• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.sınıfa göndermelimiyim karar veremiyorum.sizce?

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.445
3.150
373
herkese merhaba
2014 aralık dogumllu kızımı ilkokula yazdırdım fakat malum süreçten dolayı gönderip göndermeme konusunda hala tereddüt yaşıyorum.
şöyle ki;
ben çalışıyorum ve babannesi bakıyor.babanne ağır şeker hastası.kızımın ola ki okuldan eve hastalık getirmesi çok ciddi bir sorun olur babannesı için.
bunun dışında 1.hafta 1 ders,2.hafta 2 ders derken belki birkaç hafta sonra komple online olucak 1.sınıflarda.dolayısıyla sağlam bir temel alamayacak gibi geliyor..öğretmenle yüzyüze başlamayacak eğitim hayatı..
hadi diyelım onlıne oldu,bu seferde babanneyle o sisteme bağlanması egitm görmesi vs hep sorun,ben evde değilim,öyle bilgisayarı acıp baglanmaları vs bile hep sorun..
69 aylık olması bir avantaj.bir çok kişi pandemı olmadıgı dönemlerde dahi çocugunu bu yaşta göndermiyor okula.1 yıl beklemek çok ciddi bir zaman kaybı olusturmayacak bizim için..
ama bir yandan da yıl kaybetmesin tüm çocuklar ne yaşıyacaksa kızım da kaderini yaşasın diyorum..ikileme düşüyorum..
siz olsanız ne yapardınz bu şartlarda?
göndermek mi mantıklı,1 yıl beklemek mi?
teşekkürler şimdiden..

ilk defa 69 aylik terimini kullanan gördum:KK70: anne degilim belki oyuzdendir normal gelmiyordur bilmiyorum ama cocuksuz kisilere komik duyuluyor:KK70:

bir yil beklemek icin aslinda bir suru nedeniziz var, olabilir bence:)

ahahaha:)
aslında cocugun kac yasında diye soruldugunda 38 aylık 45 aylık gibi terimler kullanmam da,bu okul olayında 69 ay ile 72 aylık arasına direk dilekçeyle kayıt yapılamıyor da o yüzden yaptım..okul çağında çocugu olanlar anlar o 69 aylık ibaresini:)sıkıntı yok:)

Benim kızım aralık 2013 doğumlu.aslında bu yıl gçnderecektim 1.sınıfa ama geçen yıl gönderdim.eylülde o da 69 aylıktı. Aralik doğumlu olduğu için sınıfın en küçüğü oluyor..mesela haziran 2013 lü çocukla aralarında 6 ay fark oluyor.tâbi en küçük olunca ve oyun çocuğu olduğu için biraz sıkıntı oluyor ama neyseki beni hayal kırıklığına uğramadı. .diğerleriyle aynı anda okuma yazma öğrendi. .ama gene de biraz fark oluyor öğrenmede...isterseniz seneye yazdırın. .algıları daha açık olur

Benim kızımda 72 aylık. 27 Ağustos 2014 doğumlu. Bizim mecburi kayıt cıktı yazdırdık ama geçen gün konuşulan isteğe bağlı göndermeme durumunu düşünüyorum bende. Karar veremiyorum. Ve aktif fmf hastası. Ne yapacağımızı şaşırdık,

Benim kızım aralık 2013 doğumlu.aslında bu yıl gçnderecektim 1.sınıfa ama geçen yıl gönderdim.eylülde o da 69 aylıktı. Aralik doğumlu olduğu için sınıfın en küçüğü oluyor..mesela haziran 2013 lü çocukla aralarında 6 ay fark oluyor.tâbi en küçük olunca ve oyun çocuğu olduğu için biraz sıkıntı oluyor ama neyseki beni hayal kırıklığına uğramadı. .diğerleriyle aynı anda okuma yazma öğrendi. .ama gene de biraz fark oluyor öğrenmede...isterseniz seneye yazdırın. .algıları daha açık olur

tam 1 yaş var aralarında.aslında bu yıl gönderme konusunda hiç problemımız yoktu.anasınıfı öğretmenı biz ve kendısı cok istiyordu ancak korona patlayınca işte yüzyüze eğitimden mahrum kalacak olması ve 1 yıl erteleme şansımızdan dolayı göndermeyelım diyoruz..ama bazende acaba yılını mı calıyorum ikilemı yasıyorum

Şartlar böyle olmasaydı da ben 72 ayını bitirmemiş çocuğumu 1.sınıfa göndermezdim.

Ocak 2014lü çocuklar ile aralık2014lü çocuğunuz aynı gelişim seviyesinde değil kesinlikle. Ama aynı sınıfta okuyacaklar.

