10 günde çöktüm

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.365
7.199
398
1 yaşında bebeğim var normalde uykulari idare ederdi cok muhteşem olmasa da iyi sayılırdı.Mizacen sakin bir bebek.10 gündür aksamlari 9 bucuk gibi yatiyor 1 saat sonra uyaniyor sabah 5 e kadar diyeyim sürekli uyaniyor emzirerek uykuya döndürmeye calisiyorum uykuya dönüyor ama yatagına yattigi an ya da en fazla 15 dk sonra uyaniyor.En son aglamaktan yorgun düserek uyuyakaliyor 5 te uyudu diyelim 8 de de kalkiyor sabah.Gece gec yatirmayi denedim erken yatirmayi denedim gec kaldirdim erken kaldirdim yok yani uyumuyor sadece agliyor gündüz keyfi yerinde gece sanki baska cocuk geliyor yerine.
6 bucukta büyük kızımı okula yetistirmek icin kaldiriyorum kahvalti yaptir hazirla 7 bucukta servise bindiriyorum uyuyacak vaktim asla olmuyor tam ben yatiyorum uyaniyor gündüz uykusu da yarim saat 45 dk bir saat yok.Artik uykusuzluktan salaklastigimi hissediyorum eşimin işi agır ayridan borclarimiz icin ek ise gidiyor ölü gibi yatıyor yorgunluktan sabah da erkenden gidiyor aksamlari geldiginde ilgilenmesi haricinde bir destek yok yani aksamlari uyuyorum o zaman da dengem sasiyor bas agrisi yapiyor zamansiz uyku sanki 10 günde 10 yaş yaslandım boynum uyuklarken öne düse düse cok fazla agri yapmaya basladi başım boynum hep ağrıyor normal bir agri degil geriliyir resmen cok canim yaniyor destek olacak hic kimsem yok ne yapmaliyim ? Temizlik falan hak getire robot halletmese eve süpürge degmiyor mop degmiyor 10 gündür ruh gibiyim bu durumdan nasil kurtulurum dis desem disten degil gelen dişi yok pisigi yok karni tok ne önerirsiniz ? Uyku öncesi rutinleri var.Uykusuzluk depresyona yol acar derlerdi de inanmazdım bütün enerjim cekilmis gibi hayatı sorguluyorum desteksiz uyku diyeceksiniz ama yataga koydugum an kendini helak edercesine agliyor alt katimdaki insanlari rahatsiz etmemek icin mecbur destekli uyutuyorum

Benim kızım doğduğu andan 2 yaşına kadar boyleydi tam duzeldi diyodum sabaha kadar çığlık ağlama sabah 5te uyur 7 de uyanirdi manyak etmişti bizi sagolsun sonra birdenbire kesildi dediğiniz gibi ne hastalik ne gaz hicbiseyi de yoktu. Bazı bebeklerin mizaçları bu maalesef. Emin olduğum tek birsey var bebekler annelerin stresini çok ciddi hissediyorlar ve huzursuzlaşıyorlar. Uyusun diye ben stres oldukça kızım daha da uyumuyordu, ne zamanki uyursan uyu uyumazsan bu yatakta beraber dönüp dururuz alıştım artık sabahlamaya diyip saldım çocukta uyumaya başladı. Birak evi bok götürsün bacım, o çocuk elbet uyuyacak çok zor, sabır lazım seni çok iyi anlıyorum yıpratma kendini. Ve evet kaliteli bi lohusa depresyonu gecirdim uykusuzluktan. Sakın kendine bu kadar zulmetme. Olmadı beyaz gürültü falan dene bizde bi kac hafta işe yaramıştı ama şöyle bi etki kaldı cocuk 2 3 sene o tarz seslerden korktu. Ben huzurdan uyuyo saniyodum o sesten korkup uyuyomuş bilemedik o zamanlar tabii... her çocuk o sesle rahatlamiyormuş

öncelikle geçmiş olsun mu diyeyim benım oglum 3 gün uyumadı ben nerde oldugumu bıle bılmıyordum bızde nazara çok inanılır babaanne anneanne yaslı teyzelere okut suya okut içir maması varsa değiştir daha hafif veya uyku mamaları var onlara bak ben duaya da çok inanıyorum uyuması sakınlsmesı ıcın dua oku yanında aç dınlet ınsallah işe yarar

Mutlaka bir düzene girer sabır diyorum en çok bu lazım annelere sabır tabi dinlenme olsa yanında müthiş olur ama işte hepsi birarada olmuyor.Uyuduğu anda uyumak mecburi bende bir ara çamaşır makinesinin önüne götürüyordum dönüyor ya böyle ona bakarken bakarken uykusu gelirdi Bilmem niye çok kullanamadim bunu gecici ilk etkiyi yaratmiyorda zamanla. Olsun önemli olan günü kurtarmak hele bu tarz bebeklerle .Saglikla büyütün

