• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 aylık bebeğimle düğün ve eşimle kavga

Merhaba arkadaslar esimin amcasinin cocugunun dugunu vardi aksam 9da basliyordu kizim 8 9 da uyuyor o saatlerde ve durmuyor cok hareketli ozelikle uykusuzluga tahamulu yok. eşim bisey olmaz deyip durdu bizde oğlende evlerine gittik 1saat oturduk gelemiyecegimizi soyledik. Ama eşimle şiddetli kavga ettik ayip olmuş cok ben kendi akrabalarim bile goturmuyorum. 3 4 yaş gelsin kendi koşturacak zaten dedim.şuan konuşmuyoruz Sizce kim hakli.
Eşin haklı. 3/4 yaş ne alaka o yaş gelince gece yarisinda mi uyuyor bu bebeler. Senin gitmek canın istememiş çocuğa kılıf uydurmussun.

Merhaba arkadaslar esimin amcasinin cocugunun dugunu vardi aksam 9da basliyordu kizim 8 9 da uyuyor o saatlerde ve durmuyor cok hareketli ozelikle uykusuzluga tahamulu yok. eşim bisey olmaz deyip durdu bizde oğlende evlerine gittik 1saat oturduk gelemiyecegimizi soyledik. Ama eşimle şiddetli kavga ettik ayip olmuş cok ben kendi akrabalarim bile goturmuyorum. 3 4 yaş gelsin kendi koşturacak zaten dedim.şuan konuşmuyoruz Sizce kim hakli.
Ayyy nasıl bir şeysiniz ya! Sizin gibisi evlerden uzak...

Nezaketen yarım saat bir saat durabilirdiniz. Dugun sonuçta bir kere olan birşey. Size tavsiyem çocuklari böyle aşırı sistematik alistirmayin. Uyku saati bir saat şaşsa bişey olmaz yani. Uyuyacak olan çocuk zaten her şartta uyur. Sese gürültüye çok duyarliysa bilemem

Tamam eşiniz gitseydi. Onada mı izin vermedini?
Bence eşinin de gidesi yoktu yoksa koskoca adam tamam seni eve bırakıp ben giderim derdi herhalde. En azından demesi lazımdı. Karısı istemiyor ya da gelmiyor diye kuzeninin düğününe gitmemesi... Bilemedim. Belki de aralarında böyle bir anlaşma vardır ayrı gitmicez diye 🤭

Gece 9da düğün mü başlar? Ben buna takıldım 😅 7-8 gibi başlar benim bildiğim.

Konuyu saptırayım biraz :KK70:
Araplarda gece 10 da başlıyor. Sabaha kadar sürüyor. Bir sürü arap düğününe katıldım ordan biliyorum.
Belki konu sahibinin eşi de arap tır .😂
Değilse 8 den geç başlayan düğün görmedim ben.

Herkesın cocuk buyutme yontemıne kımse karısamaz.
Bı tek sey soyleyebılırım,(4yas annesı konusuyor)
Cocuk sıze ayak uydurmazsa ,sız ona uydurursanız ısınız zor.
Benımkı sokakta buyudu benle, ama yıne de cok sorun yasıyorz.
Insan bıyerden sonra oraya gıtme,buraya gıtme(cocuk huysuzlanmasın dıye yapılıyor bılıyorm ama)bı bakmıssın kı evden dısarı cıkamıyorsun.
Mental saglık ıcın sosyallesme sart arkadaslar.
4 yas grubunda hele o sosyallesmelere cok ıhtıyacınız olacak🫣Ins olmaz ama 😀
Eve kapamayın kendınızı derım,alısırsa krızler sokakta daha kolay atlatılıyor.(Otobuste ınecegımız durak gelınce ınmeyecegız dıye kendını yerlere atmasını saymazsak tabı🤦🏻‍♀️😅)
Benimki de kırmızı ışıkta neden araba duruyor diye ağlıyor😂😂😂😂😂😂

Eşiniz haklı. Ayrıcacesınızın haklı olduğu sızde bılıosunuz destekcı arıosunuz

Arkadaşlar kizim çok huysuz dis cikartiyor. Ateslendi devamli. Katiliyor ağlamaktan hele uykusuzluga tahamulu yok O yuzden kendi akrabalarimin dugunune bile gitmedik saygi duyarim yorumlariniza esimde mesafe oldugi icin bizim birakmak istemedi yalniz gitmedi. Öğlen saati ugradik oturuk konustuk kuzeniyle

Ben esinizin sizi kendi hur iradesiyle birakip gitmek istemedigine hic inanmadim. Bence siz cocuk huysuz, mesafe var (oglen gidip gelebildiginize gore nasil bi mesafe onu da anlamadim ama) diye sorun cikartip kendiniz gitmediginiz gibi esinizi de gondermemissiniz. Siz hadi gitmeyin cocukla cok gerekli degil ama esinizin amcasinin oglunun dugunune boyle bir mazeretle katilmamasi kabul edilemez.

