1.sinifa giden oğlum disleksi olabilir mi :(

siniftaki arkadaslari cok ilerdeler oyuzden

Bir öğretmen olarak cevaplamak istedim. Her öğrencinin öğrenme süresi kavrama yetisi çok farklıdır.. oglunuzun disleksi olduğunu düşünmüyorum çünkü yazmasında bir problem yokmuş. Ancak yinede bir uzmana danışmanızda fayda var. Merak etmeyin korkulacak bir durum değil öyle olsa bile.. unlu oyuncu Asli Enver disleksi mesela ama başarısı ortada :) olumlu düşünün umarım bir sorun yoktur

Bir öğretmen olarak cevaplamak istedim. Her öğrencinin öğrenme süresi kavrama yetisi çok farklıdır.. oglunuzun disleksi olduğunu düşünmüyorum çünkü yazmasında bir problem yokmuş. Ancak yinede bir uzmana danışmanızda fayda var. Merak etmeyin korkulacak bir durum değil öyle olsa bile.. unlu oyuncu Asli Enver disleksi mesela ama başarısı ortada :) olumlu düşünün umarım bir sorun yoktur
cok tesekkur ederim hocam evet dr.a goturduk bazi testler verdi dikkat icin onlari tamamlayip tekrar gidecegiz su anlik bir skinti gormedi

vet tek
“ Okul öncesi dönemde, aileler risk altındaki çocuklarını nasıl tanımlarlar? “

—Aslında çok zeki, ama neden bazı söylediklerimi anlamıyor.
—5 yaşına geldi ama hala bazı sesleri düzgün söyleyemiyor.
—Kitap okumamdan hiç hoşlanmıyor.
—Kavramları birbirine karıştırıyor.
—Bazen derdini anlatamadığı için öfkesini kontrol edemiyor.
—Çocuğum sürekli ağlayarak isteklerini belirtiyor.
—Yaşıtlarının yapabildiği basit işlerde bile sakarlık gösteriyor.
—Yaşıtları onu oyunlara almak istemiyor.
—Birlikte oyun oynayamıyoruz.

“Okul öncesi dönemde disleksi (özel öğrenme güçlüğü ) belirtileri nelerdir ? “

-Dil gelişiminde gecikme.
-Dil edinimi sırasında telaffuz sorunları. Birbirine yakın kelimeleri yanlış sesletme
-Kelime dağarcığı yaşıtlarına göre sınırlılık.
-İfade edici dil becerilerinin gelişimde sohbet başlatma ve sürdürme alanlarında sınırlılık
-Alıcı dil becerilerinde, söylenen karmaşık cümleleri anlama ve yorumlamada zorlanma.
-Ardı ardına verilen yönergeleri yerine getirirken sıra takibini yapamama.
-Uyaklı sözcükleri bulma, ayırtetme ve sıralamada sıkıntı.
-Hikaye dinleme ve anlatmaya ilgisizlik.
-Eylemleri karıştırır. ( gitmek – gelmek ,inmek – çıkmak … )
-Sıra takibi gerektiren bilgileri öğrenmede sıkıntı. ( haftanın günleri, sayılar, alfabe… )
-Yönelim becerilerinin gelişimde zorluk. ( sağ-sol , yukarı- aşağı )
-Zaman kavramını algılamakta zorluk ( sabah, öğlen, akşam, dün, bugün, yarın )
-Kavram gelişimde sınırlılık.. ( renkler, şekiller, rakamlar… )
-Görsel – işitsel algı becerileri ile ilgili sıkıntı.
-Görsel-işitsel dikkat gerektiren etkinliklerde yetersizlik.
-Günlük rutin işleri takipte zorlanma.
-Kuralları ve rutinleri takip etmede güçlük.
-Görsel talimat ve işaretleri yorumlamakta sıkıntı.
-El ve ayak kullanımlarında tutarlılığın geç gelişimi.
-Motor becerilerin gelişiminin geriden takip etmesi. ( düğme ilikleme, bağcık bağlama, çizim becerileri.. )
-Dikkat dağıniklığı ve yerinde duramama.
-Aceleci ve sabırsız olma.

Disleksi varsa eğer daha önceden mutlaka dikkatinizi çekerdi.Ben de oğlumdan şüheleniyorum ve bu konuyu çok araştırıyorum

evet tek belirti yok sabirsizligi aceleceligi bazi kelimeleri telafuuzda gucluk bunlarda var yanisira

Bu filmi seyredin. Hayatımda seyrettiğim en güzel filmlerden birisi. Disleksi konusunda da inanılmaz bilgilendirici. Yönetmen Amir Khan çok ünlüdür.

Korkulacak birşey yok disleksiyse eninde sonunda iyi bir eğitimle yaşıtlarını yakalar. Ek ders aldırmanız gerekebilir sadece.

Farklı bir sendormu da olabilir: hiperaktivite, otizm, vs gibi ya da olmayabilir.
Yani ilgisini çekmiyor da olabilir her çocuk bir değil...

Doktora götürün ama birkaç farklı uzmandan fikir alın. Bazı doktorlar ilaç veriyorlar hemen sakın ama sakın bunu hemen kabul etmeyin çünkü onun beyni yeni gelişiyor! Alacağı her ilaç beyninin yapısını etkileyecek. Dediğim gibi birkaç uzman görmeden ve hepsi aynı şeyi söylemeden sakın bir kişinin peşine düşüp hataya düşmeyin.

Bunun yanı sıra şu videoyu da seyredin: Beslenme ve beyne etkileri konusunda

cok tesekkur ederim izleyecegim filmi
hiperaktive den suphelenmistik daha once ama yasi ilerledikce biraz daha agirlasti

Benim ki aynı ay sayılır. Gondermeme hakkınız varken okula başlaması erken olmuş. Büyük ihtimalle sınıfın en küçüğü. Sıkıntısı sadece bu bence. Ben göndermedim bu yıl.
Bir de anaokulunda yeteri kadar verimli gecirmemisse önceki yıl gayet normal. Çok zorlamayın bence yoksa çok yıpranır. İkinci dönem toparlar. Seneye arada fark kalmaz. Ama hiçbir şekilde ilerleme olmuyor diyorsanız rehber öğretmen le görüşüp bu yıl okul çok ilerlemeden okuldan alabilirsiniz. Bu da bir seçenek. Tabi bunun için sınıf öğretmeni ve rehberlikle ortak karar vermeniz lazım.
babasida almamizi onerdi ama bi daha cok yipratacak okulu asiri seviyor hasta oldugunda bile aglayarak evde kaliyor su an dr ogretmen veokulun psikologuyla hareket ediyoruz

Biraz kucuk kalmistir yasitlarina gore.Yilin son aylari sonucta.Ben aralik sonu dogumlu kizimi baslatmadim ki iki yildir kreste aslinda.
kesek bir yil gec gonderseydim diyorum kac gundur ok zormus fazla yuklenmekte istemiyorum uzuluyorum sabah 9da gidiyor aksam 5 te geliyor odev yemek derken bayilmis gibi uyuyor yavrum 😐

Back
X