1. sınıfa başlayan oğlum ve arkadaş edinememe...

ve yanında oturdugu kısıden pozıtıf elektrıkte alamıyor olabılır cunku tenefus saatı cıdden oyun parkına donuyor sınıf bahce heryer onlara katılmaması ıcın bı nedenı olmalı
ıcıne kapanık bırımı oglunuz?

merhaba
hayırlı ugurlu olsun
benım oglumda 1. sınıfa gıdıyor
oglumda benım yaramaz sayılmayacak bır cocuk ılk ıkı hafta kuzenıyle aynı sınıfta ve sıradalardı el ele ınıyorlarmıs bahceye ( nedense cok ıcım burkuluyor bunu soyleyınce) daha sonra sıraları degıstı karısık karısık oturtuyor ogretmen sımdı bu hafta ıkısıde ayrı takılıyormus oglum kendısı gıbı daha sakın arkadaslar edınmıs
keske en bastan hıc alıstırmasaydınız o kapıya
bence bır kac tenefus sızde yanında olunda arkadas edınmesıne yardımcı olun

Çok teşekkür ederim size de hayırlı uğurlu olsun. Çok küçükler henüz o yüzden içimiz burkuluyor sanırım. İlk hafta ben yanındaydım daha doğrusu ilk gün yanındaydım sonraki gün bahçede bekledim, ondan sonraki günler 2-3 tenefüste bir göründüm uzaktan izledim. O dönemde kızımda 6. sınıfa gitse bile o da çocuk nihayetinde beni görmek için geliyordu ya da bir şey istemek için. Hiçbir şey bulamasa seni öpmeye geldim anne diyordu. Kardeşini beklediğim için onu da beklememi istedi sanırım belli etmese de. Oğlum sakin bir çocuk. Sınıftaki erkek çocuklar çok yaramazmış (onun değimi) bende onlar belki o oyunlardan hoşlanıyorlardır bu onların yaramaz olduğunu göstermez ki diyorum. Olsun yine de ben onlar gibi koşmak istemiyorum cevab geliyor.

Merhaba, ogretmeninizle de gorusbilirsiniz bence konuyu, belki derste birlkte calistigi bir grup yada en azindan bir arkadasi olursa yakinlik kurarlar.

Çok teşekkür ederim size de hayırlı uğurlu olsun. Çok küçükler henüz o yüzden içimiz burkuluyor sanırım. İlk hafta ben yanındaydım daha doğrusu ilk gün yanındaydım sonraki gün bahçede bekledim, ondan sonraki günler 2-3 tenefüste bir göründüm uzaktan izledim. O dönemde kızımda 6. sınıfa gitse bile o da çocuk nihayetinde beni görmek için geliyordu ya da bir şey istemek için. Hiçbir şey bulamasa seni öpmeye geldim anne diyordu. Kardeşini beklediğim için onu da beklememi istedi sanırım belli etmese de. Oğlum sakin bir çocuk. Sınıftaki erkek çocuklar çok yaramazmış (onun değimi) bende onlar belki o oyunlardan hoşlanıyorlardır bu onların yaramaz olduğunu göstermez ki diyorum. Olsun yine de ben onlar gibi koşmak istemiyorum cevab geliyor.
korkuyormu acaba ya kıyamam
benımkıde kucuk sınıfın en kucugu dıyebılırım 67 aylık basladı ama duzeltılmıs yasa gore 65.5 aylık dıyebılırım
bızdede sınıfta sıvrılan bır ıkı tane yaramaz cocuk var ama sınıfın genelı oglum gıbı sessız sakın cocuklar
sınıf annesı durmuyormu sınıfta ogretmene yardım amaclı? cunku onlarda kaynastırıyorlar normalde arkadas edınmeye cekınıyor veya ıstemıyor olabılır mı abla bahane olabılır mı sızce?

ve yanında oturdugu kısıden pozıtıf elektrıkte alamıyor olabılır cunku tenefus saatı cıdden oyun parkına donuyor sınıf bahce heryer onlara katılmaması ıcın bı nedenı olmalı
ıcıne kapanık bırımı oglunuz?

