• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yıllık evliyim boşanmalı mıyım

29 yaşında ama olgun bir insanken evlenince çok değişti yanlış tanımışım gözlerim kör olmuş
Olgunluğun yaşla alakası yok aslında. Yaşanmışlıklar akıl ve eğitimle alakası var. Demek ki eşiniz olgunluğa henüz erişememiş.

Daha evliliğe kafa olarak uygun degilken evlenmişsiniz. Siz sorumluluğunuzu biliyorsunuz fakat karşınızdaki kişi henüz evliliğin sorumluluklarından bihaber. Muhtemelen sonu boşanmaya gider gibi.
Akıl yaşta değil baştaymış o 29 yaşında işini kurmuş biri fakat sorumluluk alabilecek olgunlukta değil

Geçmiş süreçte nasıldı?

Senin işin, gücün, meşguliyetin var mı?

15-16 yaşındaki sevgilim ile evliyim. 23 yaşında nişanlanmıştık. Erken tanışmaya, evlilik kararına karşı bir insan değilim.

Ancak bazı insanlar hedefine birisini koyuyor evlenmeliyim diyor hedefine ulaşınca boşluğa düşüyor.
Biri diyor ki "aa ben hedefine ulaştım artık yeni hedef bulmalıyım"(bu iş, para kazanma vs olabilir.), biri de "ben hedefime ulaştım artık bana daha da ilgi göstermeli"

Kendinizi tanımanız, kendiniz gerçekleştirmek için hayata dair çabanız vs... Bunlar önemli konular.

Bir de eşinizle açık iletişime geçebilmek.

Boşanma kararı çok büyük bir karar. (Aldatma, şiddet yoksa...)
Siz rahatsız olduklarınızı söylediğinixde bir çaba, bir kıpırdama var ise durumu olumluya çevirmek gerekiyor.

Aileni dinlemelisin. Aileler genelde cocuklarinin iyiligini ve mutlulugunu ister. Daha gencsiniz o yasta bir erkek kendini eve hapsetmez. Ve maalesef evlilik boyle bisey bekarken pembe bulutlarin ustunde laylaylom degil
Ailem hep karşı çıkmıştı balık baştan kokar derlerdi ama işte yaşayıp öğrenmem gerekiyormuş

Yavrum daha 23 yaşındasin yani adamı bulduğunda 18 civarı olsan, bir kadının o yaşta bulduğu bir adamın doğru insan olma ihtimali sıfır sıfır sıfır. Yanlış insan olduğunu kendin de deneyimliyorsun. Boşanıp kendine daha iyi bir hayat kur
Haklısınız ailemle de görüştüm kararsızım diye Artk tamamiyle kararımı verdim peki nasıl bir yol izlemeliyim

Daha ikinizde gelisme cagindasiniz. Fikir ve dusunceleriniz degisecek. Evlilikteki israriniz bir arada yasayip sevgiliyken surdurdufunuz hayati surdurmekti. Yani ikinizde cocuksunuz. Bak bi 30 yasina gel ozaman cok farkli dusuneceksin her konu hakkinda.
Hele bir de cocuk geldi mi tamamen farkli olucak.
Onun yaşı 29 ama olgun değil

Merhaba Ablalarım Daha 23 yaşındayım çok severek evlendim çok savaştık çok çabaladık ailelerimizi dengede tutucaz diye kendimizi harap ettik 5 yıl sevgili kaldık geçen sene evlendik
Evlendik ama 1 ay sonra başladı sorunlar evine erkenden giden insan Artk saat gece 1 2 de gelmeye başladı 6 7 ay boyunca normal karşıladım düğün borcu vs derken borçlarımızı kapatalım dedi ama Artk borcumuz da bitti hala 1 den önce eve gelmeyeye devam etti ilgili aşkla bakan insan gitti sarılmak bile lüks oldu sevgiliyken gezdiğimiz yerlere bile gitmiyoruz. kendimi o kadar kötü hissediyorum ki sadece temizlik yemek cinsel ilişki için kullanılıyor gibiyim çok ağrıma gidiyor hastayken bile hep annemlerle gittim hastaneye işini bırakıp da beni merak edip gelemedi kendi işi olmasına rağmen bırakıp da gelemedi bugün ayağım çatladı yanıma gelmedi çok seviyorum ama bana değer vermiyor ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum
Boşanmasanız bile eşinize bir rest çekme vaktiniz gelmiş, ya düzeleceksin ya boşanacağız deyin ve kararlı durun gerekirse evden gidin , bi de sakın hamile kalmayın...

Haklısınız ailemle de görüştüm kararsızım diye Artk tamamiyle kararımı verdim peki nasıl bir yol izlemeliyim
Oturup bu isteğinizi onu kırmadan anlatın önce, beklediğiniz hayatın bu olmadığını, aile olma anlayışınıza yaşadıklarınızın uymadığını ve boşanmak istediğinizi anlatın. Makul karşılarsa çok iyi, yok aileme ne derim, ne boşanması vs gibi gereksiz direnmelere başvuracaksa da olabildiğince kavgaya dahil olmadan kararınızın net olduğunu söyleyip konuyu kapatın. Kendi ailenizle konuşun sonrasında nerde kalacaksınız (çalışıyor musunuz bilmiyorum) nerde çalışıp nasıl bir düzene geçeceksiniz planınızı anlatın zaten sonra karşı tarafla da konuşur öyle davayı açarsanız. Anlaşmalı boşanma olurda tabi ki daha rahat olur süreç. Çekişmelilerde insan çok yıpranıyor. Ama çok gençsiniz daha yani Allah uzun ömür versin daha çok yaşayacak gününüz var ve bu günleri size değer veren insanlarla yaşamak herkesin hakkı

Back
X