• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.sınıfa göndermelimiyim karar veremiyorum.sizce?

Siz yazınca baktım Oğlum 66 aylıkmış. 3 ay daha büyük sadece sizin ki. Oğlumun 3 ay sonra ki hali de ufak bence. Ben olsam göndermem.

Benim oğlum 76 aylık ben bile göndermeyeceğim.
Sizin yerinizde olsam seve seve göndermem :)))))
gönder bence zaten kısa süre sonra online a dönecekler dönmezse de sınıfta kalsın nolacak.ben de yüzyüzeye dönerse 4. sınıflar sınıfta kalsın gene de göndermeyeceğim bu yıl.online devam ederse eğitime devammm

herkese merhaba
2014 aralık dogumllu kızımı ilkokula yazdırdım fakat malum süreçten dolayı gönderip göndermeme konusunda hala tereddüt yaşıyorum.
şöyle ki;
ben çalışıyorum ve babannesi bakıyor.babanne ağır şeker hastası.kızımın ola ki okuldan eve hastalık getirmesi çok ciddi bir sorun olur babannesı için.
bunun dışında 1.hafta 1 ders,2.hafta 2 ders derken belki birkaç hafta sonra komple online olucak 1.sınıflarda.dolayısıyla sağlam bir temel alamayacak gibi geliyor..öğretmenle yüzyüze başlamayacak eğitim hayatı..
hadi diyelım onlıne oldu,bu seferde babanneyle o sisteme bağlanması egitm görmesi vs hep sorun,ben evde değilim,öyle bilgisayarı acıp baglanmaları vs bile hep sorun..
69 aylık olması bir avantaj.bir çok kişi pandemı olmadıgı dönemlerde dahi çocugunu bu yaşta göndermiyor okula.1 yıl beklemek çok ciddi bir zaman kaybı olusturmayacak bizim için..
ama bir yandan da yıl kaybetmesin tüm çocuklar ne yaşıyacaksa kızım da kaderini yaşasın diyorum..ikileme düşüyorum..
siz olsanız ne yapardınz bu şartlarda?
göndermek mi mantıklı,1 yıl beklemek mi?
teşekkürler şimdiden..
Benim de kizim 2014 dogumlu bizde baslayacagiz ilkolula ben gondercem allahin ozniyle bu surec ne zaman bitecek kesin bisey yok tedbirler alarak mecbur yollacagiz

Bence göndermeyin.
Online eğitim ileri yaştaki çocukları idare edebilir de okula başlayacak öğrenci için fayda getirmez. Asıl o durumda bir eğitim yılını kaybedecek ve ikinci yılda her iki sınıfı öğrenmez zorunda kalacak. 😔

Öğretmenin öğrenciye konuyu birebir göstermesi zor, kalem/makasla bir çalışma yapsalar ve yanlış kesiyorsun böyle kes diyemez. Yazma çalıştırmasında da sıkıntı çıkabilir.

gönder bence zaten kısa süre sonra online a dönecekler dönmezse de sınıfta kalsın nolacak.ben de yüzyüzeye dönerse 4. sınıflar sınıfta kalsın gene de göndermeyeceğim bu yıl.online devam ederse eğitime devammm
Yok ceycey göndereceğim de devamsızlıktan kalsın seneye tekrar 1 den başlasın . O manada göndermeyeceğim ☺️

Yok ceycey göndereceğim de devamsızlıktan kalsın seneye tekrar 1 den başlasın . O manada göndermeyeceğim ☺
işte ben de onu diyorum başlasın ama okula gitmesin evde kendiniz öğretin okuma yazmayı.zaten sınıfta bırakamaz milli eğitim kimseyi bu pandemi de sene de kaybetmemiş olur .okuma yazma öğrenmek zor değil ki öğretmen 3 ayda öğretebiliyor siz de evde 6 ayda öğretirsiniz nolacak .hem öğretmeni de destek olur canlı derslerle

Yok ceycey göndereceğim de devamsızlıktan kalsın seneye tekrar 1 den başlasın . O manada göndermeyeceğim ☺️
Sınıfta kalmayabilir. Haziran ayında ikinci sınıfa geçtiğini öğrenebilirsiniz. Sistemde göründüğü için geçmesi için yeterli bir sebep olabilir. Çünkü büyük ihtimalle bu sene devamsızlık zorunluluğu olmayacak.

Bir öğretmen olarak hastalık sebebiyle olmasa da çocuğunuzu bu yıl 1. Sınıfa vermemenizi tavsiye ederim. Kemdi çocuklarımı geç gönderdim, herkese de bunu öneriyorum. Benim kızım 2014 ocak doğumlu, sizinkiyle benimki arasında 11 ay var sizce aynı sınıfta olmalılar mı?
Gönderecekseniz ana sınıfı veya kreş gönderin kesinlikle 1.sınıf için küçük.