Evet biraz içine kapanık. Normalde çok konuşkan bir yapısı var. Ablasına göre daha iyi iletişim kurabiliyor (kızım daha sıkılgandır) ama bekliyor bir arkadaşı gelsin onu sınıftan alsın oyun oynamaya götürsün. İlk olarak arkadaşının konuşmasını bekliyor. Yanındaki arkadaşıyla arası çok iyi hatta geçen gün tenefüste onunla oynayacaktım nereye kayboldu bulamadım dedi.

Evet biraz içine kapanık. Normalde çok konuşkan bir yapısı var. Ablasına göre daha iyi iletişim kurabiliyor (kızım daha sıkılgandır) ama bekliyor bir arkadaşı gelsin onu sınıftan alsın oyun oynamaya götürsün. İlk olarak arkadaşının konuşmasını bekliyor. Yanındaki arkadaşıyla arası çok iyi hatta geçen gün tenefüste onunla oynayacaktım nereye kayboldu bulamadım dedi.
canım benım ya
belkıde kacıs noktası olabılır abla
suanda bı gruplasma emınım olmustur sınıfta bızım okul oglenlerı sadece 1 ve 2'ler var onlarında tenefuslerı farklı o yuzden bızım sınıfın hepsı komple bı koseye cekılıyormus oyle kaynasıyorlar sanıyorım.
bence sınıf annesı fılan varsa ondanda rıca edebılırsın ya da ogretmenden ama sakın bırakmayın pesını boyle gıtmesın cunku arkadas edınsın canıda sıkılır
ayrıca senı ılkogretım kısmında 2015-2016 1 sınıf annelerı grubuna beklıyorum
konusuuruz oradada :)

canım benım ya
belkıde kacıs noktası olabılır abla
suanda bı gruplasma emınım olmustur sınıfta bızım okul oglenlerı sadece 1 ve 2'ler var onlarında tenefuslerı farklı o yuzden bızım sınıfın hepsı komple bı koseye cekılıyormus oyle kaynasıyorlar sanıyorım.
bence sınıf annesı fılan varsa ondanda rıca edebılırsın ya da ogretmenden ama sakın bırakmayın pesını boyle gıtmesın cunku arkadas edınsın canıda sıkılır
ayrıca senı ılkogretım kısmında 2015-2016 1 sınıf annelerı grubuna beklıyorum
konusuuruz oradada :)

Memnuniyetle gelirim gruba. Sınıf annesi var ama pek aktif değil. Sınıfta 2-3 tane gerçekten yaramaz birkaç çocuk var hatta diğer arkadaşlarına şiddet uygulamaya dahi yeltenmişler. Bir de geçenlerde oğlum bir şey anlattı okulla ilgili olarak. Sınıfta bir erkek arkadaş varmış ve onunda 4. sınıfa giden bir abisi var dedi. Sınıfta kardeşine bir şey söyleyen çocukları tenefüste gelip koridora ya da kimsenin görmeyeceği bir yere götürüp dövüyorlar abisiyle arkadaşları dedi. Geçen bir arkadaşımızı kucağına aldı öğretmen geliyor diye korkuttuk birden bıraktı çocuk yere düştü kafasını vurdu dedi sonra ne oldu dedim gerçekten öğretmen geldi ve düşen arkadaşımızı ve abisi olan çocuğu alıp abisinin sınıfına götürdü, abisinin öğretmeni varken ve öğretmenim bağırmış bir daha sizi sınıfımda görmeyeceğim görürsem çok kötü olur demiş. Peki geldiler mi dedim hayır anne gelmediler artık korkudan gelemiyorlar ama gelirlerde de biz sınıfça toplanıp onları dövücez dedi. Öğretmeniyle konuştum evet doğru ama aklınız kalmasın ben tenefüslerde de yalnız bırakmıyorum bir süre böyle yapacağım dedi. O da korkutmuş olabilir onu diye düşünüyorum. Ya arkadaş olursam ya bir şey dersem sonra abisi gelip döverse gibi.

