• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 tane daha çocuk yapsam mı?

Çocuğumun Kardeşi olsun diye çocuk yapma fikrine sıcak bakmıyorum ben. Etrafım kardeşi ile görüşmeyen insanlarla dolu. Bir garantisi yok ki bu işin illa iyi olacaklar diye..
Ayrıca burada Prof. Dr. Üstün Dökmen’in bu konu ile ilgili bir programında dile getirdiği bir cümleyi de sizlerle paylaşmak isterim;

“İkinci çocuk, kardeşine destek olsun, hayatta yapayalnız kalmasın diye yapılmaz. Keza hayatta hiç bir şeyin garantisi yoktur. Siz kardeşine destek olsun diye düşünüyorsunuz, peki ya köstek olursa?”

Bir de o şekilde dünyaya gelmiş bir çocuk olsaydım yani evin ilk çocuğuna kardeşi olsun diye, ne yalan söyleyeyim irrite olurdum anneme babama.. Ben kırıcı buluyorum bu fikri ..

Naçizane

evet köstek olanlar su zamanda daha agırlıklı

Cute bildiğim 27-28'din sen.

Çok gençsin henüz .. Bekleyebilirsin zaten net olmadan asla kalkışma bu işe.

İnsanın kendi Çabası ile dünyaya getirdiği çocuğu için pişman olması çok zor bir durum olsa gerek..

Şimdi merhaba
Aslında sorum başlığa sığmıyor.

1 tane oglum var 2 ay sonra 6 yaşına girecek.
Kendisi tüp bebek ve cok uzun ugraslar sonucu oldu.
Onuda çok seviyorum ve sevdim ve aşırı derecede isteyerek tedavilerimi oldum ve oğluma kavuştum.

Ondan sonra 1 kere korunurken hamile kaldım ve hemen aldırdım kesinlikle istemediğim için ve oğlum küçüktü.
1 sene sonra yine korunurken hamile kaldım 4 aylık ölü doğum yaptım hamilelik fazlaca sıkıntılıydı.Bununda üzerinden 2 seneden fazla zaman gecti .Artık eşim sürekli sıkıştırıyor hadide hadi diye.
Oğlumda çok istiyor. E herkesde istiyor.

buarada 2. evliliğim, ilk eşimden oğlum yeni doğdugunda ayrıldım ve bıyolojık baba ortada yok . Mantiken ben öldüğümde oğlum kimsesiz kalacak bi kardeşi olsa en azından ne bilim annemde böyle böyleydi der, anıları canlandırırlar.Yok yok ona bunu yapamam diyorum mutlaka yapmam lazım.

Sonra kim bakıcak? Çalışacakmıyım , çalışmazsam gecinirmiyiz razı gelirmiyim payıma düşen hayata , tatil yok alışveriş yok, kiloda alacağım , oğlumu ihmal edermiyim , oğlum kadar sevemezsem?

Hooppa sonuc olarak uzun zamandır oyalıyorum. İyi para kazanıyorum , ortalama yaşıyoruz diyemem nankörlük ederim iyi yaşıyoruz iyi yiyip, iyi giyiyoruz.

Uzun zamandır bende bişey çakmasını bekliyorum , ne bilim bi heycan bi tutku , bi istek, bi arzu
biyolojik saatim çalışmıyor galiba.

Yani 2. cocukta böyle bişey varmı yani ilkindeki gibi sonsuz dayanılmaz bi arzuya gireceğim sandım olmuyor?

Yoksa olmaması normal mı? Duygu bitti de , mantıklamı hareket edilmeli.

bence yapmalisin
yapmaman once esine sonra ogluna haksizlik
esininde hakki kendi canindan kanindan bi evlat sahibi olmak

ben tek çocuğum, çocukluğumdan beri ailem öldüğünde tek başıma yapayalnız kalacağım korkusu yaşıyorum sık sık
belki de bu psikoloji ile, yaşım ilerlemeden çocuk sahibi olmak ve çocuklarımın arasındaki yaş farkının az olmasını istedim
maddiyattı çocuk bakımıydı falan hesaplarına çok girilirse insan cesaret edemez, gözü karartıp bu yola girmek gerek

Eğer illa kardeş lazım diyorsan arada fazla yaş farkı olmadan yap.