Çevremde gözlemlediğim kadarıyla, 72 aydan küçük okula başlayanlar, her ne kadar okulda başarılı olsalar da üniversite kazanma başarısı olumsuz etkileniyor.

herkese merhaba
2014 aralık dogumllu kızımı ilkokula yazdırdım fakat malum süreçten dolayı gönderip göndermeme konusunda hala tereddüt yaşıyorum.
şöyle ki;
ben çalışıyorum ve babannesi bakıyor.babanne ağır şeker hastası.kızımın ola ki okuldan eve hastalık getirmesi çok ciddi bir sorun olur babannesı için.
bunun dışında 1.hafta 1 ders,2.hafta 2 ders derken belki birkaç hafta sonra komple online olucak 1.sınıflarda.dolayısıyla sağlam bir temel alamayacak gibi geliyor..öğretmenle yüzyüze başlamayacak eğitim hayatı..
hadi diyelım onlıne oldu,bu seferde babanneyle o sisteme bağlanması egitm görmesi vs hep sorun,ben evde değilim,öyle bilgisayarı acıp baglanmaları vs bile hep sorun..
69 aylık olması bir avantaj.bir çok kişi pandemı olmadıgı dönemlerde dahi çocugunu bu yaşta göndermiyor okula.1 yıl beklemek çok ciddi bir zaman kaybı olusturmayacak bizim için..
ama bir yandan da yıl kaybetmesin tüm çocuklar ne yaşıyacaksa kızım da kaderini yaşasın diyorum..ikileme düşüyorum..
teşekkürler şimdiden..
Zor bir süreç hele 1. Sınıflar ne yapacak çok üzülüyorum onlara. Ben de kızımı 1 sene geç gönderdim bir sıkıntı yaşamadık. Hatta daha iyi bile odaklandı diyebilirim.
Pandemiden dolayı bu sene ne olacağı belli değil ,öğretmen arkadaşlar daha iyi bilir ancak 1. Sınıf eğitiminin uzaktan başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Yerinizde olsam 1 sene beklerdim çok bir kaybı yok kuzunun

herkese merhaba
şöyle ki;
teşekkürler şimdiden..
Merhaba,oğlum 83 aylıkken başladı okula, öyle hayat memat meselesi olmuyor inanın, geç başladığı için her şeyi kaçırmış, geri kalmış olmuyor, ben iyi ki 7 yaşında başlamış diyorum, sizin çocuğunuz daha 6 yaşında, ben olsam bu şartlarda evde kronik rahatsızlığı olan bir büyüğüm de varken göndermezdim.

Benim kızımda 72 aylık. 27 Ağustos 2014 doğumlu. Bizim mecburi kayıt cıktı yazdırdık ama geçen gün konuşulan isteğe bağlı göndermeme durumunu düşünüyorum bende. Karar veremiyorum. Ve aktif fmf hastası. Ne yapacağımızı şaşırdık,

sizinde dilekçeyle göndermeme şansınız var diye bılıyorum.ayrıca kronık rahatsızlıklarda rapor alıp göndermeyebılrsınız.
keşke bunları yaşamasaydık ama böyle yarım yamalak bır baslangıc içime sınmıyor.1.sınıf demek yıllar boyu sürecek okul hayatının ilk adımı
1 yil kaybedecek bir durum yok, yasi cok fazla degil cunku.
Ama bu sene olmasa da seneye bu ise baska bir cozum bulmaniz gerekir,
zira seneye de korona ile devam olacagiz.

evet öyle görünüyor ama bir ihtimal belkı aşı çıkar falan.yada mutasyonla daha az ölümcül bir hale gelır vs..
seneye zaten kaçarı olmaz mecbur gider ama bu yıl sanırım yaştan dolayı avantajımızı kullanacagız
ben bu şartlarda göndermezdim.

bende %90 göndermeyecegim sanrıım
69 aylıkmış zaten. Birsey kaybetmeyecek ki...
Seneye gönderirsiniz ki şartlar da ortada...

haklısınız teşekkur ederım..
tüm ibreler gönderilmemesi tarafına dönmüş gibi sanki

Sizin yerinizde olsam güle oynaya, içime sine sine 1 yıl erteler gondermezdim. İnsan hayatında bir yıl nedir ki. 1 yıl kaybetme ile hicbirsey olmaz. Ama 1 yıl kazandirayim derken çocuğunuza çok şey kaybettirebilirsiniz bu sene.bence göndermeyin.

korona seneye de devam edecek buyuk ihtimal. Icinize nasil siniyorsa oyle yapin bence. Ben seneye oglumu 71 aylik gondermeyi planliyorum.

çocugunuza siz mi bakıyorsunuz?
açıkçası kendım bakıyor olsam belki gönderebılrdım ama birde babanne faktörü elımı ayagımı bagladı benım

Evet muhtemelen rapor alıp göndermeyeceğim bende, Allah sonumuzu hayretsin

Bence ilk iki hafta gönderin verim alabilirseniz devam edersiniz. Online egitimin zaten hicbir faydası yok. Bunun disinda siz ve esiniz de calisiyor diye düsünüyorum sizden kiziniza kizinizsan babannesine gene bulaşabilir.

herkese merhaba
şöyle ki;
teşekkürler şimdiden..
Ben 1 yil bekledim kesinlikle zaman kaybi oldugunu dusunmuyorum onceden okula baslama yasi 7 idi dusurduler bunu zaten
Elbet kolay ogrenende var gec ogrenen cocukta okuma yazma her halukarda ogreniliyor fakat dersler agirlastikca yani 4. Sinif 5. Sinif o zaman farkediliyor o bir yil gec baslamanin avantaji
Benide 6 yas gonderdiler cok basarili olmama ragmen 4te 5te bocaladim
Bence beklemeniz korona acisindanda avantaj olabilir

Back
X