Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Kaptanım Okudum ama beğen ve renk butonlarım yok telde. Chromeda çıkıyor ama bu sefer sayfa çok kasıyor.
Bengim yagsız yedim yogurt döktüm.canım çok çekince ekmegi de çıkarıp 1 çay tabagı yedim

Son düzenleme:
NEDEN YULAF KEPEĞİ?

.Yulaf kepeği bir zamanlar hayvan yemi olarak kullanılan bir yan ürün olarak anılırdı ama şimdi en sağlıklı gıdalar biri olarak kabul edilmekte.Gerçi ülkemize girişi çok yeni(hatta Dukan diyetiyle birlikte)O yüzden kimi zaman gereken. saygıyı halen göremiyor.Fakat Dukan’ın en önemli parçalarından biri ve diyete dahil edilmesi çok büyük önem taşıyor.Yerni alabilecek başka bir gıda ise yok.

YULAF KEPEĞİ NEDİR?
Yulaf kepeği,yulafı saran en dış tabakası yani kabuğudur. (Yulaf ezmesini rondodan geçirdiğinizde elinizdeki şey yine yulaf ezmesi olacaktır,yulaf kepeği değil)B kompleks vitaminleri, protein, yağ, mineral ve kalp için sağlıklı çözünür lifler içerir.Yulaf kepeğini ezmesinden ayıran en önemli ve büyük farkı ise beta-glukan adlı çözünür lif bakımından zengin olmasıdır. 1997 yılında ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) günde 3gr kadar beta glukanın kolestrol dengeleyici özelliği olduğunu ve yulaf kepeği takviyesinin. bunu sağladığına dair çalışmalar göstermiştir.

YULAF KEPEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?KOLESTROL ve KORONER KALP RAHATSIZLIKLARI

Protein alımının kolestrol seviyesini arttırmasından endişe duyanlar için yulaf kepeği atlanmaması gereken bir besin.Yulaf kepeğinin en önemli yararı, kolesterol düşürme yeteneğidir.Yulaf kepeği. yediğiniz besinlerden emilen kolesterol miktarını azaltmak için yardımcı olur.. Kolesterolü düşürerek arterlerin tehlikeli plak oluşumunu engellemeye yardımcı olabilir. Bazı çalışmalarda yulaf kepeğindeki beta glukanın LDL yani kötü kolestrol seviyesini düşürdüğü gözlenmiştir.Bunun için günde 3gr kadar tüketilmesi gerekirken,ortalama 28 gr yulaf kepeği bu ihtiyacı karşılayabilmektedir.(Bu tam da Dukan’ın bize önerdiği günlük tüketim miktarı kadar)Bu da total kolestrolde azalma ve. koroner kalp hastalığı görülme sıklığını azaltmaktadır...

Yulaf kepeği ikinci bir faydası,
kardiyovasküler hastalıkların önlenmesidir. Koroner kalp hastalığı riski olan hastalarda yapılan bir çalışmada, yüksek kolesterol seviyelerinin arterlerde plak birikiminin ve yüksek kan basıncının. bir kalp krizi ya da inme ile sonuçlanabileceği,bu riskini azaltmak için yulaf kepeğin yararlılığı kanıtlanmıştır.

DİYABET...

Yulaf kepeği üçüncü bir faydası da , yulaf kepeğinin,karbonhidratların sindirimini yavaşlatarak ve şekerin kan dolaşımına grime hızını azaltarak ,yemekten sonra kan şekeri seviyesini düşük tutmasıdır...6 hafta boyunca düzenli tüketilen yulaf kepeğinin kan şekeri düzeyleri üzerinde olumlu etkileri saptanmıştır.Diyete yulaf kepeğini eklemek, kanda glukoz ve insulin seviyeleri ve pek çok diyabet komplikasyonlarını önlemede ciddi yararlar sağlamaktadır.Bu da Dukan diyeti yapan bazı diyabetli arkadaşların insulin bırakma noktasına nasıl geldiklerini açıklıyor.

ATLETİK PERFORMANS

.Uzun sureli egzersizler öncesi yulaf kepeği yemenin metabolizma üzerinde olumlu etki ederek performansı arttırdığı yolunda bilimsel çalışmalar mevcut.

KİLO KONTROLÜ..

