10 Aylık Kızım.

Benimde iki çoçuğum var. Büyük 4,5 yaşında küçük 9 aylık. Büyük yemezdi uyumak istemezdi huysuzdu, bazende deli gibi bazı yiyecekleri isterdi. O nasıl istiyosa öyle davrandım. Hiiiç ısrar etmedim tabakla peşinden koşan oyunla yedirmeye çalışan bi anne olmadım. Şimdi büyük pırasa ıspanak tavuk balık o akşam yemekte ne varsa yer. Arada yine huyu tutar yimiyceeeeem annne diye yeme derim bende. Sıkmayın canınızı. Alışır yer

Gece emmesini kesmek zor olmadı mı?

3 yaşında 13 kilo çok zayıf değil uzmeyin kendinizi.
Normal kilosu

1 yaşına kadar ana besin anne sütüdür. Zorlamayın bence.

Bir de bebeklerin sürekli emmek istemesi hep açlığa yoruluyor ama alakası yok. Bebekler için meme sığınacak bir liman :)

Çok dert etmeyin bence. Başta ben de üzülüyordum ama sağlıklı bir kızım var.

Olabilir endişe etme gün gelecek iskender yiyecek zamana bırak :)

Diş döneminde genelde yemiyorlar belki diş çıkarıcaktır

Oğlumu 10 ay emzirdim sütüm olmadı çok istememe rağmen kendi bıraktı emmedi.bu esnada birşey fark ettim ek gıdaya ne kadar erken geçilirse bebeğin yemesi o kadar iyi oluyor.kızımı 18 ay emzirdim 6 ay anne sütü haricinde hiç birşey vermedim.ve kızım hala çok yemek seçer.çoğu şeyi yemez.ama oğlumda 5 aylıkken çoğu şeyin tadına baktırdım.sofraya oturtup yoğurt filan herşeyi verdim.kızımda ödüm kopardı boğazında kalacak yok beni emmeyi bırakır diye.şimdi çok şükür oğlum 17 aylık ve herşeyi yer.hiç seçtiği birşey yok.anne sütü çok emdiği zaman çocuklar biraz daha iştahsız oluyo.

Kato gıdalar damağını diş etini acıtıyor olabilir. Meyve püresi denediniz mi sever belki

Oğlum 8 aylıkken neredeysr hiç ek gıda almıyordu.
Doktor muhtemelen vitamin yetersizliği iştahını kesiyor, kısır döngü oluşuyor dedi. Kan testi yapıldı, demir ve çinko değerleri çok düşüktü. Takviye kullandık, bir ayda iştahı açıldı, şuan iştahla ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz.

her cocuk kendı mızacıyla doguyor
kımısı ıstahlı olur damak tadı zengın olur
kımısının olmaz

kendı halıne bırakmak gerekır
en guzelı bu...

koyun onune yedıyse yedı yemezse zorlamayın hergun yılmadan koyun onune
emzırmeye devam edıyorsunuz degıl mı bıraz ona da guvenıyorlar acıkcası

Gece ac oldugu icin degil, aliskanlik oldugu icinde emiyor olabilir. Her seyi acliga yormayin. Bu ek gida olayi adi ustunde; ek gida. Sutunuze ek besin. İlk 1 yil ana besin anne sutu. O yuzden kasik kasik yemek yemesini beklemeyin.

Parmak gidalar deneyin. Tek basina yiyebilecegi tarz seyler verin. Yemek yeme konusunda hakimiyete sahip olmak ister bebekler.

Belli yemek saatleriniz olsun. Belli bi sofra duzeniniz ve birlikte yeme aliskanliginiz olsun. Televizyon karsisinda, oyun oynarken, ayakta gezerken cocuk yemek yemeye alistirilmamali. Gunun heeer saati de yemek verilmemeli.

Daha cok kucuk. Benim kizim gayet istahlidir. Ama dis donemlerinde su ve sut disinda agzina hicbir sey surmez. Rahatlikla 17. ayina geldi. Boyu kilosuda iyi. Takmayin kafaniza.

Benim kızımda 11 aylık çok iştahsız çok az çorba içiyo ve yoğurt yiyo emme konusundada çok iştahlı değil zorla emziriyorum muhtemelen dişten yapıyo

Oğlum 18 aylık emiyor. Ve sadece kahvaltı ve emme var gün içinde bir şey yemesi çok nadir. Sadece kahvaltıyı iyi yapar.
Gece boyunca emiyor. Doktorun dediğine göre ben emmeyi bıraktırana kadar böyle olacakmış.
Bu bana etki yapıyor biraz gün içinde uykusuz kalınca çok sinirli oluyorum birde oğlum bana göre zayıf ama doktor ortalamanın ne altında ne üstünde tam ortada diyor .

Benim bebeğim gündüz emiyor gece bi saatte bir ağlayarak kalkıyor emzirmeye çalışıyorum emmiyor midesi bulanır gibi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…