1.Sınıftayız ama...

Ayrıca sevişmeye duyma, görme bir şekilde şahit olan çocuğun bu tür eğilimler göstermesi gerekmez. Hiç bilmeden bile yapabilir. Şahit olma durumunun çocuk için felaket olduğunu da düşünmüyorum. Şahit olup ergenliğe geldiği halde kendisi yapamazsa can sıkıcı olabilir geçmişte gördükleri bir tek. Çünkü doğal bir şey sevişmek. Kırsalda daha çok görülür denmiş evet doğrudur fakat onlar bunu abartmamayı öğrenmiş durumdalar, hayvanlarla iç içeler onların bile seviştiğine şahitler. O yüzden onlar için şok edici durum hiçbir zaman oluşmaz. Büyük şehirlerde de gerekli bilgi ve mantıkla bunu aşmış olmak gerekir. Bu tip şeylerin tek yadırganacağı yer kasabalardır. Bir tek kasabalı zihniyeti hayrete düşer bunlar karşısında.

Ben de içgüdüsel bir şey olarak görüyorum.
Ama çocukların izlediği yayınlarda cinselliği çağrıştıran çok şey var.
çizgi filmde bile var yani.
Sürekli uyarıcı görüntülerle muhatap olunca bilinçaltı bununla meşgul olur.

Ardayı dışlama ya da etiketleme konusunda ben de olumsuz sonuçlar doğuracağına inanıyorum.

çocuk sonuçta,bilmeden bir yanlış yapıyor.
Onu düzeltmek olmalı yapmamız gereken.

Bir toplumuz ve hepimiz bir şekilde diğerimizle bağlantıdayız.

Bir yıl sonra bunu annesi dile getirse utanacaktır eminim.

olayı nerelere çekmişsiniz.felaket demedim,gördüğünden demedim.taklit ediyor dedim.tabi yüksek ihtimalle..ben yüksek lisans yapmış bir sınıf öğretmeniyim ve şehirde,köyde,mezrada,büyükşehirde her yerde çalıştım.deneyimlerimle sabittir fikirlerim.

bu durumun sebebi aileden olmayabilir. 8 yıllık zorunlu eğitimin sonucu aynı binalarda orta kademe ve ilk kademe öğrencilerinin birlikte olmasının ortaya çıkardığı bir durumda olabilir. ergenlik çağına girmeye başlamış 7. 8. sınıf öğrencilerinin ilk kademe öğrencileriyle aynı binalarda okutulması sonucu ortaya çıkan bir çok vaka bulunmakta okullarda. orta kademe öğrencileri özellikle erkek öğrencileri okullarda hoş olmayan bir çok olaya sebebiyet vermektetedir Arda da bunları görmüş olabilir hatta sizin oğlunuzda görecek ve siz buna engel olamayacaksınız. Ergenliğe girmiş çocuklar küçük yaşta çocukların bir arada olmasına hep karşı çıkmışımdır. umarım buna bir çözüm bulunur...

Hanımefendi Arda yı afişe ettiğimi nerden çıkardınız sorabilirmiyim?Çocuğun gerçek adı Arda değil ,okul adı belirtmedim,ilçe adı söylemedim,sadece diğer veli ve ben biliyoruz,sanal alemden başka kimseyle paylaşmadım ,paylaşacağım kişilerinde ya öğretmen ya aile yada rehberlik olduğunu söyledim...Bunları yapmakta hem oğlum hemde Arda için benim görevim.

Bende etiketleme ve dışlamanın çocuğu kötü etkileyeceğini düşünüyorum.Öğretmenimizle konuştuk ve ortak bir yol izleyip çözebileceğimizi düşündük.

Yazdıklarınızda çok haklısınız ama bizde bu durum yok çünkü bizim binamızda sadece 1 ve 2.sınıflar var.Diğer binada 3,4 ve 5.sınıflar onun yanındaki binada ise 6,7 ve 8.sınıflar var.

bence herkese soylemeyın sonucta o da cocuk annesıne bıldırın ve hocayla konusabılırsınız ,yazık o cocugun psıkolojısınun duzeltılmesı lazım gelecegın sapıgı olabılır

1. sinifa gittigine gore 7 yasinda falan olsa gerek bu cocuklar. Bu yasta cocuklarin yetiskinler gibi detayli dusunmesi, neyin dogru neyin yanlis olacagina karar vermesi biraz zordur. Oglunuzun ne kadar yetenekli ve akilli oldugunu anlamak istiyorsaniz boyle yaramazliklarindan degil okulda kendi seviyesine uygun egitimde ne kadar basarili olduguna bakmaniz gerekir. Ve bu yaslarda cinsellik meraki hafiften baslar. Arda muhtemelen cinsel birseylere sahit olmus ve merakini arkadaslariyla gidermeye calisan bir cocuk. Tabii ki onun anlayacagi sekilde aciklanip ama azarlamadan ama "olmaz dedim!!" diye hic bir sebep sunmamazlik yapmadan aciklarsaniz anlar ve bu etkili olur. Ama iki cocugu da utandirmayin, arkadaslari onunde onlari kucuk dusurmeyin.

Psikoloji lisansım yok; fakat bir insanın kendi iradesiyle uçurumdan aşağı atlamasını sağlayabilirim. Ben de deneyimlerime göre konuşuyorum yani.