Minnesota Üniversitesi'nde profesör ve beslenme uzmanı olan JL SLAVİN’in araştırmalarına göre yulaf kepeğindeki. lif, hacminin 25 katı kadar su emebilir ve midede yer kaplayarak tokluk hissi yaratır.Ayrıca yapışkan bir tutkal gibi, temas eden her besine yapışır..Böylece açlığı geciktirerek, sindirim ve besinlerin emilimi geciktirir. Sonuç olarak, daha az kalori alımına ve kilo kaybına yardımcı olur.

KABIZLIK

Yulaf kepeği lifi dışkıyı yumuşatmaya ve bağırsaklardan geçişini rahatlatmaya yardımcıdır.Düzenli kepek tüketenlerin bağırsak fonksiyonlarında belirgin bir iyileşme saptanmıştır.Günlük beslenmeye kepek eklemek kabızlığı önlemek için çok önemlidir.Fakat şu noktayı asla atlamayın.Kepekle birlikte yeterli sıvı alınmaması şişen kepeğin atılmasını zorlaştıracak ve kabızlığı önlemek yerine daha da ağırlaştıracaktır.Kepek faydasını ancak bol suyla göstermektedir.

İDEAL KEPEK NASIL OLMALI?

Yulaf kepeğinin boyutları da önemli.Kepek orta boyutlarda olmalı(şu anda Türkiye’deki kepek markaları çok da uygun boyutlarda değiller malesef)Kepeğin çok iri taneli veya ince öğütülmüş olması faydalarını etkilemekte.’Medium cut’ denilen boydaki yulaf kepeği bize en uygun olanı.Her halukarda paketli ürünleri tercih etmek kimi aktarların yulaf kepeği yerine ne olduğunu bilmediğimiz saman parçalarını yutturmaya çalışmasından bizi koruyacaktır.Aşağidaki foto Dukan resmi sayfasından olup uygun büyüklüğü göstermekte.Yulaf kepeğini serin ve kuru bir yerde muhafaza etmek gerekiyor.Bu şekilde saklamadığınız takdirde koku veya böceklenme yapabiliyor.Eğer fazla miktarda alıyorsanız buzdolabında hatta dondurucu kısmında muhafaza edebilirsiniz.
ATAK EVRESİNDE 1,5 yemek kaşığıSEYİR EVRESİNDE 2 yemek kaşığıGÜÇLENDİRMEDE 2 yemek kaşığıKORUMADA 3 yemek kaşığı günlük yulaf kepeği tüketme hakkınız var.İster pişirmeden isterse kek,krep,ekmek .gibi yiyeceklerin yapımında kullanabilirsiniz.Bu arada yurtdışında yaşayan veya sık giden biriyseniz aşağıda adını verdiğim yulaf kepeği markalarından temin etmenizi öneririm.

KAYNAKLAR:

http://www.wisegeek.com/what-is-oat...www.shopdukandiet.com/oat-bran/about-oat-bran

7 Temmuz Pazar

15.00
1 kupa yeşil çay
2yumurtadan sade omlet
1 dilim peynir
2dilim ekmek

Ara: yeşil çay

20.30

Yarım tabak iç bezelye
Yarım kase çorba
1 kupa latte

1Saat temizlik
Yarım saat dans
2litre su

Ben hala iyileşmedim ne yapacağız..
Maymun paylaşım icin teşekkürler...

merhaba kızlar neredeyse iki gün , dün akşama kadar temizlik ve yemekle uğraştım, sabah kahvaltıya misafitrim vardı , misafir gittikten sonra arkadaşlarımızla buluştuk şimide totomu devirip yatıcam iyi geceler..

