1. Sınıf öğretmeni ile tartıştım oğlum için endişeleniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şikayetinizi öncelikle veli grubunda belirttiniz mi? Yoksa sinsice Cimer’e mi şikayet ettiniz? Eğer kimsenin yüzüne söyleyemeden şikayet ettiyseniz kusura bakmayın ama dışlanmayı hak etmişsiniz. Şimdi de kıvranır durursunuz. En sevmediğim insan profili. Şikayet ettiysen insanları dimdik arkasında dur, evet ben ettim de.

Okullarda aktiviteler, hediyeler çoğaldıkça sınıf annesi diye bi kavram çıktı. Balo yapılacak para topla, öğretmene airfry alınacak para topla. Eskiden böyle şeyler yoktu.

şöyle oldu ben bir şikayette bulundum sınıf anneliği uygulaması halen sürüyor diye sonra bir anne ima etti bana bakarak beni kim şikayet ettiyse onu bulucam şöyle böyle diye rahatsız edici bir tavır takındı. Birkaç veli ile beraber. Bende kendimi açıklamak zorunda kaldığım için huzursuz oldum. Okul ifşa etmiş gibi ismimi. Sonra öğretmene dedim ki sınıf çok gergin ve ben tedirginim sınıf değişikliği istiyorum. Öğretmen sorun yok sorun sende sorun senin bakış açında, anne olarak kendini sorgula dedi. Oğlum o sınıfta ve okuldan alsam çok etkilenicek ne yapıcam.
Sınıf anneliği olmazsa biz her şeyle başa çıkamayız. Şikayet etmekteki motivasyonunuz neydi çok merak ettim. Sizi seçmediler diye mi bu kin? Bu, çocuğunuzun sınıfını değiştirmek için çok saçma bir şey. Çenenizi kapatsanız yeter.

İlk yıllarda ben de gıcık olurdum bu sınıf annesi muhabbetine. Sonra baktım tek gıcık olan benim mecbur boyun eğdim ben de. Zaten çok abartı bişey isterlerse katılmıyorum. Öğretmene geçen yıl 20 bin liralık bi ev eşyası aldılar mesela. Ben katılmadım. Ama çiçeğe katıldım. Ben evime o eşyayı alamıyorsam başkasına da hediye götürmem. Ama tutup da cimere şikayet edilecek bir durum değil bu. Sonuçta çocuğunuz bütün günü öğretmeniyle geçiriyor.

Eğer özel okuldaysa zaten hem öğretmenle hem sınıf annesiyle muhatap olmanıza gerek yoktu. Müdürle konuşup yaz ortasında çocuğunuzun sınıfını değiştirebilirdiniz. Kimsenin ruhu duymazdı. Şuan yapabileceğiniz tek şey de bu zaten.
Haa ben olsam okulu değiştirirdim o ayrı. Çünkü bir cimer şikayeti varsa kesinlikle öğretmenler odasında günlerce konuşulmuştur bu konu. Başka sınıfa da gitse çocuğunuz mimlendi bi kere sorunlu velinin çocuğu diye.
Ayy merak ettim valla 20 bin TL lik ev eşyası mı ne aldılar yahu bu kadar abartanını da görmemiştim öğretmen kendi ev eşyasını alamıyor muymuş daha neler duyacağız 😒

Kolejde nasıl oluyor bu veli çocuğu okuldan almak istese ödediği ücreti geri alabiliyor mu

Sene başı ise biraz kesinti ile alır . Tayin vs olursa yine aynı . Kolejler gelecek yılın parasını Ocak şubat gibi ister alırlar . E konu sahibi de akıllı olup ödememiştir umarım . Orası kolej falan değil . Uyduruk bir okul .

Çocuğum seneye liseye başlayacak. Sorun Lady neye seviniyorsun diye, lisede sınıf anneliği ve veli grubu yok. :KK73:Öyle bezdim bu gruplardan, temsilcilerden :eek:
Var canım, oğlum 10.sınıf. bizim de çeşitli organizasyonlar ve okul aile birliği iletişimi için sınıf temsilcimiz ve ayrı veli grubumuz mevcut. Üstelik oğlum bulunduğum şehrin köklü ve sınavla alım yapan okullarından birinde okuyor

Var canım, oğlum 10.sınıf. bizim de çeşitli organizasyonlar ve okul aile birliği iletişimi için sınıf temsilcimiz ve ayrı veli grubumuz mevcut. Üstelik oğlum bulunduğum şehrin köklü ve sınavla alım yapan okullarından birinde okuyor
Yok daha neler . Kaç yaşında ergenlerin ailelerinin veli grubu mu var ?😂😂😂😂

Yok daha neler . Kaç yaşında ergenlerin ailelerinin veli grubu mu var ?😂😂😂😂
Var, organizasyon ve para işlerine bakıyor.

Benim kendi sınıf temsilcim de o işlere bakıyor. Yardımcı kitapları falan duyuruyor. Ortaokul öğretmeniyim. Bu işleri ben yapmayayım zaten mümkünse.

birine hediye almadığınız vakit o kişi sizin anneliğinizi sorgularsa haklı bulacağınızı hiç sanmıyorum. öğretmensiniz herhalde.

