10 Aylık Kızım.

Hiisaarr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
1.447
1.538
48
Merhaba bayanlar,
Benim şu ara en büyük derdim kızımın ek gıdayı tamamen reddetmesi,
Sadece sabahları ılık ekmeksiz yumurta yiyor.
Öğlen ve akşamları hiç birşey yemiyor, ağzında bekletiyor.
Yada ağlayarak yutuyor buda çok daha tehlikeli .
Sabaha kadar emmek istiyor doğru dürüst uyumuyor çünkü aç .
Diş çıkarmadı hala yani sorun diş mi bilmiyorum .
Benim kızım gibi bebeği olan var mı ?
Ben bunu merak ediyorum açıkçası .

Benim genelde güzel yemek yiyen oğlum bile dış cikardigi dönemlerde yemek yemeyi reddediyor. Gece yatarken ağrı kesici vermek, buzlukta tutulmuş ıslak temiz bez vermek kemirmesi için çok yardımcı oluyor. Yavaş yavaş oturur yemek yemesi. Katı değil de yoğurt veya meyve püresi gibi çok ugrasmayacagi şeyler önerin. Tadını severse ve dış ağrısı yoksa yer merak etmeyin.

Arkadasin oglu 2 yasini gecti hala sadece anne sutu aliyor. Bazen yogurdu kabul ediyor. Doktora sordu, bir sey olmaz dedi.

Benim kızım var canım. Şu anda 3 yaşında olan kızım ek gıdaya geçtiğimiz dönemlerde sadece emerek geçirirdi günlerini. Hala da çok iştahsız. 16 aylıkken iştahı açılır diye memeden bile kestim. Sonuç hüsran oldu. Şu anda sadece 13 kilo yaşıtlarını göre çok zayıf ama doktorumuz gayet sağlıklı o ne kadar yiyeceğini biliyor diyor. Diş çıkarma dönemi ayrı bir dert zaten yiyen çocuk bile yemez oluyor. Allah kolaylık versin size yemeyen çocuk gerçekten çok zor.

Hep mi böyleydi son zamanlarda mı böyle? Eğer yeniyse diş olabilir. Elleri ağzında mı salyası akıyor mu? Her bebeğin de akmıyor gerçi..
Dişlerini kaşımak ve güvende hissetmek için daha çok emmek ister. Emzireceksin istedikçe yapacak bir şey yok..
Yoğurt ver. Meyve ver eline kemirsin..

Ilk çocuğum da böyleydi kafayı yer kk ya konu açardım. Rahat 20 ayina kadar ağzına lokma sürmedi.
Simdi 3 yaşına doğru gidiyor, sebze haric çoğu şeyi yer gayet sağlıklı kilosu yerinde.

Küçük kızım 9 aylık oda yemiyor 1 öğün bile ek gıdası yok sadece emiyor. Ilk cocuktaki gibi canımı sıkmıyorum sonra nasıl olsa yiyecek :))

Rahat olun, 2-3 kaşık bile yese yeter..

Gelişim geriliği yaşar diye çekiniyorum açıkçası diğer kızım da iştahsızdı ama yine yerdi küçük kızım hiç yemiyor.

Benim oğlan dişini erken çıkardı ama o dönem sadece emmek istiyordu yani yoğurt bile veremiyordum.mecbur sütümün yetmediğini hissettiğimde özellikle geceleri formül mama verdim.
Şimdi 1 yaşında hala çok iştahlı değil ama olsun sağlıklı olsun da bebişler

Gelişim geriliği yaşar diye çekiniyorum açıkçası diğer kızım da iştahsızdı ama yine yerdi küçük kızım hiç yemiyor.
Gelisim geriligi kiloyla ölculmez,adini oyle koyuyor cogu kisi de..
Yutma cigneme reflexleri de kullana kullana gelisicek ondan yana skintiniz olmasin.
Yemek yemeyi sevdirmek.icin degisik tarzlar deneyin. Bi gun onune yogurt koyin plastik bi tabaga avuclasin dursun sap sap vurur belki ama sonra yer belki. Agzina koymayi kesfetmesi gerek. . Puturlu gidalari bi bosverin. Hatta muhallebi tarzi bile cok yogun gelebilir agzina. Elma suyu salatalik suyu deneyebilirsinz cay kasigiyla verin. Miktari haftadan.haftaya artirirsiniz.
Emek isteyen bi is gercekten. Her cocuk bir olmuyo. Kimisi 4aylikken muz ezmesini lap diye yutabiliyor. Yada ekmek dogranmis corbayi..
Benim kizim sadece sivi seyler yiyebiliyordu. 9.aydan sonra biraz kivamli seyler yiyebilmeye basladi. Onlar da putursuz,yogurt gibi cok koyu olmayan muhallebi gibi.
Ustune gitmeyin. Puturlu yiycen diye zorlamayin,..

