ya bilip bilmeden boş konuşma sen bikere benim anneliğime laf edecek son insansın seni insan olarak bile görmüyorum yarım akıllı seni ben burda eşimle tek kalıyorum çocuğu bebek arabasına tek başıma koyup çıkaramıyorum ki kaldıramıyorum öyle kolay kolay eşimle birlikte her gün dışarı çıkarıyorum merak etme ben orada yazdığım şey her saat başı çocuğa televizyon veriyorum demek değil sadece zorda kalınca gece uyumadığı için salarken beş dk bile değil dalmasını sakinleşmesi beklerken veriyorum onun dışında ben çocuğuma çok iyi annelikde yapıyorum ki ilk doğduğundan beri vermemeye dikkat etiğim çocuğum ona rağmen gülümsemesi yoktu çok azdı buna sebep olan ben değilim karakteride olabilir bilmiyorum bu konuyu burda kapatıcam sizin gibi işsizler kendi herşeyleri mükemmeller yüzünden başıma iş açamam insanın düşmanı işte insan başka açıklama yok sen hiç hayatında zor çocuk yetiştirmediğin için tabiki bilemezsin inşalahh Allah sana daha beterini verir ben zaten bunun için her gün hamile halimle ağlayıp elimden geldiği kadar çocukla ilgileniyorum ve sana açıklama yapmak da zorunda değilim seni o seviyede bile görmü Canım tamamı işine bak şimdi herkeze bi açıklama olsun Buda sana değil
iyi de bu cocuga hamile kalirken cocugun her gün disari cikmasinin gerektigini, temiz hava almasinin uykuya dalmadaki önemini, gordugu manzaralar, elledigi seylerle beyninin gelisecegini bilmiyor muydunuz? körü körüne mi hamile kaldiniz?
cocuk eve hapsolursa, tek aktivitesi tv ve dort duvar arasinda oyuncaklara bakmak olunca böyle oluyor işte.
doktor doktor gezmeye disari cikiyorsunuz neden gün icinde cikamiyorsunuz?
bebek arabasiyla cikamiyorsaniz anne kucagi takabilirsiniz, 10 aylik bebek icin gayet uygun.
bu saydiklarim minimum seyler. bes kurus da para gerektirmeyen şeyler. evladinizi bundan bile mahrum ediyorsaniz tabii ki anneliginize laf edebilirim
ayrica 10 aylik cocuk tv basina oturtulur mu? tv reklam izleye izleye beyni her saniye degjsen seylere alistigi icin tabii ki odak sorunu yasar. bugun bile elimizde telefon var iki arkadasimizin adresini, telrofnunu ezbere bilmiyoruz beynimiz küculdu, siz bunu kucucuk cocuga yapiyorsunuz.
Haklısın canım ben ona Çizgifilm açmasam bile direk bizim izlediğimize bakıyor evimiz 1+1 memlekete dönünce orda çocuk odamızda var burda eşimide ikna edersem başka oda olmadığı için televizyon izletirmiyecem eşime zaten 1 ay sonra memlekete dönüyoruz o zaman daha düzelir inşalah
bu da ayri fecaat. sizin izlediginize bakiyorsa siz de izlemeyin. ölmezsiniz bir sezon tv izlemediniz diye. zaten ne var ki tvde, yanlı kanallarin sadece kendi tarafini övdüğü digerini yerdigi, felaket olaylariyla dolu haberler, bir gram beyin kullandirmayan yarisma programlari, "nasilsa millet mal, ne versek izliyor" diye konusu bile olmayan - uzatmak icin karakterlerin basina saçma sapan seylerin geldigi uyduruk diziler. izlemezsen ne kaybedersin? ya da telefon kulaklikla izlesen?
benim evimde tv falan yok, artik cogu ev de bu sekilde. sizin cevrenizde herkes izledigi icin size bu normal gelebilir ama artik cocugu olan insanlar tvye zehir, sigara gibi bakiyor. dogru durust cocuk yetistiren kimsenin de cocuguna tv actigina tanik olmadim.
daha simdiden cocugunuza kotu etki etmeye baslamis. tvyi kapatip haftada en azindan 4 gun disari cikarmak ileride uyaran eksikligi oldu diye tvyi kapatip 4 gün ozel egitime götürmekten daha kolay