10 günlük evliyim alışamadım

Alışırsınız zamanla..Sabredin biraz..Aileden hiç ayrılmamış olmak yada evlilik;eş ailesi gibi farklı bir ortama girmek kişide evlilik depresyonuna sebep olabiliyor..Çabuk atlatmanızı dilerim yoksa eşinizle ilşkileriniz bozulabilir..

Bir de;ailenizin evi daha mı güzeldi de;o konforumu arıyorsunuz acaba .Eşinizin ailesi nasıl size karşı?

Ben iş sebebiyle ailemden ayrı yerdeyim ve yalnız kalıyorum.İlk önce ben de yadırgadım ama alıştım;şimdi kendi evimi annemlerin evinden daha çok seviyorum..
Bir de kocam olsa ne güzel olurdu:)
MA

canım Allah sana ve isteyen herkeze hayırlı kısmetler nasip etsin. Şuan oturdugum evim çok güzel ama konfor olarak evet benim çocuklugumun geçtiği ailemin evi daha konforlu ama benim sıkıntım evliliğe alışamamak evim eşyalarım güzel çok şükür. Eşimin ailesiyle ilgili şöyle bi sıkıntı oldu ben yeni evlendiğim için haliyle sürekli ailemi özlüyorum ve sıkça gelmeye çalışıyorum çok yeni çünkü kayınvalidemede gittim nikahtan hemen sonra ve evlendiğimin 3 günü gittim sonra 1 hafta oldu beni aradı kızım sana ne oldu ne arıyosun ne geliyosun diye bi telefon aldım daha 1 hafta olmuş benim zaten kafam karmaşık alışamamışım zırt pırt kayınvalidememi gideceğim. Bende yeni oldugumu alışamadıgımı falan söyledim ama canım sıkıldı tabi :S

arkadaşlar tebrikleriniz için çok teşekkür ederim umarım zamanla alışırım ama şuan çok zor anneme geldiğimde nefes alıyorum kendi evime gidince daralıyorum sanki

bende 8 aylık evliyim ilk ay benim içinde çok zor geçti çok annecil biriyim bide ama şimdi evimi özlüyorum eşimden çok evinmle vakit geçiriyorum bazen tek başıma bi köşeye oturuyorum evimi inceliyorum o derece değişiyo duygular inşallah en kısa zamanda alışırsın

insan ilk başlarda yadırgıyor,ama sonradan alışıyor..kendi düzenini oturtunca da annenin evine gittiğinde orayı yadırgıyorsun,kendi evinde oturttuğun düzeni,rahatlığı özlüyorsun :))

doğrudur belki sonra farklı olur ama şimdi çok zor ailemden ayrılmak çok içime oturdu bu gibi duygular yüzünden insan evlendiğinede sevinemiyor biran tuhaf duygulara kapılıyosun yanlışmı yaptım acaba gibi çok tuhaf yaa :S

annelerimiz de kendi analarının evlerinden çıkıp gelin gitmiş başka bir eve..
yuva kurmuşlar kendilerine ait..
sonra bizler olmuşuz..
bu bir düzen ve er yada geç bu şekilde devam ediyor..
sevdiğimiz insanla yanyana,cancanaysak sorun yok..
herşey yolunda,akışına bırak canımmm..

ilk evlendiğimiz zamanlardı..migrosa falan alışverişe çıktığımızda alışveriş sepetine bir şeyler koymaya çekinirdim..kayınvalidem şunu bunu alırsınız eve diye örnek verdiğinde çok çekinir,utanırdım..bilmem,eşime sorayım derdim :)) kayınvalidem de kızım ne soracaksın ona zırt pırt..bu evin hanımı sensin demişti :)) hee işte sonra sonra alıştım,kanıksadım evin hanımı olmaya....kendi düzenimi oturtmaya.....

ilk evlendiğimiz zamanlardı..migrosa falan alışverişe çıktığımızda alışveriş sepetine bir şeyler koymaya çekinirdim..kayınvalidem şunu bunu alırsınız eve diye örnek verdiğinde çok çekinir,utanırdım..bilmem,eşime sorayım derdim :)) kayınvalidem de kızım ne soracaksın ona zırt pırt..bu evin hanımı sensin demişti :)) hee işte sonra sonra alıştım,kanıksadım evin hanımı olmaya....kendi düzenimi oturtmaya.....

