• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 aylık bebegım otizm mi

Şu an böyle bir teşhis konamaz bebeğe.
Bahsettiğin şeyler mizaç gibi duruyor. Doktor da takip edelim demiş. Velev ki otizimli şu an yapacak bir şeyin yok. Bekleyeceksin.
Bebeğin gerginliğini hissediyor.
Onun ihtiyacı olan şey senin koşulsuz sevgin. Mutluluğun güler yüzün. Yapamıyorsan kendin bir terapi al önce.

ya bilip bilmeden boş konuşma sen bikere benim anneliğime laf edecek son insansın seni insan olarak bile görmüyorum yarım akıllı seni ben burda eşimle tek kalıyorum çocuğu bebek arabasına tek başıma koyup çıkaramıyorum ki kaldıramıyorum öyle kolay kolay eşimle birlikte her gün dışarı çıkarıyorum merak etme ben orada yazdığım şey her saat başı çocuğa televizyon veriyorum demek değil sadece zorda kalınca gece uyumadığı için salarken beş dk bile değil dalmasını sakinleşmesi beklerken veriyorum onun dışında ben çocuğuma çok iyi annelikde yapıyorum ki ilk doğduğundan beri vermemeye dikkat etiğim çocuğum ona rağmen gülümsemesi yoktu çok azdı buna sebep olan ben değilim karakteride olabilir bilmiyorum bu konuyu burda kapatıcam sizin gibi işsizler kendi herşeyleri mükemmeller yüzünden başıma iş açamam insanın düşmanı işte insan başka açıklama yok sen hiç hayatında zor çocuk yetiştirmediğin için tabiki bilemezsin inşalahh Allah sana daha beterini verir ben zaten bunun için her gün hamile halimle ağlayıp elimden geldiği kadar çocukla ilgileniyorum ve sana açıklama yapmak da zorunda değilim seni o seviyede bile görmü Canım tamamı işine bak şimdi herkeze bi açıklama olsun Buda sana değil

10 aylık bebeğe tv mi gösterdiniz?
Bu ayda yapmamanız gereken tek şeyi yapmışsınız. Ağlamayın boşuna.
Bir de düzgün korunamamışsınız bebeğinizi büyütmeden hemen gebelik. Maşallah.

1 gun bakip 2. Gun sikiliyorum ve gece yatarken dahi tv ile uyutuyorum diyen kadinin anneligini elestiririm ben, bakamayacaksan dogurmasaydin o zaman. Bi de harika annelik yapiyor gibi 2.’ye hamile kalmis, inanilir gibi degil
Ne yapim aldırayim mi senin söylemine göre
Bir de düzgün korunamamışsınız bebeğinizi büyütmeden hemen gebelik. Maşall
Bir de düzgün korunamamışsınız bebeğinizi büyütmeden hemen gebelik. Maşallah.
karşımda olsanız sizle çok güzel konuşurdum ama sizi kale almıyorum canım tamamı ohhh iyi yaptım 2. Yi yaptım bunu kastediyorsan sana mı sorucaktım çok güzel de annelik yapıyorum sadece uyumayan ve yemek yemeyen bi çocuğum var ki herkez günde beş dk olsa bile açar ekran şimdiki anneler açıyor siz en mükemelsinizzz annemisin değilmisin nesin bilmiyorum artık ama umarım benden beter çocuğun olur hem 2. Yide yaparak çok güzel yaptım ikisi ikiz gibi büyür ohhh canıma değsinnnn sana giren neee bilmiyorum ki o giren şeyi bi bilsem anlıyacam ne olduğunu Ama çocuğumada 4 4lük bakıyorum tamamı canım

Ne yapim aldırayim mi senin söylemine göre

Size bir şey söyleyeyim her gün vicdanımı sorguluyorum bugün neyi eksik yaptım diye. Asla mükemmele bir anne değilim.
Umarım yeteri kadar iyiyimdir.
Ama 10 aylık bebeğe tv açmadım açan da görmedim yahu. Bunun üzerinden de annelik derecesi belirlenmez. Cahilliğinize veriyorum eminim siz de evladınızın iyiliğini her şeyden çok istersiniz. Ama tv açmak çok çok kötü bir şey hiç normal değil. Açmayın.

