• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 10 Aylık Oğlum taklit yapmıyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

black_catt

`кαуιρ ¢єη&#
Kayıtlı Üye
15 Mart 2009
245
2
318
35
Sakarya
Merhabalar, oğluşum 10.ayında, ancak tel sarar için 4 aydır uğraştığımız halde taklit etmedi. Yaptığımızda çok gülüyor hoşuna gidiyor hatta ara sıra elini kaldırıp eline bakıp bakıp da yapmaya çalıştığı oldu ama hiç bi zaman yapmadı. Gel gel veya baybay da yok :(

Gel hareketini yaparken beraberinde gel de diyoruz geliyor, istemediğim birşeyde hayır veya cıs dediğimde bırakıyor, oturuyor emekliyor koltuklara tutunarak kalkıp sıralıyor. Yürüteçle hele evin içinde uçuyor. Oyuncaklarını birbirine vurup ses çıkartabiliyor, çevirmeli-kurmalı oyuncaklarını aşırı olmasa da kurabiliyor, ondan sonra kendince bab bab, ded ded diyor bi de bu ara veveve :) diyor. Bir ara kendi kendine çirkin ol'u öğretmediğimiz halde yapıyordu ama bıraktı onu.
Bunlar güzel gelişmeler aslında değil mi?
ama işte şu taklit meselesi kafama takılıyor. Kesinlikle taklit etmiyor. Normal midir bu durum?
Bir sıkıntı olsa bu saydıklarımı da yapmazdı değilmi? Yoksa taklidinde değilim inanınki.
1 ay önce doktorda sormuştum 1 yaştan sonra yapar dedi ama forumda okuyorum 3-4 aylıkken başlayanlar var. Bilemiyorum :S aydınlatabilecek tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

slm arkadaşım...benim kızım 9. ayında ...sesler çıkarmaya bir yerlere tutunup yürümeye başladım...8. ayında bay bay yaparken bir anda kesti...şimdi el çırpma alkış yapıyoruz...ama canımız isteyince tabi....bazen arkadaşlar geldiğinde yapmasını istiyoruz ama yapmıyor..kendinin istemesi lazım...bunlara kafayı takma bence...sağlıklı mı...seni anlayabiliyor mu gelişimi yerinde mi...bazı anneler vardır...bebeğim erken yürüsün erken konuşsun...erken anne baba desin..yahu erkekn deyince veya yapınca başınız göğe mi erecek...bırakın yavrular vakti zamanı gelince hepsini yapar...takma kafana bunları arkadaşım...rabbim dert veresin yeter...

Merhabalar, oğluşum 10.ayında, ancak tel sarar için 4 aydır uğraştığımız halde taklit etmedi. Yaptığımızda çok gülüyor hoşuna gidiyor hatta ara sıra elini kaldırıp eline bakıp bakıp da yapmaya çalıştığı oldu ama hiç bi zaman yapmadı. Gel gel veya baybay da yok :(

Gel hareketini yaparken beraberinde gel de diyoruz geliyor, istemediğim birşeyde hayır veya cıs dediğimde bırakıyor, oturuyor emekliyor koltuklara tutunarak kalkıp sıralıyor. Yürüteçle hele evin içinde uçuyor. Oyuncaklarını birbirine vurup ses çıkartabiliyor, çevirmeli-kurmalı oyuncaklarını aşırı olmasa da kurabiliyor, ondan sonra kendince bab bab, ded ded diyor bi de bu ara veveve :) diyor. Bir ara kendi kendine çirkin ol'u öğretmediğimiz halde yapıyordu ama bıraktı onu.
Bunlar güzel gelişmeler aslında değil mi?
ama işte şu taklit meselesi kafama takılıyor. Kesinlikle taklit etmiyor. Normal midir bu durum?
Bir sıkıntı olsa bu saydıklarımı da yapmazdı değilmi? Yoksa taklidinde değilim inanınki.
1 ay önce doktorda sormuştum 1 yaştan sonra yapar dedi ama forumda okuyorum 3-4 aylıkken başlayanlar var. Bilemiyorum :S aydınlatabilecek tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

benim oğlumda 7 buçuk aylıkken falan baybay yapıyodu alkışı öğrettim tam yapamasada yapıyordu çak diyince elime vuruyordu taklitleri benim görmediğim zamanlarda sırtı dönükken uygulamayı çok severdi ama ben yapınca yapmıyodu pek şimdilerdede hiç yapmıyor heleki babababa dededede mamamama dıhgıdıhgı sürekli sesler çıkarırdı şimdilerdede tık yok yani istedikleri zaman herşeyi yaparlar demekki daha çok dikkatini çeken başka şeyler var oyuncaklardan bahsetmişsiniz demekki onlar daha cazip geliyor sizi umursamıyor bebekler böyle oğlum şuan süpürgeye takmış durumda mesela önceden çalışınca ağlardı görünce yanına gitmeye korkardı şimdi çalıştırırken peşinden ayrılmıyor bütün gün borularıyla oynuyo yani tvde reklam görsün tık yok oyalanacağı çok şey var demekki bebeğinin onlarla oynamayı seviyosa yapmaz işine gelince hoşuna giderse yaparlar bıdıklar bütün oyuncaklarını oyalandığı şeyleri kaldırıp birazcık üstüne düşersen yapacağına eminim herşey yapıyomuş zaten bebeğin

