• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 aylık bebeğimle düğün ve eşimle kavga

Arkadaşlar kizim çok huysuz dis cikartiyor. Ateslendi devamli. Katiliyor ağlamaktan hele uykusuzluga tahamulu yok O yuzden kendi akrabalarimin dugunune bile gitmedik saygi duyarim yorumlariniza esimde mesafe oldugi icin bizim birakmak istemedi yalniz gitmedi. Öğlen saati ugradik oturuk konustuk kuzeniyle
Sizin dilinizi cekmemek icin katilmamistir adam. Gitmek istemistir, tek gitseydi bari... Sizi niye birakmak istemesin, 1 saat ya da 1 gun esinizden ayri olunca noluyor ? Esiniz olmadan, nefes mi alamiyorsunuz. Tek gitseydi, basinin etini yerdiniz kesin

Bizimki de bebekken erken uyurdu, biz pusetinin üstüne fazla ışık geçirmeyen bi müslin örtü örter sallayıp uyuturduk veya gürültüden çok rahatsız olursa (diş zamanı vs) arabada uyutur başında dönüşümlü beklerdik. Bazen de gündüz uykusunu uzatır akşam daha çok dayanmasını sağlardık. 6 yaşında hala da akşam 9 gibi uyur , onun keyfini beklersek hiç bir düğüne, özel güne katılamazdık 6 yıldır.

Merhaba arkadaslar esimin amcasinin cocugunun dugunu vardi aksam 9da basliyordu kizim 8 9 da uyuyor o saatlerde ve durmuyor cok hareketli ozelikle uykusuzluga tahamulu yok. eşim bisey olmaz deyip durdu bizde oğlende evlerine gittik 1saat oturduk gelemiyecegimizi soyledik. Ama eşimle şiddetli kavga ettik ayip olmuş cok ben kendi akrabalarim bile goturmuyorum. 3 4 yaş gelsin kendi koşturacak zaten dedim.şuan konuşmuyoruz Sizce kim hakli.
1 gün uykusuz kalmasından 1 ögün yememesinden 1 kere gec uyumasından hic bi bebeğe bisey olmadı bugüne kadar. Kaldı ki yakın akraba. Sizin aile iliskiniz olmayabilir, ama olup yaşaymaua calısanlara saygı duy

Bir bizim toplumda var bu, aman düzeni bozulmasın, aman huysuzlanmasın derdi.Ben anlamıyorum bu kadar fanusta yetiştirince iyi mi olacak ileride? Eşiniz yüzde yüz haklı. Kendiniz gitmek istemiyorsanız eşiniz yalnız gitseydi. Ona da, düğün uzak bir mesafede olduğu için bizi yalnız bırakmak istemedi demişsiniz. Bir ya da iki gün yalnız kalsanız ne olabilir mesela?

Bir önceki konularında aşırı asosyal olduğunuzu söylemişsin öyle ki çevrenizde eş dost akraba kalmamış üstüne eşinle birbirinizden hukuk kanalıyla şikayetçi olduğunuza dair konular da var.
Belli ki problemli insanlarsınız insan içine karışmak istemiyorsunuz bahanesi de bebek olmuş.
Böyle dünya onun etrafında dönüyor gibi yetiştirdiğiniz çocuklarınız da gerçek hayatta çok zorlanacak haberiniz olsun.
O konularda "asosyal" olarak bahsettigi kisi,kendi degil eşi. Bu adam asiri asosyal olsa, bu dugune kendi gitmek istemezdi. Bence o konularda bahsettigi kendisi, esiymis gibi yazmis

Bir bizim toplumda var bu, aman düzeni bozulmasın, aman huysuzlanmasın derdi.Ben anlamıyorum bu kadar fanusta yetiştirince iyi mi olacak ileride? Eşiniz yüzde yüz haklı. Kendiniz gitmek istemiyorsanız eşiniz yalnız gitseydi. Ona da, düğün uzak bir mesafede olduğu için bizi yalnız bırakmak istemedi demişsiniz. Bir ya da iki gün yalnız kalsanız ne olabilir mesela?
Elin yabancısı el kadar çocuğu alıp kampa gidiyor çadırda uyuyor, bizimkiler ipek döşek beğenmiyor anlamıyorum.

