Bebek Beslenmesi 1 saatte, çeyrek muz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Başkasının yemeğini yedirmeyi denediniz mi hiç. Bazı çocuklar evde yemek yemez ama gittiği yerde iştahı açılır.
Onu hiç denemedim aslnda sosyal hayatm sıfırlandı diyeblrm.dışarı çıkmak işkence...kim görse aaa nası çocuk bu böyle Allah aşkına diyor. Kimse görmeden inanmıyor halime

Yegenimin cocugu 11 aylik. Kemikli et veriyor eline kendi siyira siyira yiyiyor. Tabi eli yuzu kafasi her yeri batiyor ama yiyiyor.Altta ustte 2 ser disi var. Kofteyi mama sandalyesinin onune birakiyor parcalaya parcalaya kendi yiyiyor. Oda fazla emzirmedi. 2.5 aylikti emmeyi birakti. 2 ayda mamayla beslediler. Sonra puturlu gidalara basladilar. Nasil erken baslarsa oyle gidiyor.

25 yaşındayım evliyim, annem hala çocuk gibi elinde kaşıkla arkamdan gezer. Neffffret ediyorum. Ye deyince yiyesim kaçıyor. Çocukluğumdan bıktırdı beni. Annemin olmadığı yerde yerdim, annemin israrlarindan o varken istahim kacardi. Şimdi ben anne oluyorum, asla ısrar etmem diye düşünüyorum. Açlıktan kim ölmüş? Ben ona yalvaracagima, 2 gün aç kalır o bana yalvarır.
Kendinizi yipratmayin ve cocugunuzun avucuna girmeyin lütfen. Yemeyince sinirlendiginizi anlamasın. Önüne koyun ve sabredin. Aralarda abur cubur vermeyin biraz aç kalsın. Tatli seviyorsa pekmezle tatlandirin muzu. Yogurt seviyorsa yogurtla karistirin. Zorlamayin ne olur. Önüne koyun ve israr etmeyin. Kimse aç kalmaz, bu bir hayvani içgüdü. Mutlaka yiyecektir

Valla ben de ayni dertten kat be kat muzdaribim ben de ne yapacagimi sasmis durumdayim 21 aylik oğlum var cok haraketli gun icinde yedigi seyler bir wlin parmagini geçmiyor dort ayliktan beri birseyler yedirme cabasi.. Yedirememek ve sinir krizi geçirmek her yemek safhasinda ağlamak artik ben de cok yoruldum nerdeyse sekiz dokiz aydir ayni kiloda dr normal diyor.. Takmamaya calisiuorum artik uzulmkten bitap düştüm

Instagramdaki tavuk butunu hupleten, yağsiz tuzsuz brokoliyi istahla yiyen, buharda haslanmis karnabahari zevkle mideye indiren çocuklara bakmayın. Istah bambaska birsey, doğuştan gelir. Onlara baktıkça daha cok uzulursunuz

Kemik parçası falan boğazına kaçabilir Allah korusun, bence kemikli et vermesin ya. Yumuşak yiyecekler olur ama dediğiniz gibi köfte, makarna, haşlama sebze, belki çiğ havuç, salatalık falan.

Pütürlü yiyor değil mi?
Ben artk madem az yiyor pütüre alışsn diyorm.. Öyle de böylede açsa madem pütür konsnda daha fazla geç kalmak istemiyorum

Öyle mi...
Benim oğlumda düzgün giden bir şey olmadığı için, her türlü bebek sıkıntısı konularında varım zaten.:)
Ben sizi gerçekten sonuna kadar anlıyorum çünkü ne çevremde ne de çevremin tanıdıklarında benimki gibi bir bebek yok.
Dediğiniz gibi her gören bu nasıl çocuk Allah sana sabır versin diyor.
Ağızlarına yiyecek girince bütün hırçınlıklarıyla tükürüp ağlama krizlerine girmelerini ama yaramazlık adı altında ağızlarına attıkları her şeyi almaya çalıştığımızda mıh gibi kilitlediklerini biliyorum.

