• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1. tüp bebek negatif olup, 2. denemeyi düşünenler.....

muhip

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2011
1.267
763
123
arkadaşlarrrrrrrr, maalesef bizim 22. nisan'da Göztepe Medical park'da yaptırdığımız tüp bebek tedavisi negatifle sonuçlandı. yarınn doktorumuzla görüşecez, sebebi ne olabilir falan die bakalım.. 2. yi ne zaman denesek die de kafamız karışık, 2. tüp bebek tedavisine başlayan, başlamış olup pozitif sonuçlar alanlar vb. varmı? tecrübelerinize çok ihtiyacımızzz var :52:

Merhaba canim. Bende 29 nisanda ilk denemeden negatif sonuç aldım malesef. Benim Mart'ta başlamıştı aslında. Ama ohss riskim vardı 46 yumurta toplandı. O yüzden transferi ertelemistik. 4 tanesi blastosist olmak üzere toplam 6 embriyo donduruldu. 3 . gün embriyosu olan 2 tane transfer edilmişti tutmadı.
Hemen bu ay tekrar kalan dondurulmuslar için başlıyoruz kismetse. Uzun protokol olduğu için doğum kontrol hapiyla başlıyorum bu ay. Haziran ortası da transfer olcak inşallah blastosistlerden bu sefer. Tabi benim dondurulmuş embriyo tedavisi olduğu için beklemeye gerek yokmuş. İlaç kullanmadigim için çok fazla. Sende ne kadar beklemek gerekir bilemiyorum. İnşallah bu son cabamiz olur

mrb kızlar ben yeni üyeyim. bende tüp bebek yaptırdım ve 30 nisanda öğrendim ki sonuç negatif. ama üzgün değilm ve yoluma devam edeceğim. sizce tutmamasının nedeni ne olabilir?

Merhaba, benimde ilk denemem negatif, kan testimi 14 mayista yaptiricam ama transferin 3. gununde kanamam basladi ve artarak devam ettigi icin olumlu sonuc cikma ihtimali 0 :( uzuntuden fazla saskinlik var bende,o kadar erken kanama neden oldu bilmiyorum, yarin doktorumla randevum var , endiseliyim ama 2 dondurulmusum var onlarla yola devam edecegiz insallah

slm kızlar ben de negatif olduğunu dün öğrendim.12.günümdü zaten ve 1 gün önce kanamam başlamıştı.dün doktorla konuştuk.yumurtalık yaşımı öğrenmek için kan testi aldlar ve sonuç 1 hafta sonra çıkacak.birde kamerayla rahime bakmak istiyor ama cuma olması lazım ve eşim yanımda olamayacak diye erteledik ayrıca 950 tl istiyorlar.bizimde 2 tane dondurulmuşumuz var.kafamız iyice karıştı anlayacağınız.5.gün embriyosuydu ve herşey yolundaydı dr de şaşırdı ama kısmet değilmiş demek ki...:50:

slm kızlar ben de negatif olduğunu dün öğrendim.12.günümdü zaten ve 1 gün önce kanamam başlamıştı.dün doktorla konuştuk.yumurtalık yaşımı öğrenmek için kan testi aldlar ve sonuç 1 hafta sonra çıkacak.birde kamerayla rahime bakmak istiyor ama cuma olması lazım ve eşim yanımda olamayacak diye erteledik ayrıca 950 tl istiyorlar.bizimde 2 tane dondurulmuşumuz var.kafamız iyice karıştı anlayacağınız.5.gün embriyosuydu ve herşey yolundaydı dr de şaşırdı ama kısmet değilmiş demek ki...:50:

cnm allah kolaylık versin sabır versin negatif almak çok kötü oluyor ama ikinciye daha ümitle başlıyorsun. bnde ilk denememde düşük yaptım 5. güm embiryosuydu pozitifti sonuç ama kanamam başladı aniden. şimdî 2. denememde transfer oldu dün beklemedeyim yine. düşükten sonra rahime kamerayla bakıldı birşey çıkmadı şükür. o kafar para vermedm hatta çapada yaptırdım doktorum yönlendirdi sadece kontol ücreti aldılar sizden nedn o kdr istemişler anlayamadım açıkcası . inş 2. denemende pozitifi görürsün tez zmnda

Bende nisan ayinda negatifimi gordum.Ilk denememdi.Embriyolarim ikinci kalite oldugu icin dondurulmadi..Bu persembe doktorumla randevum var..Yeni tedavi ve yeni umutlar gelecek isallah!!

