Ayrıca sevişmeye duyma, görme bir şekilde şahit olan çocuğun bu tür eğilimler göstermesi gerekmez. Hiç bilmeden bile yapabilir. Şahit olma durumunun çocuk için felaket olduğunu da düşünmüyorum. Şahit olup ergenliğe geldiği halde kendisi yapamazsa can sıkıcı olabilir geçmişte gördükleri bir tek. Çünkü doğal bir şey sevişmek. Kırsalda daha çok görülür denmiş evet doğrudur fakat onlar bunu abartmamayı öğrenmiş durumdalar, hayvanlarla iç içeler onların bile seviştiğine şahitler. O yüzden onlar için şok edici durum hiçbir zaman oluşmaz. Büyük şehirlerde de gerekli bilgi ve mantıkla bunu aşmış olmak gerekir. Bu tip şeylerin tek yadırganacağı yer kasabalardır. Bir tek kasabalı zihniyeti hayrete düşer bunlar karşısında.
Arda'yı afişe edip topluca yargılamanızı da doğru bulmuyorum. Onu da kendi annesi uyarsın. Benim de kardeşimin etek kaldırma, pantolon indirme huyuyla uğraşmışlığım var. Şimdi hatırlatılmasını bile istemiyor. Öğrenecektir yani.
Ardayı dışlama ya da etiketleme konusunda ben de olumsuz sonuçlar doğuracağına inanıyorum.
çocuk sonuçta,bilmeden bir yanlış yapıyor.
Onu düzeltmek olmalı yapmamız gereken.
Bir toplumuz ve hepimiz bir şekilde diğerimizle bağlantıdayız.
Bir yıl sonra bunu annesi dile getirse utanacaktır eminim.
bu durumun sebebi aileden olmayabilir. 8 yıllık zorunlu eğitimin sonucu aynı binalarda orta kademe ve ilk kademe öğrencilerinin birlikte olmasının ortaya çıkardığı bir durumda olabilir. ergenlik çağına girmeye başlamış 7. 8. sınıf öğrencilerinin ilk kademe öğrencileriyle aynı binalarda okutulması sonucu ortaya çıkan bir çok vaka bulunmakta okullarda. orta kademe öğrencileri özellikle erkek öğrencileri okullarda hoş olmayan bir çok olaya sebebiyet vermektetedir Arda da bunları görmüş olabilir hatta sizin oğlunuzda görecek ve siz buna engel olamayacaksınız. Ergenliğe girmiş çocuklar küçük yaşta çocukların bir arada olmasına hep karşı çıkmışımdır. umarım buna bir çözüm bulunur...
bende bir öğretmenim.muhtemelen arda'nın anne ve babası arda'nın yanında uyuyor sanıp sevişiyorlar ve çocuk bunu görüyor.bunu çok doğal bişey sanıyor.bence siz veliyle değil,öğretmeniniz ve okul müdürüyle konuşun.onlar gerekeni yaparlar.
----
olayı nerelere çekmişsiniz.felaket demedim,gördüğünden demedim.taklit ediyor dedim.tabi yüksek ihtimalle..ben yüksek lisans yapmış bir sınıf öğretmeniyim ve şehirde,köyde,mezrada,büyükşehirde her yerde çalıştım.deneyimlerimle sabittir fikirlerim.
Hanımefendi Arda yı afişe ettiğimi nerden çıkardınız sorabilirmiyim?Çocuğun gerçek adı Arda değil ,okul adı belirtmedim,ilçe adı söylemedim,sadece diğer veli ve ben biliyoruz,sanal alemden başka kimseyle paylaşmadım ,paylaşacağım kişilerinde ya öğretmen ya aile yada rehberlik olduğunu söyledim...Bunları yapmakta hem oğlum hemde Arda için benim görevim.
Psikoloji lisansım yok; fakat bir insanın kendi iradesiyle uçurumdan aşağı atlamasını sağlayabilirim. Ben de deneyimlerime göre konuşuyorum yani.