Konuyu değişik yere çeken sizmişsiniz. Nedeninin çok önemi varmış gibi. Felaket meselesini de size yazmadım zaten tüm yorumları okuyup genel bir yorum yazdım. Alıntılamadım dikkatinizi çekerim. Akademik geçmişinizden de bihaberim. Yazdıklarınızı yorumlamamı isterseniz şunu diyebilirim. Gördü-görmedi kendinizle çelişmişsiniz ve okuldaki hiyerarşiyi bilmiyorsunuz. Müdürün konuyla ne alakası var. Oldu olacak konu sahibi öğretmene söylesin o müdüre iletsin müdür de suçlu çocuğun ailesine “çocuğun yanında sevişmeyin bir daha” desin Hepsini toparlayınca bu sonuç çıkıyor.

Burada yazdıklarınızdan bahsetmiyorum tabi ki. Çocuğunuz adam öldürmüşçesine dehşete düşmüşsünüz. Panikle atacağınız yanlış adımları öngörerek konuşuyorum. Arda’nın rencide olmamasını sağlayın diye. Bunun bilincindeyseniz ne güzel ben de onu söylüyorum, siz daha önce söylediyseniz bile görmedim çünkü. Testi kırıldıktan sonra şöyle tutsaydın keşke demenin bir anlamı yok malum. Bazen veliler bir araya gelip günah keçilerini dışlıyorlar. Yukarıdaki gibi “yüksek ihtimalle bu çocuğun annesiyle babası çocuğu uyudu sanıp yanında sevişiyorlardır” tarzı dedikodu yapıyorlar :) Öğretmenler de dahil olur hatta zaman zaman bu muhabbetlere…

Diyeceğim o ki: tekrarlamaması için az biraz pişman olmasını sağlayın yeter. İçgüdülerine isteseniz de engel olamazsınız zira.

Son düzenleme:
Acil yapilacaklar Okulda ki durum sinif öğretmenine hemen anlatilmali.Veli okula cagirilmali ama ABi durumu anlatilmali.Muhakkak ABi bu tarz davranislari ufak cocuga yapiyordur o da arkadaslarina yapiyordur.Hem sizin cocugunuzun hemde Ardanin hayati kurtulur.Abisinin SIKISTIRMALARI Ardayi bu hale getirmis olabilir.Rehberlikte beraber konusun.AIki anne ve öğretmen...Kizima etek pantolon giydiriyorum bu durum yasanmasin diye...

Arkadaşlar ben bu olayı herkese anlatmadım,çocuğu utandırmadım ve onu küçük düşürecek en ufak bir harekette bulunmadım.Lütfen yorum yazarken bunları dıkkate alırmısınız?Hatta bugün okula gittiğimde tenefüste gördüm hırkasını kendine pelerın yapmış ben Batman ım diye ortalıkta koşturuyordu.Ben ise ona baktığımda en küçük bir öfke hissetmedim.ÇÜNKÜ ONUN ÇOCUK OLDUĞUNUN FARKINDAYIM.

Bugün öğretmenimizle konuştum.Diğer velide benimle beraberdi.Olan biten herşeyi abi de dahil olmak üzere anlattım.Öğretmenimiz diğer veliye daha önce söylemediği için biraz tepki gösterdi.Rehberlikle beraber olup bu konuyu çözümleyeceklerini gerektiği zamanda aileyi konuya dahil edeceğini ve bizimde yapmamız gereken şeyleri anlattı.İnşallah elbirliği ile bu konuyu sağlıklı bir şekilde çözümleceğiz.

iyi aksamlar dilerim oncelikle ve kaloyliklarda ayni zamanda.. ne diyecegimi bilemiyorum, çok zor bir durum.. siz gerekeni yapmissinizdir zaten, ama benim aklima çok farkli bir sey geldi... internette arastirmalar yaparken, bir yazi dikkatimi çekmis ve hemen okumustum.. aile içi veya disinda cinsel istismara ugrayan çocugun gosterdigi davranislar konusunda bir yaziydi bu! (Allah korusun insallah boyle bir sey yoktur) çok daha farkli davranislarla beraber, cinsel organina ilgi cinsellige karsi asiri ilgi gostermeside bu maddelerin arasinda idi.. simdi siz , diger davranislari konusundaz okul disinda pek bilgi sahibi olmadiginiz için elinizden gelen pek bisey kalmiyor sanirim.. Allah yardimciniz olsun , butun evlatlarimizida arda'yida korusun insAllah.. konusmanizin sonucu ne oldu çok merak ettim..

aman yarabbiii
ne yaptınız bilmiyorum ama ben olsam ilk iş sabahtan gider öğretmeniyle konuşurdum gerekirse oğluma sınıf değiştirtirdim
sizi heycana getirmek istemem ama bu yaşlarda bilinçsizce yapılan davranışlar ileride cinsel tercihini etkileyebilir oğlunuzun lütfen bişey olmadan önlem alın

bu arada cinsel istismar konusunda söyleyen arkadaşa katılıyorum bu yaştaki bir çocuk bu kadar bilgiyi elbet bir büyükten öğrenir ve bu büyük de en yakın akrabaları olur genelde. umarım öyle bir şey değildir ama abi yaptırtıyor olabilir bu şeyleri. keşke amerikadaki gibi çocuk koruma programımız olsa

sapık insanların çoğunun geçmişte yaşadığı travmalar sapıklaştırıyor bunda en önemli suç unsurunu oluşturanların %60 ailesindeki cehalet ve bilinçsizce eğitilmeleridir aile içerisinde..cinsel dürtülmeyi isteyen küçüğün öncelikle ailesinin muhakkak eğitilmesi tedavi olması gerekiyor ve daha sonra çocuğun..çünkü bu tür ailelerin çocuklarının yanında cinsel hayatlarını yaşadıkları sonucuna varılmıştır..kesinlikle veliyle görüşülmeli çocuğun sınıf değiştirmesi sonuç değil..ailede çarpık bir ilişki olduğunu düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…