size. O zaman verisiniz yemek. Umarim ise yarar.

Sizi anlayabilen bir anneyim, benim de oğlum 10 aylık.
Meme reddi ,3 aydan sonra biberon ve mama reddi yaşadım.
Dönemsel olarak yemekleri de reddetti.
Sürekli soluğu doktorda aldım, dediği şey 'aç bırakacaksın, çocuk zaten acıktığında belli eder zorlama onu yemek için' oldu.
Öyle de yaptım, 12-14 saat aç durduğunu bilirim oğlumun 5-6 aylıkken.
Şuan yemek yemeyi reddettiğinde onun yiyeceklerini sanki benimmiş gibi tabağıma koyup, gidip içeride oturuyorum 15-20 dk bekliyorum ve inanın benimkine sulanıyor.
Ben ne yer ne içersem çocuk ondan istiyor, bana özeniyor.
O sebeple önerim bu yönde olacak, kendi tabağınızın yanına onun yiyeceklerini koyun ve meraklanmasını bekleyin.
İstedikleri zaman tabağa saldırıp bir güzel alıyorlar ki ordan, inanamazsınız.
Ve sofra kültürü çok önemli, beraber onunla oturup aynı anda bir şeyler yemye çalışın, asla oyun oynarken ya da mama sandalyesinde değilken elinizle bir şeyler vermeye çalışmayın.

Bir gün Öğlen 12 de tarhana içirdm çıkardm dışarı,gezdik toztuk..inat ettim bende o gün... Hiç oralı olmadm..yanıma bişey almadım yedirmek için...hiç açlıkdan ağlamadı bile.bi haber..uyudu uyandı derken akşam 8 de eve geldik muhallebi yaptm dedim bak açlıkla terbiye böyle oluyomş.... Aaa hiç acıkmamş meğerse o kadar saat, yedirrken yine binbir şaklabanlık

Bu istah olayi bence tamamen bebegin karakteriyle alakali. Eger istahli dogduysa yer istahsiz dogduysa yemiyor. Nasil bir sey anlamadim. Allah sabir versin..
Âmin inşallah Allah bana sabırdan önce çocuğuma iştah versin

Yukarida bir uye yazmisti 12 saat ac kaldigi oluyormus bebeginin, Onlarin sistemi bizimkinden farkli galiba o kadar saat ac olmadiklarina gore. Biz anne olarak saat sayiyoruz tabi yesin de guyusun saglikli olsun diye.

Benim oğlumda iştahsız 3 yasinda anlıyorum benimkide mercimek çorbası sever her gün 3 öğün olsa onu yer...madem çorba içiyor içine sebze koy, et, kiyma koy... gerçekten zor.

Herşeyi denedim bazen o kadar sinirleniyorm ki vermiyorum bi şey yeme bakalm nereye kadar inat edeceksinn...ama yok gerçekten çok zor bir çocuk..yemek yemek onun işi değil sanki...mama sandelyesini zaten parkenin üstüne aldm halının rengi değişiyor çünkü..eline ne versek hepsi aşşağıda..parça pinçik yapıp oyun oynuyor

Biraz zor olabilir senin icin anne olarak ama yemedigi bir vakit 6-7 saat yemek verme. Esinle sofraya oturun ona hicbir sey vermeden istahli istahli yiyin, Bence pes edip heveslenecektir size. O zaman verisiniz yemek. Umarim ise yarar.
Bazen 10 saat aç kalıyor...ama asla yemek aklına gelmez deli gibi oldum iyice..zaten mama sandalyesine oturunca hep bi uykusu gelir yeni uyansada başlar göz ovuşturmaya

Başkasının yemeğini yedirmeyi denediniz mi hiç. Bazı çocuklar evde yemek yemez ama gittiği yerde iştahı açılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…