1.Sınıftayız ama...

gul100

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
660
91
323
Ankara
Oğlum 1.sınıfa gidiyor.Dersleri çok ıyı dakıkada 100-120 kelime okuyor matematıkte parmak hesabı yapmadan toplama ve çıkarma yapıyor.Öğretmenın örnek gösterdiği bir öğrenci.Ama bugün kendi ağzından duyduklarım beni çok üzdü.Öğlen okuldan çıktık yolda sınıftan bir arkadaşıyla ve annesiyle karşılaştık.Bu velide başka bir okulda öğretmen.Beraber bir cafeye gıdıp çocuklara yemek ısmarladık hem onlar hem biz kaynaşalım istedik.Ve sohbet esnasında oğlum sınıftan Zeynep adlı arkadaşının bugün ağladığını söyledi.Sebep dediğimizde ise çünkü biz onun eteğini kaldırdık dedi.Neden böyle bir şey yaptınız dedim çünkü Arda bunun çok eğlenceli ve komik olacağını söyledi ama Zeynep ağladı dedi. Arda sınıfta içlerinde en büyük ve onlara göre lider konumundaki çocuk.Kızdım çok kızdım.Konuştum.Bak oğlum birisi senın pantalonunu ındırse ne hıssedersin dedim.Ağlarım utanırım çok üzülürüm diyo.Eee sen nıye yaptın oğlum diyorum ama Arda çok eğlenceli olacak dedi.Zeynebe üzüldüm.Arda ya,oğluma ve diğer yapan arkadaşına sinirlendim.Ve benim çocuğum yapmaz dememek gerektiğini tekrar hatırladım.Arkasından ikinci bomba geldi kulağıma eğildi ve anne biliyomusun Arda bana lavaboya gıdıp bırbırımıze pıpılerımızi gösterelım dedı ama ben kabul etmedım başkasının pıpısıne bakılmaz dedım dedi.Karşımdakı veli gul100hanım ne syledi lutfen çünkü Arda benım oğluma bir sey soylemiş ama ben bunu kımseyle paylasamadım aynı şeymi acaba dedi ve öğrendıkkı Arda onunda oğluna lavaboya gıdıp bırbırlerıne cınsel organlarını gosterıp öpmeyı teklıf etmış.İkimizde şoktayız.Gecenın şu saatı oldu ama düşünmekten uyuyamıyorum.Ne yapmalıyım önce öğretmenlemi konuşsam yoksa Ardanın annesiyle mi bılemıyorum.Yardımcı olup fikirlerinizi yazarmısınız?:44:

İkisiyle de acilen konusmanız gerekiyor..
O cocuk nerden ögreniyor o yasta öptürmeyi , göstermeyi yahu!:26:

İkisiyle de acilen konusmanız gerekiyor..
O cocuk nerden ögreniyor o yasta öptürmeyi , göstermeyi yahu!:26:

Çocuğun 17 yaşında bir abisi olduğunu ve geçen gün Ardaya vuran bir çocuğu okula gelip sıkıştırdığını duydum.Acaba abinın ızledığı bır takım şeylerimi görüyo yada cınsel içerikli dergılere fılan bakıyoda çocukda ordan mı öğreniyor.Yada anne baba mı çocuğun yanında konuşuyor bilmiyorum Şu an aklıma bu olasılıklar geliyor ama hangı anne baba boyle yapar ya anlamıyorum Offff düşünmekten beynım yoruldu.

bir an önce öğretmeninizle ve onun aracılığıyla rehber öğretmeninizle görüşün.çocugun problemleri var.ailesine söylemeyin.öğretmeniniz gerekeni yapacaktır

o çocuk şuanda yaptıklarının ne anlama geldiğini bilmiyor.farklı problemleri var.dediğim gibi rehber öğretmene ve sınıf öğretmeninize durumu iletin.onlar gerekirse aileye ileteceklerdir.gereken yapılacaktır.