Bir de şöyle bir gerçek var, bebeklerin damak tadı anne karnında şekilleniyor.
Sizin sevdiğiniz yiyeceklere alışkın halde bebeğiniz.
Ben yalın halde hiçbir şey yediremiyorum, pul biber ve karabiber hariç tüm baharatları kullanıyorum.
Şansım peynir, yoğurt gibi süt ürünlerini ve tatlıyı çok sevmesi.
Bazen yemeği reddedince ayran yapıyorum, onu içiyor şakır şukur.
Yemediği şeyleri bunların arasına gizleyerek az da olsa veriyorum.
Asla ezmiyorum yiyecekleri, küçük küpler ya da ince şekilde doğrayıp onu eline alıp tanımasına müsade ediyorum.
Siz de bebeğiniz için kendi damak tadına uygun şeyler deneyin bakalım ama iyice acıksın.
Mesela 2-3 haftadır soğansız menemen yapıyorum kahvaltıya, içine peynir de eziyorum çocuk şaplayarak yiyiyor.
Ya da bunları yemediği zaman kaşık mamalarına yöneliyorum, bazen 1 kase yiyor bazen 2 kaşık ama asla ısrar yok.
İhtiyacı o kadar deyip çekiliyorum.
Bir de su vermeyi sakın ihmal etmeyin, bebekler susuzken ağızlarına başka lokma koymuyorlar.

Allah yardımcınız olsun her çocuk zor ama yemeyen çocuk gerçekten ömür törpüsü.
Gelişimi gerilemediği sürece sinirinizi zıplatmayın ve onu zorlamayın.

Instagramdaki tavuk butunu hupleten, yağsiz tuzsuz brokoliyi istahla yiyen, buharda haslanmis karnabahari zevkle mideye indiren çocuklara bakmayın. Istah bambaska birsey, doğuştan gelir. Onlara baktıkça daha cok uzulursunuz
Kesinlikle öyle...
Dediğim gibi öyle de böylede açsa pütüre alışsın istiyorum.. Daha da geç kalmadan.mesela evde pişen yemeklerden ne verilebilr.örneğin taze fasülye çatalla ezsem mümkün değil yemesi. Blenderda yapmak istemiyorum

Yoo, ben yedirdim çatalla ezip ama çok da ezmedim küçük parçaladım diyebilirim.
Yemeklere salça, tuz ve acı koymadan pişirip yediriyorum, tabi yerse.
Yiyemediğini zaten tükürüyor inanın.

İşte ben bunu merak ediyorum...
Menemeni ekmeğe mi banıyorsun,kaşıkla mı veriyorsn
Ben artk iyice az yediği bu dönemde pütüre alışsn istiyorum.

Çorbasını blenderdan geçirin. Yanina da bütün sekilde 2 3 tane taze fasulye koyun. Kendi yesin, siz hic agzina vermeyin. Baska gun 2 3 parmak havuc haslayin koyun. Yemezse yemesin, ama görsün. Bir gun mutlaka elini uzatacaktir. Yemeden sadece meraktan eline almasi bile bir asamadir. Siz uzulmeyin en onemlisi, gerilmeyin, stres yaptikca cocuk o huyunda israr ediyor malesef pedagoglarin meshur cumlesi, izleyicisiz şov devam etmez. Sizden olumlu ya da olumsuz bir tepki almayınca, o huyundan vazgeçecek çünkü izlemiyorsunuz onu

Ben de kucuklugunde ciddi istah sorunu olan ve cok kucuk yaslari bile hatirlayan biri olarak diger taraftan yazayim. Kendimi bildim bileli istahsizdim. Sofra kurulunca moralim bozulurdu. Cunku sofraya oturur oturmaz herkes ye ye diye benimle ugrasiyordu. Herkesin amaci bana yemek yedirmekti sanki ve ben bunun odak noktasi olmaktan nefret ediyordum. Bana zorla yemek yedirmek, yemek sevdirmek vs yaptiklarinda yemekten hepten istahim kapaniyordu. Ozellikle annem cok sinir olurdu bana ve cok ustume duserdi. Cunku kendi cok kiloluydu ve insanlarin "kendin yemissin hep cocuga yedirmemissin" dediklerini hatirliyorum. Tamam o da hakliydi ama ben de hakliydim.

Kisacasi yemek yemesi icin mucadele etmek iyi bir sey degil. Cocuklar yemekten hepten soguyor.