10 aylık bebek yabancıyla anneyi babayı ayırt edebiliyor mu? Sen odadan çıkınca huzursuzlanır mı? Sen girince sevinir mi?
Kulakları işitiyor mu kulak testi yapıldı mı? Görebiliyor mu test yapıldı mı?
Çocukla oyun oyna, sohbet et, kitap oku yeni kelimeler duysun. Renkleri görsün, değişik dokulu şeylere dokunaun temas etsin. Yastıktan tünel yap, elmalardan portakallardan koy önüne yuvarlayın işiniz bitince kesip yiyin vs. Doktor doktor gezdirmenin de faydası olmaz bu kadar küçük bebeğe bahsettiğin konuda teşhis koymazlar.

Size bir şey söyleyeyim her gün vicdanımı sorguluyorum bugün neyi eksik yaptım diye. Asla mükemmele bir anne değilim.
Umarım yeteri kadar iyiyimdir.
Ama 10 aylık bebeğe tv açmadım açan da görmedim yahu. Bunun üzerinden de annelik derecesi belirlenmez. Cahilliğinize veriyorum eminim siz de evladınızın iyiliğini her şeyden çok istersiniz. Ama tv açmak çok çok kötü bir şey hiç normal değil. Açmayın.
Ay ne kadar takıntılısınız hiç ekran vermeyen bi anne kesinnn vermemişsindir yüz de yüz eminim ben arada veriyorum canım hep vermiyorum sanki çocuğu mal hibi Sabahtan akşama kadar ekran veriyormuşum. Gibi benle konuşmayın sadece bişeyleri artık yaptıramıyorum çocuğa mesela normal bi misafirlikte bile beş dk kucağımda tutmam gerekirken durmuyor oyuncakla bile oyalayamıyorum arada vermenin hiç bi zararı yok cahil de sensin dünyanın en iyi annesi ödülünü sana vericem tatlım 👅 bak aldın kocan verir sana artık çıldırtınız beni hahah

Ay ne kadar takıntılısınız hiç ekran vermeyen bi anne kesinnn vermemişsindir yüz de yüz eminim ben arada veriyorum canım hep vermiyorum sanki çocuğu mal hibi Sabahtan akşama kadar ekran veriyormuşum. Gibi benle konuşmayın sadece bişeyleri artık yaptıramıyorum çocuğa mesela normal bi misafirlikte bile beş dk kucağımda tutmam gerekirken durmuyor oyuncakla bile oyalayamıyorum arada vermenin hiç bi zararı yok cahil de sensin dünyanın en iyi annesi ödülünü sana vericem tatlım 👅 bak aldın kocan verir sana artık çıldırtınız beni hahah
Zararı yoksa okey. Çocuğunuz çok sağlıklı diğerine de izletin. Burada da nesi var diye sormayın.

10 aylık bebek yabancıyla anneyi babayı ayırt edebiliyor mu? Sen odadan çıkınca huzursuzlanır mı? Sen girince sevinir mi?
Kulakları işitiyor mu kulak testi yapıldı mı? Görebiliyor mu test yapıldı mı?
Çocukla oyun oyna, sohbet et, kitap oku yeni kelimeler duysun. Renkleri görsün, değişik dokulu şeylere dokunaun temas etsin. Yastıktan tünel yap, elmalardan portakallardan koy önüne yuvarlayın işiniz bitince kesip yiyin vs. Doktor doktor gezdirmenin de faydası olmaz bu kadar küçük bebeğe bahsettiğin konuda teşhis koymazlar.
Hepsini yapıyorum hepsiniiiii her gün yapıyorum her gün işte bende o konuyu çözemiyorum anneannesinin yanına götürdüm benim için bi kere bile ağlamadı doktora söyledim sadece anneni sevdiği için seni aramıyor dedi onun dışında bi kaç kere daha birilerine emanet etmişimdir yok aramıyor galiba ya çevremde insan yok benimde çünkü uzağız memleketen burdada kimseye güvenmiyorum

ne diyon be bir şey anlaşılmıyor?
Anlaşılan çocuk sadece soyaçekim yaşıyor.