Ayrıca bu çocuk bunu başka çocuklarada teklıf etti mi?Ve onunla lavaboya gıden çocuk oldumu?Daha bır sürü soru beynımde uçuşuyor şu saatte.

Son düzenleme:
ailesi durumu kabul etmeyebilir.siz öğretmene söyleyin.öğretmeninizin söylemesi daha doğru ve inandırıcı olur.ailesiyle sorun yaşayabilirsiniz.herkes duyarlı değil toplumumuzda malesef.size veya sizin oğlunuza inanmayabilirler.veya çocuga farklı davranabilirler.rehber öğretmeniniz çocuktaki sorunu anlayıp aileyi bilgilendirir.hatta sınıf öğretmeniniz bile önce aileye söylemez.önce rehber öğretmene danışr

offf offf bu dünyanın gidişatı gözümü korkutuyor...benim canım toruncuğum daha okula gidecek,sizin çocuklarınız gidiyor veya gidecek ....nasıl içimiz rahat olacak ki, bu duyuklarımız kaşısında....
zannımca tv ve internet doğru kullanılmadığı için herşey altüst oldu....allah hayırlara erdirsin........

Ayrıca bu çocuk bunu başka çocuklarada teklıf etti mi?Ve onunla lavaboya gıden çocuk oldumu?Daha bır sürü beynımde uçuşuyor şu saatte.

etmiş olabilir.siz canınızı sıkmayın ve duyarlılığınızı öğretmene yansıtın.çocugun psikolojik sorunları sizin vesilenizle çözülür inşallah.yanlış anlamayın bende öğretmenim.o yüzden bu kadar cevap yazdım.umarım yardımcı olmuşumdur.siz korkmayın.çocugunuza güvenin.yeteri kadar tembih edin.öğretmeninizde gözetim altında tutacaktır zaten o çocugu.

Ogretmene soyleyin bence cok gecikmeden.... Aileye soylemeyin, sizin demeniz agir gelebilir... ogretmen gerekeni soyler zaten... Belki cocugu bir rehber ogretmenle filan gorustururler...

Çok teşekkür ederim ilginize.

çocuklarda bu tarz eğilimler sorunlu aile göstergesi olabilir.genelde böyledir.yani o ne yaptıgının farkında değil.cinsel içerikli bişey yok ortada.

Ogretmene soyleyin bence cok gecikmeden.... Aileye soylemeyin, sizin demeniz agir gelebilir... ogretmen gerekeni soyler zaten... Belki cocugu bir rehber ogretmenle filan gorustururler...

.Zaten kendımı bılıyorum sakınlığımı koruyamam ve sert bı uslubla konuşurum.Haklısınız benım konuşmam ağır gelebılır.

çocuklarda bu tarz eğilimler sorunlu aile göstergesi olabilir.genelde böyledir.yani o ne yaptıgının farkında değil.cinsel içerikli bişey yok ortada.

Teşekkür ederim tekrar.Evet farkındayım cinsel içerkli bir şey yok ama sağlıklı olmayan bir durum var ve çok rahatsız edici.

Bende öğretmenle konuşmanızdan yanayım.Siz direk aileyle konuşursanız tepki alabilirsiniz ama öğretmene durumu anlatır ve bayan arkadaşınızında onayladığını söylerseniz çok daha iyi olacaktır.Bir de tepki almanız dışında ilkokul bire giden bir çocuk için aileden çok öğretmen daha etkili diye düşünüyorum ailesinin söylediklerine aldırmayan bir çocuk öğretmenin yanında çok daha duyarlı olabiliyor.

Bende öğretmenle konuşmaya karar verdim.Olayların gidişatına göre ailede bu duruma dahıl edılebılır bakalım..Ayrıca malesef çocuk öğretmeni çok üzen ve hiç takmayan bir çocuk .

Öğretmenler ona göre davranacaklardır merak etmeyin bana abisinden etkileniyor gibi geldi bunu söyleyin öğretmenlere gerekirse abisiyle konuşurlar abisi halleder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…