1. Yıl dönümü yemeği

Oyak67

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2016
48
29
3
31
Merhaba arkadaşlar evliliğimizin 1. Yılı tüm hazırlıklarım tamam.. Tek Sorun ne yemek yapacağıma karar veremiyorum lütfen fikir istiyorum

nefisyemektarifleri.com diye bir site var menüleri bayağı dolgun ve güzel istediklerini seçebilir,malzemelerine ve detaylarına bakarak daha rahat bulabilirsin.

Damak zevkiniz nasıl mesela ?? Ona göre menü belirlemek daha kolay

1. Yıl için imkan varsa dışardan yiyin, veya sipariş verin bence.
Yemekle filan uğraşmayın, keyfini çıkarın.
İlla evde yapılacaksa , basit şeylere kaçardım ben, soğuk meze, salata, kızartma, tavada et gibi.
Yaz mevsimi neticede , kavun karpuz , beyaz peynir bitti gitti.

Ben 2. yılımızda böyle bir sürpriz yapmıştım en son. Eşim az pişmiş et sever,Ankara veya İstanbul'da yaşıyorsanız nusret veya günaydın steak house gibi yerlerden terbiyelenmiş,pişmemiş t-bone falan alabilirsiniz. Evde kendiniz mühürlersiniz. Ya da normal kendiniz et alıp yapabilirsiniz. Ben günaydından almıştım evde kolayca mühürleniyor zaten. Alkol alıyor musunuz bilmiyorum ama kırmızı şarapla da harika olur.

Ortaya iki üç çeşit meze,salata. Arkasından da hafif bir tatlı. Bu kadar :) Zaten önemli olan beraber özel bir an yaşamak yemek ne olsa gider ama onu da özenerek yapsanız daha güzel olur. Bol şans :))

Masanı kendin hazırlamak istiyorsan ve ilk çorba alışkanlığınız varsa http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/corbalar.401/ burada baya bir çorba tarifi var.. ( Seçenek için)
1-Mesela başlangıç için domates çorbası olabilir, ekmek kruton ve rende değil, minik küp doğranmış kaşar ile (kaşarı rende yapınca sünmesinden yemek zor oluyor bu şekilde sünerken kaşıkta yakalarsın :)) )
2- Ara sıcak olarak herhangi bir pratik yufkadan börek olabilir veya
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/corbalar.401/ buradan bakabilirsin..
3- Ana yemek olarak sabahtan aldığın bonfileyi marine edip (sirke, süt, baharatlar ile mesela kekik biberiye, karabiber- keskin kokular olmasın ) onunla bonfile sarma veya ızgara şeklinde pişirebilirsin,
Güzel bir patates püresi yatağında..
Bütçen kısıtlı ise aynı şekilde tavuk göğsünden yapabilirsin.. Kemikli et tavsiye etmem, romantizmi bozar onu yiyeceğim diye uğraşmak şık masada
Veya:

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/et-yemekleri.416/ bakabilirsin.. yada

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...sika-mutfagi-pinar-sut-sponsorlugunda.821236/

4-Tatlı olarak cup ta ortak sevdiğiniz tarzda bir tatlı yapabilirsin..
Hiç yapamazsan puding pişir az tereğağ ile ılınınca çırp dibine fındık bisküvi ufalağı falan döküp üzerine meyve yada çikolata sos dökebilirsin.. Yada eşinin sevdiği bir tatlı yapabilirsin veya satın alabilirsin..
5- Salata mevsim salatası veya :

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/salatalar.421/
İçecek alkollü alkolsüz kendinize kalmış ama alkolsüz ise şık bir cam sürahide ve her şekilde ayaklı bardak (kadehte) kullan..
Masana çiçek koyarsan alçak vazo yada çiçekçide küçük bir aranjman yaptırabilirsin..

Mutluluklar size

Yani iyi niyetle yorum yapmışsınız ama nusretten ya da günaydından alabilecek olsa 1. evlilik yıl dönümünde kendi evde yemek yapmazdı sanırım .

Yani iyi niyetle yorum yapmışsınız ama nusretten ya da günaydından alabilecek olsa 1. evlilik yıl dönümünde kendi evde yemek yapmazdı sanırım .

Ne alakasi var simdi nusrette yil donumu mu kutlanir? Onerimi yazdim ki zaten almak istemezse normal kasaptan alip evde de terbiyeleyebilecegini soyledim. Insanin esine bir seyler hazirlamak istemesi ya da evinde rahatca zaman gecirmesi icin maddi durumunun onemi yok.

Yıldönümü kutlanır demedim. Sonuçta lüks yerler olduğu için maddi durumuna uymaz çoğu kimsenin oraya gitmek ya da oradan almak.
Yorumunuzun tamamını okudum zaten açıklama yapmanıza gerek yoktu başta da belirtmiştim iyi niyetli bir yorum diye .

Peki tesekkur ederim. Iyi niyetle bir oneride de bulunamiyoruz artik. Iyi geceler.

İmkanım var ama ilk olduğu için evde istiyorum önerileriniz kafama yattı çok teşekkür ederim :)

Ankarada yaşıyorumm ilk olduğu için evde kutlamak istedim yani daha bundan eşiminde haberi yok onada süpriz olcak.. eşim tam bir et tutkunu çoook iyi fikir verdiniz gerçekten ama nusret nerde onuda söylerseniz

geceyi de düşünerek çok yememekte fayda var aslında, sevdiği bir tatlıyı ve içkiyi alarakta süpriz yapabilirsin, gündelik her zamanki bir yemek sonrası bunları ve bir hediyeyi çıkararak beklemiyorsa şaşırıp mutlu olacaktır, yemek sıradan olursa sonra gelecekleri beklemez zaten

Ankarada yaşıyorumm ilk olduğu için evde kutlamak istedim yani daha bundan eşiminde haberi yok onada süpriz olcak.. eşim tam bir et tutkunu çoook iyi fikir verdiniz gerçekten ama nusret nerde onuda söylerseniz

Nusret de günaydın da gazi osman paşa tarafında. ama dediğim gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz eşinizin nasıl sevdiğini bilirsiniz

En sevdiği içkiyi aldım kumandalı hobi oyuncakları seviyo tahmin etmiyeceği için hediye olarak onu aldım.. Bencede En iyi fikir Hazır alınmış hafifi bi et

Hafif mezeler. Zeytinyaglı dolma. Patlıcanlı bir salata. Yoğurtlu salata. Bruschetta dilimleri olur yanında. GüZel bir yeşil salata. Ve en önemlisi rakı

Yapın yapın hazırlıkları, masaları kurun ilk yıldan daha üç sene sonra kocam niye evlilik yoldönümümüz için özel bişey yapmıyor diye dert yanın.

İlk yıldönümü özeldir. Maddi sıkıntı yoksa dışarda hatta evden uzak bir yerlerde tatilde olmak gerekir bence. Bunu da mümkünse eşler planlasın.

Menü önerim yok malesef ama kırmızı et her zaman iyi gider bu tip organizasyonlarda. Yanına da güzelinden bir şişe şarap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…