1. Sınıf öğretmeni ile tartıştım oğlum için endişeleniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben konu sahibinin diğer konusuna da vakıfım. Hiç masum bir profil çizmiyor.

Hiç bir Öğretmen veli ona hediye almadı diye veliyi eleştirmez, suçlamaz hem de yüzüne yüzüne.. Siz buna inanmışsanız bu sızin sorununuz..

Ama ben inanmıyorum.
Konu sahibi tuhaf bir hırsa sahip. Önceki konuda sınıf annesi kadına bilenmişti o kadar insan hiçbir şeye katılmak zorunda değilsin Cimer ne alaka dedi ama o vazgeçmemiş ortalığı kaosa çevirmiş..

Allah bilir nasıl bir ruh hali ile olaylara yaklaşıyor ki Öğretmen artık çocuğa acımış..
Lady Di bile dirilip gelse sınıf analığına karşı çıkardı..

Üzücü..

Bizim sınıf annesi de böyle bir kadın değil hatta çok yoğun iş hayatı var sarmayı kendine bile sardığını sanmıyorum 😁
Okula zaten artık randevusuz veli girişi yok. Okul gösterilerinde de gayet dengeli oluyor danslarda falan. Özel gün konuşmasında da öğretmen gruba yazıyor bizim sınıf adına şu kadar sayıda konuşacak çocuk lazım. İstekli veli varsa bana yazsın diyor. İlk yazanlar seçiliyor. Orada da çocukla alakalı mesela genelde kız çocuklar atak bizim sınıfta onlar konuşuyor.
Şu zamanda kimsenin öyle bir vakti yok zaten.
Hediye seçimini neden tek kişi seçiyor deniyorsa da 20-30 kişi her telden bir ses çıkıyor alınacak çiçek de bir kişi seçiversin ölmeyiz yani.
Kolye işini naptınız?

Çernobil abla da gerçekte var olsaydı sınıf analığına karşı çıkardı…

Kolye işini naptınız?

Çernobil abla da gerçekte var olsaydı sınıf analığına karşı çıkardı…
Mezuniyet demiştim ve seneye mezun olacak önümüzde uzun bir sene var yani😂
Konu sınıf anneliği değil zaten gayet açık anlatıyorum neden anlamıyorsunuz anlamıyorum.
Konu basit bir şeyi uzatmak ve büyütmek. Katılmak istemiyorsan katılmayacağım arkadaşlar der geçersin. Gidip oraya buraya şikayet etmek itici durur tabiiki diğerleri gözünde.
Siz ortak hediye işini sevmiyorsanız katılmazsınız ama kimse almasın diye arkadan oraya buraya şikayet ederseniz aynı burada olduğu gibi sorunu siz yaşarsınız.
Basit olan şeyi bu kadar büyütme dedik kim haklı çıktı? Gaz verenler şimdi öğretmenle arayı düzeltsin bakalım. Ne gerek vardı böyle çıkışlara?

şöyle oldu ben bir şikayette bulundum sınıf anneliği uygulaması halen sürüyor diye sonra bir anne bana bakarak beni kim şikayet ettiyse onu bulucam şöyle böyle diye rahatsız edici bir tavır takındı. Bende kendimi açıklamak zorunda kaldığım için huzursuz oldum. Okul ifşa etmiş gibi ismimi. Sonra öğretmene dedim ki sınıf çok gergin ve ben tedirginim sınıf değişikliği istiyorum. Öğretmen sorun yok sorun sende sorun senin bakış açında, anne olarak kendini sorgula dedi. Oğlum o sınıfta ve okuldan alsam çok etkilenicek ne yapıcam.
Aklınıza ilk geleni yaparsanız öyle olur, ne bu şikayet merakınız, şikayet ettiniz diye kimseye bir şey olmuyor böyle basit şeyler için. Şimdi düşünüp duracaksınız, aklınız çocukta kalacak...

kolye, airfryer, bunların hepsi 100 dolar üstü hediyeler yanılıyor muyum? rüşvetle bunun farkı ya da arasındaki sınır ne?

eski işimden dolayı belediyelere çok gider gelirdik. 10-15 sene önce bir keresinde bir belediyenin (ki malum yerdeydi o zaman) mevzuat birimine fındık götürdük patronun talimatıyla çünkü beklediğimiz bir imar durumunu çözüme kavuşturmuşlardı. adamlar fındığı kabul etmemişti. genelge çıkmış ve memurlar çöp kabul etmeyecek denmiş. bir taraf fındık kabul etmiyor, diğer taraf gelsin airfryerlar gitsin altın takılar. belediyedeki memura yazık ya

Aklınıza ilk geleni yaparsanız öyle olur, ne bu şikayet merakınız, şikayet ettiniz diye kimseye bir şey olmuyor böyle basit şeyler için. Şimdi düşünüp duracaksınız, aklınız çocukta kalacak...
Vay be çocuk tehdit altında ha. Eğitim dünyasına bak. Daha neler duyacağız . Öğretmenden ödü patlayan çocuklar yetişecek . Kendine güvensiz . Sınıf anneliği sistemini yıkan çocuk, senin özgüvenine kurban. 🥰

Çocuğunuz okulda ve sınıfında mutluysa dert etmeyin. Öğretmenler aile ile sıkıntı yaşadığında öğrenciye bilenmezler. Endişeniz olmasın. Ama çocuğunuzun bu durumdan sebep dışlandığını vs düşünüyorsanız değiştirin okulunu.