işte kendi düzenini kurup,işler tıkır tıkır gitmeye başlayınca keyif başlıyo zaten..
kendi evinin keyfinin sürme :31::nazar::nazar::nazar:

işte kendi düzenini kurup,işler tıkır tıkır gitmeye başlayınca keyif başlıyo zaten..
kendi evinin keyfinin sürme :31::nazar::nazar::nazar:

kesinlikle öyle..şimdi de ailemin evine gittiğimde bazı şeyler ters geliyor,kendi evimi özlüyorum...insan bulunduğu ortama ne çabuk ayak uyduruyormuş yav :9:

kesinlikle öyle..şimdi de ailemin evine gittiğimde bazı şeyler ters geliyor,kendi evimi özlüyorum...insan bulunduğu ortama ne çabuk ayak uyduruyormuş yav :9:

ay aynennn :13:
evim de evimm :69:
ne kadar nankörüz dimi :60::60::60:

Ben de ilk evlendiğim zamanlar kendimi çok yalnız hissettim, alışamadım. Çalıştığım,evde yalnız kalmadığım halde. Üstelik de evlenmeden önce 3 sene ailemden uzak,kardeşimle bu şehirde yaşamış olmama rağmen.Kardeşim öğrenciydi, ben de çalışıyordum birlikte kalıyorduk.Ailemiz 3,5 saat uzaklıkta...
İlk evlendiğim zamanlar bana çok koydu, kardeşim tek başına garip kalmış gibi geldi. Vicdan azabı duydum bir zaman. Sürekli arar ne yedin ne içtin diye sorardım. Hiç unutmam bir gün aradım bir şeye ihtiyacın var mı diye...Yok her şey var ablacım dedi. İhtiyacı olsa da yük olmak istemez bildiğim için tek tek soruyorum şu var mı bu var mı diye. Peynir var mı dedim. Peynir yeni bitti ama alıcaz dedi. Ben bir içerledim, bir gücüme gitti, hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım,kardeşim peynir yiyemiyor ben burada abla diye oturuyorum diye.:43::43::43: Dakikalarca ağladım. Hemen gittik alışveriş ettik eşimle…Aslında bunlar hep o anki içinde bulunduğum psikolojinin yansımaları. Yoksa insan buna bu kadar tepki verir mi…
Ailemden uzak kalmak da koydu.Evet bekarken de uzaktım ama evlenince kısıtlanmış gibi hissettim oysa 15 günde bir mutlaka memlekete gidiyorduk.
Eşimin ailesinin de bazı yanlışları oldu bana, onlar da üstüne gelince annemi,babamı,kardeşimi çok özler olmuştum.Anneme üzülmesin diye bişey demezdim ama kardeşimi arardım özledim diye ağlardım.
Buzdolabını açıp bir şey yerken çekinirdim, oysa uzun süre flört ettik eşimle, yabancı mıyız…Ama gel gör işte…Eşim evin temizliğine, yemeklere filan bir kusur bulacak diye aklım çıkardı. Hiçbir eleştiriyi kaldıramazdım. Kendi evim gibi gelmezdi…
Zamanla taşlar yerine oturdukça alıştım, alıştık…Benimsedik… Şimdi nereye gitsem evimi arıyorum hemen, rahat edemiyorum…Artık sınırsız rahat hissediyorum evimde, eşimle…3 sene oldu evleneli.
Ama baba evi hep başka benim için. Orası hep özel…Her zaman rahatım orda, evim gibi hissediyorum hala. Yuva dediğimde, aile dediğimde hala aklımın, yüreğimin bir köşesinde baba ocağı…

Son düzenleme:
benn çoook aşık oarak evlendiğim halde ilk 1 ay kabus gibiydi, yemek yiyemiyodum, iiyice zayıflamıştım.
gece veya sabah uyanıyodum hepp bura neree diye kalkıodum.
snra tamamen uyanınca geçiyodu.
zor yaaa bişilere yeniden başlıyosun.eşimin gözünün içine bakardım annemlere gittiğimizde kalalım desin diye.
her iş sana bakıyor. sorumluuğun çok artıyor.
ben tam 6 ay snra tamamen alıştım.ama eşim bana çok yardımcı oldu. artık annemlere gittiğimde kalmak istemiyorum.
rahat edemiyrorum
şimdie bide bi bebeğim oldu ve evde düzenim var, bebeğimin düzeni var.
evimde bacaklarımı uzatıp tw seyretmek istiyorum. bu daha rahat geliyor.
bu arada 1.5 yıllık evliyim.

