• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 saatlik yola gidebilir miyim? Bir fikir lütfen

Gelininizle konusabilirsiniz , durumunuzu anlatın.
Bence de gitmemelisiniz.
Eğer sadece 10* saatlik bir yol olsaydı gitmek olabilirdi ama birde orada yoğun tempo ve bir gün sonra dönüş ve yine yoğun tempo.

bence sorunsuz çözülür. ilk hamileliğiniz sanırım. ben hamileyken yaklaşık 5-6 aylıktı. 3 saatlik bir yolculuk yaptım. inan zor oldu sıcakta. kaldı ki saatte bir yürüdüm diyebilirim. ayaklarınız şişmemeli, vücut ödem yapmamalı.
benim hamileliğimde sorunsuz bir hamilelikti çok şükür. oğlumda 40. hafta da doğdu. ama yine de hamileyken yolculuk zor. seneye ben de kardeşimin mezuniyetine gideceğim inş. sakın hamile kalma diyor :KK70: velev ki öyle bir durum oluşursa 9 saatlik yere 20 saatte ancak gideriz :KK70: sizin yakında 2 düğün de olacağı için gitmeyin dedim. hani tek orda olsa şartları zorlardınız. kardeşinize mutluluklar size de hayırlı doğumlar dilerim
sorun yapmaz biliyorum ama abla yüreği işte
mezuniyetine de katılamamıştım zaten :(
haklısınız katılmaya hiç cesaretim yok
yok orada yalnızca kına gecesi olacak
tabi yalnızca orada olsa uçakla felan hallederdik
güzel dilekleriniz için teşekkür ederim:KK68:

Gelininizle konusabilirsiniz , durumunuzu anlatın.
Bence de gitmemelisiniz.
Eğer sadece 10* saatlik bir yol olsaydı gitmek olabilirdi ama birde orada yoğun tempo ve bir gün sonra dönüş ve yine yoğun tempo.
oradan döndükten sonra
resmi nikah+kına gecesi+düğün olacak
dediğiniz gibi bunların hiç birini aynı hafta içerisinde kaldıramam:KK43:

Ben ilk kızımda 14 saat yol gittim cenazemiz vardı memeleketw gittik. Döndüğümüzde leke geldi benden ve Doğum sancım başladı 29. Haftada

Bence bir sağlık sorununuz yoksa gitmelisiniz. Kardeşiniz ve ilerlemiş bir hamilelik değil daha.
34. Haftada günü birlik gezmeye arabayla 800 km yola gittik. Gece çıktık, sabah vardık, gündüz gezdik, gece döndük şeklinde. Olmadı bir şey ama gelince yorgunluktan 30 saat falan uyumuştum.

Bence bir sağlık sorununuz yoksa gitmelisiniz. Kardeşiniz ve ilerlemiş bir hamilelik değil daha.
34. Haftada günü birlik gezmeye arabayla 800 km yola gittik. Gece çıktık, sabah vardık, gündüz gezdik, gece döndük şeklinde. Olmadı bir şey ama gelince yorgunluktan 30 saat falan uyumuştum.
maşaallah sizde ki cesarete hayran kaldım
işte benim dönüşte 30 saat uyuma imkanımda yok
resmi nikah+kına gecesi+düğün olacak

Uzun sure oturarak yapılan seyehatlar tehlikelidir bebeginiz riske girebilir. Kardeşiniz bile olsa uçakla gidemiyorsanız hiç gitmeyin. Ben 38. Hafta da abimin düğününe gittim beni durdurmaya çalıştılar ama ben durmadım. Ha tabi uçakla gittim antalya dan istanbula o ayrı. Otobüs olsaydı gitmezdim . Onlar da anlayışlı olmalılar.

gitmeyin derim. benim görümcem bizim düğünde hamile idi 7 aylık gelmedi.ne düğün ne kına hiç bişeye gelmedi. bu durumlarda kimse alınmaz. sonuçta bebeğin sağlığı daha önemli

İyi de iki düğünün anlamı bu

Gidilemiyor diye iki tane yapılıyor

İki taraftan da anne babalar ayıp olmasın diye gidiyor kardeşler de gidebilir ama siz hamilesiniz riske gerek yok

hamilelilğimin 28. haftasına kadar sürekli seyahat ettim, hem gezme hem iş nedeniyle, uçak şansınız yoksa karayoluyla gitmek zorundaysanız sık sık mola verin, bol su için ödem olmasın.

günaydın hanımlar
fazla uzatmadan konuya gireceğim
sağlıklı giden bir hamileliğim var çok şükür
önümüzde ki ay kardeşimin düğünü var
gelin hanımla memleketler uzak olduğu için orada düğün gibi büyük kına gecesi olacak
bizim memlekette ise hem kına gecesi hemde düğün olacak
ben gelin hanımın memleketine gidemem diye düşünüyorum
çünkü sürekli dinlenerek 10 saatlik yol 14,15 saat olacak
uçak derseniz bütçemizi oldukça aşıyor
kardeşimde dile getirmedi ama sanki gönül koydu gibi
kardeşlik ilişkilerimiz çok sıkıdır
bide diğer gün tekrardan hemen geri dönülecek
uzun süre oturamıyorum rahatsız olduğum için sizce ne yapmalıyım
Not: Doktoruma soracağım ama kontrolüm önümüzde ki hafta

buna doktor karar verir. ben 10 haftalık hamile iken karadeniz-Gürcistan turu yapmıştık kendi arabamızla. toplamda 3000 km yol yapmışız hatta bir kısmını da ben kullandım arabanın. hiçbir şey olmadı. ama herkeste farklı olabilir tabi. ben doktoruma sormuştum o sıkıntın yok gidebilirsin demişti.

Hamileliginiz rahatsız edecek kadar ileri haftalarda degil. En rahat haftalarında. Olabilir bence. Yine de en son karar doktorunuzun olmali.

günaydın hanımlar
fazla uzatmadan konuya gireceğim
sağlıklı giden bir hamileliğim var çok şükür
önümüzde ki ay kardeşimin düğünü var
gelin hanımla memleketler uzak olduğu için orada düğün gibi büyük kına gecesi olacak
bizim memlekette ise hem kına gecesi hemde düğün olacak
ben gelin hanımın memleketine gidemem diye düşünüyorum
çünkü sürekli dinlenerek 10 saatlik yol 14,15 saat olacak
uçak derseniz bütçemizi oldukça aşıyor
kardeşimde dile getirmedi ama sanki gönül koydu gibi
kardeşlik ilişkilerimiz çok sıkıdır
bide diğer gün tekrardan hemen geri dönülecek
uzun süre oturamıyorum rahatsız olduğum için sizce ne yapmalıyım
Not: Doktoruma soracağım ama kontrolüm önümüzde ki hafta
gelinimiz ekim ayında doğum yapacak
dün 11 saatlık ucak yolculugu ıle amerikaya gitti
inince de 4 saat aracla yolu var :D

siz daha 4 aylık falan hamılesınız sanırım
bence gidilir sağlıklı iseniz

Sıkıntılı bi hamilelik değilse hamilelik hiçbirşeye engel değil normal bi süreç. 18. Haftamda birine hamileyim desem inanmıyordu. Ben bile hamile olduğumu unutuyordum zaman zaman. Gittiğim seyahatin haddi hesabı yok. Kardeşim çinde evlende orayada eminim giderdim.kardeş bu ötesi yok.

Back
X