Zararı yoksa okey. Çocuğunuz çok sağlıklı diğerine de izletin. Burada da nesi var diye sormayın.
Doğru düzgün de yazamadım zaten yazıları ara sıra veriyorum canım siz lafı çarpıtıp sanki sabahtan akşama kadar önüne koyuyormuşum gibi yazmayın yemin ederim yemek yerken bile beş dkyı aşmıyorum hata çok izlemesin diye beş dk hızlı hızlı veriyorum

Valla ben 9 aylık bebeğime vermedim hiç ekran en iyisi olduğumdan değil bebeğim bana bağlı benim sorumluluğumda olduğu için
Ekran vermemek mi ay keşke o kadar kolay olsa ben galıba işi çıkılmaz bi hale soktum ekransız uyutamıyorum bile gerisini sen düşün ve eşim işleri o yapıyor zaten ama ben üşengeçlikten bakmıyorum çocuğa bi gün bakıp 2. Gün sıkılıyorum ve hamileliğimde bağlıyorum biraz 2. Hamilelik zorluyor erken oldu bende pişmanım ama inşalah arkdş olurlar
BAk kendin söylüyorsun üşengeçlikten sıkıntıdan yapıyorum diye

Valla ben 9 aylık bebeğime vermedim hiç ekran en iyisi olduğumdan değil bebeğim bana bağlı benim sorumluluğumda olduğu için

BAk kendin söylüyorsun üşengeçlikten sıkıntıdan yapıyorum diye
Ay bende ne kafayla yazmışsam abartıp yazdım canım haklısınız ama valla yanlış anlaşıldım bebegım ekransız uyuyor çok güzel de duruyor yemekde aç olursada ekransız da çok güzel yiyor bazı geceler sadece daha bebek ya bu uyumadığı için arada işin kolayına kaçıyorum demek istedim beş dkyı bile geçmiyor biraz dalınca hemen kapatıyorum sadece okadar diş çıkarma döneminde olduğum için zorluyor beni demek istedim yoksa bu ayda çocuğa sabahtan akşama kadar ekran verecek değilim yanlış yazdım

Ay bende ne kafayla yazmışsam abartıp yazdım canım haklısınız ama valla yanlış anlaşıldım bebegım ekransız uyuyor çok güzel de duruyor yemekde aç olursada ekransız da çok güzel yiyor bazı geceler sadece daha bebek ya bu uyumadığı için arada işin kolayına kaçıyorum demek istedim beş dkyı bile geçmiyor biraz dalınca hemen kapatıyorum sadece okadar diş çıkarma döneminde olduğum için zorluyor beni demek istedim yoksa bu ayda çocuğa sabahtan akşama kadar ekran verecek değilim yanlış yazdım
1 hafta zorluk çek unutturmaya çalış rkranı ses aç ya da pış pış vs ben dua açıyorum bazen ismi azam ninnisi vs huysuzlandığında ya da kucağına al sen söyle

Doğru düzgün de yazamadım zaten yazıları ara sıra veriyorum canım siz lafı çarpıtıp sanki sabahtan akşama kadar önüne koyuyormuşum gibi yazmayın yemin ederim yemek yerken bile beş dkyı aşmıyorum hata çok izlemesin diye beş dk hızlı hızlı veriyorum
Yemek yerken hele asla vermemelisin ya. Unuttur sen ekranı.

Peki diyelim ki otizm teshisi aldi. Neler yapilmasi gerektigi sirali liste internette var (doktorlarin sayfalarinda). Ilk madde acilen ekran maruziyetinin kesilmesi, tetikleyici oyuncaklarla oynatilmamasi gibi.. cocuk otizmli olsa da siz pek bir müdahalede bulunmayacaksiniz gibi. Bu hastaligin agri kesici gibi mucizevi bir tedavisi yok. Iskence de cekseniz ekran vermemeniz gerekiyor. Yorumlarinizi hayretle okudum. %90 engelli raporu olan otizmli yegenim var, bilmeden yorum yapmayin demeyin diye bastan yazayim dedim.