Son düzenleme:
ben çok nankör oldum galiba...annemin mutfak düzenini,çocuk yetiştiriş tarzlarını,hemen herşeylerini eleştiriyorum kafamda..Nankör değilim yok ya..Sadece dışardan daha iyi gözlemliyor insan....

ben çok nankör oldum galiba...annemin mutfak düzenini,çocuk yetiştiriş tarzlarını,hemen herşeylerini eleştiriyorum kafamda..Nankör değilim yok ya..Sadece dışardan daha iyi gözlemliyor insan....

nankör lafı şaka canım :86:
yani senelerce yaşadığın evden daha çok sevdiğin başka bi evin olduğu için..

Katılıyorum.
Annemlerde 82 ekran bir televizyon vardı, her gece doğal olarak izlerdik.Evlenirken 102 ekran aldık.1-2 ay sonra annemlere gittim.O televizyona bakıp bakıp içimden sürekli "bu televizyon da ne küçükmüş, renkleri ne kadar kötü gösteriyor" diye söylenip durdum.
Lan düdük, on sene o televizyonda herşeyi izledin sorun olmadı da, 2 ayda mı televizyon huyun bile değişti.
Nihat Doğan'ın "benim koyunum bile başka türlü meee'liyor" demesi hesabı ben de "benim televizyonum bile başka türlü gösteriyor" moduna girdim.
O an "benim ev", "benim televizyon", "annemin evi", "annemin televizyonu" derken anladım ki benim evim de, yuvam da ayrı oluvermiş.

benn çoook aşık oarak evlendiğim halde ilk 1 ay kabus gibiydi, yemek yiyemiyodum, iiyice zayıflamıştım.
gece veya sabah uyanıyodum hepp bura neree diye kalkıodum.
snra tamamen uyanınca geçiyodu.
zor yaaa bişilere yeniden başlıyosun.eşimin gözünün içine bakardım annemlere gittiğimizde kalalım desin diye.
her iş sana bakıyor. sorumluuğun çok artıyor.
ben tam 6 ay snra tamamen alıştım.ama eşim bana çok yardımcı oldu. artık annemlere gittiğimde kalmak istemiyorum.
rahat edemiyrorum
şimdie bide bi bebeğim oldu ve evde düzenim var, bebeğimin düzeni var.
evimde bacaklarımı uzatıp tw seyretmek istiyorum. bu daha rahat geliyor.
bu arada 1.5 yıllık evliyim.

doğrudur canım ben şuan ilk bir ayın içinde oldugum için aynen anlattığın gibi kabus gibi resmen bende yemek yiyemiyorum sanki o ev bana yabancının evi sabah uyandıgım zaman hemen evden çıkmak istiyorum burda ne işim var diyorum gerçekten zor geliyor hiç bişey yapasım gelmiyor elim kolum kalkmıyor inşallah kısa zamanda atlatırım :S

insan kendi evinde istediği gibi yemek yapıyor ya da yapmıyor..istediği gibi evini topluyor ya da toplamıyor..herşeyi keyfinin kahyası biliyor..istediğin yemeği yapıyorsun...ister oturarak ister koltuğa kıvrılarak tv izliyorsun...tamamen özgürsün kendi evinde....

Katılıyorum.
Annemlerde 82 ekran bir televizyon vardı, her gece doğal olarak izlerdik.Evlenirken 102 ekran aldık.1-2 ay sonra annemlere gittim.O televizyona bakıp bakıp içimden sürekli "bu televizyon da ne küçükmüş, renkleri ne kadar kötü gösteriyor" diye söylenip durdum.
Lan düdük, on sene o televizyonda herşeyi izledin sorun olmadı da, 2 ayda mı televizyon huyun bile değişti.
Nihat Doğan'ın "benim koyunum bile başka türlü meee'liyor" demesi hesabı ben de "benim televizyonum bile başka türlü gösteriyor" moduna girdim.
O an "benim ev", "benim televizyon", "annemin evi", "annemin televizyonu" derken anladım ki benim evim de, yuvam da ayrı oluvermiş.

çok güzel örnekli bir anlatım..
:70:bayıldımm düdükümm :60::60::60:
bizler nankör düdükgiller:66::66::66::92::92::92:

Son düzenleme:
Back
X