1 sorum var

Ellibirincikisi

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
4.481
1.039
373
İstanbul
hocam merhaba ben hirsutizm hastasıyım 4.5 yıldır korunma olmamasına rağmen gebe kalamadım.
androjen hormonlarım çok yüksek ancak şöyle bi sorum var 2 yıl önce total tte 1.62 iken hiçbir tedavi görmediğim halde total tte 1.46 olmuş kendi kendine düşmesi normalmi?

hocam az önce 17 oh progesteron sonucumda çıkmış öğlen tok karnına adetin 3.günü yaptırdım 61.9 çok aşırı yüksek tümor falanmı var acaba böbreküstü bezlerimde kortizonla düşermi bu değer offff moralim acayip bozuldu.

Merhaba androjen düzeylerinizi düşürmek için bazı ilaçlar kontrollü olarak, belli sürelerde uygulanmalıdır eğer ilaca rağmen düşmüyor ise daha detaylı araştırma yapmakta fayda var. Endokrinoloji uzamnının sizi ayrıca değerlendirmesi uygun olabilir. Gebelik oranlarını bu hormon bozuklukları da olumsuz etkiler. Sevgiler.

hocam cevabınız için çok teşekkür ederim androjen hormonlarım yüksek çıkmasına rağmen kortizon kullanarak düşer demelerine rağmen nedense hiç tedaviye gecemiyorum hiçbir şekilde ilacım verilmiyor.
doktorların ne düşündüğü bazen hiç anlayamıyorum.
cevabınız için tekrardan teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…