Memnuniyetle gelirim gruba. Sınıf annesi var ama pek aktif değil. Sınıfta 2-3 tane gerçekten yaramaz birkaç çocuk var hatta diğer arkadaşlarına şiddet uygulamaya dahi yeltenmişler. Bir de geçenlerde oğlum bir şey anlattı okulla ilgili olarak. Sınıfta bir erkek arkadaş varmış ve onunda 4. sınıfa giden bir abisi var dedi. Sınıfta kardeşine bir şey söyleyen çocukları tenefüste gelip koridora ya da kimsenin görmeyeceği bir yere götürüp dövüyorlar abisiyle arkadaşları dedi. Geçen bir arkadaşımızı kucağına aldı öğretmen geliyor diye korkuttuk birden bıraktı çocuk yere düştü kafasını vurdu dedi sonra ne oldu dedim gerçekten öğretmen geldi ve düşen arkadaşımızı ve abisi olan çocuğu alıp abisinin sınıfına götürdü, abisinin öğretmeni varken ve öğretmenim bağırmış bir daha sizi sınıfımda görmeyeceğim görürsem çok kötü olur demiş. Peki geldiler mi dedim hayır anne gelmediler artık korkudan gelemiyorlar ama gelirlerde de biz sınıfça toplanıp onları dövücez dedi. Öğretmeniyle konuştum evet doğru ama aklınız kalmasın ben tenefüslerde de yalnız bırakmıyorum bir süre böyle yapacağım dedi. O da korkutmuş olabilir onu diye düşünüyorum. Ya arkadaş olursam ya bir şey dersem sonra abisi gelip döverse gibi.
ay allahım yanlısmı anladım
kucagına kımı almıslar?
cekınıyor olabılır bebegım ya korkarlar emınım benımkıde cok korkar boyle bısey olsa
bızım sansımız buyuk sınıflar olmuyor oglencı bızde tek sansımız bu
oglunda sessız sakınce bırıymıs bence ona uyum saglayacak etlıye sutluye karısmaycak bır arkadas lazım

ay allahım yanlısmı anladım
kucagına kımı almıslar?
cekınıyor olabılır bebegım ya korkarlar emınım benımkıde cok korkar boyle bısey olsa
bızım sansımız buyuk sınıflar olmuyor oglencı bızde tek sansımız bu
oglunda sessız sakınce bırıymıs bence ona uyum saglayacak etlıye sutluye karısmaycak bır arkadas lazım

Oğlumun sınıfından bir arkadaşını, kardeşiyle kavga ettiği için kucaklayıp sonra da öğretmen geliyor dedikleri için yere atıp kaçmışlar. Evet akşamları oğlumla konuşa konuşa anlatarak aşabiliriz umarım.

Oğlumun sınıfından bir arkadaşını, kardeşiyle kavga ettiği için kucaklayıp sonra da öğretmen geliyor dedikleri için yere atıp kaçmışlar. Evet akşamları oğlumla konuşa konuşa anlatarak aşabiliriz umarım.
ben gene baska bısey anladım tovbe allahım ya
ne yaramaz cocuklar bence bıkmadan sıkayet edın bızım sınıftada bır kız ve bır erkek var her gun gruptan konusuluyor bırının cocuguna yaptıkları en sonunda ogretme annelerı cagrıp sız ne yapıyorsanız bu cocuklar bunu yapıyor ya adam edın ya da gondermeyın ben ugrasamıcam demıs
ama bızdekıler soyle kalem sokmaya calısma gozlere, hayalı bıseyler anlatma gıbı baska boyuttaydı
ogretmen velılerı uyarmalı
kusura bakmasında kımse cocugunu oraya hırpalatmaya gıtmıyor
neyse
aksamları sız bol bol konusun oglunuzla

Ben çook zorlanmıştım 1.sınıfa başlarken. çekingendim konuşamazdım kimseyle,
Sonra ne olduysa oldu artık kapıdan kovsalar bacadan girerdim o derece.her halükarda alışılıyor okula.

