• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 tane daha çocuk yapsam mı?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Şimdi merhaba
Aslında sorum başlığa sığmıyor.

1 tane oglum var 2 ay sonra 6 yaşına girecek.
Kendisi tüp bebek ve cok uzun ugraslar sonucu oldu.
Onuda çok seviyorum ve sevdim ve aşırı derecede isteyerek tedavilerimi oldum ve oğluma kavuştum.

Ondan sonra 1 kere korunurken hamile kaldım ve hemen aldırdım kesinlikle istemediğim için ve oğlum küçüktü.
1 sene sonra yine korunurken hamile kaldım 4 aylık ölü doğum yaptım hamilelik fazlaca sıkıntılıydı.Bununda üzerinden 2 seneden fazla zaman gecti .Artık eşim sürekli sıkıştırıyor hadide hadi diye.
Oğlumda çok istiyor. E herkesde istiyor.

buarada 2. evliliğim, ilk eşimden oğlum yeni doğdugunda ayrıldım ve bıyolojık baba ortada yok . Mantiken ben öldüğümde oğlum kimsesiz kalacak bi kardeşi olsa en azından ne bilim annemde böyle böyleydi der, anıları canlandırırlar.Yok yok ona bunu yapamam diyorum mutlaka yapmam lazım.

Sonra kim bakıcak? Çalışacakmıyım , çalışmazsam gecinirmiyiz razı gelirmiyim payıma düşen hayata , tatil yok alışveriş yok, kiloda alacağım , oğlumu ihmal edermiyim , oğlum kadar sevemezsem?

Hooppa sonuc olarak uzun zamandır oyalıyorum. İyi para kazanıyorum , ortalama yaşıyoruz diyemem nankörlük ederim iyi yaşıyoruz iyi yiyip, iyi giyiyoruz.

Uzun zamandır bende bişey çakmasını bekliyorum , ne bilim bi heycan bi tutku , bi istek, bi arzu
biyolojik saatim çalışmıyor galiba.

Yani 2. cocukta böyle bişey varmı yani ilkindeki gibi sonsuz dayanılmaz bi arzuya gireceğim sandım olmuyor?

Yoksa olmaması normal mı? Duygu bitti de , mantıklamı hareket edilmeli.

FB_IMG_1450862151299.webp :KK37::KK200::KK200:

Şimdi merhaba
Aslında sorum başlığa sığmıyor.

1 tane oglum var 2 ay sonra 6 yaşına girecek.
Kendisi tüp bebek ve cok uzun ugraslar sonucu oldu.
Onuda çok seviyorum ve sevdim ve aşırı derecede isteyerek tedavilerimi oldum ve oğluma kavuştum.

Ondan sonra 1 kere korunurken hamile kaldım ve hemen aldırdım kesinlikle istemediğim için ve oğlum küçüktü.
1 sene sonra yine korunurken hamile kaldım 4 aylık ölü doğum yaptım hamilelik fazlaca sıkıntılıydı.Bununda üzerinden 2 seneden fazla zaman gecti .Artık eşim sürekli sıkıştırıyor hadide hadi diye.
Oğlumda çok istiyor. E herkesde istiyor.

buarada 2. evliliğim, ilk eşimden oğlum yeni doğdugunda ayrıldım ve bıyolojık baba ortada yok . Mantiken ben öldüğümde oğlum kimsesiz kalacak bi kardeşi olsa en azından ne bilim annemde böyle böyleydi der, anıları canlandırırlar.Yok yok ona bunu yapamam diyorum mutlaka yapmam lazım.

Sonra kim bakıcak? Çalışacakmıyım , çalışmazsam gecinirmiyiz razı gelirmiyim payıma düşen hayata , tatil yok alışveriş yok, kiloda alacağım , oğlumu ihmal edermiyim , oğlum kadar sevemezsem?

Hooppa sonuc olarak uzun zamandır oyalıyorum. İyi para kazanıyorum , ortalama yaşıyoruz diyemem nankörlük ederim iyi yaşıyoruz iyi yiyip, iyi giyiyoruz.