Benimle kardeşlerim arasında 5 yaş var
Kendimi bildim bileli kardeşim olsun diye direten bir çocuk değildim
Ama annemle babam nedense benim kardeşe çok ihtiyacım olduğunu düşünüp öyle karar vermişler
Belli bir yaşa kadar onları (ikizler )hiç sevemedim kabullenemedim
Onlara zarar vermedim ama her olumsuz olayı onlarin varlığına bağladım
Tabi şimdi benim için annemden babamdan kıymetliler ama
Bence ailede bir kişinin bile tereddütu varsa yapmayın

her çocuğun bir kardeşi olmalı cnm. anne babadan daha farklı birşey kardeş daha özel dha güzel yalnız kalmasın ege

ben ikinci cocuguma hamile kalmadan once ayni ilkindeki gibi cok heyecan duydum,olmasi icin cok dualar ettim,sukur Rabbime bekletmedi ikinci yavrumu da gonderdi.
cocuk guzel sey..kardes daha da guzel sey.
maddi imkaniniz yerindeyse dusunmeyin pek istiyor muyum istemiyor muyum diye,akisina birakin gelecegi vakit gelir zaten.
geldigi an sevgisi de kalbine yerlesiyor insanin :KK36:

Ben yerinizde olsam yapardım herhalde fazla beklemeden.
Şartlar müsait, herkes istiyor. En önemlisi de oğlunuz istiyor.
İşyeri ile konuşma anlaşma imkanı var mı? Küçük işyeri ise yapılabilir bu.

Tek çocuk olarak maddi imkanınız varsa yapın diyorum.
Ha şu zamanda çocuk yetiştirmek zor.
Bizim ailede tek çocuk kalan çok. Çünkü isteklerine tam yetişebilmek, eğitim hayatlarını en iyi şekilde karşılayabilmek istediler.
Ben tek çocuğum ve öyle zavallı boynu bükük falan olmadım. Gayet sosyal ve arkadaş çevresi geniş bir çocuktum ve üniversitede aynı şekilde. Hala ilkokuldan lisede ve üniversiteden gelen dostluklarımı sürdüyorum bazen kazık yesem de devam etme arzum var sanırım yalnız kalmamak için. Tek çocukluğun tek tarafı bu sanırım. Mecbur devam edeceğin ve hep yanında olacağını bildiğin arkadaşın (kardeşin) olmayınca mecbur arkadaşlarına daha çok tahammül gösteriyorsun. Gerçi kardeş demek çok iyi anlaşıp birbirlerine hep destek olacaklar da demek değil, geçinemeyen hatta küs çok kardeş de biliyorum.
Küçükken hele hiç istemezdim kardeş, biraz büyüdükçe olsa iyi olurmuş dedim yalan yok. Yani özellikle aile büyüklerinden biri vefat ettiğinde kuzenimin ufak bebeği vardı daha kırkı çıkmamıştı ve o süreçte kardeş olmasa napardı bilmem. Baya birbirlerine destek oldular. Allah göstermesin ben zor durumda bir başıma nasıl yaparm bilmiyorum.
Ama dediğim gibi tek teselim her kardeş de mükemmel geçinmiyor. Hayırsız kardeş de olabilir.

Ama tek çocuk olarak şunu diyorum. İki çocuğa da maddi anlamda yetebilirim diyorsanız bir kardeş yapın. Fena da bir şey değil sanki, kardeşliği bilmek en azından gerçekten teyze hala olmak isterdim

İyi normal sız nasılsanız bizde oyleyız ılgılenıyor bana yardımcı oluyor suanda oglum 1. sınıfa basladı dersler konusunda pek yardım etmıyor bende bırakamam zaten ben ılgılenıyorum ama benıde rahatsız etmıyor cogunlukla oglumu uyuturken uyuyakalıyorum dersler uzun suruyor

Benım sorum su yondeydı acaba dıgerı olunca ılkıne olan sevgısı azalır mı ? diye .