Yemin ederim aynen böyle. Defalarca kez yurtdışına çıktım nerede bangır bangır ağlayan çocuk var bizim milletin çocukları. Demek ki bir yerde yanlış yapılıyor yetiştirirken. Annelerinin babalarının böyle dünyayı etrafında döndürdüğü çocuklar büyüyünce de öyle olsun istiyor uyumsuz oluyorlar. Karşı komşumun ve yan komşumun küçük çocukları var toplamda 3 çocuk daha konuşma yaşlarına ya gelmiş ya gelmemişler 3 yaşında ancalar. Apartman arasında oynuyorlar. Anneleri gözetimsiz dışarı çıkartmak istemiyor çocuklar da evlerde sıkılıyor tamam anlıyorum saygı duyuyorum ama yemin ederim çocuklar sürekli böğürüyor. Sürekli mi ağlanır çığlık çığlığa. Anneleri de göz hizasına inip konuşma derdinde. Biz günün en az 4 saati zırlayan çocuk çekiyoruz. Farklı annelerin yetiştirdiği çocuk bunlar. Demek ki bir şeyler yanlış yapılıyor. Biz de apartman merdivenlerinde piknik vs. Yapardık çocukken hatırlıyorum gürültü yaptığımız anda içeri alınırdık.

Elin yabancısı el kadar çocuğu alıp kampa gidiyor çadırda uyuyor, bizimkiler ipek döşek beğenmiyor anlamıyorum.
Yabancılar bebekleri doğduğundan itibaren bizden farklı davranıyor bir akrabamın karısı yabancı, yurtdışında soğuk iklimli bir ülkede yaşıyorlar, bebekleri doğduğunda kış mevsimiydi, akrabamın annesi ilk kez babaanne olmanın heyecanıyla gitti, amaaaaannnn delirip geldi 😂 bebeğe şapka patik giydirmiyorlar, bebeğe uyanınca giysin diye ördüğüm yelekleri giydirmiyorlar, bebeğin ayakları çıplak, oda sıcaklığı 22 derecede sabit olacakmış donar o çocuk, kucağa alınmazmış karnı tok altı temiz bir sağlık sorunu yoksa pohpohlanmazmış deyip deyip söylenmişti 😂 Valla maşallah turp gibi de büyüdü.
Yemin ederim aynen böyle. Defalarca kez yurtdışına çıktım nerede bangır bangır ağlayan çocuk var bizim milletin çocukları.
Bunu kendi çocuğu için akrabam da söylemişti yurtdışında yaşıyorlar, bir gün yemek yemek için bir yere giriyorlar kızı o zaman 1-1,5 yaşındaydı, mekandaki tüm çocuklar mama sandalyesinde sessizce oturup yemek yerken kızı hiç susmamış anne yabancı ama baba Türk, ne olduysa benim genlerden oldu galiba, herkes bize baktı rezil olduk diye esprili bir dille anlatmıştı, uyum sorunu mu var diye danışmanlık bile aldılar bebeğin davranışlarını düzeltmesi için epey efor sarf etmişlerdi sonra duydum ki kızları da artık sessizce oturup yemeğini yiyormuş.

Adamlara böyle yapıp kendinizden sogutuyorsunuz sonra da malum son
Ne var yani gitseniz ne olmuş
Ya da tatlım biliyorsun burnumuzdan getirir sen git ben onunla ilgileneyim deseniz ? Yazık adam gitmek istemiş ne abartmissiniz
Uyumayinca kafasini duvara vuran çocuk nedir üç çocuk yetiştirdim kalabalık bir sulaleyiz çok fazla da çocuk gördüm bunu hiç duymadım adamcagiza da acıdım ne diyeyim