1 yaşta geçici bir uyku gerilemesi oluyor. Yeni yürümeye başlayan çocuklar bu keşfin verdiği heyecandan uyuyamazmış. Aynı zamanda bu dönemde beyinleri çok hızlı bir gelişim gösteriyor. Bu da uykuyu olumsuz etkileyebiliyor. Büyük ihtimalle geçici bir dönemdir. Benim kızımın da geceleri yatmak bilmezdi. Gece içerisinde iki kez uyandırırdı bir yaşından sonra da. İki yaşında ama Hâlâ sabah beşte meme emmek için uyandırıyor. Uykusuzluk gerçekten çok zor ve bende de zamanında sağlam bir depresyon yarattı. Sizi anlayabiliyorum ve bu sürecin çabuk geçmesini diliyorum.

Papatya yağı sürün damaklarina büyük ihtimalle diş gelecek onun agrisi

Yüksek ihtimalle diş azılarını kontrol edin. Yada atak yani atak vs inanmıyordum ben ama varr bal gibide dönem dönem huy değiştiriyorlar.

Çok zor uykusuzluk anlarım. Arkadaşlar herşeyi söylemiş bende ekran varmı diye sorayım buda uykusuzluga etkendir .dizinde izlediğiniz veya kardeşinin izlediği birşeyler izliyormu izliyorsa onu kesip aynı rutinlee devam edin. İnşaallah düzelir.

Yok ekran acmiyorum arada sirada haberleri aciyoruz ama 10 dk ancak onun disinda ablasina da ona da ekran izletmiyorum nadiren belki bir yerdeysek görüyor diyeyim

Ben kendim de okuyorum aslinda hep abdestli emziririm emzirirken de genelde okurum ama olmadi agzi duali birine okutacagim inanin bu aklima bile gelmedi beynim öyle durmuş ki

SEs mecbur olmadikca acmiyorum ki zaten huy olarak sesten etkilenen bir bebek pis pis sesinde mesela biri ona sesleniyor zannediyor uyuyacagi varsa da uyumuyor beyaz gürültüyü ne yalan söyleyeyim kafam kaldirmiyor

Yok ekran acmiyorum arada sirada haberleri aciyoruz ama 10 dk ancak onun disinda ablasina da ona da ekran izletmiyorum nadiren belki bir yerdeysek görüyor diyeyim
Anladım inşallah geçicidir . Gündüz uykusu az gibi . Gecede uyumadiginda yorgunlukdan mi dalamiyor acaba.? Gündüz uykusunu uzatmaya çalışın en azından 2 ye bölüp her uykusu 1saat-45 dk uyusa geceye yorgun olmaz. yoksa gece uyku saati çok iyi . Emdiği için 2-3 kere kalksada uykuya devam edebilseydi.

Hic bir kabarti yok 4 tane disi var su an bilmiyorum ama cok zorluyor beni bu durum
Bence diş yani belki siz anlamıyorsunuzdur görmüyorsunuzdur yüzeyde değildir ama onlar zorluyordur yüksek ihtimalle. Şuan 4 dişi varmış ben 8 vardır diye düşünüyordum ondan azılara bakın dedim ön alt üstleri kontrol edin iki tane falan gelecekse yoruyordur diş en cok gece huzursuz eder. Normalinde de huzursuz bebek olsa çözmesi zor olurdu ama 10 gündür böyleymiş diş veya atak diyorum geçecektir.

rutininizi bilmiyorum ama ben oğlumda uykudan 3 saat önce tüm uyaranları kapatıyorum. tv, müzik, sesli-ışıklı oyuncaklar.. hepsini kaldırıyorum. oturma odasında loş bir ışık açıyorum. sakin oyunlar oynuyoruz. hava güzelse parka gidiyoruz, oynayan çocukları izliyor. uykudan 1 saat önce yemek yiyor genelde yoğurt veriyorum, midesini çok yormayacak bir seyler ya da. sonra duş ama üstüne su dökmüyorum direkt. suyu küvete doldurup içinde vakit geciriyoruz. masaj vs derken yatağa geciyoruz. bir de saat 6dan sonra uyutmuyorum asla (8 aylık cocugum siz kendi cocugunuza göre bir saat belirlersiniz) max yarım saatte uykuya dalıyor. gece eğer bir sorunu yoksa (diş, kaka yapma vs) 2 kez uyanıyor en fazla onda da meme emip uyuyor hemen. coğunda ben uyanmıyorum bile kendisi memeyi bulup emiyor.

biz sabah 7-7.30da kalkıyoruz ama

Ben kendim de okuyorum aslinda hep abdestli emziririm emzirirken de genelde okurum ama olmadi agzi duali birine okutacagim inanin bu aklima bile gelmedi beynim öyle durmuş ki

bir kişi değil bir kaç kişi okusun babasıda ozellıkle ınsallah sıfa bulur yavrunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…