Inaniyorum ki bu defa basaracagiz!!!!

Sevgiler,

Merhaba canim. Bende 29 nisanda ilk denemeden negatif sonuç aldım malesef. Benim Mart'ta başlamıştı aslında. Ama ohss riskim vardı 46 yumurta toplandı. O yüzden transferi ertelemistik. 4 tanesi blastosist olmak üzere toplam 6 embriyo donduruldu. 3 . gün embriyosu olan 2 tane transfer edilmişti tutmadı.
Hemen bu ay tekrar kalan dondurulmuslar için başlıyoruz kismetse. Uzun protokol olduğu için doğum kontrol hapiyla başlıyorum bu ay. Haziran ortası da transfer olcak inşallah blastosistlerden bu sefer. Tabi benim dondurulmuş embriyo tedavisi olduğu için beklemeye gerek yokmuş. İlaç kullanmadigim için çok fazla. Sende ne kadar beklemek gerekir bilemiyorum. İnşallah bu son cabamiz olur

ayyy chabliss blastosist ne, ohss riski ne, ayyy seninki farklı bir durummuydu yani ki acep?.. biz bgn doktorumuzla görüüşmeye gittik, olmadığını söylemek ve konuşmak için. benim 9 yumurta olgunlaşmıştı, 8 tanesi döllenmiş, 3. gün 1 tanesini transfer ettiler diğer 6 tanesini de dondurmuşlardı.. doktorum bgn herşey normal görünüyordu, bizde negatif sonuca şaşırdık ddedi, ama sebebini araştırmaya gitmedi. 3 kere de olmazsa tüp bebek denemesi o zaman araştırılması gerek dedi, bu sözü de çok içime sinemedii... onun için tecrübesi olanlara danışayımm dedim.. bide biz haziren da dondurulmuşlarla tekrar deneyeceğiz inşallah, ama doktor öncesinde doğum kontrol hapı falan kullan demedi, adetinin 2 yada 3. günü gel ilaç tedavisine başlamak için dediii, bilemedim şimdi sen de böyle deyinceee:25:

Bende nisan ayinda negatifimi gordum.Ilk denememdi.Embriyolarim ikinci kalite oldugu icin dondurulmadi..Bu persembe doktorumla randevum var..Yeni tedavi ve yeni umutlar gelecek isallah!!

Inaniyorum ki bu defa basaracagiz!!!!

Sevgiler,

sirinreza inşallah 2. denemeniz de rabbim nasip eder cnmm, peki birşey sorcamm ya, doktorun 1. negatif sonucundan sonra araştırma gereği gördü mü niye olmadığınııı?..

ayy ayseeeem senin durumunu o kadar iyi anlıyorum ki, aynı olayı 3 gün önce de ben yaşadım, bizde de herşey normaldi hatta doktor bile negatif sonucu duyunca çok şşaırdı. ama insan üzülüyorrrr maalesef işte, sonucun olumsuz olduğunu görmesine ragmen insan inandıramıyor kendisinii, hala belkii de diye hala bi olasılık olabileceğini düşünmek istiyorrrrr :( ama eşimle sonra dediik ki dur ya kendimize gelelim elhamdulillah ki birbirimize birşey olmadı biz hayattayız, tekrar deneriz, inşallah rabbim de nasip eder die düşünerek kendimizi rahatlattıkk, yada rahatlatmaya çalıştıkk işte...

ayşeeemmm peki doktorunuz niçin araştırma gereğii duydu, bnm doktorumm 3 kere olumsuz sonuç alınırsa araştırmaya ihtiyaç var dedi de benim de çok içime sinmediiii böyle ona buna herkese sorupp duruyorummm :(

sirinreza inşallah 2. denemeniz de rabbim nasip eder cnmm, peki birşey sorcamm ya, doktorun 1. negatif sonucundan sonra araştırma gereği gördü mü niye olmadığınııı?..