Ama belki de siz haklısınız ya böyle her şeyde sorun çıkarıp eşinin burnundan getirenler kıymetli oluyor benim gibi anında çözüm üretip uygulayanlar da nasılsa her durumda başının çaresine bakacaktır diye değer görmeyip yalnız bırakılıyor
Karar verdim iyi yapmışsıniz devam edin

Sizin dilinizi cekmemek icin katilmamistir adam. Gitmek istemistir, tek gitseydi bari... Sizi niye birakmak istemesin, 1 saat ya da 1 gun esinizden ayri olunca noluyor ? Esiniz olmadan, nefes mi alamiyorsunuz. Tek gitseydi, basinin etini yerdiniz kesin
İşte ben az evvel yorum ama yazmıştım bakın tam olarak böyle oluyor ve böyle kadınlar çok kıymetli oluyor misalen benim eşimin abisinin hanımı memlekette biz bir gün oraya ziyarete gitmiştik esim de yanımda kadının evi ile hastanenin arasındaki mesafe 150 metreden fazla değil kesinlikle ve kadın konuşurken dedi ki bir haftadır baş ağrısından ölüyorum bir türlü gidemedim hastaneye dedi ben de çok şaşkın aa neden gidemedin dedim abin izin alamadı ben tek başına nasıl gideyim nasıl yapayım nereden bileyim dedi ben böyle bakakaldım yani camdan bakınca hastaneyi görüyorsunuz ağzım açık kaldı ben tek başına eşim izin alıp gelemedi yurt dışından doğum yapmıştım doğum düşünebiliyor musunuz kadın camdan bakınca görünen hastaneye gidemiyor ama o kadar da değerli el üstünde

Üç kızım var halen kararsızım ki acaba ay ben yapamam ay ben edemem ay kocamsiz asla bilemem diye mi büyüteyim Nazlı olsun el üstünde olsun ya da benim gibi tamam ben hallederim yaparım Elbette yaparım ne olacak ki deyip kendi göbeğini kendi kesen tipler mi olsunlar hiç bilemedim

Eski konularınıza baktım da eşiniz için asosyal diyordunuz siz evden çıkmayan bir adam. Kimseyle görüşmüyor, evden çıkmıyordu, zor işe girmişti hatta.
Ben sizi bahane ederek kendi de düğüne gitmemiş diye düşündüm simdi.
Bir yandan da gitmemek işine gelmediği için sizi suçlu ilan etmiş.

Üç kızım var halen kararsızım ki acaba ay ben yapamam ay ben edemem ay kocamsiz asla bilemem diye mi büyüteyim Nazlı olsun el üstünde olsun ya da benim gibi tamam ben hallederim yaparım Elbette yaparım ne olacak ki deyip kendi göbeğini kendi kesen tipler mi olsunlar hiç bilemedim
Yok öyle yetiştirmeyin ömür boyu birilerine bağımlı oluyorlar sonra, kendi göbeğini kendi kesebilen insan olmak daha iyi, kimseye minnetiniz bağımlılığınız olmuyor.

Yabancılar bebekleri doğduğundan itibaren bizden farklı davranıyor bir akrabamın karısı yabancı, yurtdışında soğuk iklimli bir ülkede yaşıyorlar, bebekleri doğduğunda kış mevsimiydi, akrabamın annesi ilk kez babaanne olmanın heyecanıyla gitti, amaaaaannnn delirip geldi 😂 bebeğe şapka patik giydirmiyorlar, bebeğe uyanınca giysin diye ördüğüm yelekleri giydirmiyorlar, bebeğin ayakları çıplak, oda sıcaklığı 22 derecede sabit olacakmış donar o çocuk, kucağa alınmazmış karnı tok altı temiz bir sağlık sorunu yoksa pohpohlanmazmış deyip deyip söylenmişti 😂 Valla maşallah turp gibi de büyüdü.

