• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 günlük evliyim alışamadım

insan kendi evinde istediği gibi yemek yapıyor ya da yapmıyor..istediği gibi evini topluyor ya da toplamıyor..herşeyi keyfinin kahyası biliyor..istediğin yemeği yapıyorsun...ister oturarak ister koltuğa kıvrılarak tv izliyorsun...tamamen özgürsün kendi evinde....

canım orası öyle evlenmeden önce bende hep hayalini kurdum yıllarca kendi evim olucak istediğim gibi hareket ederim falan diyordum şimdi evlenince hiçbiri gözümde yok ne heves ne istek alışamadım zamana ihtiyacım var

canım orası öyle evlenmeden önce bende hep hayalini kurdum yıllarca kendi evim olucak istediğim gibi hareket ederim falan diyordum şimdi evlenince hiçbiri gözümde yok ne heves ne istek alışamadım zamana ihtiyacım var

Daha çok yeni evlisin..Dediğin gibi zamana ihtiyacın var..Şu da var..Evdeki eşyaları seçerken ,evi düzenlerken senin zevkine ,isteğine göre mi seçilip alındı ya da senin fikrin sorulmadı mı ?? insanın evlendiği zaman evini benimsemesinde bunun da çok etkili olduğunu düşünüyorum....

canım evet eşyalarımı ben beğendim o konuda bi sıkıntı yok ama şuan alışamadıgım için evliliğe eşyayı evi hiçbişeyi gözüm görmüyor.

ola bilir canim normal annene ailene alismissin ve ayrilmissin ister istemez yadirgaya bilirsin biraz zamana birak duzelicek tatlim ben evlendikten sonra ailem yurt disina gitti nekadar yalnizlik cektim anlatamam hadi yakininda olsa neyse yakininda oldugunu hiss etmek bile guzel

ben izmirden diyarbakıra gelin geldim 3 yıl olmadı daha evleneli başata ağlıon sızlıon annenin sesini duyunca ağlıon babamla zaten telefonda konuşmaya bile dayanamıodumoff çok zor zamanlardıı herşeye ağlııosun dışarda gezion anne babsıyla gezen bi kız görsen bile ağlıdum herşeye yaa evi tamzilerken ağla ağla helak oluyodum mahvolyordum ama artık alıştım benim evi bura benim yanım kocamın evi annemgile giidnce rahat ediyorum ama bekarkenki kadar rahat olamıon ben 3 ay annemlerde kaldım eşimin işi dolayısyla herkeisn kendi düzeni var benim çocuğum var ama olmuo be güzelim insanın evi gibisi yok allah kimseyi evinden ayırmasın bir kaç ay ağlarsın sızlarsın sonra geeçr sıkma canını evlliğinin tadını çıkarr

bu durumun normal canim, bendede öyleydi evimi yadirgadim evde durmak istemedim, is yapasim gelmedi, ama zamanla düzeliyor hic merak etme:)

canım sanırım evlenene kadar hiç baba evinden ayrılmadığın için bunları yaşıyorsun. ben 18 yaşında başka bir şehre okumaya gittim. evden ilk ayrılışım... ilk 1 ay hergün ağladım.1 ayın sonunda izmire döndüm okumayacağım ben diye kendimi yırttım.. annem sakinleştiricilerle yollamıştı. sonra yurt ve evler değiştire değiştire bulunduğum her ortama ayak uydurmaya başladım:)))
evlendiğim günün ertesi bu sıkıntıları hiç yaşamadım..Tek yadırgadığım eşiminle bir aile olduğumuzdu yani artık baba adını taşımıyordum. hatta hiç unutmam birgün tc numaramı girdim netten soyismimin değiştiğini görünce bir tuhaf olup ağlamıştım. bu ben değilim ki dediğimi hatırlıyorum:))))) ama şimdi her şeye alıştım ve evimi çok seviyorum.
sende alışacaksın canım biraz sabırr

Ayyy bütün bayanlar ağlıyomuş demek ki .:1: Ben de ağlamıştım ilk zamanlar. :9: :16:

canim bu yasadiklarin cok normal. bendede aynisi olmustu. sürekli esim yanimda kalsin istiyordum. hersey herkes yabanci geliyordu. inanirmisin bahcedeki agaclar cicekler bile sanki yabanciydi bana. :18: bazen sebep yokken oturup agliyordum, ufacik seyleri büyütüyordum. cünkü birden bire baska biriyle ayni evde yasamaya basliyorsun. ne kadar daha önceden flört de etmis olsan ayni sey degil. güvendigin kendinin emniyette hissettigin evinden ayriliyorsun baba evinden gidiyorsun, sanki sudan cikmis baliga dönüyorsun aynen. ama zamanla hersey yerine oturuyor. yada biz olgunlasiyoruz kim bilir :1: ama sen icini ferrah tut.. suanki duygu karmasaligin gecicek hayirlisiyla sabret..

ben evimde hiç zorluk çekmemiştim hatta bir akşam olsa da evime gitsem derdim hep :1::1:
ama evim dışında eşimin birr akrabası olabilir kendi ailesinin evi olabilir oralara yalnız gitmeyi istemezdim hiç kendimi yalnız hissederdim eşim yanımda olsun isterdim gerçi hala öyle de:1::1:

aslında bende hatırlıyorum..buarada ben 9 yıldır evliyim..evlendiğimde 20 gün kayınvalidemlerde kalmıştık.15. günü falandı.birden sağa sola baktım ben nerdeyim,bunlar kim falan oldum....insan düğün taşkalası falan anlamıyor,düğün sonrası hayatı değişecek..tabi herşey toz pembe..sonra bir bakıyorsun.başka bir ev,başka insanlar, artık seninde bir sorumluluğun olan bir evin ,bir eşin...ama alışıyorsun sonra...sonra evinden başka yerde rahat edemiyorsun falan.....ailen bile olsa...

bana evinden baska yerde rahat edemezsin derlerdi ama inanmazdim :1:
suanda gercekten evimi cok ozluyorum bir yere gittigimde ve hic bir yer kendi evin gibi olmuyor.

ayrica arkadasim evlilige ve birbirinize alismak icin 1 sene vermeniz gerekiyor kendinize. sonra bi bakmissin 30 yillik kari koca gibisiniz :1:

Son düzenleme:
evlendiğimde bende uzun süre evime , özellikle yatağıma alışamamıştım. birkaç gün önce eşim askere gitti; annemlerde kalıyorum. şimdi de bu evi bu yatağı garipsiyorum :) kısa süre sonra eminim sen de böyle düşüneceksin.

ben de ilk bi ay yatağıma bile alışamadım. sabah kalkınca nerdeyim diye düşünüyordum. ama şimdi annemin evinde uzun süre kalamıyorum. evimi özlüyorum.

Back
X