Biraz daha boyle deva ederse zaten ablasini beklemeyecektir. Kiziniz dersim var tenefusde de calisiyorum falan deyip onu alistira bilir. Bir ogretmen olarak tavsiyem ogretmeniyle konusun onu diger cocuklarla oynamak icin motive etsin. Zaten ogretmeninin sozunu dinleyecektir. Ogretmeni sinifta konustugu cocuklara bak arkadasinizi yalniz birakmayin onunla oynayin diyebilir.

Daha çok yeni alışacak, arkadaşlar edinip ablayı aklına getirmez olacak merak etmeyin.:)
Çoğu çocuk için okula gelme sebebi bile olabiliyor arkadaş.

Girişken, konuşkan bir iki arkadaştan rica edebilirsiniz aslında.
Bugün tenefüse çıkarken x i de çağır birlikte oyunlar oynayın olur mu gibi.

Etkili olacağını düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar, sizlerin fikirlerine çok ihtiyacım var. Oğlum bu sene birinci sınıfa başladı. 6. sınıfa giden ablasıyla aynı okuldalar. Biri ortaokulların binasında diğer ilkokulların. Bahçede demir parmaklıklı kapıyla ayrılmış durumda. Oğlum her teneffüs de o kapının oraya gidiyor ve ablasının gelmesini bekliyor. Ablasını orada göremeyincede ağlamaya başlıyormuş. Akşamları evde bile anne ablam bugün 2 tenefüs gelmedi yarın gelsin yoksa okula gitmem diye ağlıyor, anlayacağınız daha akşamdan pazarlığını yapıyor. Hal böyle olunca da oğlum arkadaş edinemiyor. Tenefüste sınıfından hiçbir arkadaşıyla oynamıyor direkt o demirkapının oraya koşuyor. Ablamızda sıkıldı o da kardeşi ağlayacak diye kendini her tenefüs oraya gitmeye mecbur hissediyor. Oğlumu arkadaş edinmesi konusunda nasıl motive edebilirim. Bana bir yol gösterin lütfen.
Krese veya anasınıfına gitmiş miydi daha önce?

İlkokul 1de gayet normal. 1-2 ay annesini sınıfın kapısına dikenleri gördüm ben.Ama sonra arkadaş buldular sakinleştiler sıradanlaştılar filan.Olur öyle yani.

Öğretmeniyle konuşun arkadaslariyla kaynasmasi için yardımcı olabilir abla ya gitmesi normal gelmedi bana ilerde sıkıntı yaratabilir ozguven gelişimi açısından sürekli yönlendirin güzellikleri konuşun öğretmenden yardım isteyin

Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Soruyorum hatta ilk bir hafta ben gidip geldim ve ilk iki gün bahçede bekledim tenefüste arkadaşların oyun oynuyor bak sende onlara katılmak ister misin diye soruyordum. Verdiği cevap onlar hırsız-polis oynuyorlar hep koşuyorlar ben öyle oyun sevmiyorum. Ablamı bekleyeceğim oluyordu.
Alisir gider. SIkmayin ustune gitmeyin.
Yavas yavas teneffus sayisini azaltin. Bir gun onceden ablasinin hangi tenefus gelemiyecegini soyleyin.

Bende 7.sınıfa giderken kardesim okula baslamıstı aynı seyleri yasadık bizde.. her tenefüs yanına giderdim.. ama arkadas edinince ikimizde derin bi nefes aldık.. arkadaslık kurması için tesvik edin gerekirse ögretmenden yardım alın

Ben 1.sınıfa giderken ablam 2.sınıfta idi.
Her teneffüs yanına giderdim.
Bahçede peşinden kosardim.
Zamanla geçti tanımaz olduk birbirimizi:)
Tenefuslerde ablasını görerek stres atıyor bence rahatlıyor.
Ablası ona bir dahaki teneffüs arkadaslarimiz ile gelelim tanistiralim onları dese.. sanki aralarında halledebilirler gibi geldi bana..
Gecicidir yakında tam anlamı ile alısır arkadaşlarına. .

Back
X