Yıllar önce 1.sinifa başlamaması için 69 aylık çocuklara çocuk psikiyatristinden rapor alinmasinin gerekli olduğu yıllarda rapor alarak çocuğumu anasinifina tekrar gönderdim. Benim kizim dikkat seviyesi uzun, uzun süre oturarak çalısabilen ,sorumluluk sahibi bir çocuktu ancak anasınıfı arkadaşları iki bağırarak konuşsa içe dönüyor ,onlarla başa çıkamayacağını düşünüp gözlerinden akan yaşlarla düşüncelerini ifade edemiyordu. Obur yandan birinci sınıfta okuma yazmayı (biraz ailenin evde yorulması ile ) tüm gün sınıfta yerlerde yuvarlanan çocuklar da bilişsel bir problemleri yoksa öğreniyorlar ama daha 4.sınıfta özel ders almaya başlıyorlar.Ben olsam baslatmazdim ama yine de siz bilirsiniz

herkese merhaba
2014 aralık dogumllu kızımı ilkokula yazdırdım fakat malum süreçten dolayı gönderip göndermeme konusunda hala tereddüt yaşıyorum.
şöyle ki;
ben çalışıyorum ve babannesi bakıyor.babanne ağır şeker hastası.kızımın ola ki okuldan eve hastalık getirmesi çok ciddi bir sorun olur babannesı için.
bunun dışında 1.hafta 1 ders,2.hafta 2 ders derken belki birkaç hafta sonra komple online olucak 1.sınıflarda.dolayısıyla sağlam bir temel alamayacak gibi geliyor..öğretmenle yüzyüze başlamayacak eğitim hayatı..
hadi diyelım onlıne oldu,bu seferde babanneyle o sisteme bağlanması egitm görmesi vs hep sorun,ben evde değilim,öyle bilgisayarı acıp baglanmaları vs bile hep sorun..
69 aylık olması bir avantaj.bir çok kişi pandemı olmadıgı dönemlerde dahi çocugunu bu yaşta göndermiyor okula.1 yıl beklemek çok ciddi bir zaman kaybı olusturmayacak bizim için..
ama bir yandan da yıl kaybetmesin tüm çocuklar ne yaşıyacaksa kızım da kaderini yaşasın diyorum..ikileme düşüyorum..
siz olsanız ne yapardınz bu şartlarda?
göndermek mi mantıklı,1 yıl beklemek mi?
teşekkürler şimdiden..
Ben kesinlikle beklerdim. Şu şartlarda okula başlasa online eğitim için ilgilencek ebeveyn lazim. Babaanne bunu yapamaz. Alt yapı çok zayıf olcak. Bence bekleyin n

Benim kızım da sizinkinden 1 ay küçük. Bir an bile düşünmedim 1.sınıfa göndermeyi, bırakın 1 sene daha oynasın, hayatı boyunca zaten ya ders çalışacak yada bir işyerinde çalışacak...

Benim oğlum 72 aylık mesela 69 aylikla çok farkediyor . O bir yil bekleyebiliyor ama biz bekleyemiyoruz. Bu ay sınırlarını bakanlık belirliyor. Okul çağına gelmiş çocuğu olanlar olarak bu tabirler bize çok normal geliyor o yüzden :)

Sınıfta kalmayabilir. Haziran ayında ikinci sınıfa geçtiğini öğrenebilirsiniz. Sistemde göründüğü için geçmesi için yeterli bir sebep olabilir. Çünkü büyük ihtimalle bu sene devamsızlık zorunluluğu olmayacak.
Bir öğretmen arkadaşım . Kurulda sınıfta kalmasını istiyorum derseniz bırakırlar demişti.

işte ben de onu diyorum başlasın ama okula gitmesin evde kendiniz öğretin okuma yazmayı.zaten sınıfta bırakamaz milli eğitim kimseyi bu pandemi de sene de kaybetmemiş olur .okuma yazma öğrenmek zor değil ki öğretmen 3 ayda öğretebiliyor siz de evde 6 ayda öğretirsiniz nolacak .hem öğretmeni de destek olur canlı derslerle
Aynen bunu planlıyorum bende .
İlk hafta bir gün götüreceğim öğretmeniyle konuşup mazeret bildirip göndermeyeceğim.

Küçük Çocuklar arasında ay farkı dahi olsa fark çok hissediliyor.Ben anaokulu öğretmeniyim ve bunu gozlemleme imkanım var.Benim kızım 2013 kasım doğumlu.Bende geçen yıl dilekçe ile erteledim.Bu yıl mecburen gidecek.Biz eskiden 7 yaşında giderdik şimdiki sisteme göre çok erken.Ilk baslarda okuma yazma öğrenir sıkıntı olmaz.Ama konular ilerleyince zorlanır.Hem sizde çalışıyorsunuz seneye gönderirseniz hem siz hem çocuk rahat eder.Benden size tavsiye seneye gonderin

Bir öğretmen arkadaşım . Kurulda sınıfta kalmasını istiyorum derseniz bırakırlar demişti.
Normal okul şartlarında böyle oluyor. Ancak eğer bu yıl boyunca devamsızlığa bakılmazsa çocuğunuz gözden kaçıp, otomatik olarak ikinci sınıfa geçebilir. Mart'tan beri eğitimde herşey belirsiz, kafalar karışık. Çok güvenmeyin derim.

Ben listemdeki kasımaralık doğumluları çağırıp ertelemelerini isteyeceğim. Normalde de küçük olmaları sorun, şimdi hepten sorun. Bence göndermeyin.

Hanimlar su konuda atladiginiz bir sey var,aralarda okudum da eskiden 7 yasinda gonderiliyordu diyenler olmus. Bundan 30 yil once de 6 yasi doldurunca yani 72 aylikken zorunluydu 1. Sinif. Milli egitim 6 yasi dolduran cocugu 7 olarak goruyor. Benim oglum ana okulunda ve 15 gun sonra 5 yasini dolduracak,dolayisiyla 6 yas grubunda. Milli egitimin bu hesabini bilmeyenler bosu bosuna 8-9 yaslara kadar bekletti cocugunu. Pandemiden once de herkes istiyordu ki cocugu sinifin en buyugu olsun. Anlamsiz.6 yasi dolduran cocugun yeri ilkokul 1’dir. su anda pandemiden cekinip gec yollamak isteyebilirsiniz ama dogrusu 6 yasi doldurmaktir haberiniz olsun.

Back
X