Uzun zamandır bende bişey çakmasını bekliyorum , ne bilim bi heycan bi tutku , bi istek, bi arzu
biyolojik saatim çalışmıyor galiba.

Yani 2. cocukta böyle bişey varmı yani ilkindeki gibi sonsuz dayanılmaz bi arzuya gireceğim sandım olmuyor?

Yoksa olmaması normal mı? Duygu bitti de , mantıklamı hareket edilmeli.
benim 1,5 yaşında kızım var eğer maddi olarak daha iyi durumda olsaydık şimdi 2.yi istiyor olurdum
madem durumunuzda yerinde kesinlikle yap
tatil yok, alışveriş yok, kilo alacaksın ama belli bi süre sonra yine hayatına şimdiki gibi devam edeceksin
seni buradan okuduğum kadarıyla biliyorum ve seni takdir ediyorum
inanıyorum ki sen 2. evladına da mükemmel bi anne olur, ilk gözağrını da asla ihmal etmezsin

Bence düşünmen hata. Kesinlikle kardeşi olmalı bir çocuğun. Ve yukarda arkadaşın da dediği gbi evli oldugunuz kişinin de hakkı baba olmak. İyi para kazanıyorsunuz diye çocuğu ertelemek çok yanlış

Ben de ikinciyi istiyorum ne yalan söyleyeyim.Yerinde olsam yapardım.
Şu dersane bitsin kısmetse ben de arayı açmak istemiyorum hatta bazen eşimle gaza geliyoruz,hepsi bir anda olsun diye ama yok,o kadar yemez:KK45:

Esinizin çocugunuzla arasi nasil ?
İyi normal sız nasılsanız bizde oyleyız ılgılenıyor bana yardımcı oluyor suanda oglum 1. sınıfa basladı dersler konusunda pek yardım etmıyor bende bırakamam zaten ben ılgılenıyorum ama benıde rahatsız etmıyor cogunlukla oglumu uyuturken uyuyakalıyorum dersler uzun suruyor

cute peki sen ikinci çocuğu sırf oğluna destek olsun sen ölünce yanında bir kardeşi kalsın diye mi istiyorsun?
Başka bi duygu hissedemiyorum birde eşiminde hakkı diyemem eşimde bende oglanı cok sevıyoruz şüphe duyuyorum dersem günaha girerim.
uzun zamandır ufacık bebekler dıkkatımı cekmıyor sevmıyorum yanı oyle ne bılım mıncırayım bıseyım yok hos etrafımızda pek ufak bebek yok ama

Kardeşi olsun mantığıyla çocuk yapılmaz. Bunun için yapacaksan yapma.

Eşin kendi çocuğu olsun istiyor sanırım. Eşin için yap bence.
Bu duyguyla yapmam , benımde cocugum olsun duygusu ıcınde degıl
1 tane daha olsun dıyor esımın aılesıde 1 tane daha olsun yasınız gecıyor dıyorlar. aksi bana cirkin geliyor

ilk çocuğu sizinkinin yaşında olanlarda hep aynı psikoloji gözlemliyorum.

hani tam zor dönemler geçmiş, rahata erilmiş, bir de okul başlamış, onun derdi farklı.

yeniden küçük bebek fikri zorluyor.

ben kardeş şart diyenlerdenim ama sizin çekincelerinizi de çok iyi anlıyorum.
ki çocuk aldırma ve hamileyken kaybetme şeklinde 2 talihsiz vakanız da var, kişiyi kendi bilmese bile derinden etkiliyor bu durumlar.

bir yandan da şöyle düşünebilirsiniz, 2. yapıp bir süre iş hayatına ara vermek de yenileyici olabilir.
bir de tamamen işi bırakmayı neden düşünüyorsunuz ki, 2 yıl ara verin, sonra yine çalışırsınız.

ilki kadar sevemezsem kısmında ise tamamen haksızsınız. sevgi paylaştıkça büyür, bence ikisini de daha fazla seveceksiniz.

Istemiyorsan yapma canım ama şu çocugun ilerde kimsesiz kalma fikri sıkıntılı. Kardeş demek destek demek çünkü

Back
X