• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 saatlik yola gidebilir miyim? Bir fikir lütfen

pirayegibi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
2.541
4.827
63
günaydın hanımlar
fazla uzatmadan konuya gireceğim
sağlıklı giden bir hamileliğim var çok şükür
önümüzde ki ay kardeşimin düğünü var
gelin hanımla memleketler uzak olduğu için orada düğün gibi büyük kına gecesi olacak
bizim memlekette ise hem kına gecesi hemde düğün olacak
ben gelin hanımın memleketine gidemem diye düşünüyorum
çünkü sürekli dinlenerek 10 saatlik yol 14,15 saat olacak
uçak derseniz bütçemizi oldukça aşıyor
kardeşimde dile getirmedi ama sanki gönül koydu gibi
kardeşlik ilişkilerimiz çok sıkıdır
bide diğer gün tekrardan hemen geri dönülecek
uzun süre oturamıyorum rahatsız olduğum için sizce ne yapmalıyım
Not: Doktoruma soracağım ama kontrolüm önümüzde ki hafta
Not: Uçak yalnızca maddi açıdan dolayı değil bulunduğumuz ile 2,5 saatlik bir ilden binip İstanbul ve Ankara aktarmalı olarak 6,5 saat sürüyor yani yine toplamda 9,10 saat oluyor

Son düzenleme:
Sağlığınız el vermezse gitmek zorunda hissetmeyin kendinizi.
1 tane düğün olsa neyse ama sizin memleketinizde de yapılacakmış.
Biz de 2 düğün yaptık, 1 hafta arayla.
Benim kardeşim sadece bizim memlekettekine, eşimin kardeşi sadece onların memleketindekine katılabildi işleri yüzünden.
Gayet anlayışla karşıladık.
Kardeşinize de açıklayın alınganlık göstermesin, hamilesiniz o daha önemli, sıkıntı yaşarsanız daha çok üzülür.

Kaç aylık hamilesiniz bilmiyorum ama ben 6 aylık hamileyken 16-17 saat gitmiştim yolcu arabasıyla sonlara doğru belim ağrımıştı şimdi hamile değilim o yokda hala belim ağrıyor. Tercih sizin tabi.

Cok tehlikeli bir durum yoksa kardes ise gidilmeli. Tabi doktora da danisin. Ucuncu derece akrabaniz olsaydi ne gerek var gitmeyin derdim.
en başta düşük tehlikem vardı ama çok şükür şimdi iyiyim
bende aslında şöyle düşünüyorum
en ufak bir rahatsızlansam hiç kimsenin içine sinmeyecek düğün bunu biliyorum ama
bir yanımda kardeşin diyor çok arada kaldım kafam karıştı

Herhangi bir riskli durumunuz yoksa doktorun belirttiği gidebilirsiniz ara ara 5-10 dk mola vererek.. ben 9 haftalık hamileyken Türkiye'ye gittik arabayla 24 saat falan sürüyor hiçte bir sorun yaşamadım.. 2 hafta önce yine arabayla başka ülkeye gittik yine bir sıkıntım olmadı.. zaten doktorlarda bir sorun olmaz 2-3 saatte bir mola verirsen dediler bana

günaydın hanımlar
fazla uzatmadan konuya gireceğim
sağlıklı giden bir hamileliğim var çok şükür
önümüzde ki ay kardeşimin düğünü var
gelin hanımla memleketler uzak olduğu için orada düğün gibi büyük kına gecesi olacak
bizim memlekette ise hem kına gecesi hemde düğün olacak
ben gelin hanımın memleketine gidemem diye düşünüyorum
çünkü sürekli dinlenerek 10 saatlik yol 14,15 saat olacak
uçak derseniz bütçemizi oldukça aşıyor
kardeşimde dile getirmedi ama sanki gönül koydu gibi
kardeşlik ilişkilerimiz çok sıkıdır
bide diğer gün tekrardan hemen geri dönülecek
uzun süre oturamıyorum rahatsız olduğum için sizce ne yapmalıyım
Not: Doktoruma soracağım ama kontrolüm önümüzde ki hafta
bence gitme canım, eziyete döner senin için.. havalar da sıcak, malum... biz kurban bayramına gitmiycez mesela gebeliğimden dolayı.. bi de bizim memleket 20 saat burdan... bayram ziyareti yapıcam diye eziyet çekemem diye düşünüyorum

Sağlığınız el vermezse gitmek zorunda hissetmeyin kendinizi.
1 tane düğün olsa neyse ama sizin memleketinizde de yapılacakmış.
Biz de 2 düğün yaptık, 1 hafta arayla.
Benim kardeşim sadece bizim memlekettekine, eşimin kardeşi sadece onların memleketindekine katılabildi işleri yüzünden.
Gayet anlayışla karşıladık.
Kardeşinize de açıklayın alınganlık göstermesin, hamilesiniz o daha önemli, sıkıntı yaşarsanız daha çok üzülür.
gitmek zorunda hissetmiyorum aslında kendimi ama yinede bir tarafım böyle acaba diyor
kardeşim aslında hiç bir tepki vermedi
ya bu durumu tahmin ediyordu
yada tepki verip zorunlu hissettirmek istemedi
en ufak tansiyonum yükselse kendisi benden daha çok kafaya takar ve hiç birşeyden tat almaz

en başta düşük tehlikem vardı ama çok şükür şimdi iyiyim bende aslında şöyle düşünüyorum
en ufak bir rahatsızlansam hiç kimsenin içine sinmeyecek düğün bunu biliyorum ama
bir yanımda kardeşin diyor çok arada kaldım kafam karıştı

Rahatsizlanacaginizi dusunuyorsaniz gitmeyin tabi . Yoldan dolayi bir rahatsizlik ise ucak parasi icin yardim isteyin. Bence bu durumda bunu istemek ayip degil. En azindan yolu kisaltmis olursunuz.