Bence yapın yaşınız gençse bilhassa daha kolay oluyor..tatili çok dert etmeyin istedin mi her türlü gidiliyor ilk çocuk insanın gözünü korkutuyor ama ikincide artk tecrübe konuşuyor:KK59:

Şimdi merhaba

Onuda çok seviyorum ve sevdim ve aşırı derecede isteyerek tedavilerimi oldum ve oğluma kavuştum.

Ondan sonra 1 kere korunurken hamile kaldım ve hemen aldırdım kesinlikle istemediğim için ve oğlum küçüktü.
1 sene sonra yine korunurken hamile kaldım 4 aylık ölü doğum yaptım hamilelik fazlaca sıkıntılıydı.Bununda üzerinden 2 seneden fazla zaman gecti .Artık eşim sürekli sıkıştırıyor hadide hadi diye.

buarada 2. evliliğim, ilk eşimden oğlum yeni doğdugunda ayrıldım ve bıyolojık baba ortada yok . Mantiken ben öldüğümde oğlum kimsesiz kalacak bi kardeşi olsa en azından ne bilim annemde böyle böyleydi der, anıları canlandırırlar.Yok yok ona bunu yapamam diyorum mutlaka yapmam lazım.

Sonra kim bakıcak? Çalışacakmıyım , çalışmazsam gecinirmiyiz razı gelirmiyim payıma düşen hayata , tatil yok alışveriş yok, kiloda alacağım , oğlumu ihmal edermiyim , oğlum kadar sevemezsem?

Hooppa sonuc olarak uzun zamandır oyalıyorum. İyi para kazanıyorum , ortalama yaşıyoruz diyemem nankörlük ederim iyi yaşıyoruz iyi yiyip, iyi giyiyoruz.

Uzun zamandır bende bişey çakmasını bekliyorum , ne bilim bi heycan bi tutku , bi istek, bi arzu

Yani 2. cocukta böyle bişey varmı yani ilkindeki gibi sonsuz dayanılmaz bi arzuya gireceğim sandım olmuyor?

canım fazla zorluklar cektın ama bence zamanı geldı.. soru ısaretlerın onu kucagına alaıncaya kadar sonucta....
esınınde ıstemek en dogal hakkı....
evet ıyı yasıyoruz ama bebek gelınce kısıtlanıyor doğal olarak ama bence onu dusunmuyosun bıle...
bu arada arzu duymaman ısteksız olman bence yasadıgın sıkıntılarla alakalı...gecırdıgın olumsuz tecrubeyle alakalı...kolay degıl hamıleyken basına gelenler
bu arada ınsallah kılo alırsın cute:KK70::KK70::KK70:

canım fazla zorluklar cektın ama bence zamanı geldı.. soru ısaretlerın onu kucagına alaıncaya kadar sonucta....
esınınde ıstemek en dogal hakkı....
evet ıyı yasıyoruz ama bebek gelınce kısıtlanıyor doğal olarak ama bence onu dusunmuyosun bıle...
bu arada arzu duymaman ısteksız olman bence yasadıgın sıkıntılarla alakalı...gecırdıgın olumsuz tecrubeyle alakalı...kolay degıl hamıleyken basına gelenler
bu arada ınsallah kılo alırsın cute:KK70::KK70::KK70:
Bana ettiniz kilo duaları size dönsün inşallah :cool::cool:
Yapıyorum :)

Şimdi merhaba

Seni biliyorum. Ilk oglunun babasi sanki su an ki esinmis gibi yakinsiniz guzel ama bence esinin de cocugu olmasi hakki. Ve bence 2 cocuk kesin olmali sonrasini bilmiyorum. 1 cocuk bana cok eksik geliyor, cok yalniz. Esinle bu guzel duygulari tekrardan tat. Emin ol yine heyecan istek duyacaksindir.

Şimdi merhaba

1.yi tümkalbinizle sevdiğiniz gibi, 2. yide tümkalbinizle seveceksiniz. Hamileyken olmayabilir ama doğduğunda iyiki var diyeceksiniz. 3 çocuğumuda tüm kalbimle seviyorum. Nasıl oluyor bende anlamış değilim. Ama bir kalbe 3 dayanılmaz sevgi sığabiliyormuş. Söylemeden geçemeyeceğim ortadaki kayıplarınız çok üzücü.

Back
X