Sağolun cevaplar için. Olur mu tabiki öncelikle sağlığı ama arkadaşlarım anlatınca (1-2 ay farkı var arada) onun için kafama takıldı. Etrafla çok ilgileniyor evet, belki de bundan dolayı böyle diyorum artık ben de. Heryere ilgisi var ama bişeyler öğretmeye kalkınca yaramaz kaçıveriyor :) Allah sağlık versin yavrularımıza tabiki gerisi boş. Benimki de süpürgeye bayılıyor 2 aylıkken gördüğünde ağlıyordu halbuki :)

bizimki cep telefonu hastası...ayrıca buzdolabını açık görmesin nasıl koşar adım emekliyor...bir sürü oyuncak var ama yüzüne bakan yok...prizler kutular kablolar en sevdikleri...tabi kemirecek ne varsa ....Hehehe...:52::52::52:

Sağolun cevaplar için. Olur mu tabiki öncelikle sağlığı ama arkadaşlarım anlatınca (1-2 ay farkı var arada) onun için kafama takıldı. Etrafla çok ilgileniyor evet, belki de bundan dolayı böyle diyorum artık ben de. Heryere ilgisi var ama bişeyler öğretmeye kalkınca yaramaz kaçıveriyor :) Allah sağlık versin yavrularımıza tabiki gerisi boş. Benimki de süpürgeye bayılıyor 2 aylıkken gördüğünde ağlıyordu halbuki :)

canım sen çağırınca sana bakıyorsa yada göz teması varsa korkma bazı bebek inat oluyor arada 1 hafta fark olan bebekler bile nasıl farklı hem boy olarak hem kilo a-olarak yada yaptıkları bakımından bunda evde kalabalık olmasıda etken

slm arkadaşım...benim kızım 9. ayında ...sesler çıkarmaya bir yerlere tutunup yürümeye başladım...8. ayında bay bay yaparken bir anda kesti...şimdi el çırpma alkış yapıyoruz...ama canımız isteyince tabi....bazen arkadaşlar geldiğinde yapmasını istiyoruz ama yapmıyor..kendinin istemesi lazım...bunlara kafayı takma bence...sağlıklı mı...seni anlayabiliyor mu gelişimi yerinde mi...bazı anneler vardır...bebeğim erken yürüsün erken konuşsun...erken anne baba desin..yahu erkekn deyince veya yapınca başınız göğe mi erecek...bırakın yavrular vakti zamanı gelince hepsini yapar...takma kafana bunları arkadaşım...rabbim dert veresin yeter...

Yanınızda birileri şunu yapıyor bunu yapıyor diye anlattığında bir de 1 ay küçükleri olunca ister istemez aklınıza takılıyor. Sizinki de 1 ay küçükmüş bizimkinden mesela. Gayet normal bişey benim kaygım. Yaptığında da başımın göğe ermeyeceğini biliyorum zaten ama içim rahatlayacaktı. Taklit dışında çok şükür herşeyimiz normal hatta önde olduğu söylendi Allah'a şükür, bunun farkındayım, Allah başka dert vermesin hiç birimize ve yavrularımıza.

canım sen çağırınca sana bakıyorsa yada göz teması varsa korkma bazı bebek inat oluyor arada 1 hafta fark olan bebekler bile nasıl farklı hem boy olarak hem kilo a-olarak yada yaptıkları bakımından bunda evde kalabalık olmasıda etken

Evet sorun yok o halde. Yani 1 ay küçüğü kız bebekler anne baba diyormuş el sallıyomuş müzik duyunca sallanıyolarmış falan ben de üzüldüm o yüzden yani çocuğumda Allaha şükür bunun dışında birşey yok neyse ki. Ama insan yine de endişeleniyor ilk çocuk sonuçta.
Bugün kendisi tvyi açtı açılınca da güldü mesela. Bunu ben öğretmedim ama demekki gözlemlemiş.
Ama dediğiniz gibi bazısı inatçı olurmuş öğretirmişsin yapmazmış da bırakınca yaparmış. Doktora sordum abartıyor arkadaşların, anca 1 yaşında yaparlar o hareketleri merak etme dedi.
Sanırım 1 yaştan sonra olmazsa sıkıntı. Bakalım uğraşıyorum öğretmeye :)
Cevaplar için çok teşekkürler

Evet sorun yok o halde. Yani 1 ay küçüğü kız bebekler anne baba diyormuş el sallıyomuş müzik duyunca sallanıyolarmış falan ben de üzüldüm o yüzden yani çocuğumda Allaha şükür bunun dışında birşey yok neyse ki. Ama insan yine de endişeleniyor ilk çocuk sonuçta.
Bugün kendisi tvyi açtı açılınca da güldü mesela. Bunu ben öğretmedim ama demekki gözlemlemiş.
Ama dediğiniz gibi bazısı inatçı olurmuş öğretirmişsin yapmazmış da bırakınca yaparmış. Doktora sordum abartıyor arkadaşların, anca 1 yaşında yaparlar o hareketleri merak etme dedi.
Sanırım 1 yaştan sonra olmazsa sıkıntı. Bakalım uğraşıyorum öğretmeye :)
Cevaplar için çok teşekkürler

canım ona bakılırsa geçen bir yazı okudum 4 aylık bebek gel babası yapar yazıyor ne gel babası ya dedim gözünü zor açıyor bizim ki yani takmamak lazım bide şu var ki kalabalık ailelerin bebekleri daha çabuk öğreniyor kız bebeklere de bişeyi öğretmek daha kolay bırak zamanında yapsın müzik çalınca ayaklarını oynatmayı sen öğretmiyorsun çocukta müzik kulağı varsa zaten oynar mesela geçen gün bazı bebekler baaaa,deeee diyormuş benimkinde tık yok önce üzüldüm sonra şubat anneleri topiğinde sordum daha bir çogu demiyormus istersen sende gebelik bölümde bebeğinin ayında olan annelerle konuş ve sıkıntı yapma maşallah kurmalı oyuncagı kuran bir bebeğin var daha ne olsun....not doktorum hep der ki seslendiğinde yani adını söylediğinde sana bakıyorsa korkma!!!

Back
X