1 hafta zorluk çek unutturmaya çalış rkranı ses aç ya da pış pış vs ben dua açıyorum bazen ismi azam ninnisi vs huysuzlandığında ya da kucağına al sen söyle
Kız ekran felana bağlı değil ki kendisi zaten karakteri böyle huysuz dediğin gibi niniyi kestim bu dönemde
Yemek yerken hele asla vermemelisin ya. Unuttur sen ekranı.
ya haklısınız yoksa ilerde daha çok mafolucam hep eşim yüzünden
Peki diyelim ki otizm teshisi aldi. Neler yapilmasi gerektigi sirali liste internette var (doktorlarin sayfalarinda). Ilk madde acilen ekran maruziyetinin kesilmesi, tetikleyici oyuncaklarla oynatilmamasi gibi.. cocuk otizmli olsa da siz pek bir müdahalede bulunmayacaksiniz gibi. Bu hastaligin agri kesici gibi mucizevi bir tedavisi yok. Iskence de cekseniz ekran vermemeniz gerekiyor. Yorumlarinizi hayretle okudum. %90 engelli raporu olan otizmli yegenim var, bilmeden yorum yapmayin demeyin diye bastan yazayim dedim.
bundan sonra vermicem dedim zaten ekranı elimden geldiğince çıkarıcam geçmiş olsun sizede inşalah daha iyi bi gelişim sağlar sizin yiğenizde

ya bilip bilmeden boş konuşma sen bikere benim anneliğime laf edecek son insansın seni insan olarak bile görmüyorum yarım akıllı seni ben burda eşimle tek kalıyorum çocuğu bebek arabasına tek başıma koyup çıkaramıyorum ki kaldıramıyorum öyle kolay kolay eşimle birlikte her gün dışarı çıkarıyorum merak etme ben orada yazdığım şey her saat başı çocuğa televizyon veriyorum demek değil sadece zorda kalınca gece uyumadığı için salarken beş dk bile değil dalmasını sakinleşmesi beklerken veriyorum onun dışında ben çocuğuma çok iyi annelikde yapıyorum ki ilk doğduğundan beri vermemeye dikkat etiğim çocuğum ona rağmen gülümsemesi yoktu çok azdı buna sebep olan ben değilim karakteride olabilir bilmiyorum bu konuyu burda kapatıcam sizin gibi işsizler kendi herşeyleri mükemmeller yüzünden başıma iş açamam insanın düşmanı işte insan başka açıklama yok sen hiç hayatında zor çocuk yetiştirmediğin için tabiki bilemezsin inşalahh Allah sana daha beterini verir ben zaten bunun için her gün hamile halimle ağlayıp elimden geldiği kadar çocukla ilgileniyorum ve sana açıklama yapmak da zorunda değilim seni o seviyede bile görmü Canım tamamı işine bak şimdi herkeze bi açıklama olsun Buda sana değil
iyi de bu cocuga hamile kalirken cocugun her gün disari cikmasinin gerektigini, temiz hava almasinin uykuya dalmadaki önemini, gordugu manzaralar, elledigi seylerle beyninin gelisecegini bilmiyor muydunuz? körü körüne mi hamile kaldiniz?
cocuk eve hapsolursa, tek aktivitesi tv ve dort duvar arasinda oyuncaklara bakmak olunca böyle oluyor işte.
doktor doktor gezmeye disari cikiyorsunuz neden gün icinde cikamiyorsunuz?
bebek arabasiyla cikamiyorsaniz anne kucagi takabilirsiniz, 10 aylik bebek icin gayet uygun.
bu saydiklarim minimum seyler. bes kurus da para gerektirmeyen şeyler. evladinizi bundan bile mahrum ediyorsaniz tabii ki anneliginize laf edebilirim
ayrica 10 aylik cocuk tv basina oturtulur mu? tv reklam izleye izleye beyni her saniye degjsen seylere alistigi icin tabii ki odak sorunu yasar. bugun bile elimizde telefon var iki arkadasimizin adresini, telrofnunu ezbere bilmiyoruz beynimiz küculdu, siz bunu kucucuk cocuga yapiyorsunuz.
Haklısın canım ben ona Çizgifilm açmasam bile direk bizim izlediğimize bakıyor evimiz 1+1 memlekete dönünce orda çocuk odamızda var burda eşimide ikna edersem başka oda olmadığı için televizyon izletirmiyecem eşime zaten 1 ay sonra memlekete dönüyoruz o zaman daha düzelir inşalah
bu da ayri fecaat. sizin izlediginize bakiyorsa siz de izlemeyin. ölmezsiniz bir sezon tv izlemediniz diye. zaten ne var ki tvde, yanlı kanallarin sadece kendi tarafini övdüğü digerini yerdigi, felaket olaylariyla dolu haberler, bir gram beyin kullandirmayan yarisma programlari, "nasilsa millet mal, ne versek izliyor" diye konusu bile olmayan - uzatmak icin karakterlerin basina saçma sapan seylerin geldigi uyduruk diziler. izlemezsen ne kaybedersin? ya da telefon kulaklikla izlesen?
benim evimde tv falan yok, artik cogu ev de bu sekilde. sizin cevrenizde herkes izledigi icin size bu normal gelebilir ama artik cocugu olan insanlar tvye zehir, sigara gibi bakiyor. dogru durust cocuk yetistiren kimsenin de cocuguna tv actigina tanik olmadim.
daha simdiden cocugunuza kotu etki etmeye baslamis. tvyi kapatip haftada en azindan 4 gun disari cikarmak ileride uyaran eksikligi oldu diye tvyi kapatip 4 gün ozel egitime götürmekten daha kolay