Kayısı, yaşlanma etkilerini geciktiren meyvelerden bir tanesi olarak son zamanda gündemde kendisine önemli ölçüde yer tutarken, aynı zamanda tok tutan bir meyve olması sebebi ile de kayısı, zayıflama diyeti yapan kişilerin sıklıkla tercih ettikleri meyvelerin arasında yer almaktadır. Kayısı, hem taze olarak tüketilmektedir; hem de kurutulmuş olarak yenilebilen meyveler grubunda yer almaktadır. Taze kayısıların renkleri eğer koyu ise, içeriklerinde bol miktarda betakaroten var demektir; ve kayısının içeriğinde bulunan betakaroten de, kayısının antioksidan etkisini arttırmaktadır. Kuru kayısının içeriğinde ise, daha çok potasyum bulunmaktadır. Taze kayısının içeriğinde bulunan C vitamini, kuru kayısıda, 1/6 oranında azalmaktadır. Kuru kayısının içeriğinde ise, taze kayısının içeriğinde bulunan kalsiyumdan altı kat daha fazla kalsiyum bulunmaktadır. Bu denli faydalı bir meyvenin faydalarından bir kaç cümleyle söz etmek olmaz. Kayısının faydaları ile, kayısı hakkındaki bilgilerimize devam edelim.<Kayısının faydalarından bahsederken, ilk olarak kanseri önleyici özelliğinden bahsetmek isteriz. Kayısının faydalarından bir diğeri ise, tansiyonu düşürücü etkisidir. Kayısının faydaları arasındaki bir diğer etki ise, bağırsakların çalışmasını hızlandırmasıdır. Belirtilen etkiler ile kayısı, kilo alınmasını önlemeye de yardımcı olmaktadır. Zayıflamak isteyen kişiler, diyetlerinde, hem bağırsakların çalışmasını hızlandırması; hem de tok tutması sebebiyle kayısıya yer vermektedirler.Kayısının içeriğinde bulunan betakaroten, kayısının faydaları arasında, mide kanserinin; ve akciğer kanserinin önlenmesinin de sayılmasına neden olmaktadır.Kayısının faydaları arasında, yorgunluğu giderici özelliğinin de bilinmesi gerekmektedir.Kayısının faydaları, beslenme bozukluğu yaşayan yaşlıları da kapsamaktadır. Kayısının faydaları arasında, potasyum eksikliğine bağlı depresyon sorununun giderilmesi, yaşlılar için olanaklı hale gelmektedir.Kayısının faydaları arasında, gırtlakta bulunan iltihaplanmanın giderilmesinden; ve aynı zamanda, astıma bağlı balgamın söktürülmesinden de söz edilmektedir.Kayısının faydaları arasında, kabızlığın önlenmesinden; ve var ise eğer, kabızlık sorununun giderilmesinden de söz etmek gerekmektedir.Kayısının faydalarından bir diğeri de, gece körlüğünün önlenmesidir.Kayısının içeriğindeki antioksidan etki sayesinde, kayısının faydaları arasında, vücudun yaşlanmadan korunmasının da sayılması gerekmektedir.Kayısının faydalarından bir başkası, beynin daha güçlü çalışmasını sağlamasıdır.Kayısının faydaları arasında sayılabilecek bir diğer etki de, günümüzün kaçınılmaz sorunu olan strese karşı iyi gelmesidir.Kayısının faydaları arasında, ülser sorununun iyileşmesinden de bahsetmek gerekmektedir.Kayısının faydaları arasında, kansızlık sorununa iyi gelmesinden de söz edilir. Kayısı, kan yapım miktarını arttırıcı özellik göstermektedir.Kayısının faydaları arasında, karaciğerin sağlığına iyi gelmesinden de söz etmek gerekmekte.Kayısının faydalarından bir başkası da, kemiklerin daha sağlıklı ve düzgün olmasına yardımcı olmasıdır.Kayısının fatdalarından kalp hastaları da yararlanabilirler. Kalp kaslarını koruyup güçlendiren kayısı; kalbin daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.Kayısının faydalarından bir diğeri de, böbrek taşlarının hem düşürülmesi; hem de azaltılmasına katkıda bulunmasıdır.

Kaynak:maviboncugum.com

Chentiq haklı olarak kızmışsın halamlar vardı bizde nikah vardı çok telaşlıydık ben pek giremedim rapor yazamadım şimdi boşum inş giricemKusuruma bakmayın özür dilerim aksattım

7 HAZİRAN 2013,PAZAR

SABAH

1 haşlanmış yumurta
1 kibrit kutusu peynir
domates
salatalık

ÖĞLE
1 şeftali
3dilim karpuz

AKŞAM
2 dilim ekmekle ypılmış peynirli tost

bezelye ile ekmek yememişsin bravo!!

8 TAM YILDIZ

Aaa kuru kayısının güneşte kurutulmuş hali.Izmirdeki evde vardı bundan :)

evt sarı olan kayısılar ilaç ile kurutuluyor. ama günkurusu sadece güneşe serip kurutuluyor.
ayrıca senden Goji Berry ile ilgilide araştırma bekliyoruz..

