1 yılı dolmayan evlilik

nurseymaa

Herkes kendi kişisel komasında..
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2018
429
929
53
Merhabalar. Eski konumu bilenler bilir. Bosanmaya karar verdim. Anlasmali istiyorum nafaka tazminat talebim yok. Ama internetten okuduguma göre 1 yili dolmayan evliliklerde anlasmali bosanma yokmus dogru mu? Ne yapmam gerekiyor benim şimdi bosanmak icin? Konum bi muddet tasinmazsa sevinirim. Simdiden Teşekkürler

Evet 1 yıl evli kalma şartı var.

Ya dava açmak icin bir yılın dolmasını bekleyip, o tarihten sonra bir protokol hazırlayıp anlaşmalı boşanma davası açacaksınız.

Ya da şuan çekişmeli dava açacak ve sebeplerinizi belirten bir dilekce ile mahkemeye basvuracaksiniz. Mahkeme esas incelemesi yapacak. Eşinizle şartlarda anlasabilirseniz çekişmeli de olsa cok uzamaz. Anlaşamazsanız uzar malesef.

Anlaşmalı boşanmanın olumlu yanı hakim esasa girmez. Yani nedenleri sormaz. Iki tarafin da iradesini sorar. Ikisi de ayrilmak istiyorsa tek celsede boşar. Bu da kisa surede sonuçlanmasını saglar.

Evet 1 yıl evli kalma şartı var.

Ya dava açmak icin bir yılın dolmasını bekleyip, o tarihten sonra bir protokol hazırlayıp anlaşmalı boşanma davası açacaksınız.

Ya da şuan çekişmeli dava açacak ve sebeplerinizi belirten bir dilekce ile mahkemeye basvuracaksiniz. Mahkeme esas incelemesi yapacak. Eşinizle şartlarda anlasabilirseniz çekişmeli de olsa cok uzamaz. Anlaşamazsanız uzar malesef.

Anlaşmalı boşanmanın olumlu yanı hakim esasa girmez. Yani nedenleri sormaz. Iki tarafin da iradesini sorar. Ikisi de ayrilmak istiyorsa tek celsede boşar. Bu da kisa surede sonuçlanmasını saglar.
Çok teşekkürler

Öncelikle tüm kalbimle hakkınızda güzel şeyler olmasını diliyorum.Çalışmıyorsanız yoksulluk nafakasını ,sembolikte olsa tazminatınızı ,tedbir nafakanızı isteyin mutlaka .O kadar yıpranmış,üzülmüşsünüz Yen'i hayatınızda size azda olsa bir destek olacak bunlar.Bu arada zaten 3ay kalmış sanırım dolmasına.Sene Dolmayınca boşanma yoktan ziyade hakim sizi terapiye vs gitmeye ikna etmeye çalışır büyük olasılık.

Gerçek şu ki çekişmelide de evliliğin bir yılı dolana kadar hakim terapi vs öneriyormuş, yani bir yıllık evlilik süresi dolmadan boşamıyorlar genelde.
O arada dava süreci geçer zaten.
Tazminatını nafakanı vsyi talep edip almalısın. Kadınlar daha çok emek harcıyor evlilikte. Bu yüzden haklarını al derim.

Back
X