- Konu Sahibi esenruzgar
-
benim bebegim uc ocakta bir yas olucak ben sabah anne sutu sonra kahvalti biz ne yersek yer yumurta peynir zeytin pekmez vb.ama yumurtayi bir gun arayla veriyorum vermedigim zaman o gun ceviz veriyorum iki saat sonra meyva uyuyacagi zamanda anne sutu gunduzleri bazen bir bazen iki kez uyur tekrar uyndiginda corba yada bir dilim ekmek ustune surulmus bi seyler ogleden sonra yogurt aksamda evde ne pismisse yiyebilicegi herseyden veriyorum etli sebezeli yemek kuru baklagiller balik tavuk kirmizi et veriyorum aksam yemegini guzel yedigi icin uyuyacagi zamanda anne sutu sonrada uyuyor hic mama vermedim muhallebide biskuvi bazen eline veriyorum bugday ekmegi yediriyorum ek besine 7 aylikken basladim o zamana kadar anne sutu aldi basladigim zamanda iki hafta pure yaptim sonra hep catalla ezdim az sulu sekilde vermeye basladim sonra suyunu azaltarak katilara gectik ama cigneme yapiyor ama tam degil agzinda eritiyo yada direk yutuyo 4 tane disimiz var ondanda yapamiyor sanirim iki ust iki alt ama bu aralar dis geliyo gibi bu arada gece beslenmemzi yok cok nadir uyanirsa veriyorum yani 3 ana ogun iki ara ogun 3-4 kezde anne sutu.
Ekmeği nasıl yediriyorsun?
merhaba..
benim oğlumda 11 aylık.saat 9 gibi uyanıyor.kahvaltıyı henüz karışım olarak iyiyor(yumurta sarısı,peynir,ceviz)devam sütü ekleyince sevmiyor bu yüzden milupanın kahvaltı karışımından çok az ekleyerek kıvam veriyorum.
öğlen uykusundan uyanınca ki zaten yarım saatten fazla uyumaz,mevye püresi veriyorum.genellikle muz ve mandalinayı karıştırıp içine 1 kaşık pekmez ve santafer ekliyorum.
akşam üzeri tekrar yarım saatlik uyku sonrası tavuk veya balık çorbası yada sebze çorbası yanında yoğurt yediriyorum.öğlen menüsüyle ikisi yer değiştirebiliyor bazen.
akşam yoğurdun ve 4-5 bebe bisküvisi yiyor çoğunlukla.
gece yatmadan muhallebi içine meyve püresi ekleyip yediriyorum ve sonra uyuyor.
gece en erken 10 buçukta uyuyor anne sütüyle doymadığı için en son yemeğini uykuya yakın tutmaya çalışıyorum.bu halde bile tüm gece emiyor.
merhaba ekmek cok demissiniz ben 8aylikken basladim bir diimdi simdi bir yasinda genelde iki dilim veriyorum nadir ucuncusu verdigim ekmek zaten ince dilim tam bugday ekmegi vucut icin gerkli bende biskuvi muhallebi hic vermedim mesela onun yerine tam bugday ekmegi hem daha besleyici hemde doyurucu yurt disinda kaliyorum burda mutlaka ekmegi oneriyorlar ama beyaz degil.Günde 2-3 dilim ekmek çok değil mi ya? Ben kahvaltıda bile 1 dilim yedirmiyorum. Ben çok vermez oldum , 6 aylıkken felan daha çok veriyordum, ona rağmen herkes bana çok veriyorsun diyorlar. Belki görünüşünden dolayıdır. Ona rağmen öğürüyor, tokmuş gibi davranıyor. Aralarda emziriyorum tabi bu arada. Çok çabuk öğürebiliyor. Şuanda annannesindeyiz ve bir sandalyesi var oraya oturtulduğunda kalkmak istiyor, o yüzden ben de yere oturtarak ve oyuncaklarıyla yediriyorum onda bile korka korka. Bu yeni oluşan birşey. Acaba diş çıkarıyor ondan mıdır?
Bu arada bizim yediğimiz şeylerden yemek istiyor vermeyince kızıyor. Tabi elimle ezerek veriyorum yiyebileceği olursa veya suyuna ekmek batırıp veriyorum. Artık bizim yemeklerden yeme vakti geldi sanırım. Özellikle de salçalı ve tuzlu olursa yiyor :) Bugün yayla çorbası vermeye kalktım, salçasız ve tuzu az olduğu için yemedi bizim yediğimiz olsa bile :)
merhaba ekmek cok demissiniz ben 8aylikken basladim bir diimdi simdi bir yasinda genelde iki dilim veriyorum nadir ucuncusu verdigim ekmek zaten ince dilim tam bugday ekmegi vucut icin gerkli bende biskuvi muhallebi hic vermedim mesela onun yerine tam bugday ekmegi hem daha besleyici hemde doyurucu yurt disinda kaliyorum burda mutlaka ekmegi oneriyorlar ama beyaz degil.
Tam buğday ekmeği derken kepekli ekmek mi demek istiyorsun?
Kepekli ekmeğin de zararlı olduğunu söylemişlerdi.
hayir kepekli degil kahverengi ekmek bugday ekmegi veriyorum bebekler icin faydali hemde vitaminli beyaz ekmekte verilir ama o kadar vitaminli degil ve fos kilo yapar 7 ayliktan sonra en az bir ogun diye biliyorum simdi 13 aylik ben kahvaltida bir dilim bazen iki dilim yer ama her zaman degil oglen corbasinda bir dilim aksam yemeginide yemek seklinde veriyorum.baklagillerle beraber ekmege gerek kalmiyor.
Arkadaşlar artık herşeyden yiyebilir dedi doktorumuz. Zaten tad olarak veriyordum da öğün olarak çok vermiyordum karışık şeylerden.
Bir de kırmızı kabak çok faydalı imiş. Pirinçli , buğdaylı, etli olarak pişirip sık sık yedirin. Bakla da çok faydalı imiş ama bu mevsimde bakla olur mu ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?