İşte ben bunu merak ediyorum...
Menemeni ekmeğe mi banıyorsun,kaşıkla mı veriyorsn
Ben artk iyice az yediği bu dönemde pütüre alışsn istiyorum.
Ekmekle de veriyorum, baktım tepinmeye başlıyor yani yemek yemekten sıkılıyor hemen çay kaşığına geçip tepeliyorum ağzına.
Şuan yasaklı yiyecekleri hariç her yemeği yediriyorum diyeyim.
Geçen gün burgu makarna yapıyordum, deneyim dedim önüne 4-6 tane koydum.
Oynadı, mıncıkladı derken atmaya başladı ağzına.
Peyniri de küp küp yapıp koyuyorum, evirip çevirip yiyiyor.
Yani çocuk aslında kendi yemeye başlayınca, yemek yemeye de başladı.
Bir tek kaşıkla yemesine müsade etmiyorum, onun dışında mutfağı günde 4-5 kez süpürmek zorunda kalsam da koyuyorum önüne.
Organik diyet zeytin aldım, tuzsuz.
Parçalayıp önüne koyuyorum, bezelye pişiriyorum tane tane yine koyuyorum.
İki gündür balık yediriyorum, onu da yedi.
Katı olan her şeyi önüne, sıvıları kaşıkla ben yediriyorum.
Ha tabi bu sabır işi, ağzından çıkarıyor yarı tükürüyor, mıncıklayıp kulağına sokuyor sonra geri yiyiyor falan.
Aman yesin de ne yaparsa yapsın diye sinirlerimi aldırdım, izliyorum.

Yegenim her şeyi hapur hupur yiyen bir çocukken 4 yaşında malesef bir hastalığa yakalandı. Dakika şaşmadan ilac almasi gerekiyordu ve mecburen zorla veriyorlardi, ikna olmasini bekleyecek kadar vakit olmadığından. Sonra ilacı zorla vere vere ciddi boyutta yememe ve kusma sorunu ortaya çıktı. Uzun süre pedagoglara gittiler. Onune koyun, bakmayin, gormeyin, yiyip yemedigini kontrol etmeyin, surat asmayin ama cok da gulmeyin, onunla değil baska seylerle ilgilenin. Yemin ediyorum size, cocuk bir gün masada ağladı "neden bana yemek yedirmeye calismiyorsunuz" diye. Bunu bir ilgi cekme yöntemi haline getirmiş kendince. Sizin tepkisiz olmaniz lazim. Yemediginde kizmamaniz, gerilmemeniz lazim Allah yardimciniz olsun gerçekten zor bi konu

Amin çok sağolun..
Yeğeninizede Allah şifa versin inşallah. Minik bedenlere dert vermesin Allah

Maşallahı var sizinkinin.biz daha makarna pilav onlara geçemedik.hala kaşık maması...
İnşallah çabucak alıştırrm.

Amin çok sağolun..
Yeğeninizede Allah şifa versin inşallah. Minik bedenlere dert vermesin Allah
Simdi 8 yaşına geldi. Yemek sorunu yok. Acikinca kendi gelip araniyor. Çünkü gormediler, ilgilenmediler. Annesi antidepresanlar içti tabii, çok da kolay değil gormemek ilgilenmemek. Ama yapmazsaniz daha çok yerlesir

Maşallahı var sizinkinin.biz daha makarna pilav onlara geçemedik.hala kaşık maması...
İnşallah çabucak alıştırrm.
Bir anda oldu hepsi inanın.
6 tane dişi var, uzadılar ve kemirmeye başladı her şeyi.
Ben de lehime çevirdim bu durumu.
Oyuncak kemirceğine eline salatalık, havuç verdim, onu kemirdi.
Biberona ayran yaptım, meyvelerin suyunu koydum derken biberona alıştı.
Dediğim gibi bir süreç bu, sabırlı olun lütfen sizinki de geçecek.
6.ay ile 9.ay arası 300 gram almıştı yemediğinden, bu son 1 ayda 600 gram almış çocuk.
İnşallah sizin bebeğiniz de bu süreci çabucak atlatıp, yiyeceklerle tanıştıkça sevdiklerini bulup kendi yiyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…