10 Aylık Kızım.

Benim oğlum ayni boyleydi 2 yasinda suan son 2 aydir yiyor bi seyler. Bir de etrafta cocuklar falanda yer kalabalik olursa daha bi hevesleniyor. Buyudukce yiyorlar iste. Almasa gerekeni vermeye calisin. Allah yardimciniz olsun

merhabalar öncelikle:
ek gıdayı reddetmenin bir çok sebebi olabilir.6. aydan önce henüz hazır değilken başlatmak,aceleci davranmak,anne babanın yemek düzeni,yemek yerken bebeğin ikidebir ağzını elini silmek,istemediği halde zorlamak vb.Sabaha kadar emmek isteyen bebeğinizi emziriyor musunuz peki.eğer emziriyorsanız gece emzirmelerini bıraktırmalısınız.öğünlerini gece aldığı için gün içerisindeki öğünlerinden çalıyor.diş çıkarmak iştahın kesilmesine sebep olur ama bu uzun süre devam etmez.sizin söyledğinize göre uzun süredir bu var.gün içindeki öğünlerini düzene sokun 3 ana 2 ara öğün şeklinde her öğün deneyin ama zorlamayın.gününü düzenlemeniz geceyi değiştirmeyecektir büyük ihtimal çünkü artık alışkanlık olmuş olabilir. bebeğiniz uyku problemi yaşıyor da olabilir emerek mi uyuyor peki?

Benim bebeğim gündüz emiyor gece bi saatte bir ağlayarak kalkıyor emzirmeye çalışıyorum emmiyor midesi bulanır gibi oluyor
Hiç böyle bişi olmadı bende hep emmek istiyor emiyor da.

Bazı arkadaşlar ek gıdaya geç başlandığı için falan demiş ama bizim doktorumuz 4-5 aylıkken meyvelerin suyu, tattırmalık yoğurt falan denetti ona rağmen yemesi az. Anne sütü daha cazip geliyor.

Evet emerek uyuyor sallanmayı reddediyor.

Demek ki cocugunuz ek gidaya hazir degil. Ekmek yerine yogurt- corba vs.. deneyin.

Ek gıdaya geç başlamaktan kaynaklı olabilir mi acaba diye merak ettim. Çünkü kayın validem ek gıdayı 2 yaşından sonra vermiş hep çocukları yemek yemek istemezlermiş şimdi bir çok şeyi yemek istemiyorlar eşim dahil

Yok büyüğe 6 ay bitiminde basladim küçüğe daha erken, istahsiz olmasından korkup.. ama aynilar ne yazik ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…