Sınıf anneliğini de hemen neden cimere yazdınız ki. Evet artık yasak ama bi zararı dokunmuyorsa umursamadaydınız keşke.

Müdüre söyledim anneyi değil bazı yaptırımlardan bahsettim kişisel olarak kendisi sevdiğim bir hanım ama şimdi olsa onuda söylemezdim

sınıf annesinin ne yaptırımı olabilir ki?
en fazla hediye vs için para toplar katılmazsınız olur biter..
zaten ilkokulda sınıf annesi demek öğretmenin angarya işlerini yapan kişi neticede.
gezi olur sınıfa birşey lazım olur paraları toplar. sınıf parasıyla a4 alır verir öğretmene. vs vs..
yasak yasakta kim yapsın istiyorsunuz bunları öğretmen mi? ona bakarsanız öğretmenlerin para toplamasıda yasal değildir diye düşünüyorum.
birde memlekette her yasağa uyuluyormuş havasıyla yasak diye şikayet etmeniz.
keşke uyulsa keşke bir japonya olsak ama değiliz.

adam tabloları satmış satın alan adama geri hediye! etmiş adam tekrar satışa çıkarmış bu döngü devam etmiş.. her kural kaide bitti sınıf anneliğinin yasaklığına kaldık..

sınıf annesinin ne yaptırımı olabilir ki?
en fazla hediye vs için para toplar katılmazsınız olur biter..
zaten ilkokulda sınıf annesi demek öğretmenin angarya işlerini yapan kişi neticede.
gezi olur sınıfa birşey lazım olur paraları toplar. sınıf parasıyla a4 alır verir öğretmene. vs vs..
yasak yasakta kim yapsın istiyorsunuz bunları öğretmen mi? ona bakarsanız öğretmenlerin para toplamasıda yasal değildir diye düşünüyorum.
birde memlekette her yasağa uyuluyormuş havasıyla yasak diye şikayet etmeniz.
keşke uyulsa keşke bir japonya olsak ama değiliz.

adam tabloları satmış satın alan adama geri hediye! etmiş adam tekrar satışa çıkarmış bu döngü devam etmiş.. her kural kaide bitti sınıf anneliğinin yasaklığına kaldık..
Demin bir üye konu açtı, iş bulmam lazım çok zordayım, okul pikniğine istenen 500 TL için ele güne muhtaç kaldım yazdı. Vermesin göndermesin demek kolay, 9 yaşında çocuk arkadaşları giderken o evde oturacak. Niye çünkü sınıf annesi öyle istemiş, kişi başı maliyeti 500 TL piknik organizasyonu yapmış. İnsan olan ailelere mail gönderir, durumu olmayan bize bildirsin, elimizden geleni yaparız yazar. Ama yok herkes onların belirlediğini verecek yoksa çocuk evde oturur. Yazık değil mi bu kadına ve çocuğuna? Yer silerim o işe bile razıyım diyor. Okullarda kişilerin zevkine isteğine fikirlerine göre uygulama yapılamaz. İş hayatı da böyle diyenler olmuş, bu çocukları yetişkinlerle kıyaslıyorlar. Memnun değilsen başka iş arar bulur gidersin. Çocuk ve durumu olmayan aile ne yapsın, karşılayamadığı her etkinlik için okul mu değiştirsin ya da çocuk hiç bir aktiviteye katılmasın mı?

Bir kişi sabitlenmesin nöbetleşe yapılsın bu uygulama. Her veli bir aktiviteye gönüllü olursa daha şeffaf olur. Çocukların okul aktivitesi angarya mı, her ay onlarca aktivite mi yapılıyor?

Demin bir üye konu açtı, iş bulmam lazım çok zordayım, okul pikniğine istenen 500 TL için ele güne muhtaç kaldım yazdı. Vermesin göndermesin demek kolay, 9 yaşında çocuk arkadaşları giderken o evde oturacak. Niye çünkü sınıf annesi öyle istemiş, kişi başı maliyeti 500 TL piknik organizasyonu yapmış. İnsan olan ailelere mail gönderir, durumu olmayan bize bildirsin, elimizden geleni yaparız yazar. Ama yok herkes onların belirlediğini verecek yoksa çocuk evde oturur. Yazık değil mi bu kadına ve çocuğuna? Yer silerim o işe bile razıyım diyor. Okullarda kişilerin zevkine isteğine fikirlerine göre uygulama yapılamaz. İş hayatı da böyle diyenler olmuş, bu çocukları yetişkinlerle kıyaslıyorlar. Memnun değilsen başka iş arar bulur gidersin. Çocuk ve durumu olmayan aile ne yapsın, karşılayamadığı her etkinlik için okul mu değiştirsin ya da çocuk hiç bir aktiviteye katılmasın mı?

Bir kişi sabitlenmesin nöbetleşe yapılsın bu uygulama. Her veli bir aktiviteye gönüllü olursa daha şeffaf olur. Çocukların okul aktivitesi angarya mı, her ay onlarca aktivite mi yapılıyor?
İşte sisteme karşı olgun ve dayanıklı çocuklar yetiştirmek ona bu bilinci kazandırmak gerekiyor. Çocuk aklımla bazı arkadaşlarımı hatırlıyorum 23 Nisan etkinliğine bu tür faaliyetlere katılmazlardı ama mentalleri kuvvetliydi umurlarında değildi. O çocuklara helal olsun diyorum şimdi.

Hedefim öyle bir çocuk yetiştirmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X