7 HAZİRAN 2013,PAZAR

SABAH

1 haşlanmış yumurta
1 kibrit kutusu peynir
domates
salatalık

ÖĞLE
1 şeftali
3dilim karpuz

AKŞAM
2 dilim ekmekle ypılmış peynirli tost

öğleni meyve ile geçiştirmişsin öğün atmadan sayıyorum..
7 YLDIZ

not: melinda perşembe/cuma/cumartesi menün yok. yayınlamayacaksan 4 yıldız vereceğim ve cezaya düşeceksin..

Günaydın kızlar yeni bir haftaya başladık. bu haftanın bizim için çok daha güzel olmasını, aydınlık olmasını diliyorum..
sevgiyle...
not:
kübra: cuma/cumartesi/pazar
ilknur: (izinde) çarşamba/perşembe/cuma/cumartesi/pazar
melinda: perşembe/cuma/cumartesi
maymun (cezayı kabul etti) çarşamba/perşembe
şura (izinde çarşambya kadar)cumartesi/pazar
bengi (şimdi yaynlayacağım) cumartesi/pazar

Son düzenleme:
RAPOR
06.07.2013/Cumartesi

Sabah 08:40
20 gr keçi peyniri
25 gr süzme peynir
1 haş yumurta
domates/salatalık/biber

Öğlen 12:30
brokolili yayla çorbası
domates/salatalık/biber
1 light kakolu puding

Ara 15:00
100ml süt
15 gr yulaf kepeği
20 gr goji beri

Ara 16:00
peynirli biberli omlet
domates/salatalık

Akşam 19:30
3 adet fırında tavuk but
patlıcan salatası

ara 20:30
1 light puding

2 litre su
2 kupa adaçayı
3 bardak şekersiz çay

spor yok

6 YILDIZ

6 temmuz
sabah kamıyorepekli soğuk sandviç

ara
1 avuç fındık

ara
1 paket ülker kelogs

ara
3*4 kaşık kumpir

daha da ne yedim hatırlamıyorum(

2 litre su
spor yok

7 temmuz
sabah
zeytin pynir salatalık domates, bir minik börek ve bir minik poğaca

ara
meyve

akşam 2 ızgara köfte
2 ızgara tavuk

1,5 litre su
spor yok

Nasılsın bengicim, haftasonun nasıl geçti? siz nişanlı değilmiydiniz zaten, nişanlım alyans bakıyor demişsin

RAPOR
07.07.2013/Pazar

Sabah 10:00
sebzeli sucuklu omlet
çeşitli peynirler
1 yemek kaşığı kaymak
3 parça ev ekmeği (ben yaptım)
domates/salatalık/biber

ara 11:30

1 light puding
orta türk kahvesi

Öğlen 13:30
brokolili yayla çorbası
1 parça ev ekmeği

ara 15:30

2 eti stiks

Akşam 17:30

yarım kase ezogelin
yarım tabak tas kebabı
1 biber doması
2 yemek kaşığı yoğurt

ara 18:00
1 eti stiks
orta türk kahvesi

Gece 20:00
2 parça ev ekmeği
peynir

2 litre su
3 bardak şekersiz çay
1 kupa ballı ıhlamur

4 YILDIZ

çok yedim ama yeme atağı yaşamadım. şuursuzca yemedim..yediğim herşeyin farkında olarak keyif alarak yedim..

Nasılsın bengicim, haftasonun nasıl geçti? siz nişanlı değilmiydiniz zaten, nişanlım alyans bakıyor demişsin

günaydın canım,
haftasonum evde yaz gribi olmaya devam ederek geçirdim..
epey konuştuk evlilik, mobilya, nikah töreni, davetiye, alyans ile ilgili..
baktığımız evlilik alyansı. çünkü ben pırlanta takıyorum. o da sıradan bir alyans. şimdi yeni bir çift alyans alacağız.

Günaydın.

Bengi iyileştin mi? H.sonunu çok güzel geçirmişsin. menülerin epeydir görmeyi özlediğim bengi menüleri olmuş. çok sevindim.

maymunu uzun zamandan sonra akşam ekmek yememiş gördüm. iki kere baktım, evet yememiş..

gdogan da spordan sorumlu bakan olarak sporlarını yapsa ne güzel olacak.. kız mezun olmamak için mi yapıyorsun doğru söyle..

melinda bundan sonras gözüm üstünde.. kaybolduğun zamanı telafi etmezsen ceza alacaksın. senin bmi de brine göre akşam iki dilim fazla..

ben kahvaltıya geçerim... haa.. gdogan canımı çok pis kumpir çektrdin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…