- 23 Ekim 2014
- 9.394
- 36.122
- 548
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Ne kadar isterse o kadar yesin zaten. Aynı ayda olan birkaç bebeğin annesi asla “şu miktarda doyar” diye tek karara varamaz. Ne kadar ki o miktar? Bırakın o karar versn buna. Siz kendinizde uzatırsınız, yerse yer. Ek gıda hep ana gıda gibi görülüyor. Çocuk zaten doymayacak, sadece tadacak.eline versem ağzına götürüp tadıyor vb ama doyacak gibi yemiyor. çoğunlukla bir iki minik ısırık alıp bırakıyor. böyle olunca da ben sürekli yiyebileceği şekle sokuyorum herşeyi.
Bazı çocuklar geç diş çıkarır diş i yoksa zaten biraz ezmek lazim ama varsa da yiyebilir deneyinHanımlar belki konumun yeri burası değil ama aklıma takıldı, sormak istedim. Bebeğim 11 ayına girecek, az kaldı. Bundan birkaç hafta önce blendiri bıraktım ve taneli yedirmeye başladım. Şuan kucuk ispanak yaprağı ve pirinçli çorba, şehriye corbasi, rende havuç ve pirinçli yoğurt, tel tel yapılmış eti çorba yiyebiliyor. Dün nohut yemegi vardı, alışsın diye çatalla ezip yedirmek istedim, yemek istemedi mecbur yoğurduna kartım öyle yedi. Taneli şeyleri illa yoğurt ve çorba gibi sıvıların içinde yiyor. Mesela bir kaşık pirinci sade hayatta yemezken yoğurdun ve çorbanın içinde yiyor.
Eltim dün, nasıl sade yemez, yeşil fasulyeyi vb. hep ezmeden ya da çok az ezerek yemesi gerekiyor dedi. Kafam yine allak bullak oldu. Siz de durumlar nasıl??
Püreye alıştığı için .. Püre olayı baştan yanlış aslında. Taneleri küçük küçük verin püre yapmayın zamanla alıştıracaksınız. Eğer tükürüyor diye yine ezerseniz bunu öğrenir ve yine taneli verince tükürür ki ezilsin. Ama her seferinde tükürse dahi küçük taneler verince pes edecektir.Hanımlar tek tek cevaplamayi çok isterdim ama inanın zamanım yok. Konuma gösterdiğiniz ilgi ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Moral oldunuz.
Hanımlar mesela katı bir lokma verdiğimde mesela küp kavun ya da ekmek ağzında çevirip yutmuyor. Tukuruyor en sonunda. Sizce bunu neden yapıyor??
Nasil alistirirsaniz oyle gider. Surekli ezerek yumusak gidalar yedirirseniz cocuk oyle alisir taneli veya sert birsey verdiginizde tikanir bogazina kacar. Siz en iyisini yapiyorsunuz bence.Hanımlar belki konumun yeri burası değil ama aklıma takıldı, sormak istedim. Bebeğim 11 ayına girecek, az kaldı. Bundan birkaç hafta önce blendiri bıraktım ve taneli yedirmeye başladım. Şuan kucuk ispanak yaprağı ve pirinçli çorba, şehriye corbasi, rende havuç ve pirinçli yoğurt, tel tel yapılmış eti çorba yiyebiliyor. Dün nohut yemegi vardı, alışsın diye çatalla ezip yedirmek istedim, yemek istemedi mecbur yoğurduna kartım öyle yedi. Taneli şeyleri illa yoğurt ve çorba gibi sıvıların içinde yiyor. Mesela bir kaşık pirinci sade hayatta yemezken yoğurdun ve çorbanın içinde yiyor.
Eltim dün, nasıl sade yemez, yeşil fasulyeyi vb. hep ezmeden ya da çok az ezerek yemesi gerekiyor dedi. Kafam yine allak bullak oldu. Siz de durumlar nasıl??
Canim ispanak gibi seyler bogazina yapisabilir bir de nohutun kabugunu soy oyle ver ben biraz pimpirikliyim daha yeni bıraktım sıtmayı 27 aylık onun dışında yiyebilirHanımlar belki konumun yeri burası değil ama aklıma takıldı, sormak istedim. Bebeğim 11 ayına girecek, az kaldı. Bundan birkaç hafta önce blendiri bıraktım ve taneli yedirmeye başladım. Şuan kucuk ispanak yaprağı ve pirinçli çorba, şehriye corbasi, rende havuç ve pirinçli yoğurt, tel tel yapılmış eti çorba yiyebiliyor. Dün nohut yemegi vardı, alışsın diye çatalla ezip yedirmek istedim, yemek istemedi mecbur yoğurduna kartım öyle yedi. Taneli şeyleri illa yoğurt ve çorba gibi sıvıların içinde yiyor. Mesela bir kaşık pirinci sade hayatta yemezken yoğurdun ve çorbanın içinde yiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?