Ben konu sahibinin diğer konusuna da vakıfım. Hiç masum bir profil çizmiyor.

Hiç bir Öğretmen veli ona hediye almadı diye veliyi eleştirmez, suçlamaz hem de yüzüne yüzüne.. Siz buna inanmışsanız bu sızin sorununuz..

Ama ben inanmıyorum.
Konu sahibi tuhaf bir hırsa sahip. Önceki konuda sınıf annesi kadına bilenmişti o kadar insan hiçbir şeye katılmak zorunda değilsin Cimer ne alaka dedi ama o vazgeçmemiş ortalığı kaosa çevirmiş..

Allah bilir nasıl bir ruh hali ile olaylara yaklaşıyor ki Öğretmen artık çocuğa acımış..

Var, organizasyon ve para işlerine bakıyor.

Benim kendi sınıf temsilcim de o işlere bakıyor. Yardımcı kitapları falan duyuruyor. Ortaokul öğretmeniyim. Bu işleri ben yapmayayım zaten mümkünse.
Okul kulüpleri yok mu ? Bizim lisede var . Gezi kulübü mesela . Oraya üye öğrenciler organize ediyor . Gezi planı ücreti vs de bireysel biz velilere mesajla geliyor . Form da ekli oluyor mesaja . Dolduruyoruz ücreti de yatırıyoruz verdikleri i ban a. Okula da gitmiyoruz , hiçbir veliyi de görmüyoruz . Daha kolay bir yöntem

Okul kulüpleri yok mu ? Bizim lisede var . Gezi kulübü mesela . Oraya üye öğrenciler organize ediyor . Gezi planı ücreti vs de bireysel biz velilere mesajla geliyor . Form da ekli oluyor mesaja . Dolduruyoruz ücreti de yatırıyoruz verdikleri i ban a. Okula da gitmiyoruz , hiçbir veliyi de görmüyoruz . Daha kolay bir yöntem
Kulüpler ayrı, sınıf kahvaltısı vs işlerinden bahsediyorum. Ayrıca söylediğim gibi okul aile birliği duyuruları gibi şeyler de var.

Ben konu sahibinin diğer konusuna da vakıfım. Hiç masum bir profil çizmiyor.

Hiç bir Öğretmen veli ona hediye almadı diye veliyi eleştirmez, suçlamaz hem de yüzüne yüzüne.. Siz buna inanmışsanız bu sızin sorununuz..

Ama ben inanmıyorum.
Konu sahibi tuhaf bir hırsa sahip. Önceki konuda sınıf annesi kadına bilenmişti o kadar insan hiçbir şeye katılmak zorunda değilsin Cimer ne alaka dedi ama o vazgeçmemiş ortalığı kaosa çevirmiş..

Allah bilir nasıl bir ruh hali ile olaylara yaklaşıyor ki Öğretmen artık çocuğa acımış..
Ben haklı buldum . Tek suçu gerçekten bir tepki koymamak . Ben hediyeye katılmıyorum deyip kestlrecekti yapmamış . Yöntemlerinde yanlışlık olsa da konusunda haklı. Angarya işleri biz yapmayalım temsilci veli yapsın diyor öğretmenler . Her temsilci aklı başında veli mi peki ? Ne tuhaf sınıf anneleri gördük . Ne kavgalar gördük . Devlet boşuna yasaklamadı .

Okullarda aktiviteler, hediyeler çoğaldıkça sınıf annesi diye bi kavram çıktı. Balo yapılacak para topla, öğretmene airfry alınacak para topla. Eskiden böyle şeyler yoktu.
43 yaşındayım ve bizim sınıfta vardı.

Kulüpler ayrı, sınıf kahvaltısı vs işlerinden bahsediyorum. Ayrıca söylediğim gibi okul aile birliği duyuruları gibi şeyler de var.
Lisede sınıf kahvaltısı mı oluyor ? Valla biz de yok öyle şeyler . Ramazanda iftar yapıldı mesela . Çocuklar gitti bir restauranta öğretmenleri ile . Biz niye gidelim ? İzin kâğıdı yolluyorlar evde imzalıyoruz tmm . Geziler de öyle .

Lisede kulüpler olur tatlım..
Fakat, İlkokul Ortaokul da çocuklar daha küçük olduğu için Eğer ki Özel okul değilse veliler daha fazla olayların içinde oluyor veya görevlendiriliyor. Burda sınıf anneliği hep kötü anılmış ama birazda Öğretmenin tavrına da bağlı olarak gerçekten çocukların yararına ilgileniyor, çabalıyor, koşuştıruyor.

Öğretmencilik oynayan velileri Öğretmen de yanında istemiyor dediğim gibi yine bu imtiyazlar Öğretmenin tavrına göre şekilleniyor.

Lisede sınıf kahvaltısı mı oluyor ? Valla biz de yok öyle şeyler . Ramazanda iftar yapıldı mesela . Çocuklar gitti bir restauranta öğretmenleri ile . Biz niye gidelim ? İzin kâğıdı yolluyorlar evde imzalıyoruz tmm . Geziler de öyle .
Her yiğidin yoğurt yiyişi ayrı demek ki, uzatmanın manası yok. Bizde var ve aktif çalışıyor. Ayrıca tek işi organizasyon değil, dediğim gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X