Konuyu değişik yere çeken sizmişsiniz. Nedeninin çok önemi varmış gibi. Felaket meselesini de size yazmadım zaten tüm yorumları okuyup genel bir yorum yazdım. Alıntılamadım dikkatinizi çekerim. Akademik geçmişinizden de bihaberim. Yazdıklarınızı yorumlamamı isterseniz şunu diyebilirim. Gördü-görmedi kendinizle çelişmişsiniz ve okuldaki hiyerarşiyi bilmiyorsunuz. Müdürün konuyla ne alakası var. Oldu olacak konu sahibi öğretmene söylesin o müdüre iletsin müdür de suçlu çocuğun ailesine “çocuğun yanında sevişmeyin bir daha” desinHepsini toparlayınca bu sonuç çıkıyor.
siz kimsinizde benim mesleğim mesleki bilgimle ilgili haddinizi ve maksadınızı aşan yorumlar yapıp derdini yazan insanın topiğinde tartışma yaratmaya çalışıyosunuz?okul müdürü ,öğremen ve veli beraber çalışıp gerekirse aile ile beraber çocuğu ildeki rehberlik birimine yönlendirir.kavga çıkarmaksa amacınız ben yokum.aynı dilden konuşmuyoruz.sevgilerle:79:
Acil yapilacaklar Okulda ki durum sinif öğretmenine hemen anlatilmali.Veli okula cagirilmali ama ABi durumu anlatilmali.Muhakkak ABi bu tarz davranislari ufak cocuga yapiyordur o da arkadaslarina yapiyordur.Hem sizin cocugunuzun hemde Ardanin hayati kurtulur.Abisinin SIKISTIRMALARI Ardayi bu hale getirmis olabilir.Rehberlikte beraber konusun.AIki anne ve öğretmen...Kizima etek pantolon giydiriyorum bu durum yasanmasin diye...Oğlum 1.sınıfa gidiyor.Dersleri çok ıyı dakıkada 100-120 kelime okuyor matematıkte parmak hesabı yapmadan toplama ve çıkarma yapıyor.Öğretmenın örnek gösterdiği bir öğrenci.Ama bugün kendi ağzından duyduklarım beni çok üzdü.Öğlen okuldan çıktık yolda sınıftan bir arkadaşıyla ve annesiyle karşılaştık.Bu velide başka bir okulda öğretmen.Beraber bir cafeye gıdıp çocuklara yemek ısmarladık hem onlar hem biz kaynaşalım istedik.Ve sohbet esnasında oğlum sınıftan Zeynep adlı arkadaşının bugün ağladığını söyledi.Sebep dediğimizde ise çünkü biz onun eteğini kaldırdık dedi.Neden böyle bir şey yaptınız dedim çünkü Arda bunun çok eğlenceli ve komik olacağını söyledi ama Zeynep ağladı dedi. Arda sınıfta içlerinde en büyük ve onlara göre lider konumundaki çocuk.Kızdım çok kızdım.Konuştum.Bak oğlum birisi senın pantalonunu ındırse ne hıssedersin dedim.Ağlarım utanırım çok üzülürüm diyo.Eee sen nıye yaptın oğlum diyorum ama Arda çok eğlenceli olacak dedi.Zeynebe üzüldüm.Arda ya,oğluma ve diğer yapan arkadaşına sinirlendim.Ve benim çocuğum yapmaz dememek gerektiğini tekrar hatırladım.Arkasından ikinci bomba geldi kulağıma eğildi ve anne biliyomusun Arda bana lavaboya gıdıp bırbırımıze pıpılerımızi gösterelım dedı ama ben kabul etmedım başkasının pıpısıne bakılmaz dedım dedi.Karşımdakı veli gul100hanım ne syledi lutfen çünkü Arda benım oğluma bir sey soylemiş ama ben bunu kımseyle paylasamadım aynı şeymi acaba dedi ve öğrendıkkı Arda onunda oğluna lavaboya gıdıp bırbırlerıne cınsel organlarını gosterıp öpmeyı teklıf etmış.İkimizde şoktayız.Gecenın şu saatı oldu ama düşünmekten uyuyamıyorum.Ne yapmalıyım önce öğretmenlemi konuşsam yoksa Ardanın annesiyle mi bılemıyorum.Yardımcı olup fikirlerinizi yazarmısınız?:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?