Mama sandalyesinde oturarak yemiyosa yere minder koyup sirtini destekleyp oturtup.karsisinda oturup yedirin. Tv acin ne blym.dikkati bi yerde toplanir.
Yada eline tas tabak vereblrsnz isterse biseylerle oynamak..
Kucagniza oturtup da yedrmeyi deneyebilrsinz. Bebekler herseyden cabuk siklyor bir de. Bi gun oyle yemek ister bi gun oyle.. bi gun hic yemek.istemez...
Bence emek vermeniz gerek,goze alin yorgubligi daginikligi,islere yetisememeyi,uyumamayi falan.. insallah duzelir buyudukce..10 ay daha kucuk bence hem. Daha gecen 6 aylikti, 7 8 aylikken ek gidaya gecenler oluyo. Siz de 10da gecmissinz gibi davranin...

Bu arada, dis cikarmamasi da etkili oluyor bence.. cunku 6aylikken 4 disi olan bi cocukla hic disi olmayan nasil bir olsun. Cigneyemez ogutenez ezemez nasil yesin :/

Benim bebeğimde diş çıkaracağında böyleydi. Ağzında bekletirdi yutmazdı saatlerce aç kalıyordu. Halada iştahlı değil ama ağzında bekletmiyor en azından diş çıkartacaktır

Deneyin her yolu, kucakta, oynatarak, gezdirerek, sokakta, süte karıştırıp, püre yapıp, onu buna katıp, birlikte aynı anda yemeğe oturtup, kah biberonla kah kaşıkla, kah elinizle, kah parmağınızın ucundan tattırarak, kah meyve soyup eline tutuşturarak, kuru ekmek bile olsa kemirsin diye elini boş bırakmayarak vs vs...

Oğlum 14 ayını doldurdu, 6 aylıktan başladık. Kendimi paraladım kabul ettirip düzen oturtana kadar. Hala daha yemek yemesi eziyet gibidir, ağzında tutar, kucakta gezer, uçakçılık dağcılık oynatırız, evin içini gezer, tükürür, kaçar... Sevdiği şeyler de var şükür ki sorunsuz yediği ama çoğunluk bi merasimdir bizim de yeme işi.

Diş zamanı ayrı bir illet oluyorlar, onun da etkisi olabilir ama ek gıda önemli; yemiyor, olmuyor demeyin, denemeye devam.

benimki de sebzelere alışamadı bi türlü (((

blw yöntemini denediniz mi? çalışmıyor olsaydım bebeğime blw yapardım herşeyi kendi yerdi o zaman daha düzgün ve istekli besleniyorlar. blw türkiye grubuna katılmanızı tavsiy e ederim

Benim oglum da öyleydi nerdeyse bir bucuk sene sadece sütlen beslendi. Yemiyordu gercekten yemiyordu artik kafayi yiyordum bu cocuk nasil sividan doyar diye ama doyuyordu demekki. Hep denedim degişik yiyecekler hazirladim meyve sebze yogurt corbalar bilmem neler. Artik sonunda sütten kestikden sonra yemeye mecvur kaldi ozaman yedi.

Benim oğlan da öyleydi. Fenalık gelirdi. Okula başladı en zayıfı, en çelimsizi oydu. Tek herşeyden yesin diye ekmekleri minik minik keser peynir,yumurta vs koyardım üzelerine. Birde bademcik sorunu vardı. Eti çiğner çiğner yutmaz yanağının kenarında bekletirdi. Herkes ay ne zayıf vs. Zamanla öğrendi yemeği et yemeyen çocuk et delisi oldu. Maşallah babasını geçti şimdi 17 yaşında akranlarınla fark yok yakaladı. Dert etmeyin gelişecek, değişecek damak tadı.
Ancak bazı yemeği sevmediyse sevmiyorlar. Misal pırasa hayatta yediremezsiniz. Ispanakta keza öyle. Kolaylıklar dilerim

Benim kuzum da sadece emmek isterdi. Doktor 7 aylıkken yemekten sonra emzir, gece emzirmesini de kes dedi. Ben dinlemedim. Kilo vermişti o ay. 8. ayda gece beslenmesini kestik. Öğün sonlarında emzirdim sadece. 1 haftada düzene girdi. Dirayetli olmanız lazım.

benim kiz da tam 10 aylik diş cikarma doneminde birsey yemiyor , agzini kontrol ettiniz mi dis mi geliyor acaba?
birde bebekler sadece ac olduklari icin emmez ozellikle agrilari oldugunda emiyorlar yada huzursuz hissettijlerinde bir sikintisi olabilir mi?

Dişleri şişti ise iştahsız olabilir.
Ama daha yüksek ihtimal atak döneminde. Kızım haftaya 10 aylık olacak, o yeni girdi.
Dişinin olmamasına aldırmayın. Damakları ile gayet rahat çiğniyorlar. Kızım 2 dişi olmasına rağmen geçen aydan beri parça et yiyebiliyor.
Ne yediriyorsunuz mesela?

Benimki de öyleydi. Sadece mama içmek isterdi. Ne zaman hasta oldu burnu tıkandı ememedi o zaman yemeği kabul etmeye başladı. Sizin durumunuzu yaşayan çok anne var siz teklif edin farkli tarifler sunun ama istemiyorsa asla zorlamayın ağlatmayın. Çocuğun mutluluğu daha önemli. Emmek istiyorsa emzirin aç kalmasın elbet bir gün yemek de yiyecek. Yemek olayı travmaya dönmesin. Zaten kan tahlilı ile vucutta eksik bir şey varsa çıkar. Boyu kilosu az çok yerindeyse psikolojisi daha önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…