hep yazdigim bir arkadasim var. ozel saglik sigortasi karsiliyor diye cocugunu en guzel uzman psikiyatrlara götürdü "konusamiyor" diye
istisnasiz hepsi "cok ilgisiz kalmiş, uyaran eksikligi var, tvyi kapa, her gün dısari cikar, elini kullanacagi dokunacagi yerlere götür, kreşe yazdir" dedi durdu. hicbirini yapmadi, hala tv acmaya devam etti, yemek yerken bile mutfakta tv yok diye tablet acar verirdi. sonra cocuk konusamayinca biraz ek ucretini verip daha yuksek titri olan doktora giderdi.
ortamlarda da hep "neler yapmadim ki en guzel doktorlara profesorlere götürdüm, konusmuyor" derdi.
konu sahibi de o ekolden

hep yazdigim bir arkadasim var. ozel saglik sigortasi karsiliyor diye cocugunu en guzel uzman psikiyatrlara götürdü "konusamiyor" diye
istisnasiz hepsi "cok ilgisiz kalmiş, uyaran eksikligi var, tvyi kapa, her gün dısari cikar, elini kullanacagi dokunacagi yerlere götür, kreşe yazdir" dedi durdu. hicbirini yapmadi, hala tv acmaya devam etti, yemek yerken bile mutfakta tv yok diye tablet acar verirdi. sonra cocuk konusamayinca biraz ek ucretini verip daha yuksek titri olan doktora giderdi.
ortamlarda da hep "neler yapmadim ki en guzel doktorlara profesorlere götürdüm, konusmuyor" derdi.
konu sahibi de o ekolden
Bilgi cagindayiz, yeni bir konu hakkinda bilgi sahibi olmamiz dakikalarimizi alir ama maalesef sadece endise tetikleyici kismiyla ilgileniyorlar. Yararli ne yapabilirim nasil önlem alabilirim kisminda hicbir aksiyon yok, üzülüyorum cocuklara.

Konu sahibi üyeligini pasiflestirmis.Yani cehaletin bu kadari ve celiskili aciklamalar yok o kadar vermiyorum da abartarak yazdim da hep esim suclu da...Laf da anlatamazsin dogruyu soyledigin icin suclu olursun bir de.Neyse insallah iyidir yavrucak bir de ikinciyi yapmis neyine guvenerek yaptiysa...

Back
X