Negatiften sonraki ilk gorusmem doktorla..Persembe gunu bilgi verecek saniyorum..Ne oldugu hakkinda yine yazarim

ayseeem bu durumda ne denir bilmiyorum ve tüm negeatif alan arkadaşlara inanın çok üzüldüm ben burda herkesin pozitif olunca çok seviniyorum ama böyle bir durumdada çok üzülüyorum senle aynı hastanede yaptırmışız bendede kese göründü ama sırada kalp atışını duyacaz bende çok korkuyorum birde burda olumsuz sonuçları okuyunca sadece pozitifle işin bitmediğini anlıyorum allahım bütün annelere bebeklerini kucağına almak nasip eder inş.sana ve negatif alan arkadaşlarımda biran önce pozitif haber verirler bize inş.dualarım sizinle ve tüm anne olmak isteyen arkadaşlarla ne olur bana dua edin benimde pisikolojim çok bozuldu korkuyla beklemek çok zor.

kızlar cok yakınımızda 1 tup bebekte negatıı gordu ıkıncı tup bebege baslamak ıcın adet olmasını beklıyordu adetı 2 gun gectı ve haöıle oldugun ogrendı dogal yolla rabbım sızlere de bu uzel duyguyu nasıp etsın arkadaslar

günaydın kızlar. benimki de 5. gün emriyosuydu ve herşey yolundaydı. doktorumuz kalitesi konusunda 1-2-3-4 diye sıralama var dedi bize. 1 ve 2 olanlar kötü 3 iyi 4 en iyi kalite dedi. bizim emriyomuz 3 ile 4 arasındaydı. yani ne iyi ne de en iyi. açıkçası neden olmadığını çok merak ediyorum ama doktorum aramadığı için bende ona çok kızdım ve arayıp sorma gereği duymadım. yine de hiç umutsuz değilim. nasip kısmet olursa ağustos gibi 2. denememi yapmak istiyorum. inşallah olur diyorum. çünkü bu uğurda maddi manevi yıpranıyoruz. allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. ama çok üzülmemek ve ümitle yola devam etmek gerekiyo.

Kizlar Bende ilk dememde negatifi gordum temmuzda.Daha sonra ekimde dondurulmuslarla denedik iki Tane Embryo ile Biri dustu ama suan 33 haftalik hamileyim.Gercekten insan ikinciye daha istekli ve inancli basliyor.Sakin buseferde olmucak diye dusunmeyin hicbirzaman.Benimde ilk dusugum Test gununden iki Gun once basladi arastirma istemedi hic dr.Unutmayalim vardir herseyin hayirli Bir sebebi Rabbimin katinda.Allah gonlunuze Gore versin.

kızlar cok yakınımızda 1 tup bebekte negatıı gordu ıkıncı tup bebege baslamak ıcın adet olmasını beklıyordu adetı 2 gun gectı ve haöıle oldugun ogrendı dogal yolla rabbım sızlere de bu uzel duyguyu nasıp etsın arkadaslar

ayyyyy ne güzell, maşallahhhh ya, böyle örnekleri duydukça insan daha da umutlanıyorrrrr....ne sevinmişlerdirr dimi?

muhip canım telden girdiğim için alıntı yapamıyorum. Ohss yumurtaliklarin aşırı derecede uyarılması sendromu. Çok yumurta olusunca çok yumurta toplanio ve kanamada fazla oluyo. Kan değerleri dusuo karnin içi su topluo. Transfer yapilirsa ve gebelik de olusursa daha da beter oluyo durum. O yüzden benim transferim ertelendi. Blastosist de 5. Ve 6. Güne giden embriyolara denio. Laboratuvar uygunsa ve yumurta sayısı fazlaysa ilerletiolar bazı embriyolari. Çünkü onlar artık hücre bölünmesi anlamında sayilamayacak kadar çok bölünmüş oluolar ve tutunma ihtimalleri artıyor. Disarda o güne kadar gelen embriyo anne karnında da yaşamaya devam eder mantığı var yani.
Bendede ilkinden sonra araştırma istenmedi. Ama ben güveniyorum doktorumun tecrübesine. Genelde de ikinci negatiften sonra isteniomus. İnşallah gerek kalmaz.
Ben ilk dondurulmuş transferinde de doğum kontrol hapı kullandım. Yumurtalıklari baskilio böylelikle. Belki seninki de ilaca baslicaz dediği odur.

zuzummmm canim inşallah pitpitlarini duycaksin bebeğinin hayirlisiyla bizede o günleri göstersin mevlam. Kendi vücuduna ve bebeğine güven canım sıkıca sarıldı onlar artık birbirine :))

Adanali arkadaşım böyle şeyleri duymak inan nasıl güç veriyo bana allah kalan bir kuzucugunu sana bagislasin kucağına almayi nasip etsin sağlıkla.
Bende bazen çok hevesli heyecanlı oluyorum tekrar denicez diye. Bazen de umutsuz ve isteksiz oluyorum ya yine aynı şey olursa diye. Bide sen negatif sonuç alıp da bi dahabi daha uğraşırken millet zırt diye hamile kalıp ilan etmiyo mu allahın sinamasi böle bişey işte

Back
X