Bunu kendi çocuğu için akrabam da söylemişti yurtdışında yaşıyorlar, bir gün yemek yemek için bir yere giriyorlar kızı o zaman 1-1,5 yaşındaydı, mekandaki tüm çocuklar mama sandalyesinde sessizce oturup yemek yerken kızı hiç susmamış anne yabancı ama baba Türk, ne olduysa benim genlerden oldu galiba, herkes bize baktı rezil olduk diye esprili bir dille anlatmıştı, uyum sorunu mu var diye danışmanlık bile aldılar bebeğin davranışlarını düzeltmesi için epey efor sarf etmişlerdi sonra duydum ki kızları da artık sessizce oturup yemeğini yiyormuş.
Vallahi billahi tam olarak akrabanızın dediği gibi. Biz geçen sene tatildeyken ağırlık olarak yabancıların olduğu bir otelde kaldık. Ağlayan çocuk olunca iddiaya girdik kesin Türk bunlar diye vallahi de Türk’tü.
Benim ananem Rus. Hani asimile olmuş o nedenle ananemin akrabalarında durum nasıl bilmem ama annemi kendi kültürüne göre yetiştirmiş annem de ondan gördüğü şekilde yetiştirmiş o nedenle herkes çocukluğumuzda ne kadar efendi sakin olduğumuzdan bahsederler hala. Ben de hayal meyal hatırlıyorum çok sınırlarını bilen bir çocuktum

Benim çocuğum kalabalık uğultusunda bile ağlıyordu birkaç ay öncesine kadar.
Evde nişan vardı eşimin kuzeninin. Ben gitmeyeceğimi söyledim. Çünkü uyku vakti geldiğinde bana neler yaptığını ben biliyorum. Ve hiç susmadan ağlıyordu yabancı birilerini gördükçe. Kaldı ki başka bir ortamda eşim buna şahit oldu. Haklısın dedi.

Sizi anlıyorum bu konuda. Ama eşinizin gitmemesi bana saçma geldi, o gitmeliydi.
10 aylık bebek de çok küçük sayılmaz aslında, biraz gecikmeyle çok da bisey olmazdı sanki, tolere edebilirdiniz bir sekilde diye düşünüyorum.

Vallahi billahi tam olarak akrabanızın dediği gibi. Biz geçen sene tatildeyken ağırlık olarak yabancıların olduğu bir otelde kaldık. Ağlayan çocuk olunca iddiaya girdik kesin Türk bunlar diye vallahi de Türk’tü.
Benim ananem Rus. Hani asimile olmuş o nedenle ananemin akrabalarında durum nasıl bilmem ama annemi kendi kültürüne göre yetiştirmiş annem de ondan gördüğü şekilde yetiştirmiş o nedenle herkes çocukluğumuzda ne kadar efendi sakin olduğumuzdan bahsederler hala. Ben de hayal meyal hatırlıyorum çok sınırlarını bilen bir çocuktum
Ben de Turistik bir şehirde yaşıyorum ve Alman veya Rus ağlayan bir çocuk görmem çok zor ama Türk çocukları her ortamda her zaman bağıra bağıra ağlıyorlar. Türk çocuğu olup da ağlamayan bir ortam neredeyse yok. Sonra neden çocuksuz mekanlar açıyorlar diye mekan sahiplerine kızıyorlar.

Bundan bağımsız insanlar eğlenmek için gittikleri bir ortamda çocuk ağlaması dinlemek istemeyebilir, bence o yüzden çocuğu götürmemek doğru kararmış ama eşi neden gitmedi hala anlamadım ve kötü sahibi doğru dürüst bir cevap da vermemiş buna.

Gerçekten çok doğru 2 sene önce rus ağırlıklı otelde kaldık bütün ağlayan çocuklar türktü özellikle yemekte biz çocuklarımıza ısrarla yemek ye diye diretiyoruz
Baktım bir onların çocukları masada sadece karpuz yiyip kalkıyorlar anneler mutlu çocuklar mutlu

Eşiniz de siz de haksizsiniz. Düğüne gitmek istemeyebilirsiniz ama eşiniz gidebilirdi. Kavgaya yer aramissiniz🤦🏼‍♀️

Back
X