Çok ayıp etmişsiniz insanlar hergün evlenmiyor. Amca oğlu da yakın akraba. Düğün 9da başlasa bile 9da gelinle damat çıkıyordur muhtemelen. Öncesinde 8.15-8.30 gibi misafirler salonda toplanıyordur. O sırada gidip en azından gelin damadın anne babalarına görünürdünüz. Bebek huysuzlanınca dönerdiniz veya siz evde kalır eşiniz düğüne tek giderdi. Eşiniz çok haklı

Arkadaşlar kizim çok huysuz dis cikartiyor. Ateslendi devamli. Katiliyor ağlamaktan hele uykusuzluga tahamulu yok O yuzden kendi akrabalarimin dugunune bile gitmedik saygi duyarim yorumlariniza esimde mesafe oldugi icin bizim birakmak istemedi yalniz gitmedi. Öğlen saati ugradik oturuk konustuk kuzeniyle
'Mesafe olduğu için' nasıl bir bahane? Mesafe olunca ne oluyor ? Gerçekte eşin asosyal olduğu için tek gidemedi değil mi? Komşuyla bile konusamiyormus...

Eşiniz kısmen haklı. Siz bebekle evde durabilirdiniz eşiniz tek gidebilirdi o hangi sebeple gitmedi ? bebek zaten evde uyuyacakti yanında sizin durmanız yeterli olurdu.

Bebek problemli olabilir siz rahat edemem zaten diyip gitmemişte olabilirsiniz ama mesafe olsa bile esiniz gidecekti. Hem düğün evine ugramissiniz en kötü ihtimal eşiniz ordan düğüne geçerdi siz evde kalirdiniz dönerken sizi alırdı falan. ( Düğün evi ve düğün yeri mesafesine göre değişir bu durum )

Ya da siz hiç gitmeyecektiniz eşiniz direktmen düğüne gidecekti. Sonradan yeni gelin evine ufak bı ev hediyesi ile gider telafi ederdiniz. Zaten bebekten dolayi size sitem etmezlerdi. Burda asıl sorun eşinizin gitmemesi olması bence. Kendi de hatalı yani kusura bakmasın 🤦

Eşiniz yalnız gidebildirdi veya bebeğiniz uyurken gelebilecek durumdaysa anneniz falan yanında kalıp bi iki saatliğine uğrayabilirdiniz bi de bebekler düğünde öyle bi derin uyuyorlar ki inanamazsınız benim kız 3 yaşına kadar nerdeyse gittiğimiz her düğünde uyudu

Her Bebek bir değildir, elbette ne yaparsanız yapın alışmayan bebekler de vardır ama bir düğün, davet, çok sevdiğiniz insanların bir araya geldiği özel günlerden mahrum kalmamak ama bebeğin de uykusuz kalıp huysuzlanmaması için bence aileler bebeklerini doğduğundan itibaren sesli ortama alıştırmalı, uyuyor ses olmasın diye çıt bile çıkarmamak yanlış.

İlk 5-6 ay yatak yüzü görmediğim halde kızımı evdeyken bile müzik açarak uyuttum, doğdundan itibaren hep dışarı çıkardım düğünlere götürdüm, gürültüye o kadar alıştı ki düğün salonunda herkes göbek atarken kızım o seste uyku saatinde bebek arabasında uyurdu.

H handeac123 artık olan olmuş eşinizle aranızda tatsızlık çıkmış ama bundan sonrası için bebeğinizi sese alıştırın, hiç evden çıkarmasanız bile sokaktan gelen seslere dahi uyanan biri haline döner zorluğunu siz çekersiniz.
Elbette her bebek kesinlikle bir olmuyor
İki evladım var. İlki bir yaşından sonra tek uyku yapmaya başladı, 2 yaşında gündüz uykusunu bıraktı.
İkinci çocuğum 15 aylık şuan ve gündüz 2 kez uyumak istiyor. Ses alma konusunda da çıt çıkmayacak şekilde uyutmaya çalışmadım ikisini de ama ikinci bebeğim çıt sesine bakıyor sağolsun 😏🤣

Eşiniz haklı. Amcasının çocuğu tabii ki katılmalıydınız. eziyet edecekti belki size ama bi kaç saat idare edebilirdiniz

Yakın zamandaki kuzeninizin düğününe hazırlıklı olun sizde gidemeyeceksiniz 😀

Back
X