Herhangi bir riskli durumunuz yoksa doktorun belirttiği gidebilirsiniz ara ara 5-10 dk mola vererek.. ben 9 haftalık hamileyken Türkiye'ye gittik arabayla 24 saat falan sürüyor hiçte bir sorun yaşamadım.. 2 hafta önce yine arabayla başka ülkeye gittik yine bir sıkıntım olmadı.. zaten doktorlarda bir sorun olmaz 2-3 saatte bir mola verirsen dediler bana
ilk üç ay aslında gebeliğin sağlıklı ise sıkıntı olmuyor
ama ilk üç ay düşük tehlikesi ile tanımlanan olay şimdi erken doğum olarak ifade ediliyor
doktorum şimdilik öyle bir riskin yok dedi ama gitmeden de görmem lazım dedi

bence gitme canım, eziyete döner senin için.. havalar da sıcak, malum... biz kurban bayramına gitmiycez mesela gebeliğimden dolayı.. bi de bizim memleket 20 saat burdan... bayram ziyareti yapıcam diye eziyet çekemem diye düşünüyorum
aynı hafta içerisinde 3 tempolu güne ve yolculuğa bende dayanamaz gibiym

Rahatsizlanacaginizi dusunuyorsaniz gitmeyin tabi . Yoldan dolayi bir rahatsizlik ise ucak parasi icin yardim isteyin. Bence bu durumda bunu istemek ayip degil. En azindan yolu kisaltmis olursunuz.
bu hafta ailemle konuşacağız bu durumu bakalım onlar destek çıkarız gelin derlerse düşünebilirim bu durumu
ama annem babam gitmemem taraftarı

ilk üç ay aslında gebeliğin sağlıklı ise sıkıntı olmuyor
ama ilk üç ay düşük tehlikesi ile tanımlanan olay şimdi erken doğum olarak ifade ediliyor
doktorum şimdilik öyle bir riskin yok dedi ama gitmeden de görmem lazım dedi
Tabiki bir görsün yinede içiniz rahat eder enazından.. ilk 3 ay her gebelik için bir risk taşır aslında.. bu haftalarda artık bebek iyice tutunmuştur yerine birşey olacağını sanmıyorum
Ben bu konularda evham yapan biri değilim rahat davranırım genelde o yüzden ben olsam giderdim ama karar sizin içiniz rahat etmeyecekse gitmeyebilirsiniz :) tabi bir de arabaya da bağlı biraz sizi yormayan fazla sallanmayan bir arabaysa rahat edersiniz

Tabiki bir görsün yinede içiniz rahat eder enazından.. ilk 3 ay her gebelik için bir risk taşır aslında.. bu haftalarda artık bebek iyice tutunmuştur yerine birşey olacağını sanmıyorum
Ben bu konularda evham yapan biri değilim rahat davranırım genelde o yüzden ben olsam giderdim ama karar sizin içiniz rahat etmeyecekse gitmeyebilirsiniz :) tabi bir de arabaya da bağlı biraz sizi yormayan fazla sallanmayan bir arabaysa rahat edersiniz
şöyle söyleyeyim yollar pek iyi değil
ben 2,5 yıl sonra bebeğimin olmasını istedim
o yüzden de ben dahil herkes çok evhamlı

gitmeyin bence. zaten kendi memleketinizde de olacak. bebeğini ve kendini riske atmaya değmez.
kardeşin anlamaz erkek ve henüz baba olmadı. annen kibarca anlatsın. bebeği için risk olabilir oğlum falan desin

gitmeyin bence. zaten kendi memleketinizde de olacak. bebeğini ve kendini riske atmaya değmez.
kardeşin anlamaz erkek ve henüz baba olmadı. annen kibarca anlatsın. bebeği için risk olabilir oğlum falan desin
kardeşim çok kibar bir insandır ama dediğiniz gibi erkek
bugün ailemle konuşacağız onlar zaten gitme diyorlar ama en azından kardeşimede ifade ederler

kardeşim çok kibar bir insandır ama dediğiniz gibi erkek
bugün ailemle konuşacağız onlar zaten gitme diyorlar ama en azından kardeşimede ifade ederler

bence sorunsuz çözülür. ilk hamileliğiniz sanırım. ben hamileyken yaklaşık 5-6 aylıktı. 3 saatlik bir yolculuk yaptım. inan zor oldu sıcakta. kaldı ki saatte bir yürüdüm diyebilirim. ayaklarınız şişmemeli, vücut ödem yapmamalı.
benim hamileliğimde sorunsuz bir hamilelikti çok şükür. oğlumda 40. hafta da doğdu. ama yine de hamileyken yolculuk zor. seneye ben de kardeşimin mezuniyetine gideceğim inş. sakın hamile kalma diyor :D velev ki öyle bir durum oluşursa 9 saatlik yere 20 saatte ancak gideriz :D sizin yakında 2 düğün de olacağı için gitmeyin dedim. hani tek orda olsa şartları zorlardınız. kardeşinize mutluluklar size de hayırlı doğumlar dilerim

Back
X