Eline veriyorm uzun zamandır ya yalatıp atıyor.ya ısırıp tükürüyor ya kafasına sürüyor... Salatalık, muz, peynir,köfte,elma neler verilecekse kısacası verdim.ağzında döndürüp döndürüp tükürüyor..Sebzeleri parmak kalınlığında hasla eline ver, muzuda soy eline ver yani genel olarak eline ver ama 10 aylik artik salca olmasada yag ,soğan kavurup salcasiz yemekleri yemesi lazım.,ek gidaya başlayınca hep mi blender yaptınız?
Benim oğlan muzla önce bi güzel masayı siliyor sonra yüzüne gözüne saçına sürüyor ağzı hariç her yeri muz oluyor ödü kopuyo yanlislikla ağzına gelirde yer diyeSiz yedireceğim diye uğraşmayın, mama sandalyesinin altına serin sofra bezini, oturtun oğlunuzu sandalyeye verin eline muzu döke saça kendi yesin, yemekleri de kendi yesin, bazı çocuklar yemek konusunda anneleriyle mücadele eder, kendi yemek ister, aç kalır diye düşünmeyin, acıktıkça yiyecektir.
Biraz zor olabilir senin icin anne olarak ama yemedigi bir vakit 6-7 saat yemek verme. Esinle sofraya oturun ona hicbir sey vermeden istahli istahli yiyin, Bence pes edip heveslenecektir size. O zaman verisiniz yemek. Umarim ise yarar.Eline veriyorm uzun zamandır ya yalatıp atıyor.ya ısırıp tükürüyor ya kafasına sürüyor... Salatalık, muz, peynir,köfte,elma neler verilecekse kısacası verdim.ağzında döndürüp döndürüp tükürüyor..
Sadece çorba içiyor o da tarhana.onu da salçayla yağla yapıyorm. dr a sordm.seçme şansn yok nasıl yiyiyosa öyle ver dedi
Bir gün Öğlen 12 de tarhana içirdm çıkardm dışarı,gezdik toztuk..inat ettim bende o gün... Hiç oralı olmadm..yanıma bişey almadım yedirmek için...hiç açlıkdan ağlamadı bile.bi haber..uyudu uyandı derken akşam 8 de eve geldik muhallebi yaptm dedim bak açlıkla terbiye böyle oluyomş.... Aaa hiç acıkmamş meğerse o kadar saat, yedirrken yine binbir şaklabanlıkCanim cok kolay gelsin. 10 . ayda boyle yapmasi gercekten kotu ve senin icin de zor. Meyveleri sebzeleri eline verip kendisinin yemesini bir dene istersen. Bir de eger yemezse bir seyi ben ugrasmiyorum Acikirsa gelsin yesin. Tabakla kasikla cocugun etrafinda kosmak hic iyi degil hem senin hem bebek icin.
Âmin inşallah Allah bana sabırdan önce çocuğuma iştah versinBu istah olayi bence tamamen bebegin karakteriyle alakali. Eger istahli dogduysa yer istahsiz dogduysa yemiyor. Nasil bir sey anlamadim. Allah sabir versin..
Yukarida bir uye yazmisti 12 saat ac kaldigi oluyormus bebeginin, Onlarin sistemi bizimkinden farkli galiba o kadar saat ac olmadiklarina gore. Biz anne olarak saat sayiyoruz tabi yesin de guyusun saglikli olsun diye.Bir gün Öğlen 12 de tarhana içirdm çıkardm dışarı,gezdik toztuk..inat ettim bende o gün... Hiç oralı olmadm..yanıma bişey almadım yedirmek için...hiç açlıkdan ağlamadı bile.bi haber..uyudu uyandı derken akşam 8 de eve geldik muhallebi yaptm dedim bak açlıkla terbiye böyle oluyomş.... Aaa hiç acıkmamş meğerse o kadar saat, yedirrken yine binbir şaklabanlık
Herşeyi denedim bazen o kadar sinirleniyorm ki vermiyorum bi şey yeme bakalm nereye kadar inat edeceksinn...ama yok gerçekten çok zor bir çocuk..yemek yemek onun işi değil sanki...mama sandelyesini zaten parkenin üstüne aldm halının rengi değişiyor çünkü..eline ne versek hepsi aşşağıda..parça pinçik yapıp oyun oynuyorSiz yedireceğim diye uğraşmayın, mama sandalyesinin altına serin sofra bezini, oturtun oğlunuzu sandalyeye verin eline muzu döke saça kendi yesin, yemekleri de kendi yesin, bazı çocuklar yemek konusunda anneleriyle mücadele eder, kendi yemek ister, aç kalır diye düşünmeyin, acıktıkça yiyecektir.
Bazen 10 saat aç kalıyor...ama asla yemek aklına gelmez deli gibi oldum iyice..zaten mama sandalyesine oturunca hep bi uykusu gelir yeni uyansada başlar göz ovuşturmayaBiraz zor olabilir senin icin anne olarak ama yemedigi bir vakit 6-7 saat yemek verme. Esinle sofraya oturun ona hicbir sey vermeden istahli istahli yiyin, Bence pes edip heveslenecektir size. O zaman verisiniz yemek. Umarim ise yarar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?